Cok geçmiş olsunCanım benım kızımında reflusu var bıliyosun
İnek sütü alerjisi mi acaba diye kecı sutlu mama aldık
En iyisi golden goat dedıler ama kızım onu mıdesınde bır gram kalmayana kadar kusuyo
Öyle bır kusma yok
Ar en ıyısı
Bende bugun bebelac goldun ar sını sipariş etmiştim o gelmıs onu alıp denıycem inş iyi gelır
Gecmıs olsn canım
Dünde bız hastanedeydık bı oncekı gece uyumadı da uyutmadı da yalnızdm bırde o kadar zor gecti ki sonra bebeği emzırıp eşime bırakıp uyudum
Bı uyandm cocuk halsz aglamıyo gucu yok gibi sonra hafıf hafıf atesı yukseldı( gece 3 bucukta 38.4 le hastaneye getırdm bı cay kasıgı calpol verıldi o arada ıshal gıbı oldu arka arkaya kaka yaptı falan kan ıdrar gaıta temız geldı doktor dedı ki kucük bebeklerde vıral bı salgın var halsızlık kusma devamında ıshalle 3-4 gun suruyo takıpte kal ilaca gerek yok dedı
Bı seferde incecık gıydırıyorm ates artmasn dıye ama içimdende ahh üşür mü diye gecmıyo değil(
Al benım moralden de o kadar
Dün hiç beslnmedı desem yeri
Ne emse kustu,pes edıp sık mama verdım onu da kustu aksam bı tartaym dedım 100-150 gram azdı kuzumcok canım sıkıldı
Zaten o kıloyu bı haftada alsn dıye gozunun içine bakıyrm bıde hastalık vs olunca
Rabbım bu gunlerı de kolaylıkla atlatmayı nasıp etsn inşaAllah
Belkide karnı ağrıyordur? Bir yeri ağrıyor veya ateşi varsa veya ateşi çıkmak uzəreysə çocuklar inler. Ateş olmadığına göre karnı agriyoedu demekki. Soğuk su içmemek lazım...Kızlar bebeğim tüm gece inlediateşi de yok anlayamadık bir şey. Galiba benden ona geçti grip ama bir belirtisi de yok neden böyle oldu bilmiyorum ya kucağımizdan indirdiğimiz an inanılmaz şekilde korkuyor çığlıklarla bağırıyor alana kadar korkudan..
Menenjit aşısı kaç doz oluyo hangi aylarda yaptırılıyo? Ya bide bişey sorucam bizim 2 ayımız bitti ama sağlık ocağından hala aramadılar aşılar için zamanı geçmesin de sonraRota mi menenjit mi desen bende rota degil ama menenjit aşısıni yptirmaya karar verdim. Rota virüsü çocukta kalıcı bir şey bırakmaz ama menenjit olursa beyinde kalıcı hasar bırakabiliyor çok tehlikeli...
Prima premium kullandım, petekliydi poposuna yapisiyordu uzun süre kaldığında. Prima aktif Bebek kullanıyorum. Gayet memnunum. Primadan başka bez hiç kullanmadım.Kızlar artık atak mıdır nedir bilmiyorum günler çok zor geçmeye başladı. Kızım çok huysuz, sürekli ağlıyor, sürekli kucakta ve evin içinde gezmek istiyor. Kucağıma alıp oturunca da ağlıyor. Ben illa ayakta olacağımgündüz 4 saate yakın uyuyan çocuk bölük pörçük 2 saati zor uyuyor. Dün akşam 9da yorgunluktan kendi kendine uyuya kaldı yatakta, sevinçten gözlerim doldu sabaha kadar belki 6 kez uyanmıştır. Çok yoğun ve yorucu geçiyor günlerim, pek bakamıyorum burayada
Gece bezini ben 1 kez kakalıysa değiştiriyorum. Kaka yoksa değiştiremiyorum uykusu açılmasın diye. Gece kullanacağım, yüksek emiciliğe sahip, kuru tutan, sızdırmayan, pişik yapmayan bez öneriniz var mı? Sadece geceleri takacağım o bezi. Uzun saatler kalıyor çünkü. Sabahta bez dolmuş oluyor. Pişik yapmasın, mümkün olduğunca kuru tutsun istiyorum.
Hiç bilmiyorum ama internette şöyle diyor : Bebeğin 2-4-6. aylarında 3 doz ve 12-23. aylarında 4. doz. Geç süt çocukluğu döneminde 7-12. Aylar arası 2 doz ve 12-23. ay arası 3.doz, aşılar arasında en az 2 ay olması gerekir.Menenjit aşısı kaç doz oluyo hangi aylarda yaptırılıyo? Ya bide bişey sorucam bizim 2 ayımız bitti ama sağlık ocağından hala aramadılar aşılar için zamanı geçmesin de sonra
Kız tarifi yapcam irmikli olan her şeye bayılırımYazıyorum buraya irmik diye kimse beni dinlemiyor mu
Veriyorum tarifi:
1 paket süte 7 kaşık şeker, 8 kaşık irmik koyup kaynatiyorsun. Ne çok koyu nede çok sulu olmasın. Çünkü durdukça koyulasiyor. Sonra kare bir borcama yarısını dök, araya eti kakaolu bisküvileri diz, uzerine tekrar hazırladığın karışımı dök. Sonra bunun üzerine hazır çikolata sosu var onuda kaynatip döküyorum birde cevizle süsledim mi amaaannnn ne sut yapıyor ne sut yapıyorkızlar bilmeyenler varsa diye yazdım buraya. Yapanlar resim atsın şekerini 6 Kasım'da koyabilirsiniz biz biraz şeker oranı düşük yapıyoruz...
Psikoloji süt olayını çok etkiliyor gerçekten. Hiç birşey ve hickimse bu eşinde olsa bebeğinden daha kıymetli değil canım. GörüşmeK zorunda değilsin ailesiyle, ama eşine gönül koyma. Benim kayınvalidem de çok fena, eşimde bunu iyi bilir fakat kötüde olsa, fena biride olsa annesi sonuçta. Belkide senin yanında tepki vermemiş daha sonra tavrını göstermiştir. Senin yanında ailesini, ailenin yanında seni edemeyeceği için nötr davranmış. Benim eşimde bir tartışmada annesini tutmuştu. Ben zaten ondan bir destek beklemedigim, kendi hakkımı kendim çok güzel savunabildigim için, o ister destek versinnn ister vermesin umrumda değil. Bir insana karşı tavır almış mesafe koymussam oda buna asla karışamaz, karistirtman. Sen bak keyfine, esinede tavır alma boşver. Onlarin amacıda belki De bu?
Dünde benim kızım bir çığlık attı, öyle bir korktu ki çocuğun içine işledi sanki korku kucağıma aldım hemen nasil sıkı sıkı sarılıyor sana anlatamam. Ve herşeye sıçrıyor, biri oksursun, hapşırsin.
Hepsinin içeriği 3 aşağı 5 yukarı aynı bence. İlk kızımda Aptamil kullandım, inek sütüne alerjisi çıktı sonradan. Ben çok araştırırim, en iyisinin SMA olduğunu keşfettim fakat onu içmedi çöpe gitti. İlk hastanede hipp vermişlerdi tekrar onu aldım onu icebiliyir şuanda. Aslında bu tamamen bebeğin icmesiylede alakalı...
Ayyy evet 2021 çok zor geçti hepimiz için ama 2022 hepimize keyifli geçmesini dilerim
Ya valla desene karışık işler . Menenjit için ne düşünüyorsun pekiOlmasında da riskler çok fazla . Benm arkadsımın oğlunun rota aşısından sonra bağırsakları bozuldu alerji olustu ve o tombiş bebe gitti aşırı zayıfladı ve yıllarca çok zayıftı
İrmik kaynatilmiyor arkadaşlar karıştırılarak devamlıYazıyorum buraya irmik diye kimse beni dinlemiyor mu
Veriyorum tarifi:
1 paket süte 7 kaşık şeker, 8 kaşık irmik koyup kaynatiyorsun. Ne çok koyu nede çok sulu olmasın. Çünkü durdukça koyulasiyor. Sonra kare bir borcama yarısını dök, araya eti kakaolu bisküvileri diz, uzerine tekrar hazırladığın karışımı dök. Sonra bunun üzerine hazır çikolata sosu var onuda kaynatip döküyorum birde cevizle süsledim mi amaaannnn ne sut yapıyor ne sut yapıyorkızlar bilmeyenler varsa diye yazdım buraya. Yapanlar resim atsın şekerini 6 Kasım'da koyabilirsiniz biz biraz şeker oranı düşük yapıyoruz...
Psikoloji süt olayını çok etkiliyor gerçekten. Hiç birşey ve hickimse bu eşinde olsa bebeğinden daha kıymetli değil canım. GörüşmeK zorunda değilsin ailesiyle, ama eşine gönül koyma. Benim kayınvalidem de çok fena, eşimde bunu iyi bilir fakat kötüde olsa, fena biride olsa annesi sonuçta. Belkide senin yanında tepki vermemiş daha sonra tavrını göstermiştir. Senin yanında ailesini, ailenin yanında seni edemeyeceği için nötr davranmış. Benim eşimde bir tartışmada annesini tutmuştu. Ben zaten ondan bir destek beklemedigim, kendi hakkımı kendim çok güzel savunabildigim için, o ister destek versinnn ister vermesin umrumda değil. Bir insana karşı tavır almış mesafe koymussam oda buna asla karışamaz, karistirtman. Sen bak keyfine, esinede tavır alma boşver. Onlarin amacıda belki De bu?
Dünde benim kızım bir çığlık attı, öyle bir korktu ki çocuğun içine işledi sanki korku kucağıma aldım hemen nasil sıkı sıkı sarılıyor sana anlatamam. Ve herşeye sıçrıyor, biri oksursun, hapşırsin.
Hepsinin içeriği 3 aşağı 5 yukarı aynı bence. İlk kızımda Aptamil kullandım, inek sütüne alerjisi çıktı sonradan. Ben çok araştırırim, en iyisinin SMA olduğunu keşfettim fakat onu içmedi çöpe gitti. İlk hastanede hipp vermişlerdi tekrar onu aldım onu icebiliyir şuanda. Aslında bu tamamen bebeğin icmesiylede alakalı...
Ayyy evet 2021 çok zor geçti hepimiz için ama 2022 hepimize keyifli geçmesini dilerim
Yok daha çağırmadılar ya zamanı geçer mi canım geçen pazartesi 2 aylık olduHiç bilmiyorum ama internette şöyle diyor : Bebeğin 2-4-6. aylarında 3 doz ve 12-23. aylarında 4. doz. Geç süt çocukluğu döneminde 7-12. Aylar arası 2 doz ve 12-23. ay arası 3.doz, aşılar arasında en az 2 ay olması gerekir.
2. Ayda iki bacağından 1 koldan asi oldu. Siz olmadınız mi canım? 3. Ayda asi yok zaten...
Sağlık ocagini bekleme aramiyorlar, niye aramadiniz desen sen annesisin takip edil geliceksin derler. Bizde şehir değiştirince aşıyı başka bir şehirde İzmir'de yaptirmak zorunda kaldık. Burda aşıları 15 günde bir acip 24 saat sonra kalan aşıları atiyorlarmis. Ama İstanbul'da ki sağlık ocağı her pazartesi verem aşısı yapıyormuş. Sen p.tesi sabahtan mutlaka git, 1 ay müddeti var yaptırman için. Biz 2.5 aylıkken aşıyı olduk, toplu aşı töreni gibiydi bizim gibi 2 aylık bebolar sırada bekliyorduYok daha çağırmadılar ya zamanı geçer mi canım geçen pazartesi 2 aylık oldu
Bizim sağlık ocağındaki hemşire de aşıyı bi gün açıyo muymuş neymiş o gün burda olmanız gerekiyo ben sizi arıcam dedi ben de bekliyorum ki arasın, hey Allahım yaSağlık ocagini bekleme aramiyorlar, niye aramadiniz desen sen annesisin takip edil geliceksin derler. Bizde şehir değiştirince aşıyı başka bir şehirde İzmir'de yaptirmak zorunda kaldık. Burda aşıları 15 günde bir acip 24 saat sonra kalan aşıları atiyorlarmis. Ama İstanbul'da ki sağlık ocağı her pazartesi verem aşısı yapıyormuş. Sen p.tesi sabahtan mutlaka git, 1 ay müddeti var yaptırman için. Biz 2.5 aylıkken aşıyı olduk, toplu aşı töreni gibiydi bizim gibi 2 aylık bebolar sırada bekliyorduAyric sağlık ocağı kafa, boy ölçümü ve kilo takibi yapmak, bunu il sağlığa bildirmek zorunda. Bunlar sisteme kaydediliyor. Diyelim sen özel doktora gidiyorsun, orada doktorun yaptığı ölçümleri sağlık ocağında bildiriyorum. Sağlık ocağı asi takviminide takip ediyor.
Bir gelisme var mı canım? Hayırlı haberlerini alalım inşallahİnşallah
Yok artık 1 gün muuu? Hemen git ogren canım ne olur ne olmaz. Ayrıca hiç korkma bende çok korkuyordum çok şükür ateşi çıkmadı.Bizim sağlık ocağındaki hemşire de aşıyı bi gün açıyo muymuş neymiş o gün burda olmanız gerekiyo ben sizi arıcam dedi ben de bekliyorum ki arasın, hey Allahım yaTamam canım çok teşekkür ederim götüriyim bari şu 3 aşı korkusundan da kurtulıyım bi an önce
Bizim obur bebişler birbirine benziyor, her yazdığında minnoşumu görüyorum.Valla uyusa asla uyandırmamhiç böyle dertlerim yok ne yazık ki
Kızlar artık atak mıdır nedir bilmiyorum günler çok zor geçmeye başladı. Kızım çok huysuz, sürekli ağlıyor, sürekli kucakta ve evin içinde gezmek istiyor. Kucağıma alıp oturunca da ağlıyor. Ben illa ayakta olacağımgündüz 4 saate yakın uyuyan çocuk bölük pörçük 2 saati zor uyuyor. Dün akşam 9da yorgunluktan kendi kendine uyuya kaldı yatakta, sevinçten gözlerim doldu sabaha kadar belki 6 kez uyanmıştır. Çok yoğun ve yorucu geçiyor günlerim, pek bakamıyorum burayada
Gece bezini ben 1 kez kakalıysa değiştiriyorum. Kaka yoksa değiştiremiyorum uykusu açılmasın diye. Gece kullanacağım, yüksek emiciliğe sahip, kuru tutan, sızdırmayan, pişik yapmayan bez öneriniz var mı? Sadece geceleri takacağım o bezi. Uzun saatler kalıyor çünkü. Sabahta bez dolmuş oluyor. Pişik yapmasın, mümkün olduğunca kuru tutsun istiyorum.
Arkadaşım emzirdiği sürece 2 yıl regl olmadı. Emzirmeyi bıraktıktan sonraki ay regl oldu direk.Ya ben neden olmadım ya 3 aylık olacagiz 6 gün sonra
Evet canım.Iki dozmu oluyo canım
Korktum ya ikinci dozdan şimdiBenim de tanıdığımın oğlunun bağırsakları düğümlenmişti aşıdan sonra
Ben her seferinde sormayı unutuyorum menenjit aşısını ya. Benim kızım 3 aylık oldu, ilk dozu kaçırmış mı olduk yaniHiç bilmiyorum ama internette şöyle diyor : Bebeğin 2-4-6. aylarında 3 doz ve 12-23. aylarında 4. doz. Geç süt çocukluğu döneminde 7-12. Aylar arası 2 doz ve 12-23. ay arası 3.doz, aşılar arasında en az 2 ay olması gerekir.
2. Ayda iki bacağından 1 koldan asi oldu. Siz olmadınız mi canım? 3. Ayda asi yok zaten...
Canım ben iki haftadır filan akşamüstü veriyorum artık. Yediklerime ve bebeği sıcak tutmaya dikkat ediyorum, gazı da azaldı gibi. Bende damlayı azalttım. Ya da ilk zamanlar düzenli kullandığım için bağırsakları düzenli çalışıyor artık bilemedim pek.Kızlar bu haz ilacını ne zamana kadar kullanıyoruz? Bizim ilack ayda 2 defa alıyoruz. Çabucak bitiyor, birde çok kaka mi yaptiriyor anlamadım. Biogaiga kullanan var mı? Benim bebo gazını çıkarıyor , kakasını yapıyor bazen sabahları huzursuz oluyor anliyorum sıkıştı bağırsakları ama bir kaç saate yapmış oluyor.
Benim kız hemen uyanıyor canım. Uykusu bölündüğü içinde çığlık çığlığa ağlıyor. Gece zaten acıkınca ağlayarak uyanıyor. Birde altını açarsam iyice ortalığı katıyor birbirine. Düşün emzirdikten sonra omzuma alıp mide gazını çıkarmaya çalışsam bile çığlıklar içinde bağırıyor. Bende hemen yatırıyorum yerine, gaz olmasın diye dua ederek.Bizim obur bebişler birbirine benziyor, her yazdığında minnoşumu görüyorum.
Gece çiş varsa ıslak mendil kullanmıyorum. Sakince karanlıkta bezini değiştiriyorum. Uyanmıyor tamamen, geri uyuyabiliyor. Senin bebiş hemen mi uyanıyor?
Arkadaşım emzirdiği sürece 2 yıl regl olmadı. Emzirmeyi bıraktıktan sonraki ay regl oldu direk.
Ay cadıya bak senEvet canım.
Korktum ya ikinci dozdan şimdi
Ben her seferinde sormayı unutuyorum menenjit aşısını ya. Benim kızım 3 aylık oldu, ilk dozu kaçırmış mı olduk yani
Canım ben iki haftadır filan akşamüstü veriyorum artık. Yediklerime ve bebeği sıcak tutmaya dikkat ediyorum, gazı da azaldı gibi. Bende damlayı azalttım. Ya da ilk zamanlar düzenli kullandığım için bağırsakları düzenli çalışıyor artık bilemedim pek.
Benim kız hemen uyanıyor canım. Uykusu bölündüğü içinde çığlık çığlığa ağlıyor. Gece zaten acıkınca ağlayarak uyanıyor. Birde altını açarsam iyice ortalığı katıyor birbirine. Düşün emzirdikten sonra omzuma alıp mide gazını çıkarmaya çalışsam bile çığlıklar içinde bağırıyor. Bende hemen yatırıyorum yerine, gaz olmasın diye dua ederek.
Kacirdigimizi zannetmiyorum canım. Öyle olsa doktor bana geçen ay söylerdi. Ama 3. Ayda olabilir belki. Salı günü doktora götüreceğim sorarım mutlaka.Evet canım.
Korktum ya ikinci dozdan şimdi
Ben her seferinde sormayı unutuyorum menenjit aşısını ya. Benim kızım 3 aylık oldu, ilk dozu kaçırmış mı olduk yani
Canım ben iki haftadır filan akşamüstü veriyorum artık. Yediklerime ve bebeği sıcak tutmaya dikkat ediyorum, gazı da azaldı gibi. Bende damlayı azalttım. Ya da ilk zamanlar düzenli kullandığım için bağırsakları düzenli çalışıyor artık bilemedim pek.
Benim kız hemen uyanıyor canım. Uykusu bölündüğü içinde çığlık çığlığa ağlıyor. Gece zaten acıkınca ağlayarak uyanıyor. Birde altını açarsam iyice ortalığı katıyor birbirine. Düşün emzirdikten sonra omzuma alıp mide gazını çıkarmaya çalışsam bile çığlıklar içinde bağırıyor. Bende hemen yatırıyorum yerine, gaz olmasın diye dua ederek.
Eczaneden mi aldın canım? Süt arttırıcı birşey mi?Bikaç gindür minnoş öyle çok yoruyor ki beni. Süt sıkıntısı yaşamak üzereydim. Solgarın bira mayası takviyesinden içtim. Hakikaten çok çok fark ediyor bende ya. Tüm gün aç kaldım, normalde akşamda sütün bitip kesinlikle mama vermem lazımdı. Ama rahatlıkla doyurabildim.
Kızlar artık atak mıdır nedir bilmiyorum günler çok zor geçmeye başladı. Kızım çok huysuz, sürekli ağlıyor, sürekli kucakta ve evin içinde gezmek istiyor. Kucağıma alıp oturunca da ağlıyor. Ben illa ayakta olacağımgündüz 4 saate yakın uyuyan çocuk bölük pörçük 2 saati zor uyuyor. Dün akşam 9da yorgunluktan kendi kendine uyuya kaldı yatakta, sevinçten gözlerim doldu sabaha kadar belki 6 kez uyanmıştır. Çok yoğun ve yorucu geçiyor günlerim, pek bakamıyorum burayada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?