- 29 Temmuz 2017
- 24.374
- 122.405
- 598
- 36
Nemli ortamda daha rahat nefes alıyorsundur ondan mı acaba canım ?Kızlar size ilginc bir soru soracağım. Son bir iki haftadır inanılmaz şekilde çok afedersiniz böyle nemli yerlerden geçerken o kokuyu burnumun en derinine kadar çekesim geliyor. Böyle kömürlük kokusu olur, yağmur birikintisinin nem kokusu olurdış macunumu yiyesim geliyor falan filan. Ya bunlar D vitamini eksikliği belirtisi olabilir mi sizce? D vit eksikliginde de garip garip belirtiler oluyordu sanki
Ay yok canım ya öyle bir şey değil böyle siginakta yağmur suyu birikmiş mesela bildiğin rutubet gibi olmuş. Yani imkanım olsa saatlerce orda durup orayı koklarim bağımlı gibiNemli ortamda daha rahat nefes alıyorsundur ondan mı acaba canım ?
Çok geçmiş olsun nasıl oldunuz sizi merak ettim . Allah şifa verir inşallah hemencecik atlatırsınızKızlar hepinize tek tek teşeşekkür ederim güzel dilekleriniz ve önerileriniz için ❤
Evet doktor söyledi özellikle 28 den sonra olabiliyor dedi şimdiden iyi beslen dediYanlışlık olmadığına şöyle eminim, İstanbulun en iyi perinatologuna gittim. Yani bu doktora 3. gidişim ( 1 tane kayıp, 1 tane normal doğumda). İşinin çok ehli bir doktoru. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama her hafta fındık, badem, ceviz yemiyorum mesela. İlaçlarımı düzenli içmeye çalışıyorum ama kan ilacı hala çok zorluyor beni onu arada atlıyorum gibi gibi.
Salonda yatıyordum meğer beni sürekli uyandıran ve uyanıncada tuvalete gitmeme sebep olan şeyin yattığım yerin rahatsız edici olmasıymış. iki akşamdır kendi yatağımda yatıyorum tekrardan şimdi daha az uyandığımı farkettim:) Kendime eziyet ediyormuşum
Çok sağol canım böyle şeyleri duymak inanılmaz iyi geliyor. Sanki yüreğim ağzımda, her an iyi olan tablo kötüye dönmeye başlayacakmış gibi geliyor. Ufacık bir olumsuz şey söylese doktorum ağlayacağım sanki o moddayım.
28. haftadan sonra gelişim geriliği olabileceği genel bir durum muymuş? Yani bunu doktor mu söyledi size? Çünkü ben internette araştırdım okumadım böyle bir şey. Neden 28. Haftadan sonra gerilik başlıyor acaba? Ben her şeyden yiyorum şuanda, sebze, et, tavuk, meyve... Tek yemediğim çerez herhalde
Doktor size bununla ilgili bilgi vermedi mi? Bana söylediklerini duysaydın
Ben demir ilaci kullaniyorum ama yetersiz mi acaba ? Yada farkli birsey benim anlamadigim. Aile hekimi tarafindan verileni kullaniyorum ben. Doktor uygun kullanabilirsin dedi. Ay zarari yoksa yesem daha iyiPika sendromunun ortaya çıkmasındaki en önemli etken demir eksikliği olarak kabul edilir. Hamile biri de vücudundaki mineral ve demir eksikliğini gidermek için bu maddelere yönelir. Bu noktada uygulanacak demir eksikliği tedavisi bu maddelere olan yeme dürtüsünü büyük oranda durduracaktır.
Bunun için kül vs yeniyormuş kızlar
Fazlası olan varAhhhh ne güzelllll…. Benim ilaçlarım hem SGK'nın karşılamadığı ilaçlar, hemde o kadar çok ki...
1) Suda eriyen kalsiyum alıyorum
2)Suda eriyen magnezyum
3) Suda eriyen demir ilacı
4) Coraspirin hap
5) Folik asit
6) Multivitamin sabah suda eriyor akşam hap şeklinde içiyorum
7) Kan sulandırıcı iğne ( fakat bunu yapmıyorum artık )
Varmı benden daha fazla hergün ilaç alan bu kadar
Csnim bende senin gibi geceleri çok idrara cikiyorum .gecmisolsun insalah bir sıkıntı olmaz bebekte,bu konu ile ilgili bilgim yok ..Kızlar selamlar, epeydir foruma giremedim, hamilelik epey zor geçiyor, değişen bir şeyde olmadı... Çok sık idrara çıkma, uykusuzluk, kan ilacı dokundu mide bulantıları, çatlaklar vs. Sizde çok sık idrara çıkıyor musunuz? Bir gece boyunca 4-5 defa uyanıyorum sanırım.
Birde sorum olacak: detaylı taramada göbek bağında tek damar olduğunu söyledi doktor. Böyle durumda beyin, kalbi veya böbreklerinde sorun olabilirmiş ancak bizim beboda çok şükür bir sorun yok şuanda. Aranızda varmı böyle durumda olan?
Birde çocuğu iki hafta önden giden var mı?
Valla diken üstündeyim, aman gelişim geriliği olmasın, aman çocuk tek damarla iyi beslensin diye oldum 76 kg şuanda. 14 kilo almışım
Canım ben geçen hafta cuma günü gittim kahvaltı yaptım tok karna gel demişti gittim idrar testi aldı kilo tansiyon ölçüldü yani bana sordular iyi yaptın mı kahvaltiyi evet dedim 15 dk sonra 300 ml kadar şekerli su yaptılar içtim 1 saat bekledim sonrada içeri alındım o süre boyunca hiç birşey yemedim içmedim gitmeden kanımı aldılar haftaya sonuç çıkar dediler ama sen yine doktoruna sor bazıları aç karna istiyotArkadaşlar şeker yüklemesi yaptıran var mı ? Aç mı gidiliyor tok mu bilen varsa yazarsa sevinirim
MerhabaBen henüz yaptırmadım ama 24. Haftada gel aç karnına gel şeker yükleme yapıcaz dedi doktorArkadaşlar şeker yüklemesi yaptıran var mı ? Aç mı gidiliyor tok mu bilen varsa yazarsa sevinirim
Bana doktorum ac karnina gel dedi.Arkadaşlar şeker yüklemesi yaptıran var mı ? Aç mı gidiliyor tok mu bilen varsa yazarsa sevinirim
Aç gidiliyor,ben yaptırmıcam açlık tokluk baktırabilirsin dedi dr ilk hamileliğimde de öyle yapmıştım..haftaya sağlık ocağına gidecem yüklemede yapıyorlar 50 mg lık.. ebede yaptırmak istemezsen açlık bakalım demiştiArkadaşlar şeker yüklemesi yaptıran var mı ? Aç mı gidiliyor tok mu bilen varsa yazarsa sevinirim
Arkadaşlar şeker yüklemesi yaptıran var mı ? Aç mı gidiliyor tok mu bilen varsa yazarsa sevinirim
Evet evde yatıyorum yatmakta çok zormuş ağrımaya başladı bi yerlerim kanama durdu 3 gündür ama bugün pekmezli sümük gibi bişeyler geldi hafif sancıyla ve kaşıkların bazen balon şişiyor hissi veriyorBen demir ilaci kullaniyorum ama yetersiz mi acaba ? Yada farkli birsey benim anlamadigim. Aile hekimi tarafindan verileni kullaniyorum ben. Doktor uygun kullanabilirsin dedi. Ay zarari yoksa yesem daha iyi
Sen nasilsin bu arada canim yanlis hatirlamiyorum degilmi kanaman olmustu ? Suan ne durumdasin
Anladim canim allah kolaylik versin insallah. Hic sikayet etme icini ferah tut. Hepsi gececek insallah yolu yariladikEvet evde yatıyorum yatmakta çok zormuş ağrımaya başladı bi yerlerim kanama durdu 3 gündür ama bugün pekmezli sümük gibi bişeyler geldi hafif sancıyla ve kaşıkların bazen balon şişiyor hissi veriyor
Sagol cnmBenimde de aynı şekilde ağrı oldu. En fazla 1 hafta sürer dediler ama tam 2. Haftanın sonunda gecti canim. Bünyeden bunyeye değişiyor sanirim
Benim siddetli degil ama 1 hafta oldu hala üstüne yatinca dokununca kolumu kaldirinca agri var cuma gunu gidecem kontrolum var onuda soracam ayaklarimda şiş davul gibi daha 5 aydayim tuzluda yemiyorum onuda danişacam bakalimBende de cok agri oldu ilk 3 4 gun ozellikle.
Sagol cnm deneyeyimBuz koy ara ara iyi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?