2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Bende Turco alacaktım siparişimi iptal ettiler. Sinirlendim molfix aldım diğer ay baby turco denerim eğer memnunsan.

Bende baby turco kullanıyrm canım ama prima aktıf bebekten sonra zorlandm baby turco hemen şişiyo aktıf bebekte sen bakmazsan kolay kolay cısı anlayamazsn ama onunda azcık parfumü fazla sanki:) bez kokuyo ya
Bu aktif bebekten bir ben memnun kalmadım herhalde yaa Allahım çocuk her kakasını yaptığında sırtına çıkıyordu, bezmiştim artık. Molfix sızdırma konusunda fena değil ama çok kalın kalın geldi bana. Premium Care 3 numara kullanıyorum şimdi, gerçekten poposu kuru kalıyor ama çocuğun pipisinde böyle bez kalıntısı gibi beyaz pamukçuklar görüyorum. O yüzden ben de güzel ve ekonomik bir bez arayışındayım bu aralar, Sleepy Bio Natural fena değildi ama onu da her yerde bulamıyorum.

Kızlar size bebek görmeye gelenler oldu mu bu arada? Eşimin yakınları sürekli sorup duruyor ne zaman gelelim diye, eşim de 2. doz aşımı olduktan sonra kabul edebileceğimizi söylüyor Ben şimdilik ölü taklidi yapıyorum ama bu hastalık ortamında kimsenin gelmesini istemiyorum. Bunaldım gerçekten zırt pırt sorup durmalarından, kötü olmadan nasıl reddedeceğim bilmiyorum.

Bende baby turco kullanıyrm canım ama prima aktıf bebekten sonra zorlandm baby turco hemen şişiyo aktıf bebekte sen bakmazsan kolay kolay cısı anlayamazsn ama onunda azcık parfumü fazla sanki:) bez kokuyo ya
Valla bu gün deneme olsun diye Molfix mavi paket aldım, 2.bezi taktım. Hoşuma gitti bakalım, gece performansı nasıl olacak dediğin gibi baby turco çok güzel ama şişiyor biraz
Bende Turco alacaktım siparişimi iptal ettiler. Sinirlendim molfix aldım diğer ay baby turco denerim eğer memnunsan.
Ben memnunum canım. Tek eksisi bez dolunca şişiyor, çok beklemeye uygun değil. Bizde pişik yapmadı hiç, hiç sızdırmadı da. Kaç gece değiştirmedim mesela tek bir sızma olmadı. Çok yoğun kaka yaptığı zamanlar da sızmadı. Gece kuruluğu için Molfix aldım bakalım. Gündüz baby turco gece Molfix devam edeceğm bir süre.
Biz memlekete gidince sadece eşimin ablası ve ananesi, amcası geldi. Başka da kimse gelmedi. Eşimde bende pişman olduk bebek görmeye gelirler, izne gidelim diye.

Ben kimsenin kucağına vermedim canım. Kızım çok huysuz olduğu için ağlıyordu zaten genelde uzaktan gösterdim, sonra da ağlıyor diye içeri götürdüm. Öpmek isteyenlere de ayağından, kafasından öpün dedim. Ki yalınları öptü sadece, halası, teyzesi, babannesi falan. Bu kadar engelleyebildim malesef. Bana kalsa hiç gitmez kimseye de elletmezdim çocuğumu ama napalım

Ben hiç kimseyi kabul etmiyorum canım, şu andaki varyant çok bulaşıcı. Salgın biraz geçsin, havalar da düzelir, o zaman görüşürüz diyorum. Omicron varyantı coşmuş durumda

İnşallah bebişlerimiz rahat etsin

Açıkçası ben çok çok az kişiyi kabul ettim. 1.derece yakınlarımız sadece. Bir iki de arkadaşım geldi ama hassasiyetle davranıp kucaklarına almadılar. Evimizin işini bile yaptılar, gittiler :)
Sonrasında bebeğim zatürre geçirdi ondan sonrasında hiç kimseyi kabul etmeme kararı aldık. Bunu eşim annesine söyledi gayet net bir şekilde. O haftasonu daha şehir dışındaki teyzesi geleceğim dedi ve kayınvalidem kimi aradı bilin bakalım beni aradı pek tabii çünkü oğlu reddecekti bana da kızım size doğru geliyoruz teyzen kısa bi görüp gidecek bebeği diye ben de olmaz diyemedim.
Çok şükür hastalanmadı ama yine de huzursuz olduğum bir andı.

Seni en iyi anlayanim şu an benimde çocugum öyle kilo alimida ayni sekilde agiz dolusu kusuyo ve artik napacagimi şasirdim doktor ilac kullan dedi gaviscon ve motillium sen kullaniyomusun ilaç

Seni en iyi anlayanim şu an benimde çocugum öyle kilo alimida ayni sekilde agiz dolusu kusuyo ve artik napacagimi şasirdim doktor ilac kullan dedi gaviscon ve motillium sen kullaniyomusun ilaç

Benim bebeğimin de reflüsü var ancak ilaç vermediler. Size verdiklerine göre ihtiyacı var demek ki bebeğinizin. Her ikisi de öyle yan etkisi çok olan ilaçlar değiller. Oturup katı gıdaya gsçtşkten sonra geçer inşallah hepimizin bebeğinin sağlık sorunları.
Kilo alımı yeterli değildir muhtemelen. Ar mama kullanıyor musunuz? Özellikle gece uykusundan önce ar mama veriyorum daha rahat etti.

İnek sütü direk içince çok süt yaptı bana. Süt hassasiyetim var ciddi sıkıntı yaşıyorum ama zorlandığımda yarım litre sütü bi seferde içiyorum
Ay bende inek sütü direk içmek istiyorum ama korkuyorum alerjsii varsa diye zaten belirtileri var

Ayıptır sorması premıum çok pahalı değil mi ya

Bebekler uyurken çiş yapmazlar gece 12 gbi uykusunda hızlıca değşştirebşlirsin kuru kalır
Ben o sekilde yapıyprm sabah çok az çişli yada kuru oluyor

Bebekler uyurken çiş yapmazlar gece 12 gbi uykusunda hızlıca değşştirebşlirsin kuru kalır
Ben o sekilde yapıyprm sabah çok az çişli yada kuru oluyor
Benim sıpa bezi ne ara öyle dolduruyor acaba ya uykuya dalmaya çalışırken ya da emerken çiş yapıyor demekki
Valla uykusu bölününce öyle canavar oluyor ki, bir süredir gece altını değiştirmeye cesaret edemiyorum

Canim ben zaten şuan yemek yapmiyorum. Tüm yemeğimi, kahvaltımı annem hazırlıyor. O bana hazırlıyor yiyorum, ben kızımı yediriyorum. İş bölümü gibi düşün ve annemin eli çok lezzetlidir. Her sabah yumurta ve peynir tüketiyorum, hoşaf hergun bir kase, akşamları yoğurdu tüketiyorum. Sebze, tavuk, kırmızı et hep evde mutlaka bunları tüketiyoruz. Annem arada elime muz tutusturur falan. Sizler kaç yaşındasınız bilmiyorum ama benim yaşım 35 ve nedense bu çocukta süt fazla yapamıyorum. Bunu yorgunluğa da baglitorum. Daha 1 haftalık lohusaydim temizlik yaptım, markete gittim poşet taşıdım. Halen daha yorgunum, ne misafir ne başka birşey, hiçbir şey istemiyorum. Sadece bebeğimle vakit geçirsem belki sütüm yine olurdu. Birde ben evde bebekle kalacaktım, babam sen kaliyorsan bende senle kalirimm dedi aman dedim yalnız kalamayacagim en iyisi bende annemle İzmir'e gideyim. Bittim ya çok bitikim bugun kendimi iyi hissetmiyorum. Senin adına çok sevindim. Demek istediğim dediklerini bende yapıyorum ama birgün sütüm oluyor diğer gün yok. Düzensiz....
Geçen hafta duştan sonra bir anda elime bir avuç saçım geldi tararken. Anladım ki demir eksikligi başlamış. Bende takviyeler alicam canım. Çok sağol not alıyorum yazdıklarınızı
1) Humana süt artırıcı çay
2) Solgar B12 bira mayasi
3)Osteocare magnezyum kalsiyum
4)Venatura d vit 1000lik

Baska takviye kullanan var mı arkadaşlar?
İnek sütü direk içince çok süt yaptı bana. Süt hassasiyetim var ciddi sıkıntı yaşıyorum ama zorlandığımda yarım litre sütü bi seferde içiyorum
İnek sütü gaz yapmıyor mu canım? Çiğ süt gaz yapmamış ama paket süt yapıyor dediler. Bugünde kuzenim meyve suyu içerdim 1.litre dedi içindeki şeker süt yaparmış onda. Daha neler duyacağız inek arayan beni bulabilir. Sabah 81 kiloydum akşam 82.5 oldum. Durduramıyor kendimi artık...
Oooooooooooo gelmezler miiii sen ne soruyorsun arkadasimmm? Hastanede gelen giden bir başladı, sonra bir kısmı eve geldi , eltimler, komşular, iş arkadaslarim hepsi böyle birleşip geldi. Sonra ben bela aradım kendime, İzmir'e geldim ooooooooo geldiğimizi duyan teyzemler, dayimlar, yengemler ve kuzenlerim bir parti toplanıp geldiler, abim falan zaten daha önce bahsetmiştim bizden çıkmadı ve eşi korona suphesinde bile burdaydi. Komşular, eş dost.... Gelmekle kalmadilar çocuğu optuler, yanağını ellediler, yüzüne karşı yakın mesafeden de sevdiler. Bunların hepsi olurken ben uzaklaştırmaya çalışsam yemedik çocuğunu, kız bir bakiyim dur dediler veya ben odadan çıkınca arkamdan bebeğe yapistilar.

Valla sen daha iyi bilirsin, eğer iki üç kişi geleceklerse kabul et yoksa 3 kişiden fazla oldular mi kontrol edemiyorsun ortamı canım...

Kızlar her ay kontrole giderken doktora, soracaklarimi önceden hazırlıyorum. 3. Ay kontrolunde soracaklarimi hazırladım. Sizlerle de paylaşayım. Bu arada benden öncede doğum yapanlar vardı doktora göturen varsa bizimle paylaşabilir mi? Veya aşağıda kilerden sizin sordukları iz olduysa doktora ne cevap ilettiler size?

1) menenjit aşısı ne zaman?
2) salya akıtmaya başladı erken değil mi?
3) göz muayenesi hangi ay ve göz rengi ne zaman netleşir? ( Annem hergun gözünün içine bakıyor heyecanla )
4) gaz ilacını ne zaman bırakabiliriz? Günde 4 -5 kaka olduk damla bagirsaklarini fazla mi etkiliyor ve kilo alımını etkiler mi fazla kaka?
5) geçmeyen hırıltınin sebebi nedir? ( Bu konuda ciddi bir muayene isticem )
6) haftada bir kaç defa parlak yeşil kaka yaptığı oluyor. Bunun anlamı nedir?
7) bazen puturcuklu, bazen de puturcuksuz kaka yapıyor bu yediklerimizle mi alakalıdır?
Gibi sorularim olacak. İzmir'de olduğum için burda yabanci bir doktor muayene edecek. İstanbul'dakini azad ettim zaten doktorsuz kalmıştık. Sürekli tahlil vs talebi vardı. Salı günü gideceğim bu doktor doç. Dr. Umarım açıklayan bir doktordur.

Ben hiç kimseyi kabul etmiyorum canım, şu andaki varyant çok bulaşıcı. Salgın biraz geçsin, havalar da düzelir, o zaman görüşürüz diyorum. Omicron varyantı coşmuş durumda
Canım ben de öyle diyeceğim, eşime söyledim bugün “Sonuçta gelecekler” diyor hala. Millet de ne meraklı bu ortamda bebekli eve gelmeye yaaa, 2 aylık oldu ama ben hala tam kendimi toparlayabilmiş değilim ayrıca.
Bizde de benim tarafımdan daha kimse gelelim demedi ama kayınvalidem her seferinde şu teyzen sordu bu teyzen sordu ne zaman gelelim diye beni yokluyor. Bu teyzeler kim hiçbir fikrim yok ayrıca Sana da emrivaki yapmış reddetme diye, değer mi gerçekten anlamıyorum.
Ayıptır sorması premıum çok pahalı değil mi ya
Canım taaaa hamileyken almıştım şimdi yenisini almayacağım zaten, dediğin gibi çok pahalı. Maşallah diyeyim bez değiştirince bizimki yadırgamıyor o yüzden daha hesaplı başka beze geçeceğim.
Kız bu ne, geleni gideni okurken ben daraldım seni düşünemiyorum Ayrıca seninle yaşıtız, hiç yaşla ilgili olduğunu düşünme, yorgunluk ve stres gerçekten ciddi fark ettiriyor süt konusunda.

Yeminle birde beni düşünün eksik bile yazdım uzatmayım diye. Şimdi de neymiş iadesi ziyaret... Şimdi gelenlere gittik birde tek tek eskiler derdi ki kimsenin yanında bebeği emzirme nazar değer, evin her yerinde insan var tuvalete mi gidip emzireyim bende emzirdim milletin yanında... Sonra derlerki yeni doğum yapan kadin misafir ugurlamazmis, giden misafir sana sütünle kal der ve sende yerinden kıpırdamazsin ama ben unuttum çok kalabalık geliyorlar birine kalktım öbürüne kalkmadim. Yani yorgunluk, 1 aydır koltukta yatma, asi oldum oda birkaç gün sütü kesti, şehir değişikliği vs. Herşey etkiledi çok....

Ten tene temas denedin mi hiç canım? Kesinlikle haklısın. Yorgunluk çok etkiliyor, stres, kalabalık, uykusuzluk

Valla canım benim bebiş geçen 7 günde kakasini yaptı şuan 4 gün oldu gene hala yapamadı . Ben ilkinden tecrubeliyim tahlil falan asla yatırmıyorum

Ben göz muanesini 40.çıkınca yap demişti doktor şükür bir sorun olmadi . Doktor 1 yaşında bir daha gelin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…