- 22 Aralık 2019
- 1.258
- 842
- 73
- 34
Malesef belkide ondan ne yesem ne yapsam arttiramadim sutumuÇözümü bilmiyorum arkadaşım, ama sütünü bol bol sağ ki azalmasın. Memeler bebeğin alışına göre süt üretiyor.
Kilo alımı nasil peki 4 saatte cok ya niye uyanmiyo bunlarOlabilir canım emzik tokluk hissi verebilir. Benim kızda ilk uyuyunca 4 saat uyanmıyo zor uyandırıyorum
Gece yatak çarşaf üstüm başım hep kaka oldu bizimki gazla beraber öyle bi fışkırtıyor ki nerde duvara yapışacakaltını değiştirirken poposunu sildiğim anda yolluyor bazen yapamadığında aynı yöntemde birkaç kez poposuna ufak baskı yapıyorum yine yapıyor aklınızda olsun
Allah korusun zaten enfeksiyonla dogdu 10 gun tedavi aldi yogun bakimda kaldi bi daha olmasin insallah gunduz uyumuyo ilginc sekilde sadece gece uyuyo erken dogmadi tam 40 haftasinda gununde dogdu sezeryanlacrp değeri yani enfeksiyonu yükselmiş olabilir mi? Erken doğmadıysa bebiş acıkınca uyanması lazım sanki
Canım panik yapma bazen bizimki de oyle oluyor öncesinde epey doymuşsa uzun uyuyor tabi ben 5-6 saatten fazla olunca senin gibi korkuyorum ama bebek kendi duzenini olusturuyor biraz. Annem artik bölme uykusunu diyo bana.Allah korusun zaten enfeksiyonla dogdu 10 gun tedavi aldi yogun bakimda kaldi bi daha olmasin insallah gunduz uyumuyo ilginc sekilde sadece gece uyuyo erken dogmadi tam 40 haftasinda gununde dogdu sezeryanla
İlk defa duyuyorum ki normal silerken dahi yapıyor. Ayrıca normalde de yapıyor bazen böyle sadeceUyaranla kaka yaptırmak hiç iyi değil. Bunla alakalı baya kötü deneyimler okudum, yapmamanı tavsiye ederim. Bebek kendi başına kaka yapamamaya başlıyor, çok sıkıntı.
15 günde 400 gr aldı sade anne sütüyleKilo alımı nasil peki 4 saatte cok ya niye uyanmiyo bunlar
İlk defa ateşlendi valla bilemedim canım, panik oldum biraz sıralamayı şaşırdım heralde. Bundan sonra olursa yine bende dediğin gibi yapmayı düşünüyorumYanlıs anlama sen daha iyi bilirsin ama bebeği soyduktan sonra ilk once duş aldırıp düşmesse calpol vermelydin sıralama o şekilde .
Ben doktora sormadım ama iki dozu da 40ım çıkmadan yaptırdım canım.
Ben ikinci dozumuda dun oldum canim. Hamileyken de önermişti doktor ama ben dogumdan sonra olmayi tercih ettim
Kızlar aşıdan sonra ilk sütü döktünüz mü peki, normal emzirmeye devam mı ettiniz? Öyle yapanlar varmış daCanım ben yaptırdım bebiş 10 günlüktü, doktor eğer covid olursan 15 gün ayrı kalmak durumundasınız ve sütünü sağıp dökmelisin deyince aşı oldum. Kol ağrısı dışında çok şükür bebişe de bana da etkisi olmadı, 2. Dozu da 1 ay sonda yaprıtacağoz
Canım dün instada bununla ilgili bir emzirme danışmanının paylaşımını gördüm. Sağarken çıkacak süt miktarına çok odaklandığımız için ister istemez strese giriyormuşuz ve olması gerekenden az süt sağılıyormuş. Bir de bebek gerçekte o miktardan çok daha fazlasını emiyormuş. O yüzden hiç moralini bozma, sen yine hem emzir hem de takviyene devam et. Bu süt olayında yeme içmeden çok psikoloji daha önemli bence.Sut olsun diye gun icerisinde 3 lt su iciyorum. Ayva hosafi ictim. Dereotu tahin helvasi yedim. Kasar yapan var diye kuymak yedim bol kasar yedim. Rezene ictim. Cok dolu gibiydi 4 veya 5 cc sut cikti. Tum keyfim moralim kacti
Allah korusun zaten enfeksiyonla dogdu 10 gun tedavi aldi yogun bakimda kaldi bi daha olmasin insallah gunduz uyumuyo ilginc sekilde sadece gece uyuyo erken dogmadi tam 40 haftasinda gununde dogdu sezeryanla
İlk defa duyuyorum ki normal silerken dahi yapıyor. Ayrıca normalde de yapıyor bazen böyle sadece
Kesinlikle katılıyorum. Geçen gün anneme gittim iki günlüğüne , psikolojik olarak çok rahatladım o iki gün. Bebeğe her daim bakacak birileri vardı, çok güzel dinlendim, yemek temizlik derdine düşmedim vs. Sütüm inanılmaz arttı, resmen havlu falan koydum emsin diye taşıyordu adeta gece gündüz. Farklı yediğim hiçbir şey yoktu. Eve geldim sütüm eski haline geri döndü yaniCanım dün instada bununla ilgili bir emzirme danışmanının paylaşımını gördüm. Sağarken çıkacak süt miktarına çok odaklandığımız için ister istemez strese giriyormuşuz ve olması gerekenden az süt sağılıyormuş. Bir de bebek gerçekte o miktardan çok daha fazlasını emiyormuş. O yüzden hiç moralini bozma, sen yine hem emzir hem de takviyene devam et. Bu süt olayında yeme içmeden çok psikoloji daha önemli bence.
Onu da sordum canım, hayır normal emzirmeye devam ediyorsun dedi, hatta birkaç makale gösterdi bununla ilgili doktor, doktor bizim aile dostumuz bu aradaKızlar aşıdan sonra ilk sütü döktünüz mü peki, normal emzirmeye devam mı ettiniz? Öyle yapanlar varmış da
Uyardığın için sağol canım büyük bi felaketi önlemiş oldun hiç aklıma gelmezdiBen sürekli uyku hali var sandım kusura bakma telaşlandırmak istemedim seni. Benimki de enfeksiyonlu doğmuştu. Doğduktan 2 gün sonra yatırdık hastaneye. Ciddi anlamda hareketlerinde azalma, uyku hali vardı. Sürekli aklımda o hali bebeğimin.
Benimki de silerken yapıyordu ama popoya hiç dokunma kaka yapması için. Koca çocuklarını bile uyaranla kaka yaptıran kişileri okudum.
Bu arada 2,5 aylık oldu oğlum ve kaka sayısı günde 2 ye düştü.
Yok canim dokmedim ben emzirmeye devam ettimKızlar aşıdan sonra ilk sütü döktünüz mü peki, normal emzirmeye devam mı ettiniz? Öyle yapanlar varmış da
Canım ne güzel yaa, annemle aynı şehirde olsak ondan çıkmam herhaldeKesinlikle katılıyorum. Geçen gün anneme gittim iki günlüğüne , psikolojik olarak çok rahatladım o iki gün. Bebeğe her daim bakacak birileri vardı, çok güzel dinlendim, yemek temizlik derdine düşmedim vs. Sütüm inanılmaz arttı, resmen havlu falan koydum emsin diye taşıyordu adeta gece gündüz. Farklı yediğim hiçbir şey yoktu. Eve geldim sütüm eski haline geri döndü yaniO gün kesinlikle emin oldum süt olayının gerçekten psikolojik olduğuna.
Kilo artışı bence iyi canım. 1 ayda 800 Gr alır bu hızla giderse.Biride bana akıl versin. Kızım sürekli memede gündüz düzgün uyumuyo memede uyuyo yatırıyom kalkıyo ağlıyo . Öyle bi keyifle yatayım etrafa bakaayım yok hep memede olmak istiyo. Aç mı doymuyomu diyorum bilmiyorum ki. 47 günlük oldu. Sağ göğsümde mastitten dolayı süt azaldı artamıyoda bi türlü. Ama 15 günde 400 gr almış yeterlimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?