2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Benim de tanıdığımın oğlunun bağırsakları düğümlenmişti aşıdan sonra
Evet yaptırmakda bi risk ben ilk cocuğumda bunlaeı bilmiyordum yaptırmstm ama şimdi yaptırmayacağım nasipse
Şimdi şöyle binlerce ishal virüsü var ve rota bunlardan sadece bir tanesi.
rotayı yaptrdığmızda sadece rota ishalinden korumus oluyoruz oda kısmen tüm virüslerden değil böyle işte muallak bi konu

Sütü fazla olan anneler günlük beslenirken nasıl yiyorsunuz çok fazla mı acaba ben az mı yiyyorum

Ben sütğm varken ilk uyandığımda pratik olsun diye yoğurt yulaf içine de hangi meyve varsa doğruyordum.
Kızın ilk uykusuna yatınca genelde yumurta, yeşillik olan yanına da süt çayı(humana) yada anason çayı olan bir kahvaltı yapıyordum. Hayatımda hiç acıkmadığm kadar acıkıyorum. Genelde ikindiye doğru bi çorba içiyordum. Bir de sürekli annemle kayınvalidem yemek getiriyordu bitmesi lazım diye akşama da genelde et, tavuk, köfte, pilav salata şeklinde yiyordum.
Günde en az 3 lt su içtim. (lullaby diye bir damla kullandım bir de)
Kuruyemiş yemedim mesela bebeğime alerji yapar gibi oldu.
Şimdi de safra kesesinden dolayı pek bir şey yiyemiyorum ama bu yediklerim çok güzel süt yapmıştı.
Miktar olarak çok yemedim. Bir çok insana göre daha az bile sayılırdı. Normalde tatlıyı severim. Ama bu şekilde beslenincr tatlı ihtiyacım da olmadı.
Zaten zayıf birisiydim aldığın bir kaç kilo kalson istedim ama kalmadı. Hatt şu an daha zayıfım

Bende şunu keşfettim anneme gidince iyi sütüm oluyo artık neden bilemedim

Kızlar her bebeğin dilinde beyazlık var mıdır yoksa bizimki pamukçuk mu oldu? Bu aralar çok huzursuz acaba o mu rahatsız etti diyorum her ihtimali düşünüyorum

Kızlar her bebeğin dilinde beyazlık var mıdır yoksa bizimki pamukçuk mu oldu? Bu aralar çok huzursuz acaba o mu rahatsız etti diyorum her ihtimali düşünüyorum

Görmeden bilmek mümkün değil. Ama bebeğim ilk iki ay süt emdiğinde hep beyazdı. Ama pamukçuk değildi.
Siz her ihtimale karşı her emzirmeden önce ve sonra karbonatlı su ile meme ucunu temizleyin.

Kız şeker dedinde aklıma geldi dün tatlı krizim tuttu akşam 9 gibi kalktım irmik hepsi yaptım maşallah bir süt yaptıki ustunede bol su içtim
Yazıyorum buraya irmik diye kimse beni dinlemiyor mu

Veriyorum tarifi:
1 paket süte 7 kaşık şeker, 8 kaşık irmik koyup kaynatiyorsun. Ne çok koyu nede çok sulu olmasın. Çünkü durdukça koyulasiyor. Sonra kare bir borcama yarısını dök, araya eti kakaolu bisküvileri diz, uzerine tekrar hazırladığın karışımı dök. Sonra bunun üzerine hazır çikolata sosu var onuda kaynatip döküyorum birde cevizle süsledim mi amaaannnn ne sut yapıyor ne sut yapıyor kızlar bilmeyenler varsa diye yazdım buraya. Yapanlar resim atsın şekerini 6 Kasım'da koyabilirsiniz biz biraz şeker oranı düşük yapıyoruz...
Psikoloji süt olayını çok etkiliyor gerçekten. Hiç birşey ve hickimse bu eşinde olsa bebeğinden daha kıymetli değil canım. GörüşmeK zorunda değilsin ailesiyle, ama eşine gönül koyma. Benim kayınvalidem de çok fena, eşimde bunu iyi bilir fakat kötüde olsa, fena biride olsa annesi sonuçta. Belkide senin yanında tepki vermemiş daha sonra tavrını göstermiştir. Senin yanında ailesini, ailenin yanında seni edemeyeceği için nötr davranmış. Benim eşimde bir tartışmada annesini tutmuştu. Ben zaten ondan bir destek beklemedigim, kendi hakkımı kendim çok güzel savunabildigim için, o ister destek versinnn ister vermesin umrumda değil. Bir insana karşı tavır almış mesafe koymussam oda buna asla karışamaz, karistirtman. Sen bak keyfine, esinede tavır alma boşver. Onlarin amacıda belki De bu?
Kızlar az önce eşim hapşırınca bebeğim çok korktu o an uyku modundaydi resmen çiğlik attı biisy olurmu sizce
Dünde benim kızım bir çığlık attı, öyle bir korktu ki çocuğun içine işledi sanki korku kucağıma aldım hemen nasil sıkı sıkı sarılıyor sana anlatamam. Ve herşeye sıçrıyor, biri oksursun, hapşırsin.
Sağol canim bende almayi duşunuyorum mama alacaksada en azindan daha az zararlisini alsin
Hepsinin içeriği 3 aşağı 5 yukarı aynı bence. İlk kızımda Aptamil kullandım, inek sütüne alerjisi çıktı sonradan. Ben çok araştırırim, en iyisinin SMA olduğunu keşfettim fakat onu içmedi çöpe gitti. İlk hastanede hipp vermişlerdi tekrar onu aldım onu icebiliyir şuanda. Aslında bu tamamen bebeğin icmesiylede alakalı...
Kızlar yeni yılınız kutlu olsun. Bu sene çok zor bir seneydi benim için, 2022 de zor olacak, ama kızım geldiği için 2021 aynı zamanda hayatımın en güzel yılı
Ayyy evet 2021 çok zor geçti hepimiz için ama 2022 hepimize keyifli geçmesini dilerim

Mama içiyorsa dilde bir kalıntı bırakıyor. Bir iki çay kaşığı su verirsen dilinde temizlenir ama bizde pamukçuk vardı kaç defa dilini sildik, eczaneden ilaç aldık onun için. Doktora sorsan daha ii olur canım.

Mama verdiğin için karnı doymuş ve rahat uyumustir eğer aciksaydi emin ol uyanirdi ki bizimki uyanıyor aciktiginda. Eğer bir çocuk uyuyorsa uyandırma, ben 1 kere uyandırdım senin gibi vicdan yaptım, huy edindi şimdi her gece devamlı kalkıyor uyuyan bebeklere dokunan eller kırılsın

Benim de tanıdığımın oğlunun bağırsakları düğümlenmişti aşıdan sonra
Rota mi menenjit mi desen bende rota degil ama menenjit aşısıni yptirmaya karar verdim. Rota virüsü çocukta kalıcı bir şey bırakmaz ama menenjit olursa beyinde kalıcı hasar bırakabiliyor çok tehlikeli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…