Evet evet ben de böyle biliyorum. Bana da saçma geliyor ama böyle işliyormus. O yüzden çalışmaya devam edecekler ihmal etmesin kızlarCanım benim de en son duyduğum o 5 günün parasını sgk’nın ödemeyeceğiydi. Arkadaşıma ik’dakiler “İdari izindesin zaten almana gerek yok” dediği için kız 32. hafta raporu almadı, 37’de doktora gittiğinde doktor “Ben sana çalışabilir vermedim ki şimdi nasıl çalışamaz vereyim” filan dedi. 33’de kontrole gitmişti Allah’tan, o zamandan çalışabilir almış gibi gösterdi doktoru sonra ama 1 hafta kaybı oldu. 32’de doğum iznine çıksan neyse ama yine çalışmaya devam edeceğin için mantığı ne onu ben de anlamadım pek.
Fiili çalışma yoksa çalışabilir raporu risk teşkil eder
Burada net açıklanmış aslında,
Son bir not. Otomatikman doğum iznine çıkmak söz konusu değil. 32. haftada doktora çıkıp rapor almak gerekiyor. Eğer rapor alınmazsa, 32. hafta dolduktan sonraki her gün rapor alınıncaya kadar kadın işçinin analık ödeneğinden düşülüyor. Yani rapor almakta gecikilen günler için analık ödeneği alınamıyor
Doğum sancısı gelince mutlaka anlarsın, farkedersin diyor herkes canım. Dinledikçe geçmeyen bir ağrıymış. Hiç erken doğumu falan da düşünme. Ara sıra benimde aklıma geliyor bakıyorum Bi yerim ağrıyor hemen. Psikolojik olarak etkilemeyelim kendimizi.Yarın randevum var canım doğum sancısı nasıl birşey acaba. 33 hafta da küveze mi girer ne olur.kafam da deli sorular
Canım çok geçmiş olsun. İlaçlar, serumla, hastane takibiyle inşallah bebeğini yeterince içerse tutabilirler. Takip altında olman çok güzel, hastanede her an herşeye müdehale ederler, içimi ferah tutmaya çalışHerkese iyi geceler Bugün kontrolde yatış yaptılar tekrar doğum ekimdeydi ama sanırım çok kalmaz doğum olur. Açılmam var 4 cm kadar dualarınıza talibim bir iki hafta daha beklesin doğum olmasın. Siz de kontrollerinizi aksatmayın.
Çok teşekkür ederim cnm inş birazcık daha durabilirDoğum sancısı gelince mutlaka anlarsın, farkedersin diyor herkes canım. Dinledikçe geçmeyen bir ağrıymış. Hiç erken doğumu falan da düşünme. Ara sıra benimde aklıma geliyor bakıyorum Bi yerim ağrıyor hemen. Psikolojik olarak etkilemeyelim kendimizi.
Canım çok geçmiş olsun. İlaçlar, serumla, hastane takibiyle inşallah bebeğini yeterince içerse tutabilirler. Takip altında olman çok güzel, hastanede her an herşeye müdehale ederler, içimi ferah tutmaya çalışdualarımız seninle
Bana da başını iyice dayamış servikse demişti, 26.haftamda baş aşağı pozisyona geçmişti bebek. 30.haftada da başını iyice yaslamıştı. Benimde aşırı bel ağrım oluyor. Sürekli yatmaktan belki diyorum kendi kendime. Herhangi bir sancım yok çok şükürBenimde aylardır hep aşağıdadi Ama dönüyordu yine sağa sola yukarı çıkıyordu , ve bu 2 haftadır hep deidm bebek baş aşağı yada yan duruyor dedim mide yanmam durmuştu o sayede , işte bu kaç gündür baya ağrılarım vardı yuruyemiyom kalçalarım belim ağrıyordu vajina daagirlik baskı kemikleri sızlıyodu , dün gittim ya doktor dedi kendini bastırmış vajina nin ağzına biraz daha uğraşsa kanala girer . Ama şuan döner dedi düşmez oraya simdilik deid , vallahi bu gece de zar zor WC ye kalktım gittim geldim sabah zar zor uyandım eşim kızım okula gidiyor kahvaltı kurdum yolculadim çok zor bel ağrısı ve yuruyemiyom
İnşallah güzel haberler alırsın canım bize haber verirsin
olmuşken biontech olun derim, bu delta varyantına karşı sinovac ın malesef pek koruyuculuğu yok.Günaydın herkese, bugün sinovac olmak için randevu aldım. 32+5'im sanırım aşı için biraz geç kaldım, çevremde o kadar arttı ki korona geçirenler.. Cidden korkuyorum artık eşim çok kalabalık bir yerde çalışıyor. Ben de aşı olmaya karar verdim. Doktorumada danışacağım bugün. Siz oldunuz mu aşı? Son haftalarda aşı olmanın tehlikesi sıkıntısı olur mu?
Kizlar 32+3 32+4 olsanız bile satinizi 32ye göre söyleyin sizden başka satinizi bilen yok ultrason ölçüleri zaten 3-5 gün 1 hafta farklı çıkıyor 1-2 gün farketmez dedi doktorum o raporda da tahmini doğum tarihi yazıyor zaten ee hiç bir bebek o tarihte doğmuyor sonucta siz 32+6 bile olsanız 32yim deyinCanım benim de en son duyduğum o 5 günün parasını sgk’nın ödemeyeceğiydi. Arkadaşıma ik’dakiler “İdari izindesin zaten almana gerek yok” dediği için kız 32. hafta raporu almadı, 37’de doktora gittiğinde doktor “Ben sana çalışabilir vermedim ki şimdi nasıl çalışamaz vereyim” filan dedi. 33’de kontrole gitmişti Allah’tan, o zamandan çalışabilir almış gibi gösterdi doktoru sonra ama 1 hafta kaybı oldu. 32’de doğum iznine çıksan neyse ama yine çalışmaya devam edeceğin için mantığı ne onu ben de anlamadım pek.
Son bir not. Otomatikman doğum iznine çıkmak söz konusu değil. 32. haftada doktora çıkıp rapor almak gerekiyor. Eğer rapor alınmazsa, 32. hafta dolduktan sonraki her gün rapor alınıncaya kadar kadın işçinin analık ödeneğinden düşülüyor. Yani rapor almakta gecikilen günler için analık ödeneği alınamıyor
Amin inşallah canım erken gelmezler yatma ile alakası yok bebek aşağı bastırınca bel çok ağrı yaparmış kalça da şükür benimde sancım çıkmadı inşallah dayanırlar sabırsızlarBana da başını iyice dayamış servikse demişti, 26.haftamda baş aşağı pozisyona geçmişti bebek. 30.haftada da başını iyice yaslamıştı. Benimde aşırı bel ağrım oluyor. Sürekli yatmaktan belki diyorum kendi kendime. Herhangi bir sancım yok çok şükürşuan daha 32+5 oldum, bir yanım korkuyor.. Ya erken doğum olursa diye riskli olduğum için.. İnşallah zamanından önce gelmezler
İnşallahAmin inşallah canım erken gelmezler yatma ile alakası yok bebek aşağı bastırınca bel çok ağrı yaparmış kalça da şükür benimde sancım çıkmadı inşallah dayanırlar sabırsızlar
Çok teşekkür ederim canım.. Dediğin gibi çalışabilir alanlar için sorun yok bence, sadece haftası içinde almak gerekiyor. Çalışamaz alacaklar içinde seninde paylaştığın gibi ödenekten kesinti oluyor her geçen gün için. Bugün doktorda sadece işyeri sorun çıkarır mı 6 gün geçmiş diye sordu mesela...Canım benim de en son duyduğum o 5 günün parasını sgk’nın ödemeyeceğiydi. Arkadaşıma ik’dakiler “İdari izindesin zaten almana gerek yok” dediği için kız 32. hafta raporu almadı, 37’de doktora gittiğinde doktor “Ben sana çalışabilir vermedim ki şimdi nasıl çalışamaz vereyim” filan dedi. 33’de kontrole gitmişti Allah’tan, o zamandan çalışabilir almış gibi gösterdi doktoru sonra ama 1 hafta kaybı oldu. 32’de doğum iznine çıksan neyse ama yine çalışmaya devam edeceğin için mantığı ne onu ben de anlamadım pek.
Nerden aldin canım ben Nisadan randevu aldım bakalımÇok teşekkür ederim canım.. Dediğin gibi çalışabilir alanlar için sorun yok bence, sadece haftası içinde almak gerekiyor. Çalışamaz alacaklar içinde seninde paylaştığın gibi ödenekten kesinti oluyor her geçen gün için. Bugün doktorda sadece işyeri sorun çıkarır mı 6 gün geçmiş diye sordu mesela...
Doktorun onerirse yap canım neden kanama oluyor kiİnşallahBen en son 2 hafta önce nts çekildim sancım yoktu, damla damla kanamam olmuştu. 32.haftaya girdiğimden beri bel ağrım arttı. O zaman tekrar nts çektirsem mi?
Anladım canımİdrarda enfeksiyon yani canım.
MaşallahBenim eşim 180 falan veya bir iki cm uzundur ve 70 kgbiz ailecek zayifiz o yüzden benim çok kilo almamam lazım
Bende canım rahatsız oluyorum bu durumdan sanki ekrkek olsa ne olacak bizedestek mi çıkacaklar her konuda yada birşey mi verecekler çocuğa ancak şımartirlar başımıza kakalarlar olan anne babaya olur ilgilenmek falanBu erkek torun merakı bana inanılmaz itici geliyor ya , bizimkilerde de vardı böyle bir şeysinir bozucu bence bilmiyorum ben rahatsız oluyorum
Benim 12.haftadan beri kanamam oluyor. Sebebi yok, kaç doktor gezdim net bir cvp yok. İçerde 2 kanama alanım var. 2.trimesterda sürekli her hafta 1 kez kanamam oldu hastanede yattım. Sonra toparlandı dedik ama 26.ve 30. Haftada yine oldu bu kez Allahtan azdı. Şakır şakır olsa mecbur belki erken doğum olacaktıDoktorun onerirse yap canım neden kanama oluyor ki
İnşallah bir daha olmaz sabretsin ufaklık ne stresli hamilelik geçirmişdin Rabb'im yardımcın olsun canım sağ salim kucağına almak nasip olsun inşallahBenim 12.haftadan beri kanamam oluyor. Sebebi yok, kaç doktor gezdim net bir cvp yok. İçerde 2 kanama alanım var. 2.trimesterda sürekli her hafta 1 kez kanamam oldu hastanede yattım. Sonra toparlandı dedik ama 26.ve 30. Haftada yine oldu bu kez Allahtan azdı. Şakır şakır olsa mecbur belki erken doğum olacaktı
Aminİnşallah bir daha olmaz sabretsin ufaklık ne stresli hamilelik geçirmişdin Rabb'im yardımcın olsun canım sağ salim kucağına almak nasip olsun inşallah
Merhaba bende çok tereddütteydim 35+4 te ilk doz biontech oldum. Yan etki yaşamadım kolum az ağrıdı ama tetanos daha kötü ağrımıştı. Son haftalarda olan bi arkadaş daha var burda. Olmuşken sanki biontech olsanız daha iyi ama karışmak da istemem. Çünkü yayınlanan bilimsel veriler hep biontech ile ilgili benim doktorum onu önermiştiGünaydın herkese, bugün sinovac olmak için randevu aldım. 32+5'im sanırım aşı için biraz geç kaldım, çevremde o kadar arttı ki korona geçirenler.. Cidden korkuyorum artık eşim çok kalabalık bir yerde çalışıyor. Ben de aşı olmaya karar verdim. Doktorumada danışacağım bugün. Siz oldunuz mu aşı? Son haftalarda aşı olmanın tehlikesi sıkıntısı olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?