- 14 Mart 2021
- 116
- 169
- 18
- 33
bende solda hiç yatamıyorum ya o kadar rahatsız oluyorum ki sağda hemen dalıyorum uykuya ya sağ ya düz yatarsam rahat ediyorumKızlar bu sola yatma konusunu nasıl hallediyorsunuz? Ben ilk başta sola yatıyorum, ama bir süre sonra sol tarafım uyuşuyor :) ve sağa dönüyorum. ama sağa döndüğümde içimden stres oluyorum, ya bebeğe kan gitmiyorsa diye, ve kısa süre sonra hooop yine sol. Bu özellikle gecenin bir saatinden sonra sürekli tekrarlıyor, ve uykularımdan hiç bi şey anlamıyorumsanki sürekli dönüyorum yatakta bi sağ bi sol
şimdiden böyleyse, önümüzdeki 3 ayda nasıl uyuycam ben diye de stres oluyorum
Canım bende senin gibi ilk gebelikte tecrübem yoktu anlamadım ilk nisanda sancı olmadan gittim 1 gün ancak sancı geldi bebek doğduKızlar eğitimlerde o kadar dinledim ama hepsi uçup gitti aklımdanbu doğum kasılmasını nasıl ayırt edeceğiz ya?
Midem çok bulanıyor, gazım da var biraz. Bebeğim de çok hareketli içerde vurup duruyor. Bazen kasıklarıma vuruyor sanırım acıtıyor, anlık sancı gibi acılar oluyor böyle. Tüm karnım ağrıyor sonra gazdan. Halsizim de, başım da dönüyor. Birşey olur mu diye korkuyorum.
Amin canımAynen canım nasip bakalım ilki benim de normaldi bi aksilik çıkmazsa yine normal istiyorum ama bebek dönmez ne bileyim bi sağlık sorunu olur filan dediğin gibi ona da yapacak bir şey yok nasip sağ Salim gelsinler de yeter ki
Sürekli sola yatamıyorum canım uyuşuyorum çok sık uyanıyorum zaten biraz sağ çoğunlukta sol tarafa yatmaya çalışıyorum
Kızlar eğitimlerde o kadar dinledim ama hepsi uçup gitti aklımdanbu doğum kasılmasını nasıl ayırt edeceğiz ya?
Midem çok bulanıyor, gazım da var biraz. Bebeğim de çok hareketli içerde vurup duruyor. Bazen kasıklarıma vuruyor sanırım acıtıyor, anlık sancı gibi acılar oluyor böyle. Tüm karnım ağrıyor sonra gazdan. Halsizim de, başım da dönüyor. Birşey olur mu diye korkuyorum.
Canım bende senin gibi ilk gebelikte tecrübem yoktu anlamadım ilk nişanda sancı olmadan gittim 1 gün ancak sancı geldi bebek doğduKızlar eğitimlerde o kadar dinledim ama hepsi uçup gitti aklımdanbu doğum kasılmasını nasıl ayırt edeceğiz ya?
Ben çok korkuyorum ya nasıl doğum yapacağım diye. Sezeryan sanki daha mı kolay ? Şimdi siz böyle yazınca daha da telaşlandım nasıl olacakCanım bende senin gibi ilk gebelikte tecrübem yoktu anlamadım ilk nişanda sancı olmadan gittim 1 gün ancak sancı geldi bebek doğdu
Ama ikjnci gebelikte anladım kasılmalar ilk önce nasıl başlar diebenimkilerde hep öğün yorulunca hissediyorum karnım çok sertleşiyor bebek habereket etmiyor sanırım o zmwna pozisyon da oluyor o zaman diom sanırım ben bu gece dogurcsm die iki gebelikte de hissettim temizlensin duş aldım çantayı kontrol ettim o günlerde hep erken yattım dinlenmek için ağrılar sadece sağa sola vutordu karın bolgeme belim agrirdi dinlenmek amaçlı yatardim hissederdim gece doğum olacak die ikinci gebelikte ağrı ile uyandım gece 12 de 20dk da bir karnım sağ sol ağrıyor sertleşiyor aşağı vuruyor belim ağrıyor birde idrarim gelirdi kasiliyorum vajinadan da bosaltamiym idrarı öyle bolte dikkat ettim dakikalara 15 dk da 1 oldu sonra 10 dk da bir tabi ben dolaşıyorum hep çömelip tuvalet yapar gibi oturuyorum nefes alıp verdim sürekli tuvalete gittim kontrol ettim akıntı su yok direk sancı idi .artık sancılar sıklaştı çok sert kasildim ağladım artık eşim dio ambulans çağırayım ben dedim hayır ilk doğum gibi saatlerce hastanede kalmak istemiyorum öyle bekledim takı baktım 4,5 dakikada 1 oldu eşime dedim ara gelsinler ,ambulans geldi götürdü hastaneye muane edildi hala bebeğim pozisyon da değildi keyfine bakıyordu yani gece 12 den sabaha karşı 4.30 a kadar çektim 5 de hastanede oldum muane edildi bebek donmemisti saat 6.30 da tlwc ye gidince suyum patladı tuvalette ama bu su ile öbür dogumumdski su rengi aynı değildi bu daha çok sarımsı birseydi hemşireye söyledim su geldi die bana büyük ped verdi o ara akıntılı kanamam da oldu başka odaya alındım doğum yapmak için tek kişilik oda alttan muane ettiler 5 cm açılma vardı ama bebek dönmedi 1 saat sancı çektim ard arda ama bebeğin kafası yukarda di su bitti oksijennsiz kaldığı için acil sezeryrn yaptılar
Her iki doğum için de ne kolay ne zor diyebiliriz canım her ikisinin de kendine göre zorlukları var bence ya da diğerine göre iyi tarafı ilk doğumum normaldi 13-14 saat sancı çektim yine normal doğum istiyorumBen çok korkuyorum ya nasıl doğum yapacağım diye. Sezeryan sanki daha mı kolay ? Şimdi siz böyle yazınca daha da telaşlandım nasıl olacak
Çok telaşlı ve evhamlıyım ben. Şimdi doğuma kadar bunu düşünürümHer iki doğum için de ne kolay ne zor diyebiliriz canım her ikisinin de kendine göre zorlukları var bence ya da diğerine göre iyi tarafı ilk doğumum normaldi 13-14 saat sancı çektim yine normal doğum istiyorum
Canım k.b seni de doğum yapacak arkadaşlar i da korkutmak istemedim ama bunlar gerçekler. Bende sizin gibi ilk dogumumda birşey bilmezdim ve yaşadım ama bu ikinci gebelikte ben her iki agriyo yasadim ne güzel 3,4 cm daha acilsaydi doğum yapardım ama işte zamanim yoktu bebeğim icn okdijeni yetersizdi , sezeryen kolay gelir tabi uyucan uyandığında herşey olmuş bitecek ama sezeryrnde kolay değil en fazla 10 gün kadar çok ağrı çekersin sonra 1 ay içinde alışırsın toparlanır dikişler kururBen çok korkuyorum ya nasıl doğum yapacağım diye. Sezeryan sanki daha mı kolay ? Şimdi siz böyle yazınca daha da telaşlandım nasıl olacak
Sende benim kadar çekmişsin ilk doğumda sancı , dediğim gibi ikinci gebelikte onun yarısını çektim demek aynı olmuyo gebeliklerHer iki doğum için de ne kolay ne zor diyebiliriz canım her ikisinin de kendine göre zorlukları var bence ya da diğerine göre iyi tarafı ilk doğumum normaldi 13-14 saat sancı çektim yine normal doğum istiyorum
Geçmiş olsun canım sudan olabilir belki yinede hazır su iç kusma ishal var mı dikkat etKızlar sabahtan beri hiçbişey yiyemedim, su içebildim sadece. Bir tane de Salatalık yedim. Karnım çok aç ama içim almıyorbir tane prilam içsem bu kadar aç karna dokunur mu? Sulardan etkilendik sanırım
Amin inşallah canım Allah büyükÇok telaşlı ve evhamlıyım ben. Şimdi doğuma kadar bunu düşünürümo sancıya nasıl dayanırım en küçük kasık ağrısı zor geliyor ayy hayırlısıyla bu işin altından da kalksak.
dokunmaz sanırım zaten gece yatarken iciyoruz karnimiz ac oluyor icerkenKızlar sabahtan beri hiçbişey yiyemedim, su içebildim sadece. Bir tane de Salatalık yedim. Karnım çok aç ama içim almıyorbir tane prilam içsem bu kadar aç karna dokunur mu? Sulardan etkilendik sanırım
Var canım. Kusma, ishal, baş dönmesiGeçmiş olsun canım sudan olabilir belki yinede hazır su iç kusma ishal var mı dikkat et
Amin inşallah canım Allah büyükinşallah güzel doğumun olur
Öyle yapıyım canım yoksa duracak gibi değilim midem kasılıyordokunmaz sanırım zaten gece yatarken iciyoruz karnimiz ac oluyor icerken
Keşke musluktan içmeseydin canım ya ben bir kere senin gibi çok fena hastalandım yıllar önce. Ağrıdan sabahı edemedim acillik oldum ,o günden beri musluktan içmiyorum. Sen de hazir su iç ,nolur nolmazVar canım. Kusma, ishal, baş dönmesiherkeste varmış sudan sanırım ya
Öyle yapıyım canım yoksa duracak gibi değilim midem kasılıyor
Inan herkezin doğumu farklı hemen kötü düşünme ben ilkin çok zor normal doğum oldu hani hemde çok zordu ama halen ikincisinide normal istiyorum onlar hep saatlik şeyler doğumdan sonra normale dönüyorsun bebeği hele kucağına aldigin zaman hiç bir şey düşünemiyorsun.Ben çok korkuyorum ya nasıl doğum yapacağım diye. Sezeryan sanki daha mı kolay ? Şimdi siz böyle yazınca daha da telaşlandım nasıl olacak
Yok çok normal hiç üzülmeAy şükür öyle değil de çok gazım ve mide bulantım vardı, kusunca rahatlarım sanıyordum daha kötü oldum. Sızlana sızlana uyuyakalmışım, biraz daha iyiyim şükür ya
Benim bazen otururken ya da yatarken karnım yumuşakken bebek hareket mi ediyor nedir toplanıyor böyle. Sanki suyum çekilmişte birtek bebek kalmış gibi top gibi kafası falan her yeri belli oluyor, sertleşiyor karnım. Sonra düzeliyor. Hareket ederken oluyor sanırım. Bundan bir sıkıntı olur mu acaba?
Su konusuna kesinlikle katılıyorum canım. Birkaç gündür bende çok içmiyorum, salladım biraz. Hemen ayaklarım şişmeye başladı.
Benim hafif hafif bel sırt ağrım ve ayak ağrım başladı canım. Ben 10-11 kilo aldım düşün. Heralde vücudun ağırlık merkezi değişiyor ondan mı ağrıyor nedir.
Sezeryan candırBen çok korkuyorum ya nasıl doğum yapacağım diye. Sezeryan sanki daha mı kolay ? Şimdi siz böyle yazınca daha da telaşlandım nasıl olacak
Kızlar bende ikinci doz tetanoz aşımı oldum sabah. Sonra kontrole gettim kendi doktorum izindeymiş başkasına gittim. Kemik yapışı gelişikli bebek dedi. Kime çekti acepben öyle değilim. Kilosu 920 gr dedi 25+6’da. Ama bi kaç gün kilosu ileride dedi. Normal değil mi kızlar. Bugüne kadar ilk defa ileri dedi dedi. Bi kaç kaç güne de gel şeker yüklemesi yapalım dedi. Güzünün remini istedim yan gelmiş yatıyor eliylede yüzünü kapatmış göstermedi kızım
Kızlar bende ikinci doz tetanoz aşımı oldum sabah. Sonra kontrole gettim kendi doktorum izindeymiş başkasına gittim. Kemik yapışı gelişikli bebek dedi. Kime çekti acepben öyle değilim. Kilosu 920 gr dedi 25+6’da. Ama bi kaç gün kilosu ileride dedi. Normal değil mi kızlar. Bugüne kadar ilk defa ileri dedi dedi. Bi kaç kaç güne de gel şeker yüklemesi yapalım dedi. Güzünün remini istedim yan gelmiş yatıyor eliylede yüzünü kapatmış göstermedi kızım
Seninkine de maşallah canım. Çok merak ediyordum ya heyecanlanmıştımmaşallah canım benimki de yüzünü göstermemişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?