- 16 Temmuz 2020
- 1.062
- 1.694
- 83
Canım bebeklere ekran yasak, tv tablet bunlara bakmamalılar. Erken yaşta ekrana maruziyet otizmle ilişkilendirilebiliyor. Bir kereden bir şey olmaz, bir daha yapma benceKizlar benim kız televizyon izlemeye bayılıyorumve bende bu gün bilerek ona televizyon izletim mecbur çünkü hiç durmuyor yatarak hep kucak isteyip uyumuyir ve akşama kadar keyfini beklemek zorunda kaliyorum ramazan tayfayı bi saat izledi oda da biri varsa gözlerine onu arıyor ama yoksa televizyona dalıyor zannediyor onun la konuşuyor kapıda izledim televizyona bakıp gülüyor oradan çok istiyor ki biri surekli onunla konuşsun oda akşama kadar dinlesin sizce yanış mi yaptım ya sonra içime dert oldu ne yapim ya iş güç yemek hep kaliyor
Sorma normalde ağrılı geçmezdi ama şu an belim çok ağrıyor. Bir de hastayımhayat bana çok zor şu an
Kac gunluk oldunuz evet ya malesef beş bin küsür. İlk cocuksa sabrediliyor da bemm bitane daha var ona da vakit ayırmsm gerekiyor o yuzden kurtarıcı oluyor çokDoğrudur canım bazı bebekler çok seviyormuş bazısı da hiç durmuyorlarmis şans işi tamamen :) fiyatı ucuz bir şey olsa alırım da iki üç ay için o parayı sanırım veremem şu anbirkaç bin yazıyor nette. Sevindim senin bebişin sevdiğine Oyun halısinda benimki de en azından 15-20 dk duruyor bakalım şimdilik sıkılmazsa :)
Olabilir canm uykusu vardır sen kucağına al emzir uyumak isterse gene uyusunKızlar 2.ay aşısını olup 2.gün bebeği çok uyuyan oldumu.dün aşımızı olduk çok şükür bi sıkıntımız olmadı hareketliydi iyiydi.bugün akşam üzeri 5 te uyudu 3 saat oldu uyanmadı çok derin uyuyor.gözlerini açıyor geri kapanıyor yorgun gibi.ateş yok
Doğrudur canım 59 günlük olduKac gunluk oldunuz evet ya malesef beş bin küsür. İlk cocuksa sabrediliyor da bemm bitane daha var ona da vakit ayırmsm gerekiyor o yuzden kurtarıcı oluyor çok
Annemde ameliyat oldu safradan cok zor anlayabiliyorum seni insAllah çabucak atlatırsın canımSafra kesesinden ameliyat olacağım. Yemek yiyince ağrı yapıyor. Ameliyat günü de bir türlü gelmedi
Ben henüz olmadım ya geçen rüyamda kendimi hamile olarak görüyordumKızlar regl oluyorum galiba11 ay sonra regl olmak çok değişik bir duygu
Valla canım izletme daha bende ilk çocukta çok izlettim çok zararı oluyo bırak iş yapmayı ver ama genede izletmeKizlar benim kız televizyon izlemeye bayılıyorumve bende bu gün bilerek ona televizyon izletim mecbur çünkü hiç durmuyor yatarak hep kucak isteyip uyumuyir ve akşama kadar keyfini beklemek zorunda kaliyorum ramazan tayfayı bi saat izledi oda da biri varsa gözlerine onu arıyor ama yoksa televizyona dalıyor zannediyor onun la konuşuyor kapıda izledim televizyona bakıp gülüyor oradan çok istiyor ki biri surekli onunla konuşsun oda akşama kadar dinlesin sizce yanış mi yaptım ya sonra içime dert oldu ne yapim ya iş güç yemek hep kaliyor
Aman benimkisine de regl demeye bin şahit ister zaten. Leke gibi azcik , artarsa bilmiyorum gayri . Ay deme öyle korkulu rüyam su an hamilelikBen henüz olmadım ya geçen rüyamda kendimi hamile olarak görüyordum
Çok tesekkur ederimYalnız değilsinbende lig yaptım kilo konusunda. Hiç umrumda değil, yeterli bebişim alabildiği kadar anne sütü alsın varsın ben 46 beden pantalon giyeyim. 6 ay sonra zayıflayınca birazda kendime bakım yaparım microbialing, kalıcı makyaj falan iki çocuklu çıtır anne olurum yine. Kendime hep bunları hatirlatip modunu düşürmuyorum. Birde bazı basit tipler var annemlerdeyim hala bizi görmeye geliyorlar, aaaaa sende olmuşsun Zeynep gibi ( 100 kilo bahsettiği ben 79 ), aaaa bir zamanlar ne citirdin şimdi baya kilo almışsın. Allah'a havale ediyorum, lahusa sayılırız, bebek emziriyoruz denilecek şeyler değil bence yeni doğum yapmış insana...
Etkilemez canım. Kusmamasi için sende elinden geleni yap. Emzirmeden önce altını degistir, emzirdikten sonra dik bir yere yatır, reflü yastığı al, çok fazla emzirme. Gelişimini etkilese bizimkide etkilenirdi. 2. Ayında reflü pig yapmıştı.
Bunların hepsini bende yapıyorum, yapıyoruz fakat ayaklarının uzerine bastırmiyorum canım...
Uyuturken özellikle gece uykusunda emzirdikten sonra gazını çıkarıyorum, cikmazda yatırıyorum ama sağına veya soluna. Asla sırt üstü, yüzü tavana bakar şekilde yatırmiyorum.
Çok teşekkür ederim. Kesinlikle herşey geçiyoruz, herşey yoluna giriyor. Önemli olan strese sokmadan kendimizi tamamen teslimiyet içerisinde bebeğimizin yanında onu saglikla buyutebilelim
Duruyor en fazla 1 saat. Sonra uykusu geliyor, yoruluyor.
Oyun halısı çok erken canım. 4. Aydan sonra daha iyi oluyor.
Ben şunu anladım canım bu bebeklerin kaç.kg alacağı hiç belli olmaz. Bende bu ay az kilo aldı zannediyordum. 2 sinde doktora gittik tam 3 gün sonra 350 gram almış yani 5inde. Ayın 5 inden bu zamana kadar ise 650 gram almış. 3 günde aldığı kiloya bak, 24 günde aldığı kiloya bak yani. Günde 1 kere mama, bir çay kasigi su da ver. Doymasa ağlar ortalığı inletir. Kaka ve çiş takibi yap canım...
Bende henüz almadım ama alacağım. Aylarca düzenli kullanmak lazımmış. Bunu bana şişli florence nightingale hastanesin plastik estetek cerrahi biriminden bir doktor önerdi. Özellikle ameliyat dikiş ve izleri için hastalara bunu oneriyorlarmis. Sizde araştırın isterseniz... Siliskar jel.
Valla bende bulamadım korkudan o işte olmuyo iki kez olmuş doğumdan sonraAman benimkisine de regl demeye bin şahit ister zaten. Leke gibi azcik , artarsa bilmiyorum gayri . Ay deme öyle korkulu rüyam su an hamilelikçünkü doğru düzgün bir korunma yöntemi bulamadım henüz
Benim doktor uyandırma diyorduKızlar gece uykularınız ne durumda bebişlerin? Kendi uyanmadıkça uyandırmıyoruz ama bunun bir sınırı var mı acaba biliyor musunuz max kaç saat uyur ? Yani diyelim 6 saat uyanmadı uyandırmak gerekir mi
Bence artık kendileri uyanirlar acikinca ya ama yinede doktora sormak lazim tabiKızlar gece uykularınız ne durumda bebişlerin? Kendi uyanmadıkça uyandırmıyoruz ama bunun bir sınırı var mı acaba biliyor musunuz max kaç saat uyur ? Yani diyelim 6 saat uyanmadı uyandırmak gerekir mi
Annemde ameliyat oldu safradan cok zor anlayabiliyorum seni insAllah çabucak atlatırsın canım
Ay doğru söylüyorsun Vala ya pisman oldum çok canım ya benim kaynimin oğlu da otizm galiba o dogustan ama çok televizyon ve tablet önünde donardi yani çocuk ve çok üzücü Allah kimseye yaşatmasın yapmiycam bir daha yaCanım bebeklere ekran yasak, tv tablet bunlara bakmamalılar. Erken yaşta ekrana maruziyet otizmle ilişkilendirilebiliyor. Bir kereden bir şey olmaz, bir daha yapma bence
Ay Vala pisman oldum çok canım ya bir daha yapmicm bide ben hep diyordum asla çocuğumun eline telefon vermem diye ki hala o düşüncedeyumValla canım izletme daha bende ilk çocukta çok izlettim çok zararı oluyo bırak iş yapmayı ver ama genede izletme
Korkma ya birsey olmaz benim hep oluyor çok korkuyor özelikle bizi bi öksürük tutuyor çok sinir bozucu ya dikkat ediyoruz ama bazen urkuyorlar canım neyden oluyor bende bilmiyorum benim bebevimde çok agliyor öyle oluncaKızlar az önce eşim hapşırınca bebeğim çok korktu o an uyku modundaydi resmen çiğlik attı biisy olurmu sizce
Sağol canim bende almayi duşunuyorum mama alacaksada en azindan daha az zararlisini alsinGolden Goat çok öneriyorlar canım, kullananlar memnun genelde.
Keci sutlu mamalarda ar yok sanirim doktorum aptamil ar önerdi sma kullandim hic kabiz olmadi aksine gunde 6 7 defa kaka yapiodu gayey yumusak sulu ama anne sütude veriyorum belkide ondan kabizlik sorununu farkedemedim cunku sütumü emerken bile gaz cikarir ve kaka yapar daha emmesi bitmedenReflü varsa aptamil ar yada evolvia ar kullanabilirsiniz.
Tamamen tıbbi bir amaç için kullanılıyor çünkü.
Keçi sütlü mamalarda ar mama var mı.
Benim kızımın kusmasını ciddi manada hafifletti.
Oturup katı gıdaya geçene kadar sabredeceğiz geçecek inşallah reflüleri.
Genel bir mama arayışında iseniz;
~Hipp combiotik bağırsakları için iyi oluyor. Tadını sevmişti kızım.
~Aptamil Bağışıklık yükseltmek için özel formülü, tadı baya iyi sanırım çok severek içiyor.
~Sma kilo için iyi oluyor. Ama genel itibariyle kabızlık sorunu duyuyorum.
~Evolvia prematüre ve ar mamalarını kullandım. İkisini de tıbbi amaç için kullanınca bir şey diyemiyorum. Benim kızım çok sevmiyor tadını ama aç olunca mecbur yiyor.
Keçi sütlü mamayı bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?