2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Benimde öyle artık bu saatlerde memeylede kavga ediyor süt bitmez diyolar neden böyle yapıyor peki
Ya canım belki süt bitmiyordur ama azalıyor bence. İnan tüm gün boyunca 45 dk-1 saatte bir emdi bu çocuk. Süt fışkıracak değil ya.. Göğüslerim tam hiç dolmuyor ki bu şekilde gündüzleri , ancak gece doluyor.

Bu sayfaları takip ediyorum canım, faydasını gördüm ben çok şükür.
Sagol canım takibe aldim bende.
Oğlumu geçen gün kontrole götürdüğünde hastanede 13 günlük bebeğini getiren vardı. Çocuğun kan şekeri dusukmus, sürekli uyuduğu dan, memede uyuyakaldigindan, fazla ememediginden ve kilo alımının çok az olduğundan bahsetti birisi. Hatta kan tahlili yapmışlardı. İstersen bir kontrole götür kan değerlerine baksınlar bence kan şekeri düşüktür...
Günde 20 gram almaları normalmiş. Yani haftada 150-200 almaları gerekir. O nedenle kilo fazla alamamış gibi. Sürekli emzir canım, gak dese meme ver, guk dese meme ver. Hatta günde 1 öğünde mama takviyesi yap ve bak bakalım kilo alımı artacak mı?
Kızlar bebeğim az önce fışkırarak kustu çok korktum ilk defa başımıza geldi neden olmuş olabilit
Oooo geçen ay kusmalarla geçti. Panikleme hiç canım. Birçok sebebi var bunun. Mesela emzirdikten hemen sonra altını değiştirince karına baskı yapıyor ve kusmasina sebep olabiliyor. Çok fazla emzirmekte kusturur. Emzirdikten sonra bebeği biraz sallamaktan olabilir. Takip et bakalım.
Sut olsun diye gun icerisinde 3 lt su iciyorum. Ayva hosafi ictim. Dereotu tahin helvasi yedim. Kasar yapan var diye kuymak yedim bol kasar yedim. Rezene ictim. Cok dolu gibiydi 4 veya 5 cc sut cikti. Tum keyfim moralim kacti
Baya şey yapmışsın ama sut fazla gelmiyor. Süt kanallarin tıkalı olabilir mi?
Emzirirken uyuyakalirsan çenesinin altından parmağımla onun uyandırmaya çalışsan mi? Yukarıda dediğim gibi uyandırman lazım canım. Veya kan testi yaptır bakalım.
Doğum sonrası covid aşısı olan arkadaşlar, 40’ınızın çıkmasını beklediniz mi? Doktorunuz bu konuda bir şey demiş miydi?
Olmadım, olmayida düşünmüyorum. Aşının sütü azalttığını veya tamamen ortadan kaldırdığını düşünüyorum...

Canım solgar lesitin diye aratıp benim hikayemi oku, benzerse denemeye değer.
Benim sütüm çok yağlı Matmazelin yazısını okuyunca denemek istiyorum bende siz kullandıktan sonra sütün sulandığını, daha akışkan olduğunu hissettiniz mi? Yoksa sütün yapısında bir değişiklik olmadan sadece tıkanıklığı mı açtı?

Benimde aynı

Kızlar, eşimin bir tanıdığı bize bebek tartısı hediye etti. Benim kızım sadece 4kg olmuş, yarın 8 haftalık olacak 2 haftada sadece 150 gram almış, çok üzgünüm. Pazartesi doktoru arayacağım. Benimle aynı günlerde doğum yapanlar, sizlerin bebişlerin kilosu nasıl, benim kızım kadar düşük olan var mı?

Gündüzleri meme, gece de yatmadan önce bir kez mama veriyorduk, ben 2 gecedir o mamayı azalttım, anne sütüne geçmeye çalışıyorum. Ama bu kilo rakamlarını görünce çok mutsuzum, sütüm beslemiyor kızımı, doktorla konuşup bir şeyler yapmam lazım

Günlerimiz aynıydı ondan olabilir canım Ay gerçekten kollarım ağrıyor artık, hele kucağımdan indirip beşiğine filan koyarken gözlerini açıyor ya, oturup ağlamak istiyorum o anda Göğüslerim acımaya başladı artık, emzik gibi hissediyorum kendimi. Uyuyunca beşiğine koymama müsaade etse o kadar şikayetçi değilim aslında ama böyle gerçekten çok zor, tuvalete bile zor gidiyorum.

Reactions: The
Bende 2. Çocuğu buyutuyorum ama ılık duş aldırın da ateşinin düştüğünü hiç görmedim canım hatta asi olmadan önce calpolu vericem ben o şekilde sağlık ocağına götürmeyi düşünüyorum. Sonuçta bu asilarka mikrop yükleniyor vücuduna ateşinin hiç çıkmamasına imkan yok.. ve tehlikeli rakama çıkabiliyor.
Yanlıs anlama sen daha iyi bilirsin ama bebeği soyduktan sonra ilk once duş aldırıp düşmesse calpol vermelydin sıralama o şekilde

Hiç sorma besige koyma anım resmen gerilim filmi IMDb:9.0 falan gelir malesef benim de göğüslerim acımaya başladı, halbuki şu son bir haftaya kadar zevkle emziriyordum ama şimdi sürekli emince hâliyle onlar da iflas etti

Ama bu şekilde de bebeğin bağışıklığını direk baskilamis olmaz mıyız? Daha bağışıklığı mikropla savasamadan şurup verirsek ileride de çok sağlıklı olmazlar gibime geliyor

Ama bu şekilde de bebeğin bağışıklığını direk baskilamis olmaz mıyız? Daha bağışıklığı mikropla savasamadan şurup verirsek ileride de çok sağlıklı olmazlar gibime geliyor
Direk baskılanmış olmuyorki, zaten şurubun etkisi 4 saat sürüyor, sonra yine vücudu mikropla savaştığı için ateşi çıkıyor. Bu sadece çocuğun aşıdan sonra huzursuz olmaması ve rahat uyuyabilmesi için 4 saatlik bir süreç. Ayrıca kızımın doktoru verebilirsiniz daha iyi olur demişti anlattığım sebeplerden ötürü.

Kızlar çok üzünçlüyüm .Burada da yazmıştım kakasında mukus farkettim diye .Kilo alımı gayet iyi olduğu için ve vücudunda alerji belirtisi olmadığı için doktor takip et demişti .İki gün sonra kakasında siyah çay taneleri gibi tanecikler olunca tahlile gönderdim kakasını .Kakada gizli kan çıktı .Besin alerjisi olabilir dedi ve tüm süt ve süt ürünlerini yumurta içeren tüm ürünleri yasakladı diyete girdim .Birde özel mama yazdı .Bebeğim mamayı hiç beğenmedi içerken midesi bulanıyor .İçemiyor .
Sütümde benim haylaza yetmiyor çünkü sömürüyor.Korkum böyle giderse kilo falan alamayıp kilo kaybetmesi .Umarım şu besin alarjisi hızlıca geçer ve bebeğim mutlu olur

Ben bişey hissetmedim canım sadece emzirdim gitti. Zaten sürekli kullanmayacaksın ben 4 gün kullandım ve bir daha da aynı sorunu yaşamadım.

Canım bi arkadasimin bebeğinde süt ve süt ürünlerine alerjisi vardı. Tamamen hepsini kestiler annede emzirdiği için o ürünleri tüketmedi. Merak etme düzelen birşey genelde 1 yaştan sonra düzeliyor diyolar

Rica etsem nasıl etki etti sana ek neler yaptın anlatır mısın
canım bu alıntıladığım benim kullandığım zaman yazdıklarım. Başka soracağım bişey varsa sor canım. 1. Ve 2. Gün sabah öğle akşam 1 er tane, 3. Ve 4. Gün günde 1 tane içtim.

Ben bişey hissetmedim canım sadece emzirdim gitti. Zaten sürekli kullanmayacaksın ben 4 gün kullandım ve bir daha da aynı sorunu yaşamadım.
Teşekkür ederim alayım ben de tıkanıklık baya azaldı ama çok sütüm yok Zaten günlük 30ml ancak çıkıyor bına da şükür az da olsa alsın kuzum

puyenime hemşiresini aradım teyit etmek için ayda 400gr alması gayet normal sütün yetiyordur gazı olduğu için sürekli seni emmek istiyor olabilir dedi şuan hala biraz gazımız var o problem ortadan kalktığı zaman eğer hala devam ederse bize doktor yolu görünecek kafam bu konu hakkında çok doldu son 1 haftadır maalesef birde istenmeyen olaylar meydana gelince biraz daha azaldı gibi sütüm artması için öneri alabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…