Ben chicco nun anne yanı beşiğini kullanıyorum. Bu beşiğe uygun yalnızca chicco nun kendi dönencesi var çok pahalı bulduğum için almamıştım ben. Adı “rüyaların yanında dönence”.Kızlar anne yanı e bebeğin beşiğini (ya da ona benzeyen chicco nun var) kullanan var mı? Bu beşiğin kenarları yuvarlak olduğu için evdeki dönence durmuyor, düşüyor, sabitlenmiyor. Siz bu tarz beşiklere uygun dönence buldunuz mu? Ne tavsiye edersiniz
Wellcare fısfıslı 400 IU kullanıyorum doktor vermişti.Gaz genelde oturunca geçiyormuş.
Bacaklarını hareket ettirip tepeye kaldırınca daha çok çıkartıyorlar.
Gaz damlalarının farklı etkileri oluyor.
Sab simplex kullandım mesela kusmasına çok faydası oldu hafifletti.
Sonra lactocol kullandım bitkisel içerikli prebiyotikli bir gaz damlası. Epey beğendim. Hem kakasını düzene koydu günde 1-2ye düştü çok şükür. (kilo için önemli imiş) hem de gazını çok daha rahat yapıyor.
Bu arada sağlık ocağının verdiği d vitaminini veriyordum bizde acayip gaz yapmış. Geçen birnsta sayfasında gördüm 3-4 gün vermeyin rahatlama görüyorsanız ondandır dediler. Gerçekten de öyle oldu. Yeni bir d vitamini bakıyorum ne alsam iyi olur.
balık, et, tavuk, bulgur yediğimde süt artıyor bence.Sagol canım bende tatlı yemekten şiştim. En iyisi süt artırıcı şeyler kullanayım
Aynen bende birakicam yavaş yavaş çıkarabiliyor bir şekilde. Sağol canım.
Humanayi bende duymuştum.
1) Humana süt artırıcı çay
2) Solgar B12
Kızlar başka bir şey var mı? Tatlı süt artırıyor diye çok kilo aldım. Bunun yerine yine süt, sebze vs. Gibi dengeli beslenin sütun kalitesini artıracak besinler yerken diğer tarafta sütü arttırmak için bu takviyelerden alayım diyorum. Sizlerin görüşleri çok önemli benim için. Tecrübe her zaman daha kıymetli.
Sleepy Bio Natural kullandım canım 1 paket, başta hışır hışır gibi geldi ama sonra beğenmiştim pek sızdırma yapmadı. Gece de 7-8 saat değişmiyor eğer bariz altına yaptığını duymazsam, onda da sıkıntı olmamıştı. Gerçi benim bebenin 24 saat altı pis yatsa umrunda değil, maşallah altına naylon bağlasam sesi çıkmayacak o açıdan iyi bir örnek olmayablirizbenı tek rahatsz eden kokuydu ya:)) sleepy ya da baby turco kullanımca anlayacaksn aradaki farkı canım
Nasıl ya
İnşaAllah öyledir demek istiyorm cunku kızım cok az cişle uyanıyo gece sadece anne sutü verıyrm beslenemıyo mu dıye üzülüyorm
Oyyy maşaAllah
Benım kızımda miniş
40 ı için bılgı almıstm 3.5 kılo altını alamıyoruz demişlerdibız 3.300 duk:)) erteledık sımdı bıle cesaret edemıyrm):)
Ya bana çocuk doktoru hastaneye götür, göz bölümünden randevu alıp dedi. Ama randevu bulmak mümkün değil, hepsi dolu. Hâlâ göz muayenesi olamadı benim kızım.Ben göz muanesini 40.çıkınca yap demişti doktor şükür bir sorun olmadi . Doktor 1 yaşında bir daha gelin dedi
Canım kuşburnu da süt yapıyor diye biliyorum. Birde onu denesen ?Ten tene temas olarak istanbuldayken banyodan sonra emzirirdim burada pek temas olmadı. Senin başka önerin var mı? Kesinlikle çok etkiledi canım çoookk... Anneme kıyamıyorum, annemde bana kiyamiyor. O yemekleri ben ev işlerini birde kızımla ilgileniyorum...
Aynen canım aslaa yaptırmadım. Benim kızımın bir doktoru vardı 4 sene gittik ona. Ateşi çıktığında dahi hemen cagirmazdi. 38.5u geçerse hemen gelin, altında kalırsa 2 gün bekleyelim. Eğer 3.gunde ateş düşmezse getirin derdi. Çok zor tahlil yapardı. Hele M ile başlayan bir hastane zinciri var tam ticarethane olmuşlar.
Ooo biz çok geç geldik yarın sorayım bakalım ne diyecek...
Rabbimmm insallahhhh Husniyenin kucağına sağlıklı ve hayırlı bir evlat versin canimmiçimden de dua edeceğim bugün
Baharda götürmeyi düşünüyorum canım. Çünkü havalar çok soğuk dediğin gibi gevşeyip hemen uyumak isteyecek ben onu giydirene kadar hasta ederimbiz ilk kızımda Bolu'da narven termal tesis vardı bir hafta oraya giderdik. Kaldığımız evin banyosunda çocuk havuzu gibi küvetleri var. Kızımı orada oynatirdik saatlerce çıkmaz hatta bizde içine oturur onunla oynardir. Bunları İstanbul ve civardaki illerde oturan arkadaşlar için yazıyorum belki bir değişiklik isteyen olursa bakarsınız. Sahibinden sayfasında da günlük kiralık termal olarak arayabilirsiniz uygun oluyor genelde.
Tombis ayaklarını yerimmm seninnn
Maşallah subanallah sana. Gamzesine kurban olduğum
Resimlerde çocuklar biraz geniş çıkıyorlar canım. Kaybolmaz annesi
Ya bana çocuk doktoru hastaneye götür, göz bölümünden randevu alıp dedi. Ama randevu bulmak mümkün değil, hepsi dolu. Hâlâ göz muayenesi olamadı benim kızım.
Sağol canim Allah razı olsun rabim sizin gibi iyi insanları etrafımızda eksik etmesin kimin duası kabul olur bilinmezRabbimmm insallahhhh Husniyenin kucağına sağlıklı ve hayırlı bir evlat versin canimmiçimden de dua edeceğim bugün
Kız Vala çok güzeldi ha sonra cikardik nasıl kaçıp eve geldiğimizi analamdik Vala öyle qgaldi uyku içinBaharda götürmeyi düşünüyorum canım. Çünkü havalar çok soğuk dediğin gibi gevşeyip hemen uyumak isteyecek ben onu giydirene kadar hasta ederimbiz ilk kızımda Bolu'da narven termal tesis vardı bir hafta oraya giderdik. Kaldığımız evin banyosunda çocuk havuzu gibi küvetleri var. Kızımı orada oynatirdik saatlerce çıkmaz hatta bizde içine oturur onunla oynardir. Bunları İstanbul ve civardaki illerde oturan arkadaşlar için yazıyorum belki bir değişiklik isteyen olursa bakarsınız. Sahibinden sayfasında da günlük kiralık termal olarak arayabilirsiniz uygun oluyor genelde.
Tombis ayaklarını yerimmm seninnn
Sağol teyzesi ellerinden öper Allah korusun daima iyi ol inşallahMaşallah subanallah sana. Gamzesine kurban olduğum
Oyyy maşaAllah
Randevu açıldığında haber et gibi seçenek oluyo onu aç bildirim geliyo anında yakalayabilirsinYa bana çocuk doktoru hastaneye götür, göz bölümünden randevu alıp dedi. Ama randevu bulmak mümkün değil, hepsi dolu. Hâlâ göz muayenesi olamadı benim kızım.
Randevu bulamazsın canım. Sabah 7.30da git devlet Hastanesi'ne sıraya gir, randevu alabiliyorsan o şekilde al. Veya gir doktorun odasına rica et falan vicdanliysa sana bir kagit yazıyor sekretere git bunla sıra numarası versin sana diyor ama beklersin sonra baya. Hatta hatırlar mısınız 32. Hafta raporu için gitmiştim de sen bana trip attın deyip doktor beni muayene etmemişti panik atak geçirmiştim sinirlerim bozulmustuYa bana çocuk doktoru hastaneye götür, göz bölümünden randevu alıp dedi. Ama randevu bulmak mümkün değil, hepsi dolu. Hâlâ göz muayenesi olamadı benim kızım.
Kuşburnu çayı mi canım? Marketlerde satılan sallama?Canım kuşburnu da süt yapıyor diye biliyorum. Birde onu denesen ?
Bende dün çıkardım İzmir'de hava 18 dereceSağol canim Allah razı olsun rabim sizin gibi iyi insanları etrafımızda eksik etmesin kimin duası kabul olur bilinmez
Kız Vala çok güzeldi ha sonra cikardik nasıl kaçıp eve geldiğimizi analamdik Vala öyle qgaldi uyku içinçok güzel oluyor helde sütü seven bebeklerde dun hava çok güzeldi güneşliydi usutmemeye dikkat etim insallah usumemistir
Sağol teyzesi ellerinden öper Allah korusun daima iyi ol inşallah
tesekur ederiz teyzesi
Doktor mu 6. Ayda baktırın dedi? Aile hekiminin uzmanlığı değil ki ama canım. Bir bilgi edindiğin belli ama kaynağı neresi? Bende yarın sorucam bakalım bana ne diyecek :)Biz aile hekimine gittiğimizde baktı. Onun dışında özel olarak götürmedik. G
6.ayda götüreceğim ROP muayenesi diyorlar prematüre olunca bakılıyormuş.
Bir de göz tıkanıklığı var o da 6.aydan önce belli olmazmış.
İşitme testi de tekrar yapılması gerekiyor gebelikte ateşli hastalık geçirince ikisini bir halledeceğim inşallah
Ah ah onu en iyi ben anlarım ben ikinci denemede aldım ikizlerimi kucağıma ama bakın şimdi kendiliğinden oldu üçüncü. Rabbim yardımcısı olsun inşallah tez zamnda kucağına alır bebişiniKizlar hepiniz merhaba benim bi arakdasim ve tüp bebek yaptı şu an bi iki denemesi ne yazıkki güzel sonuçlanmadi insallah bu sefer çok güzel olur ve benden dua istedi bende hepimiz yeni anneyiz belki kabul olur gerçekten ben Allaha hep şükür ediyorum rabim isteyen herkese versin diye dua ediyorumadı Hüsniye dua ederseniz çok sevinirim rabim kimsenin kucağını bosbirakmasin bu yaramazlardan herkese versin
Doktor mu 6. Ayda baktırın dedi? Aile hekiminin uzmanlığı değil ki ama canım. Bir bilgi edindiğin belli ama kaynağı neresi? Bende yarın sorucam bakalım bana ne diyecek :)
Kızlar size bebek görmeye gelenler oldu mu bu arada? Eşimin yakınları sürekli sorup duruyor ne zaman gelelim diye, eşim de 2. doz aşımı olduktan sonra kabul edebileceğimizi söylüyorBen şimdilik ölü taklidi yapıyorum ama bu hastalık ortamında kimsenin gelmesini istemiyorum. Bunaldım gerçekten zırt pırt sorup durmalarından, kötü olmadan nasıl reddedeceğim bilmiyorum.
İnek sütü bana dokunuyor, burun akıntısı yapıyor. Bebeğe de aşırı aşırı gaz yapıyor. Ama sıkıştığım zamanlarda gazına razı olarak içtim mecbur. Bebeğinde süt alerjisi olduğunu düşünüyorsan hiç içmeAy bende inek sütü direk içmek istiyorum ama korkuyorum alerjsii varsa diye zaten belirtileri var
İcmiyim ozamanCovid çok artmış durumda. Hem benim hem eşimin ailesi komple pozitif şuanda.
Annem 1 ay önce geçirdi, bugün hastaneye kontrole gitmiş. Devlet hastanesinde doktor kalmamış komple pozitif. Reddetmelisin.
Bi arkadaşım bebek görmeye gidicekti. Nolur nolmaz diye test yaptırdı pozitif çıktı. Sıfır belirti vardı kızda. Arkadaşlarla buluşmuş bikaç gün önce. Meğer onlara da bulaştırmış.
İnek sütü bana dokunuyor, burun akıntısı yapıyor. Bebeğe de aşırı aşırı gaz yapıyor. Ama sıkıştığım zamanlarda gazına razı olarak içtim mecbur. Bebeğinde süt alerjisi olduğunu düşünüyorsan hiç içme
Siz 2. Ayda hastanede olduğunuz için süreç biraz erken işlemiş belkide. Benim doktorda daha gözleri açılmadı göz muayenesi için dediğini hatırlıyorum. Ama bende evde bakıyorum parmağımı takip ediyor mu falan kendimce kontrol ediyorum. 5.5 sene aradan sonra unuttum gerçekten göz muayenesi ne zamandi...Kızım 2.ayına girdiğinde zaten yoğun bakım servisinde yatıyordu. O süreçte bir çok kontrolü yapılmış oldu. Genel göz muayenesine baktı gözü takip etmediğine o kadar. İlk o söyledi 6.ayda gidin diye.
Eşimin de benim de gözümüz bozuk o sebeple 1 yaşında zaten götürecektim erkene alacağım sadece.
2.ay aşısı için gittiğimizde de aile hekimi baktı rutini için. Yoğun bakımdaki uzmanla aynı şeyleri söylediler.
Göz tıkanıklığı da çok bariz zaten. Gözünün biri akıyor sadece, 3 ayda sadece 1 kere damla kullandık hastane sürecinde. Sonrasında da suyla, papatya çayı ile temizledim. İki doktorda aynı masajı gösterdi. 6.aya kadar açılırsa müdahaleye gerek kalmamış olacak.
Yazdiklarin o kadar kıymetli ki benim için. Hemen not edicem ve kesinlikle sana katılıyorum. Benimde bünyem yediklerimle süt yapan bir yapı değil. Aynen senin gibi gece sürekli kalkıyorum birşeyler yiyeyimde sabaha kadar uykumda sütüm olsun diyee ehhh ancak. Gün içinde de helva, tahin, boza vs. Neler yiyorum akşama kadar bitmesin diye. İnanılmaz kilo aldım. Diyet yaparsam çocuğum anne sütünden mahrum kalır ama bende çok şiştim çok ikilemlerdeyim. Bir yanım bırak artık olmuyorsa olmuyor diyor, diğer yanım mucadeyi bırakma en azzindan 6. Aya kadar diren devam et diyor. İşimiz çok zor ama bu yazdıklarını kendi notlarına ekliycem canım.puyenime benim de yaşım 32 ve sütüm zor yetiyor bebeğe. İlk zamanlar gece mama verdim aç kaldığı için. Sonra artırmak için çok uğraştım yazıyım sana.
1- Şöyleki arkadaşlardan biri paylaşmıştı gene paylaşıyım. Ben bu emzirme kampında yazdığı gibi 2-3 gün sürekli yattım uyudum dinlendim.
Tomris’in Emzirme Notları – 3: Peki sütü arttırmak için ne yapmalıyız? Emzirme Kampı! - BYBO
2- humana süt artırıcı çaydan günde 4 bardak bile içtiğimi bilirim. Sütüm azken acaba işe yarıyormu diye tereddüt edebilirsin. Sütün artınca içtiğinde vay be nekadar artırıyormuş diceksin. Kesinlikle almalısın. Ebebek de eczaneden daha uyguna satılıyor.
3- bebeğim 2 aylık olana kadar sıcak su torbasına yapışık gezdim resmen. Göğüslerime, göğüslerimin üzerine ve sırtıma koydum sürekli. Sırt çok önemli süt ordan doğru iniyor.
4- sırtıma süt masajı yaptırdım eşime. Kürek kemiklerinin ortasına doğru yapılıyor. Google a sırta süt masajı yaz ara. Lütfen yaptır bunu çoooook işe yarıyor.
5- hergün banyo yaptım kesinlikle. Akşamüzeri genelde yaptım süt üretiminin azaldığı ama oğlumun aksine çok emdiği saatlerde. Göğüslerime masaj yaptım google dan bakarak. Yazan tüm masaj türlerini denedim göğüslerime.
6- inek sütü alerjen. Bebeğe de çok gaz yapıyor. Ama içtiğim zamanlar oldu mecbur hissedince. Bende çok güzel süt artırıyor.
7- burda önerildi solgar bira mayası takviyesi. İşe yarayan da oldu yaramayan da. Süt oldun yeterki diye denedim çook işe yaradı bende. Aşırı rahatlattı beni, humana çayını da içmeyi bıraktım bu takviyeyle. Eğer almayı düşünürsen internet sitesinden yakınındaki yetkili satış yapan eczaneleri arayıp ellerinde olup olmadığını sormalısın.
En Yakın Eczane | Solgar Vitamin
oğlum gazlı olduğu için hiçbişey yiyemedim ben. Ne pişmiş ne çiğ sebze yemedim. Çiğ öeyve yemedim. Ekmek, pilav, makarna, yumurta, zeytin, kırmızı et
Abartmıyorum 3. Aya kadar böyle beslendim. Arada içtiğim mecburi inek sütü. Onu da içince sabaha kadar uyumuyordu sancıdan.
Ben yiyecekle artıramadım sütümü maalesef. Hep suni şeylere ihtiyaç duydum.
20 günlük felandı bebeğim yorgunluktan öğün atladım akşamında süt tamamen bitti kurudu. Damla yoktu.
Bu süreçte çok kilo aldım. Doğuma gittiğim kilodayım. Geçen hafta ara öğün yapmadım, kahvaltıyı da hafif yaptım. Sütüm bitti valla doymadı bebek. 90 günlük felandı düşün. Mama verdim nekadar zaman sonra. Anladım ki ben diyet felan yapıp kilo veremem bu süreçte. Yapım böyle. Kilo veren arkadaşları tebrik ediyorum valla. Evde hazırda mama var zor zamanlar için. Süt artırıcam diye sürekli bir çaba içindeyim düşün. Bende su süt yapmıyor. Kalorili beslenmem gerekiyor maalesef. Hala gece bil kalkıp yemek yiyorum sabaha süt olsun diye.
Çevreme kulak tıkadım. Sütün yetmiyor mama ver diyenleri dinlemedim. Eşimle büyük tartıştık böyle inat ettiğim için. Ver mamayı rahat et niye kasıyorsun diyip durdu. Azmettim, sürekli gayret ettim. Duyduğum burda okuduğum herşeyi denedim bana işe yarayanlar bunlar. Umarım sana da yardımcı olabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?