2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Uyaranla kaka yaptırmak hiç iyi değil. Bunla alakalı baya kötü deneyimler okudum, yapmamanı tavsiye ederim. Bebek kendi başına kaka yapamamaya başlıyor, çok sıkıntı.

crp değeri yani enfeksiyonu yükselmiş olabilir mi? Erken doğmadıysa bebiş acıkınca uyanması lazım sanki
Allah korusun zaten enfeksiyonla dogdu 10 gun tedavi aldi yogun bakimda kaldi bi daha olmasin insallah gunduz uyumuyo ilginc sekilde sadece gece uyuyo erken dogmadi tam 40 haftasinda gununde dogdu sezeryanla

Allah korusun zaten enfeksiyonla dogdu 10 gun tedavi aldi yogun bakimda kaldi bi daha olmasin insallah gunduz uyumuyo ilginc sekilde sadece gece uyuyo erken dogmadi tam 40 haftasinda gununde dogdu sezeryanla
Canım panik yapma bazen bizimki de oyle oluyor öncesinde epey doymuşsa uzun uyuyor tabi ben 5-6 saatten fazla olunca senin gibi korkuyorum ama bebek kendi duzenini olusturuyor biraz. Annem artik bölme uykusunu diyo bana.

Kızlar karnı tok eminim çünkü mama bile verdik aynı gazı da yok ama bi uykuya direnme var her uykuda da olmuyor ama günde iki kere falan böyle sürekli ağlıyor karnı tok olmasına rağmen emmek istiyor atak mı bu acaba normalde böyle değildi

Yanlıs anlama sen daha iyi bilirsin ama bebeği soyduktan sonra ilk once duş aldırıp düşmesse calpol vermelydin sıralama o şekilde .
İlk defa ateşlendi valla bilemedim canım, panik oldum biraz sıralamayı şaşırdım heralde. Bundan sonra olursa yine bende dediğin gibi yapmayı düşünüyorum

Ben doktora sormadım ama iki dozu da 40ım çıkmadan yaptırdım canım.
Ben ikinci dozumuda dun oldum canim. Hamileyken de önermişti doktor ama ben dogumdan sonra olmayi tercih ettim
Kızlar aşıdan sonra ilk sütü döktünüz mü peki, normal emzirmeye devam mı ettiniz? Öyle yapanlar varmış da

Sut olsun diye gun icerisinde 3 lt su iciyorum. Ayva hosafi ictim. Dereotu tahin helvasi yedim. Kasar yapan var diye kuymak yedim bol kasar yedim. Rezene ictim. Cok dolu gibiydi 4 veya 5 cc sut cikti. Tum keyfim moralim kacti
Canım dün instada bununla ilgili bir emzirme danışmanının paylaşımını gördüm. Sağarken çıkacak süt miktarına çok odaklandığımız için ister istemez strese giriyormuşuz ve olması gerekenden az süt sağılıyormuş. Bir de bebek gerçekte o miktardan çok daha fazlasını emiyormuş. O yüzden hiç moralini bozma, sen yine hem emzir hem de takviyene devam et. Bu süt olayında yeme içmeden çok psikoloji daha önemli bence.

Ben sürekli uyku hali var sandım kusura bakma telaşlandırmak istemedim seni. Benimki de enfeksiyonlu doğmuştu. Doğduktan 2 gün sonra yatırdık hastaneye. Ciddi anlamda hareketlerinde azalma, uyku hali vardı. Sürekli aklımda o hali bebeğimin.

İlk defa duyuyorum ki normal silerken dahi yapıyor. Ayrıca normalde de yapıyor bazen böyle sadece

Benimki de silerken yapıyordu ama popoya hiç dokunma kaka yapması için. Koca çocuklarını bile uyaranla kaka yaptıran kişileri okudum.
Bu arada 2,5 aylık oldu oğlum ve kaka sayısı günde 2 ye düştü.

Kesinlikle katılıyorum. Geçen gün anneme gittim iki günlüğüne , psikolojik olarak çok rahatladım o iki gün. Bebeğe her daim bakacak birileri vardı, çok güzel dinlendim, yemek temizlik derdine düşmedim vs. Sütüm inanılmaz arttı, resmen havlu falan koydum emsin diye taşıyordu adeta gece gündüz. Farklı yediğim hiçbir şey yoktu. Eve geldim sütüm eski haline geri döndü yani O gün kesinlikle emin oldum süt olayının gerçekten psikolojik olduğuna.

Kızlar aşıdan sonra ilk sütü döktünüz mü peki, normal emzirmeye devam mı ettiniz? Öyle yapanlar varmış da
Onu da sordum canım, hayır normal emzirmeye devam ediyorsun dedi, hatta birkaç makale gösterdi bununla ilgili doktor, doktor bizim aile dostumuz bu arada

Uyardığın için sağol canım büyük bi felaketi önlemiş oldun hiç aklıma gelmezdi

Canım ne güzel yaa, annemle aynı şehirde olsak ondan çıkmam herhalde 2 gün bile ne kadar çok fark etmiştir, tahmin edebiliyorum.

Ben de sağıp ne kadar sütüm var diye bakmayı bırakınca sütüm de normale döndü, çok şükür 1 haftadır mama vermeme gerek olmuyor. Bir de annemle eşim bebek gak dese “Sütün yetmiyor galiba mama mı versek, çocuk aç” diyip moralimi bozuyorlardı, onların susması da iyi geldi

Yine aynı danışmanın bir videosu daha vardı, “İki meme illa 15er dk emilecek diye kafaya takmayın, bebeğin keyfi yerindeyse çişi kakası yeteriyse sütünüz yetiyordur” diye. Ben de aynı dediği gibi her seferinde dakika tutuyordum, 15 dk olmayınca yeterli beslenemedi diye düşünüp moralimi bozuyordum, ne gereksizmiş

Kızlar bu hafta bebek bana yapıştığı için nerdeyse her mızırdandığında emziriyorum, sonra da memede uyuyakalıyor. Uyanınca yine emzirme-uyuma şeklindeyiz. Önceden 2-3 saatte bir acıkıyordu, şimdi o düzen de şaştı ve bazen saat başı emzirdiğim bile oluyor. Bu böyle alışırsa diye korkuyorum sürekli yapışık ikiz gibiyiz çünkü. Sizde de böyle oldu mu, kendiliğinden geçer mi yoksa benim mi önlem almam lazım ne yapayım bilemedim

Biride bana akıl versin. Kızım sürekli memede gündüz düzgün uyumuyo memede uyuyo yatırıyom kalkıyo ağlıyo . Öyle bi keyifle yatayım etrafa bakaayım yok hep memede olmak istiyo. Aç mı doymuyomu diyorum bilmiyorum ki. 47 günlük oldu. Sağ göğsümde mastitten dolayı süt azaldı artamıyoda bi türlü. Ama 15 günde 400 gr almış yeterlimi

Kilo artışı bence iyi canım. 1 ayda 800 Gr alır bu hızla giderse.

Bebekler kucağımızda emerken bizim sıcaklığımızla uykuya dalıyorlar. Yatağa bırakıyoruz yatak bizim gibi sıcak olmadığı için hemen uyanıyorlarmış. Yatağı ısıtmak lazımmış. Ben bazen sıcak su torbsı koyuyorum, yatak sıcak kalıyor. Yerine bırakınca da uyuyor hemen. Uyku eğitimi canlı yayınında eğitmen söylemişti canım. Belki öyle deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…