2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar konak var mı bebeğinizin başında? Benim kızımın başı konak oldu, bebe yağı sürdüm ama pek farketmedi. Siz ne önerirsiniz
Banyo öncesi zeytinyağı sürüp bekletin biraz sonra tarakla tarayınca geçmişti abimiz de şimdi yavaş yavaş bizdede olmaya başlamış yine aynısı yapcam

Canım sprilla bir çok arkadaşım hamile kaldı benimde ona hiç güvenim yok

Kızlar konak var mı bebeğinizin başında? Benim kızımın başı konak oldu, bebe yağı sürdüm ama pek farketmedi. Siz ne önerirsiniz
Canim banyodan once hakiki zeytinyağı sür ve ince tarakla yavaşca geriye dogru tara. Oglumun vardi ve doktoru boyle yapmami onerrmisti 1 kac kereden sonra bitmişti çok şükür

Ben hiç adet olmadım ben de sezeryanlıyım 55 günlüğüz biz de. Dr pansuman yaparken 3 buçuk ay sonra gel spiral tskıcaz dedi. Ben emziriyorum diye koruyo sandım kırkımızda sonra 2 kez ilişki oldu korunmasız.. Korkmaya başladım adet 6 aya kadar olmayaviliyomuş ama.. Hamile kalma ihtimalim var sizce?

Arkadaşlar kızım 2 ay aşısından sonra çok huzursuzlandı huy değiştirdi resmen. Sizde de oldu mu

Canım sprilla bir çok arkadaşım hamile kaldı benimde ona hiç güvenim yok
Ben alttan müdahale den korktuğum için spiral de taktırmıcam canım 3 kez hamile. Kaldım. Çok şükür İstediğimz vakitte oldu planlıydı eşim korundu hep inşallah kaza felan olmaz.

Arkadaşlar kızım 2 ay aşısından sonra çok huzursuzlandı huy değiştirdi resmen. Sizde de oldu mu
2 ay aşısı olmadık ama tam 60 günlük olduk sebepsiz ağlamalar uykuya dalaman korkmuş gibi sıçramalar başladı 8 hafta atağı yaşıyoruz sanırım sizinde öyledir muhtemelen

İhtimali bilemiyorum ama Dr süt koruması diye bi şey kesinlikle yok korunun mutlaka dedi. 12 aya kadar adet olmaman normal dedi bide.

Aminnn aynen öyle evet belki bitmicek sorunları ama bu kadar da küçük olmucaklar insan kıyamıyo ya onlar dudaklarını büzüp ağladıkça içi eriyo insanım. uykusuzluğa alıştık artık onlar iyi olsunda

Canım zeytinyağı içine bir tatlı kaşığı karbonat koyup başına masaj yapıp 1 2 saat sonra banyo öncesi ince uçlu tarakla tarayıp yıkadık geçti iki kez yaptım ilkimde zeytinyağı kullandım ama tarak yoktu yani o tip tarak, ikincisinde hindistancevizi yağı ve karbonatla msaj yapıp 1 2 saat beklettik başına şapka ve tülbent takıp sonra o tarakla iyice taradık yıkadık bitti gibi bişey

Doktora kanguruyu sormuştum 2 ay demişti ama slıngı ayrı sormamıştım. Başlayayım ben de, bağı güçlendiriyor da yazıyor. Hem de işlerimi kolaylaştırır
Ben de yenidoğandan itibaren kullanılabilen bi kanguru aldım, gerçekten insanın işini kolaylaştırıyor. Yemeği kanguruyla yapıyorum, uyumakta çok direnince de kanguruya atıp biraz yürüyorum hemen dalıyor.

Owli Uyku Gurusu kullananlar memnun musunuz? Olumsuz yorum çok okudum da alıp almama konusunda kararsız kaldım. Oğlum uykuda çok hareket ediyor, kundak yapmaya çalışıyoruz onda da uyanıp izin vermiyor. Cırt cırtlı bir hazır kundak almıştım daha önce ama onu da açıyor, uzun süre öyle kalamıyor, ne yapacağımı şaşırdım.

Ya merhaba benim bebeğim iki aylık oldu bu kabızlıktan yıldık denemediğimiz mama kalmadı fitille yapıyor ancak çaree buldunuzmu birde sizinki nekadar

Ben anlamıyorumki doğum yapan kadın gergin olur stresli olur bizdede etraftakiler lohusa depresyonuna giriyor.İkisinide al karşına konuş.Birbirinizi sevmek zorunda değilsiniz ama saygı göstermek zorundasınız de.Eşinede eğer annemi istemiyorsan bakıcı tut de bak ozaman nasıl tamam diyor

Kızlar inanılmaz doluyum lütfen bana bir akıl verin. Bugün kayinvalideye gittik, evleri sobalı. Zaten hiç gitmek istemiyordum çocuğu terletir sonra soğutur hasta ederiz diye , neyse eşimin zoruyla gittik. Oraya gittik hiç dikkat etmiyorlar sürekli kapı vs açıyorlar, buz gibi geliyordu diğer odalardan anlatamam, yüzüm düştü haliyle kaç defa uyardım çünkü. Sonra ablasigil geldi, çocukları var. Ya bebeğimi defalarca öpüyorlar ama anlatamam yani , yemin ediyorum en az 50 defa opulmustur bu çocuk. Hele ki 3 yaşında falan bir çocuk vardı, bebeğin üstüne yatıyordu nerdeyse, ben tuttum yapma diye. Ve openler okul çocuğu yani hasta olup olmadıkları bile belli değil. Kaldı ki ben bile opmuyorum bu çocuğu yüzünden ya, annesi olarak ben bile opmuyorum. İnanılmaz gıcık oldum ve bunu belli ettim. Opmeyin yüzünden diyorum , tinlayan olmadı , ya yüzümün düşmesi çok normal değil mı? Ordan çıktık eşimle tartıştık. Bundan sonra ben de senin ailene böyle davranacam falan dedi . O kadar sinir oldum ki anlatamam. Haksız mıyım gerçekten? 39 günlük çocukla sobalı köy gibi bir yere gitmek ve çocuğun sürekli hırpalanmasina göz yummak mi normal olan?

Ne desen haklısın arkadaşım. Okul çocuklarıyla bizim bebeleri yanyana bile getirmemek gerekiyor, değil öptürmek

Reactions: The
Ahhh ah bu eşler kendi ailelerine asla toz kondurmuyor nedense. %100 haklısın canım. Eşinin asla kavga etmeye hakkı yok. Eminim bir anne olarak aynı şeyleri kendi yiğenlerin yapsa yine aynı tepkiyi verirsin. Biz hastayken maskeyle emzirip bebeklerimizi öpmüyorken biri gelip şapur şupur öpse hepimiz aynı şekilde tepki gösteririz. Sakın sakın taviz verme canım. Hadi sobalı filan idare ederim diye gitmişsin ama öpme koklama meselesi beni acayip geriyor ya, çok iyi anlıyorum seni. Eşim işten gelince bile ellerini yıka, üstünü değiştir diye kırk kere darlıyorum, o da bana aynı tribi atıyor pis miyim ben diye. Babalarından, kendimizden sakındığımız çocuğu elbette ki başkalarından da sakınırız.

Bizde salı günü yıllık izne çıkıyoruz, on günlük. Bebek görmeye gelenler olur kayınvalidemlere, acayip geriliyorum. Kayınbabam, kaynanam, kaynım hepsi sigara içiyor. Evde sigara içilmeyen yer yok,çocuğu nerde yatırıcam bilmiyorum. Sigara konusunda çok hassasım, kim olursa olsun doktor yasakladı, ellerinizi yüzünüzü yıkamadan dokunmayın diyeceğim artık. Gözümü kararttım, kimseye de öptürmeyeceğim. Gerekirse kavga ederim ama öptürmem, kesin kararlıyım yani. Çünkü bu korona yüzünden acayip geriliyorum ya bebeğim hastalık kaparsa diye. Acayip bir anksiyete oluştu bende. Durduk yere bebeğim hasta olursa naparım diye ağlıyorum, kötü rüyalar görüyorum resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…