2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Cok geçmiş olsun atesliyken ne kadar soyunuk ne kadar giyinik olacağına karar vermek çok ince bir çizgi. Ateşi 37.5 un altina düşünce giydir canım, atesliykende çorabını çıkarma üzerini rahatlat. Ateş dusureyim derken zatürre olmasın. Calpol ver 4 saatte bir zaten ateş çıkmaz o zaman fazla.

Belkide karnı ağrıyordur? Bir yeri ağrıyor veya ateşi varsa veya ateşi çıkmak uzəreysə çocuklar inler. Ateş olmadığına göre karnı agriyoedu demekki. Soğuk su içmemek lazım...

Rota mi menenjit mi desen bende rota degil ama menenjit aşısıni yptirmaya karar verdim. Rota virüsü çocukta kalıcı bir şey bırakmaz ama menenjit olursa beyinde kalıcı hasar bırakabiliyor çok tehlikeli...
Menenjit aşısı kaç doz oluyo hangi aylarda yaptırılıyo? Ya bide bişey sorucam bizim 2 ayımız bitti ama sağlık ocağından hala aramadılar aşılar için zamanı geçmesin de sonra

Prima premium kullandım, petekliydi poposuna yapisiyordu uzun süre kaldığında. Prima aktif Bebek kullanıyorum. Gayet memnunum. Primadan başka bez hiç kullanmadım.

Menenjit aşısı kaç doz oluyo hangi aylarda yaptırılıyo? Ya bide bişey sorucam bizim 2 ayımız bitti ama sağlık ocağından hala aramadılar aşılar için zamanı geçmesin de sonra
Hiç bilmiyorum ama internette şöyle diyor : Bebeğin 2-4-6. aylarında 3 doz ve 12-23. aylarında 4. doz. Geç süt çocukluğu döneminde 7-12. Aylar arası 2 doz ve 12-23. ay arası 3.doz, aşılar arasında en az 2 ay olması gerekir.

2. Ayda iki bacağından 1 koldan asi oldu. Siz olmadınız mi canım? 3. Ayda asi yok zaten...

Kızlar bu haz ilacını ne zamana kadar kullanıyoruz? Bizim ilack ayda 2 defa alıyoruz. Çabucak bitiyor, birde çok kaka mi yaptiriyor anlamadım. Biogaiga kullanan var mı? Benim bebo gazını çıkarıyor , kakasını yapıyor bazen sabahları huzursuz oluyor anliyorum sıkıştı bağırsakları ama bir kaç saate yapmış oluyor.

Kız tarifi yapcam irmikli olan her şeye bayılırım

Olmasında da riskler çok fazla . Benm arkadsımın oğlunun rota aşısından sonra bağırsakları bozuldu alerji olustu ve o tombiş bebe gitti aşırı zayıfladı ve yıllarca çok zayıftı
Ya valla desene karışık işler . Menenjit için ne düşünüyorsun peki

İrmik kaynatilmiyor arkadaşlar karıştırılarak devamlı Smjj

Yok daha çağırmadılar ya zamanı geçer mi canım geçen pazartesi 2 aylık oldu

Yok daha çağırmadılar ya zamanı geçer mi canım geçen pazartesi 2 aylık oldu
Sağlık ocagini bekleme aramiyorlar, niye aramadiniz desen sen annesisin takip edil geliceksin derler. Bizde şehir değiştirince aşıyı başka bir şehirde İzmir'de yaptirmak zorunda kaldık. Burda aşıları 15 günde bir acip 24 saat sonra kalan aşıları atiyorlarmis. Ama İstanbul'da ki sağlık ocağı her pazartesi verem aşısı yapıyormuş. Sen p.tesi sabahtan mutlaka git, 1 ay müddeti var yaptırman için. Biz 2.5 aylıkken aşıyı olduk, toplu aşı töreni gibiydi bizim gibi 2 aylık bebolar sırada bekliyordu Ayric sağlık ocağı kafa, boy ölçümü ve kilo takibi yapmak, bunu il sağlığa bildirmek zorunda. Bunlar sisteme kaydediliyor. Diyelim sen özel doktora gidiyorsun, orada doktorun yaptığı ölçümleri sağlık ocağında bildiriyorum. Sağlık ocağı asi takviminide takip ediyor.

Bizim sağlık ocağındaki hemşire de aşıyı bi gün açıyo muymuş neymiş o gün burda olmanız gerekiyo ben sizi arıcam dedi ben de bekliyorum ki arasın, hey Allahım ya Tamam canım çok teşekkür ederim götüriyim bari şu 3 aşı korkusundan da kurtulıyım bi an önce

Yok artık 1 gün muuu? Hemen git ogren canım ne olur ne olmaz. Ayrıca hiç korkma bende çok korkuyordum çok şükür ateşi çıkmadı.

Valla uyusa asla uyandırmam hiç böyle dertlerim yok ne yazık ki
Bizim obur bebişler birbirine benziyor, her yazdığında minnoşumu görüyorum.

Gece çiş varsa ıslak mendil kullanmıyorum. Sakince karanlıkta bezini değiştiriyorum. Uyanmıyor tamamen, geri uyuyabiliyor. Senin bebiş hemen mi uyanıyor?

Ya ben neden olmadım ya 3 aylık olacagiz 6 gün sonra
Arkadaşım emzirdiği sürece 2 yıl regl olmadı. Emzirmeyi bıraktıktan sonraki ay regl oldu direk.

Iki dozmu oluyo canım
Evet canım.
Benim de tanıdığımın oğlunun bağırsakları düğümlenmişti aşıdan sonra
Korktum ya ikinci dozdan şimdi
Ben her seferinde sormayı unutuyorum menenjit aşısını ya. Benim kızım 3 aylık oldu, ilk dozu kaçırmış mı olduk yani
Canım ben iki haftadır filan akşamüstü veriyorum artık. Yediklerime ve bebeği sıcak tutmaya dikkat ediyorum, gazı da azaldı gibi. Bende damlayı azalttım. Ya da ilk zamanlar düzenli kullandığım için bağırsakları düzenli çalışıyor artık bilemedim pek.
Benim kız hemen uyanıyor canım. Uykusu bölündüğü içinde çığlık çığlığa ağlıyor. Gece zaten acıkınca ağlayarak uyanıyor. Birde altını açarsam iyice ortalığı katıyor birbirine. Düşün emzirdikten sonra omzuma alıp mide gazını çıkarmaya çalışsam bile çığlıklar içinde bağırıyor. Bende hemen yatırıyorum yerine, gaz olmasın diye dua ederek.

Ay cadıya bak sen ben gazını almadan yatırsam sabaha kadar inlemesinden uyuyamam. Gazı tam çıkmayınca bi zaman sonra kucağıma alıp gene sırtına vurup çıkartıyorum. Çok şükür uyansa da geri ağlamadan yatırıyorum.

Bikaç gindür minnoş öyle çok yoruyor ki beni. Süt sıkıntısı yaşamak üzereydim. Solgarın bira mayası takviyesinden içtim. Hakikaten çok çok fark ediyor bende ya. Tüm gün aç kaldım, normalde akşamda sütün bitip kesinlikle mama vermem lazımdı. Ama rahatlıkla doyurabildim.

Kacirdigimizi zannetmiyorum canım. Öyle olsa doktor bana geçen ay söylerdi. Ama 3. Ayda olabilir belki. Salı günü doktora götüreceğim sorarım mutlaka.
Eczaneden mi aldın canım? Süt arttırıcı birşey mi?

Kolay gelsin canım. Gazı olabilir çok sık uyandıysa. Onun dışında edindiğim bir tecrübe ay dönemlerinde bir haller oluyor :) atak sanırım. Bir kaç gün zor geçiyor sonrasında büyümüş oluyor tavırları yeni güncellemeler ekleniyor. En azından 3 aylık minik bir tecrübe.

Ayrıca prima premium care tam öyle bir bez. Asla hissettirmiyor, kaka yapsa bile emiyor kupkuru kalıyor. Fiyatlar uçmasa tek tercihim olurdu. Sleepyde hemen değiştirmemi istiyor mesela. Molfix'de de çok tepki vermiyor kakasını yapınca. (alırsan 1 numara büyük al ama) Şu an koku almıyorum o yüzden davranışlarına bakıp yada bezini açıp anlamam gerekiyor o sebeple bebek konforunu da rahatlıkla söyleyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…