Korktuğum için güç düşünmüyorumKızlar doğumu ben de çok merak ediyorum ama ne kadar eğitim de alsak kitap da okusak o anda her şeyi unuturuz gibi geliyorben sonuna kadar pozitif olup bebeğimle konuşurum diye düşünüyorum inşallah gerçekleştirebilirim
Maşallah bebişeKızlar bende ikinci doz tetanoz aşımı oldum sabah. Sonra kontrole gittim kendi doktorum izindeymiş başkasına gittim. Kemik yapışı gelişikli bebek dedi. Kime çekti acepben öyle değilim. Kilosu 920 gr dedi 25+6’da. Ama bi kaç gün kilosu ileride dedi. Normal değil mi kızlar. Bugüne kadar ilk defa ileri dedi dedi. Bi kaç güne de gel şeker yüklemesi yapalım dedi. Yüzünün remini istedim yan gelmiş yatıyor eliylede yüzünü kapatmış göstermedi kızım
Burda da su çok temizdi aslında, hep musluktan içiyorduk. Şimdi bozulmuş sular nedenseKeşke musluktan içmeseydin canım ya ben bir kere senin gibi çok fena hastalandım yıllar önce. Ağrıdan sabahı edemedim acillik oldum ,o günden beri musluktan içmiyorum. Sen de hazir su iç ,nolur nolmaz
Harika olmuşBiraz da güzel şeylerden bahsedelim boşverinvar mı hediyelik yaptıran çikolata falan. Ben bu aralar onlara taktım araştırma yapıyorum sürekli. Bir de kapı süsü yaptım punch ile ama daha tamamlanmadıEki Görüntüle 2885065
Evet at ilham olsunHarika olmuşbende punch pano ve yastık yaptım, azcık iyi olursam atarım canım buraya
Maşallah benim hiç becerim yok örgü konusundaEvet at ilham olsunbir de tulum örüyorum o da bitince atarım yine.
Yok zaten bu konuda zaman yaklaştıkça korku sarıyor beni canım. Ne güzel tecrübelisiniz de bize anlatıyorsunuz, iyi oluyor aslındaCanım k.b seni de doğum yapacak arkadaşlar i da korkutmak istemedim ama bunlar gerçekler. Bende sizin gibi ilk dogumumda birşey bilmezdim ve yaşadım ama bu ikinci gebelikte ben her iki agriyo yasadim ne güzel 3,4 cm daha acilsaydi doğum yapardım ama işte zamanim yoktu bebeğim icn okdijeni yetersizdi , sezeryen kolay gelir tabi uyucan uyandığında herşey olmuş bitecek ama sezeryrnde kolay değil en fazla 10 gün kadar çok ağrı çekersin sonra 1 ay içinde alışırsın toparlanır dikişler kururben bu 3. Doğumu normal düşündüm ama iki doğum arasındaki zaman kisa olduğu için onermediler benim açımdan oyüzden mecbur olcam sezeryrn sancı çekmeden narkoz verecekler yarım saat içinde oldu bitecek tabi kolay geliyor annelere bu ne güzle sancısız doğum olacak sadece doğumdan sonrası dediğim gbii biraz ağrılı olacak günler , elinden geliyirsa normal yap bebek doğduktan sonra gerçekten ağrılar bitiyor eski günlük hayatına dönüyorsun çocuğumla rahatça ilgilenip iş güc temizlik yapabilirsin kimseye muhtaç olmadan
Ay çok sağ ol canımCanım
Inan herkezin doğumu farklı hemen kötü düşünme ben ilkin çok zor normal doğum oldu hani hemde çok zordu ama halen ikincisinide normal istiyorum onlar hep saatlik şeyler doğumdan sonra normale dönüyorsun bebeği hele kucağına aldigin zaman hiç bir şey düşünemiyorsun.
Korktuğum için güç düşünmüyorumsonunu düşünen kahraman olamazmış. Ama bana kalırsa tercih sezeryan diyeceğim
Burda da su çok temizdi aslında, hep musluktan içiyorduk. Şimdi bozulmuş sular nedensehazır aldım canım, ama durumum hâlâ aynı. İyi olmazsam acile gideceğim bende. Mideme taş oturmuş sanki çok ağrıyor
Harika olmuşbende punch pano ve yastık yaptım, azcık iyi olursam atarım canım buraya
Biraz da güzel şeylerden bahsedelim boşverinvar mı hediyelik yaptıran çikolata falan. Ben bu aralar onlara taktım araştırma yapıyorum sürekli. Bir de kapı süsü yaptım punch ile ama daha tamamlanmadı
Sezeryan candırnormalden bende korkuyorum
Eline sağlıkBiraz da güzel şeylerden bahsedelim boşverinvar mı hediyelik yaptıran çikolata falan. Ben bu aralar onlara taktım araştırma yapıyorum sürekli. Bir de kapı süsü yaptım punch ile ama daha tamamlanmadıEki Görüntüle 2885065
Zehirlenme mi oldu acaba ama öyle olsaydı daha çok ağrı çekerdin sanki. Suları ilaçlamış olabilirler canım. Acile gitmen daha iyi olur en azından için rahat eder ne olduğunu anlarsın.Burda da su çok temizdi aslında, hep musluktan içiyorduk. Şimdi bozulmuş sular nedensehazır aldım canım, ama durumum hâlâ aynı. İyi olmazsam acile gideceğim bende. Mideme taş oturmuş sanki çok ağrıyor
Bizde karar veremedik henüz daha yaKızlar bebeğinizin isimlerine karar verdiniz mi ? Bizim gibi daha doğmadan ismi hazır olan var mı ? Babası sağ olsun kız olursa sen erkek olursa ben dediği için ben hakkımı kaybettim ama yine de benden onay aldı
ikisi de çok güzel.Bizde karar veremedik henüz daha yagöktuğ ve kerem ali hoş geliyo kulağa bakalim
Bizim cinsiyetleri belli olmadan belliydi isimlerKızlar bebeğinizin isimlerine karar verdiniz mi ? Bizim gibi daha doğmadan ismi hazır olan var mı ? Babası sağ olsun kız olursa sen erkek olursa ben dediği için ben hakkımı kaybettim ama yine de benden onay aldı
Bizim gibiBizim cinsiyetleri belli olmadan belliydi isimlerElizan Umay. Elizan cennetten ve uzaktan gelen ezan sesi demek. Umay da eski Türk mitolojisinde bolluk, bereket ve doğumun sembolü demek
Korkuyorum canım ya birde daha riskli geliyor bana normal doğum. Çekiştiriyorlar bebeği. Kolunun lifleri kopmuş kolunu kullanamıyor. bi kaç kişi tanıdım duydum birde bi akrabamızın karnını bastırmaktan ötürü rahimini patlattılar 30 yaşında tek çocukla kaldı rahimini aldılar. Ya ne biliyim olacak olacak Allah yazmamış olsun tabi de. Hoş herkes bunları yaşayacak diye bişey yok. Allah korusun. Diyorum ya sezaryene daha çok kayıyor kalbim. Ama yine de idda etmiyorum doktorum ne derse O olacak güveniyorum da. Allah yardımcımız olsun o günümüzde. Amannnn bazende diyorum herkes nasıl bende öyle. Günde kaç bin kişi doğuruyor Allah bilir. Sonra düşünmekten vazgeçiyorum derken 6 ay bittiCanım sen bilirsin yine ama normal doğumun anneden ziyade bebeğe de çok faydaları oluyor. Sezaryen hakkında da artık yeni anlayışa göre yine doğumun kendiliğinden başlamasını beklemek, çocuğun doğum stresini biraz olsun yaşamasını sağlamak da çok faydalıymış. Yani 38. hafta geldi keselim alalım’dan ziyade bebek kendi karar versin deniyor. Hatta sezaryen olsan bile daha ameliyat masasında bebeği kucağına veriyorlar, ten tene temas yaptırıyorlar. Anne bebek dostu sezaryen diye aratırsan bulursun bu konuda bir şeyler, ben doktorumu da sezaryen olmak zorunda kalırsam en azından böyle olduracak biri olsun diye çok aramıştım.
Canım bence sen çok bekleme git acile, en azından bir serum taksınlar, rahatlarsın. Ben de daha önceleri sudan böyle olmuştum hastaneye gitmeden kendime gelememiştim.
Eline sağlık canım, valla iyi hatırlattın ben bu konuyu tamamen unutmuştum. Bebeğin ismi hala belli değil biraz da ondan sanırım, bayram tatilinde eşimi biraz daha sıkıştırayım da artık bir şey belirleyelim.Dönüşte de inşallah hem kapı süsüne hem de hediyelikleri yapmaya başlarım.
Ayni sizin gibi kız olsaydi ben koycaktim erkek oldu eşim karar vericek mecburikisi de çok güzel.Ali Kerem sanki daha iyi bence. Göktuğ çok var son dönemde. Bi ara Aras ve Öykü Eymen çok vardı öğrencilerimden biliyorum ha bide Sude Buse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?