2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Sık sık memeyi teklif edin. Yarım saate bir en azından.
Kıyafetlerinizi çıkarın, göğsünüze yatırın.
Sütün kokusuna memenin yumuşaklığına alışsın.
Sütü sağlıyor musunuz mama mı veriyorsunuz bilemiyorum ama mama içiyorsa karnı çok aç olmuyordur. O yüzden memeyi teklif edin önce sizi emsin. Anne sütünden sonra 15 ml verin sonra tekrar meme verin. Böyle böyle mamayı hayatınızdan çıkarırsınız da.

Bende alanlardanım olsun ya beybitolarin cani sagolsun kilo veriliyo yeterki onlar sağlıklı olsun

Aynen öyle. Yeter ki yensin süt olsun. Ben yemek yiyemediğim için hamile kaldığım kilodan bile daha zayıfım şu an. Ciddi anlamda üzülüyorum..

Bugün bebeğimi tarttım 9 günde 220 gr almış hemşire iyi dedi ama kilosu ancak 4370 daha 2 ay 10 günlük illa mama alımını mı artırmam lazım ne yapsam olmuyo pes ediyorum

Doğum kilosuna bağlı hareket etmek lazım. Hastalık geçirdi mi, atak dönemine denk geldi vs bunlar da çok etkili kilo alımında. Açlık hissediyor musunuz bebeğinizde. Bazı bebekler iştahlı olmuyor bazen de doğru emzirme tekniği kullanmıyoruz. Mesela tek emzirme de tek göğüsü emzirmeliyiz, ön süt çorba misali daha sulu iken arkadan gelen süt daha yağlı ve kilo aldırıyor. Biraz sağ biraz sol göğüs verilen bebeklerde de kilo alımı az olabiliyor.
(ben yakın bir kaç arkadaşımla aramızda birer ikişer hafta arayla doğum yaptım, her birinin gelişim süreci çok farklı. Çok net kıyaslama imkanımız oluyor. Benim kızım prematüre idi ilk zaman kilo aldı sonra durdu. Onun kızı da önce almadı sonradan toparladı.)

Seninki tam ne kadarlık oldu tam canım?
Ben de ana kucağına koyuyorum onun üzerindeki oyuncaklara heyecanlanıyor ama uzanmıyor henüz.
Doktorumuz erken doğduğu için gelişimi 1 ay geç gidebilir telaşlanma dedi ama yine de tam neredeyiz onu merak ediyorum :) iki üç gündür dönmek istiyor bugün azıcık döndü kısacık yan durdu geri sırt üstü döndü

Reactions: The
Evet evet Ankara'dayim canim. Cesaret edemiyorum zaten

Bizim buralarda çıkılmaz en azından ocak bitsin arabayla çıkarırım. Mart gibi kanguru yada bebek arabasıyla :) yazık dün doktora gittim de çok soğuktu ben bile üşüdüm. kızımı hiç çıkaramam biz ailelere bile götürmüyoruz arabayla gidecek olsak bile.

İç Anadolu'daki bir yerdeydin sanki değil mi?
Eğer öyleyse bizim buralar dışarı çıkılacak gibi değil.
Aynennn buz buz Ankaraaa. Ama ben çıkartıyorumm iyice giydiripp. Yoksa nasil aliscaklar yaa Rusyada nasil buuyutuyolar kiz bebeleri
Evet evet Ankara'dayim canim. Cesaret edemiyorum zaten
Ayyy neresi Ankaranin Mayaaa

Tam 59 günlük oldu canım. Senin bebisle bizimkinin doğumu normalde çok yakındı :) valla benimki dönmeye dair henüz bir çabaya girmiyor açıkçası, o popoyu kaldiramiyor. Ben döndürünce de napiyorsun der gibi anlamsız anlamsız bakıyor yüzüstü yatirdigimda eskiden çok rahatsız olur kafasını kaldırır öyle dururdu , şimdi o pozisyonu da seviyor öyle yatıyor bir süre

Valla ben aileme götürdüm birkaç kere ama küçük kardeşim var (7), sürekli grip falan oluyor. Pek de gitme taraftarı değilim. Kayınvalide desen köy gibi çok soğuk bir yerde oturuyor, bir kez götürdüm ve çok soguklar çıkana kadar bir daha goturrmem kesinlikle yoksa bebiş slingde eğer toksa duruyor, bir iki saat çıkabilirim ama soguktan cesaret edemiyorum. Akşama kadar evde şu moddayiz

Aynennn buz buz Ankaraaa. Ama ben çıkartıyorumm iyice giydiripp. Yoksa nasil aliscaklar yaa Rusyada nasil buuyutuyolar kiz bebeleri

Ayyy neresi Ankaranin Mayaaa
Bu arada ben hamileyken hep böyle derdim biliyor musun, rusyadakiler bebek değil mi , onlar nasıl büyütüyor ben de cikarticam bir haftalık olduktan sonra diyordum sonra oğlumun bir burnu tıkandı , onda bile öyle evhamlandim ki oturdum ağladım ya iyice hastalanır da ciğerlerine inerse diye. Yani demem o ki onlar nasıl büyütüyor bilmiyorum iki gündür ben hastayım maalesef, boğaz enfeksiyonum var , hem de burun akıntım. Oğluma geçerse diye kara kara düşünüyorum

Benim de 9 yaşında kardeşim var sınıflarında sürekli hastalık olunca endişeleniyorum. Kayınvalidemler yakın ama ev bahçeli, bizim evde nçanormal derecede sıcak oluyor kombi en kısıkta olsa bile. O yüzden ortam ısısını değiştirmek istemiyorum hiç.
Az ısınsın çıkarırız biz de

Evet normalde çok yakındı ama benimki acele etti :) benimki de 3 ay 1 hafta oldu bugün. Ben de 2.ay itibariyle her gün tummy time yaptırdım. Yeri geldi karnını bacağıma koydum yeri geldi dümdüz döndürdüm. Bazen sinirleniyor bazen mutlu olup duruyor. Ama boynunu tutmasında çok etkili oldu.

Kızlar ben sallanan moms aldım elektrikli çok rahat ettim gümdüzleri uyuyo onun içinde ben yemek temizlik rahat yapabiliyorm aklınızda olsn
Ya o benim de hep aklımda hamilelikten beri ama taşıma kapasitesi 9 falan diye okudum sanırım. Benim oğlan bir iki ay ya kullanır ya kullanamaz sanırım onu. Seninkinin kapasitesi ne ?

Yenikentteyim kuzu, sen nerdesin
Keçiörendeyim kuzum bende
Bende gribim kuzum Ankara'da genel bir salgın varmis zaten Benim kiziminda doğdu dogali burnu tıkalı ama işte soguk değil virus hasta ediyor onlari Bizde okula giden bir abi var o getiriyor hastanede sordukları ilk soru evde okula giden var mı Maskesiz dolasmiyoruz evde Su kış bi bitseydi hayırlısıyla

Ben de yaptırmaya çalışıyorum ama öyle ebelerin dediği gibi günde 7-8 hiç yaptıramadim açıkçası. Günde 1-2 anca aklıma geliyor. Benim bebeğim de boynunu güzel tutuyor doğduğundan beri masallah ama dönmeye dair hiçbir teşebbüsü olmadı

Ya bana da muhtemelen kardesimden bulaştı annemlere gidince. O da 1. Sınıfa gidiyor, mecburen gitmek zorunda kaldık birkaç gün önce. Yaklasmasam bile ondan geçtiğini düşünüyorum havadan falan haliyle
Eşimde de hafif bir grip var. Ben çok sakiniyorum , bebeğimi öpmuyorum falan ama eşim her zamanki rahatlığıyla gayet öpüyor. Değil ki maske taksın dediğin gibi aslında soğuktan ziyade doktor gripli kişilerden uzak tutun çocuğu demişti bana ama tutamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…