Birde ilk olunca biz ne yaşayacağımızı bilmediğimizden heralde, bize hava hoş geliyor. Düşünmeyecem düşünmeyecem...Bakalım neler yaşayıp neler tecrübe edineceğiz canım. Normal doğum yapanlar hep normali söylüyor.
Sizlere hak düşüyormuş yine, o da güzel. Bana hiç düşmüyor. Herkes bi isim tutturmuş gidiyor bakalım ne olacak kızımın ismi. Nesibe,Aylin,derin,minel şuan bunlar yarıştalar. İki isim koyacaklar. Bana kesinlikle düşmedi isim koymak susuyorum her iki tarafta da ilk oluncaKızlar bebeğinizin isimlerine karar verdiniz mi ? Bizim gibi daha doğmadan ismi hazır olan var mı ? Babası sağ olsun kız olursa sen erkek olursa ben dediği için ben hakkımı kaybettim ama yine de benden onay aldı
Neris de çok hoş geliyor kulağa ne demekBizim gibiKızım olsaydı adaş olacaklarmış. Ben de Elizan Neris koyacaktım
Ah bu babalar yaAyni sizin gibi kız olsaydi ben koycaktim erkek oldu eşim karar vericek mecbur
Ben de düşünmek istemiyorum ama düşünürken buluyorum kendimiBirde ilk olunca biz ne yaşayacağımızı bilmediğimizden heralde, bize hava hoş geliyor. Düşünmeyecem düşünmeyecem...
Çok saçma buluyorum bu durumu. Kendi çocuğumun ismine de biz karar verelim. Benim eşim herkesin içinde dedi. Doğacak bebeğe biz karar vereceğiz ha siz yine de isim önerisinde bulunabilirsiniz dedi, ben de aynen katılıyorum dedim olay çözüldü. Hatta eşim babasını yakın zamanda kaybetti. Herkes onun adını koyarsınız dedi. Eşim bi kere dedi ben de ben babanın adını nasıl diyeyim dedim " haklısın " dedi. Daha doğmadan hazır olanı isme karar verdi, ben de onay verdim.Sizlere hak düşüyormuş yine, o da güzel. Bana hiç düşmüyor. Herkes bi isim tutturmuş gidiyor bakalım ne olacak kızımın ismi. Nesibe,Aylin,derin,minel şuan bunlar yarıştalar. İki isim koyacaklar. Bana kesinlikle düşmedi isim koymak susuyorum her iki tarafta da ilk olunca
Benim anne tarafı Çerkes asıllı Neris Çerkezce " Gözümün bebeği, gözümün içi" demek. Az gözümün bebeği inşallah ikinci kız olur daNeris de çok hoş geliyor kulağa ne demek
Ay canım benim eşimde çerkez . Takmış cerkez ismi koycam diyeBenim anne tarafı Çerkes asıllı Neris Çerkezce " Gözümün bebeği, gözümün içi" demek. Az gözümün bebeği inşallah ikinci kız olur da
Arapça ve Latince anlamları da varmış bu arada. Arapça " Varış" Latice " soylu kadın" demekmiş. Ayrıca Belarus da bir nehir adı ama bunları ben sonra öğrendimNeris de çok hoş geliyor kulağa ne demek
Koysun ne güzel.Ay canım benim eşimde çerkez . Takmış cerkez ismi koycam diye
Bende sizin gibi o yollardan geçtim korktumYok zaten bu konuda zaman yaklaştıkça korku sarıyor beni canım. Ne güzel tecrübelisiniz de bize anlatıyorsunuz, iyi oluyor aslında
Ben galiba sezeryan yaparsa doktorum onu yaparım. Kolaya kaçmak gibi oluyor ama çok korkuyorum.Ablam da sezeryan oldu az çok ondan biliyorum. Kayınvalidem unuttum bayağı geçti ama normal daha iyi diyor, korkuyorum diyorum bi avazda çıkar diyor öyle kolaymış gibi. Valla gözüm korktu, hakkımızda hayırlısı.
Kız olsaydi setenay koyak diyip duruyodu . Valla artık o bilir kendisine bıraktımKoysun ne güzel.Çerkes isimleri güzel olabiliyor ama
Saçma ama oluyor işte canım. Tüp bebek birse ilk. Haaa ama eşim başı çekiyor inatta Nesibe istiyor bi ismi kesin o diyor. Ben ılımlıyım rabbim evlat nasip etti ya diyorum kızı erkeği ismi falan hiç ilgilenmedim sağ sağlim kucağıma alayım da dedim. Hiç itiraz etmedim heralde ondan oldu. Ama kimsede sen o kadar sıkıntı çektin hala daha çekiyorsun senin hakkın demediAh bu babalar yaneyse ki benden de onay aldı.
Ben de düşünmek istemiyorum ama düşünürken buluyorum kendimi
Çok saçma buluyorum bu durumu. Kendi çocuğumun ismine de biz karar verelim. Benim eşim herkesin içinde dedi. Doğacak bebeğe biz karar vereceğiz ha siz yine de isim önerisinde bulunabilirsiniz dedi, ben de aynen katılıyorum dedim olay çözüldü. Hatta eşim babasını yakın zamanda kaybetti. Herkes onun adını koyarsınız dedi. Eşim bi kere dedi ben de ben babanın adını nasıl diyeyim dedim " haklısın " dedi. Daha doğmadan hazır olanı isme karar verdi, ben de onay verdim.
O zaman olabilir canımVar canım. Kusma, ishal, baş dönmesiherkeste varmış sudan sanırım ya
Öyle yapıyım canım yoksa duracak gibi değilim midem kasılıyor
Ayy kıyamam ya demeyin öyleBende sizin gibi o yollardan geçtim korktumşimdi küçük kizkardesim hamile sanırım 10 güne doğurur normal doğum odasizler gibi endişeli bende dedim paran varsa git özele yaptır sezeryeni ama paracyoksa devlet hastaneleri özel bir durum olmadığı takdirde sezaryen yapmazlar bakalım nasıl gececek onun içinde birşey söylesek korkuyor üzülüyor ama ne yapal kendi dio nasıldır ne oluyor die bizde anlatınca niye böyle diyorsunuz beni çok güzel teselli ediyorsunuz dio kafası dolu
Her anlamda güzelmiş maşallahArapça ve Latince anlamları da varmış bu arada. Arapça " Varış" Latice " soylu kadın" demekmiş. Ayrıca Belarus da bir nehir adı ama bunları ben sonra öğrendim
Canım ishal durdu ama mide bulanması ve ağrısı hâlâ devam ediyorO zaman olabilir canımdikkat et fazlası kaybı yaşama bol bol su iç patates hasla ye muzxye suyu geri al ishali kes
Setenay da gözümün nuru demekKız olsaydi setenay koyak diyip duruyodu . Valla artık o bilir kendisine bıraktım
Keşke eşiniz karşı çıkabilse herkese. O kadar beklemeye Rabbim nasip etmiş az biraz anlayışlı olabilirler. Eşiniz bir isim verdiyse sizde bir isim hakkı da benim deyin çok mu ya o kadar annelik hakkım olsun deyin. Çok şükür Rabbim sağ salim kucağına almasını nasip etsin inşallahSaçma ama oluyor işte canım. Tüp bebek birse ilk. Haaa ama eşim başı çekiyor inatta Nesibe istiyor bi ismi kesin o diyor. Ben ılımlıyım rabbim evlat nasip etti ya diyorum kızı erkeği ismi falan hiç ilgilenmedim sağ sağlim kucağıma alayım da dedim. Hiç itiraz etmedim heralde ondan oldu. Ama kimsede sen o kadar sıkıntı çektin hala daha çekiyorsun senin hakkın demedieşim dahi. Şükrediyorum sadece varlığına.
Ewt canım çok güzel çerkezler benim ilk oğlum çekik gözlü genelde renkli gözlü oluyorlar birdeSetenay da gözümün nuru demekbu Çerkezlerin gözleri hep güzel bu yüzden isimleri de böyle
Keşke eşiniz karşı çıkabilse herkese. O kadar beklemeye Rabbim nasip etmiş az biraz anlayışlı olabilirler. Eşiniz bir isim verdiyse sizde bir isim hakkı da benim deyin çok mu ya o kadar annelik hakkım olsun deyin. Çok şükür Rabbim sağ salim kucağına almasını nasip etsin inşallahNesibe ye uygun gayette güzel isim bulursunuz.
Benim hiç bulantım olmadı bilmem ama neden zararı olsun ki doktor zararlı neden birşey versin canım. Onu düşünme kötüysen git çekeceğine o kadar gidenler oluyor acileKızlar yok mu bulantı için hastanede serum alan kimse?İçine ne katıyorlar, bir zararı olur mu ki gitsem ya?
Evet annem de okyanus yeşili gözlere sahip ve çekik ama bi tane öyle doğuramadı, torunu -ablamın kızı- mavi gözlü oldu.Ewt canım çok güzel çerkezler benim ilk oğlum çekik gözlü genelde renkli gözlü oluyorlar birde
Doğru diyosun canım ne bileyim acıdan sağlıklı düşünemez oldumBenim hiç bulantım olmadı bilmem ama neden zararı olsun ki doktor zararlı neden birşey versin canım. Onu düşünme kötüysen git çekeceğine o kadar gidenler oluyor acile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?