- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Ben dökmedim canım emzirdim direk.Kızlar aşıdan sonra ilk sütü döktünüz mü peki, normal emzirmeye devam mı ettiniz? Öyle yapanlar varmış da
Benimde ayniydi benim hemen dogumun aksami yogun bakima girdi hareketlerinde yavaslik hic uyanmiyodu hiriltili nefes alımı enfeksiyom 35ti 10 gun gunde 2 kere antibiyotik aldi yavrum ne sor gunlerdi hala aklimda o yogun bakimda aglamalari oyle birakip cikmak her girdigimde agliyodu bagira bagira ne zordu Allahım ordaki kuvezdeki bebekleride gordukçe Allah hepsine şifa versin bi daha kimsehe yasatmasin oralari yasayan bilir gercektenBen sürekli uyku hali var sandım kusura bakma telaşlandırmak istemedim seni. Benimki de enfeksiyonlu doğmuştu. Doğduktan 2 gün sonra yatırdık hastaneye. Ciddi anlamda hareketlerinde azalma, uyku hali vardı. Sürekli aklımda o hali bebeğimin.
Benimki de silerken yapıyordu ama popoya hiç dokunma kaka yapması için. Koca çocuklarını bile uyaranla kaka yaptıran kişileri okudum.
Bu arada 2,5 aylık oldu oğlum ve kaka sayısı günde 2 ye düştü.
Ben doktora sordum oyle birseye gerek yok ddiKızlar aşıdan sonra ilk sütü döktünüz mü peki, normal emzirmeye devam mı ettiniz? Öyle yapanlar varmış da
Bu hastalık atesi olmadığı için önemli değilİlk defa ateşlendi valla bilemedim canım, panik oldum biraz sıralamayı şaşırdım heralde. Bundan sonra olursa yine bende dediğin gibi yapmayı düşünüyorum
Benimde ayniydi benim hemen dogumun aksami yogun bakima girdi hareketlerinde yavaslik hic uyanmiyodu hiriltili nefes alımı enfeksiyom 35ti 10 gun gunde 2 kere antibiyotik aldi yavrum ne sor gunlerdi hala aklimda o yogun bakimda aglamalari oyle birakip cikmak her girdigimde agliyodu bagira bagira ne zordu Allahım ordaki kuvezdeki bebekleride gordukçe Allah hepsine şifa versin bi daha kimsehe yasatmasin oralari yasayan bilir gercekten
Bu zamanlardaki bebekler sebepsis olsa bile ağlarlar bazen büyüdükçe gececek üzülmeKızlar karnı tok eminim çünkü mama bile verdik aynı gazı da yok ama bi uykuya direnme var her uykuda da olmuyor ama günde iki kere falan böyle sürekli ağlıyor karnı tok olmasına rağmen emmek istiyor atak mı bu acaba normalde böyle değildi
Seninle aynı şeyleri yaşayıp duruyoruz çok komikKızlar bu hafta bebek bana yapıştığı için nerdeyse her mızırdandığında emziriyorum, sonra da memede uyuyakalıyor. Uyanınca yine emzirme-uyuma şeklindeyiz. Önceden 2-3 saatte bir acıkıyordu, şimdi o düzen de şaştı ve bazen saat başı emzirdiğim bile oluyor. Bu böyle alışırsa diye korkuyorum sürekli yapışık ikiz gibiyiz çünkü. Sizde de böyle oldu mu, kendiliğinden geçer mi yoksa benim mi önlem almam lazım ne yapayım bilemedim
Benimde öyle artık bu saatlerde memeylede kavga ediyor süt bitmez diyolar neden böyle yapıyor pekiSeninle aynı şeyleri yaşayıp duruyoruz çok komikben de aynı şekilde sürekli ama sürekli emziriyorum. Yani doymuyor diyeceğim ama doyuyor biliyorum sürekli çiş kaka yapıyor , masallah sürekli kilo da alıyor. Ama her saat meme istiyor. Ne yapacağım kara kara düşünüyorum. Daha bir aylık böyleyse büyüyünce sütüm yetecek mi diye düşünmeye başladım
Valla niye ateşlendi bende anlamadım canım. Aşının yan etkisi desem karma aşıdan 2 gün sonra ateşlendi.Bu hastalık atesi olmadığı için önemli değil
İlk bebeğin dimi ? Allah kolaylık versin herkese büyüdükçe ortamlara karıstrtıkça hastalıklards gelmeye baslıyo grip ates soğuk algınlığı vs . Yılda en az iki kez atesleniyolar
Benimki 1 aylıkkenKızlar bebişleriniz ne zaman agulamaya başladı
Ben hep uyandırıyordum 2 yada 3 saatte 1…şimdi 39 günlüğüz 1 haftadır kendi uyanıyor.10 buçukta uyuduysa gece 2 gibi.daha sonra sabaha karşı 5 yada 6 gibi sonra güne başlıyınca 3 saate bir emziriyorum.mamayıda sadece öğlen 3 gibi birde akşam saatlerinde veriyorum 6 da birde uykuya geçmeden 9 10 gibi…gece ve sabah hep emzirme.mamayı bırakmak istiyorum ama akşam saatleri doymuyor gibi geliyor.ve akşam saatleri memeye hırslanıyor doymuyor gibi.kıyamıyorum.gece sütüm daha çok oluyor doluyor.galiba uyku iyi geliyor.Çok sagol canim daha iyi gibi ama uyku sureleri uzadi bilmiyorum normalmi 1 aydan sonra bebekleri sizmi uyandiriyosunuz yoksa acikinca kendisi uyansin diyemi bekliyosunuz
Ay canım bende asi olcam yan etki yapcak diye çok korkuyorumAyni durumu yasadik suan canim. Birde ben bugun covidin 2.doz aşısını oldum. Yan etki yapti sol kolum kalkmiyor atesim var ve fena halde kemiklerim aciyo. Hayırlısıyla saglikla büyütüruz su bebekleri inşallah.
Canım 2 gün sonra benimki 2 aylık olcak yeni yeni agulamaya başladıBenimki 1 aylıkken
Canım bende bunu çok merak ediyordum aydınlanmış oldumOnu da sordum canım, hayır normal emzirmeye devam ediyorsun dedi, hatta birkaç makale gösterdi bununla ilgili doktor, doktor bizim aile dostumuz bu arada
Canım masajdan önce soğuk uygulma yaptinmiEsra ertuğrul dün izlediğim videoymuş. Yaptım ordakileri ama çare olmadı pek
Canım çok uzun sürmüyor korkma. Bugün bir sey yok çok şükürAy canım bende asi olcam yan etki yapcak diye çok korkuyorum
Masajdan önce sıcak uyguladım. Masaj yaptım emzirdim, sağdım. Sonra soğuk uyguladım. Ara ara denedim anladım ki soğuk uygulama iyi geliyor bana. Lahana yaprağı sardım ağrısı inanılmaz azaldı şükürler olsun. Ama düğümlenme var hala. Kitleleri açtım ele gelenler küçüldü ama süt akması için sürekli masaj yapmam lazım, fışkırıyor masaj sonrası. Ters emzirme yaptım. Solgar lesitin de aldım demin içtim. Yapılabilecek herşeyi yaptım bakalım nolucakCanım masajdan önce soğuk uygulma yaptinmi
Bende doğumdan 20gün sonra oldum sadece kol ağrıısı olsu çok şükürAy canım bende asi olcam yan etki yapcak diye çok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?