2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar dün doktor bana doğum pozisyonuna dönmüş dedi daha 32+2 yim o an sormayı unuttum ama erken doğum belirtisi mi yoksa normal mi
26.haftadan beri doğum pozisyonuna dönmüş durumda benim bebek. Ben de aynısını sordum doktora normal artık dönmesi demişti. Dönmemesi sıkıntı zaten.

Reactions: The
Kız bence ilk çocuk nasıl deneyecek kızı kalpten goturcez ikimizde
Benim de ilk gebeliğim normal doğumdan çok korkuyorum. Direk sezeryan istiyorum. Allahım nolur hasbelkader normal doğum yapmayayım hatta komple uyutulmayı düşünüyordum ama son günlerde epidural sezeryanı da düşünmeye başladım. Sadece ameliyathane ortamına dayanabilir miyim bilmiyorum o an ki psikolojimle. Kesecekler bunu görmesen de biliyor olacaksın o an ne bileyim korkuyorum çok

Canim o kadar farklıyız ki yani şaşırdım bu kadar sezeryan istemene ama bu işin doğrusu yanlısı yok , hakkında hayırlısı olsun canım :)

İlk ismi annemin adi ikinci ismi aslı
Ne güzel aslı da çok güzel adı gibi güzle bahtı açık olsun inşallah annemde hep isterdi kızlarından biri onun adını koysun kardeşim temmuzda ilk çocuğunu doğurdu kızdı dddi adimi koy ama o kocasi ve ailesi birşey der diye koymadi bende dddim anneme kısmet olursa ben koyarım ama annem de bu erkek torundA dedi adını devrim koyin eğer damadım koymada benle konuşmasın dedi eşimle konuştum oda kırmadı tamam ddid. Ama kv bilmiyor bilse patlar çünkü kv murat olsun istiyordu eşim de ailede çok murat var diye istemedi kv duyunca annemin istediğini bozulacak zaten kusler 3 haftadır konuşmuyorlar beni de arayıp sormuyorlar giciklar patlasinlar inşallah ismi annem koyduğunu duyunca görümceyr dedik çünkü o hemen yetiştirir annesine

Canim o kadar farklıyız ki yani şaşırdım bu kadar sezeryan istemene ama bu işin doğrusu yanlısı yok , hakkında hayırlısı olsun canım :)
Amin cümlemizin hakkında hayırlısı olsun yıllarca annemin abimi doğum hikayesini dinledim 24 saat sancı.. Ve kim normal doğum yapsa arkadaşlarımdan öyle anlattılar ki yüzlerini buruşturup acı çeke çeke mimiklerle filan.. Ben de acayip bir normal doğum korkusu oluştu. Üstelik uyuşturmadan kesi atmalarını saymıyorum bile beni bunlar soğuttu

Ahh işte toplumdaki kadınların çoğunun yaptığı şey bu. Ben çok acı çektim, aman sende şöyle acı çekeceksin, böyle mahvolacaksın diye anlatmaları. Halbuki acılı birşey olduğundan bahset, ama bir yandan da cesaret ver ne olacak ki sanki. Ben acı çektim doğurdum, sende acı çek der gibi ballandıra ballandıra şöyle zor böyle kötü diye anlatanlara çok kızıyorum ya.

Maalesef ki öyle bir tane kadın tanımadım cesaret veren benimki kolaydı diyen.. Şimdi bunları duydukça bir çok kadın benim gibi korkuyla bakıyor normal doğuma. En son arkadaşım diyordu ki doğumumda kelimei Şahadet getirdim bir ara öleceğim sandım. Ben bunları duyunca nasıl cesaret edeyim

Bende o pisikoloji yi düşünüyorum önümde tamam çarşaf olacak duyacam herşeyi bellki itip sctikslrini ağrısız da hissedebilirim en korktuğum şey kalbim buna nasıl dayancsk korkudan kalbim güm güm atacak tansiyon düşmese iyi doktora dicdm bana iyi baksınlar ilgilensinler bebeği görmeden bayılmayim orda

Csnim bende sizler gibi ilk doğumda ne olacsk nasıl olacsk diye hergun videolar izlerdim onun bunun kötü snilarini dinlerdim moralim bozulurdu bende derifm inşallah sezeryan olurum yalvarirdim Allah a sonrası kısmet olmadı normal doğum yaptım 39+4 ye son gün teras katta 9 Eylül bugün öğlen sıcağında domates konservesi yaptım o sıcakta kavanozları ksynst ateşin altını hizlandir derken kasılmaların oldu hep bebek sertleşiyordu akşam 7 gibi isim bitir yemek yedim evde tektim eşim yoktu uzandım hissettim belim ağrıyor vücudum sgriyit karnımın etrafı kasılıyor saat 10 a geldi deidm en iyisi ben banyo yapayım sanitim bu gece gelecek gititm güzelce banyo yaptım temizlendim çantamı kontrol ettim içime doğmuştu 11 de uyudum eşim gelmiş beni uyandırmadi son gunelrim diye sezsizce yatmış oda gece 2 di kalktım ağrı ile sert kasılmalar var vsjinam sanki dönmüş kadilmis alttan darbe yemişim gibi baskı var gititm WC ye baktım ki kanlı akıntılı Nisan gelmiş hemen eşimi uyandırdım kalk bebek geliyor dedim çok heyecanlı korku içindedim kv kaynım hep beraber gititk nst bağladılar sancı vardı doğumhane ye götürdüler doğum yapacakların içine 6 kadın aynı odada nst de sancı çekiyoruz 6 yıl önce di işte sancı cdktim çektim saatlercr su gelmedi eni sonunda öğlen doktor suyumu ostlatti parmağı ile şu geldikten sonra daha da arttı o yarım saat en sods kizm 10 Eylül öğlen 1.30 da geldi çatala çıktım şu geldikten ysrim saat sonra sanırım 8 cm di açılma 5 dk yi geçmedi ikindim bağırdım biraz kestiler bebek çıktı hiç bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum saniyirdum saatlerce çatalds kalacam şükür kısa sürdü kurtuldum kavuştum kızıma onu görünce daha heyecanlı oldu
Yarın doğum günü dün pasta malzemeleri aldım kendim yapcsm süsler 6 numara aldım balonlar aldım güzel bir pasta yapacam yarın öğlen akşam da keseirz

Ben şey okumuştum canım. Beyin yaşanan her acıyı kaydedermiş ama bir tek normal doğumda yaşanan acıyı kaydetmiyormuş. İkinci üçüncü doğumlar için vücut korkmasın diye beyin o acıyı kayıt altına almıyormuş. Ve zaten dayanılmayacak bir acı olsa, inan dayanamaz ve kimse normal doğum yapamazdı. Dayanılmayacak acı ile karşılaşınca insan zaten bayılır ki. Ben doğumda bayılan kadın hiç duymadım mesela. Mutlaka acılı bir süreçtir ama, sancılar bile aralıklarla geliyormuş. Sancı gelmeyen aralarda nefeslenip dinleniyor vücut mesela, sonra yine sancı geliyor. Aslında normal doğumda vücut sancı aralarında dinlenmek, yeniden güç toplamak için vakit veriyor.

Hakkında hayırlısı olsun canım benim. İnşallah korkuların biter ve Rabbim sana öyle kolay bir doğum nasip eder ki sen bile şaşırırsın

Sizin bebeğiniz de adıyla yasasin,devrim ismi çok güzel. Ben isim konusunda kimseyi karistirmadim. Benim ve eşimin dışında kimsenin çocuğum üzerinde hiçbir hakkı yok eşim de sagolsun kırmadı beni. Annemle de birbirlerini çok severlerdi.adiyla büyüsün yavrularimiz

Oyy cok guzelmiş aldıkların canımm
Canım nolur gönlünü ferah tut
Şimdi sık sık eylul annelerını de okuyorm müthiş bir suni sancı korkusu almıs basını gidiyo
Oğlumu 6 yıl önce 36. Haftada baslayan sancı ve 2 cm acılmayla dogumu engellemememize ragmen 42. Hafta da nişanımın gelmesi ve gunuöun dolmasıyla suni sancı niyetiyle yatısım yapıldı ve suni sancı aldım 10 saate yakın evet sancı sonucunda ama dayanılmayacak bısey değil inan kaldı ki nasıl kötü anlatıyolar bılmıyorum yahu anne oluyosn bebiş orda ben burdayım dıyo vuruyotekmelıyo her sancıda yaklastıgını hıssedıyosun Sonrasnda acılmam ilerlemedı bn doguma yakın bı zamana kadar progestan kullanmstm rahım kendını bırakmadı anıden sezaryene döndü valla o da bı o kadar keyıflıydı bı iğne yaptılar ne sancı kaldı ne acı 5 dakıka gecmedı oğlusum aglıyodu dedım elhamdulıllahh bu kadar mıydı bu iş hocamm hala cok güzel hatrlarım o günü sancı aralarında salya sümük aglamıs olmama ragmen çok guzel doğumlarımız olsn inşaAllah

Çok teşekkürler canım

Canım malesef bizde değilde bu eşimin silesi maydanoz olmasa ölürler ilk çocuğuma dedesi koydu ikinciyi ben koydum 3. Cide eşim dedi ben koyim tamam dedim annem illa istedi benim isteğim olsun eşim de kırmadı isim yaptı ama annem hep isterdi kızları yapmadı ben kısmet olsun dedim hasta uzulmeisn sevinsin deidm yoksa kv yine kendini içine atardı benim istediğim olsun diye eşim de kabul etmedi sadece dedi isim önerilerinde bulunun koyK diye onslrda birsuru isim dedi eşim beğenmedi eni sonunda annem istedi bende çok isterdim annem in dediği de olsun illa hep kv gil mi karışacak eşim de çok beğendi istediği isimdi . çok teşekkürler canım amin inşallah adları ile guzel sağlıklı buyusunler inşallah

Kim bayılır ki normal doğum da hele sor vaktin olur mu numara da yapsan o sancılar seni bırakmaz yemezler

Kızlar 5 yaşında oğlum var çok iştahsiz. Beslenme koyuyorum azar azar onu bile okulda yemiyormus arkadaşına veriyormuş duyunca çok üzüldüm. Bana bi akıl verin napim evde acta birakiyom ama haytta yemek istemiyor

Kim bayılır ki normal doğum da hele sor vaktin olur mu numara da yapsan o sancılar seni bırakmaz yemezler
Düşük şeker düşük tansiyon problemim var ben bile bayılmadım doğumdan sonra fenalaştım orası ayrı ama bi an önce tansiyonum şekerim toparlansın da yavrucuğumu emzireyim istiyordum

Kızlar ben hiç doğum şeklini düşünmüyorum.Sonuç olarak ilk doğumum olacağı için ikisini de deneyimlemedim.Başkalarının olumsuz yada olumlu deneyimleri ile yol almakta istemiyorum.Doktoruma bırakacağım.Benim ve bebeğimin sağlığı için hangisi gerekli ise o olsun .Ben Tüp bebek annesi olacağım Allahın izniyle .Kan sulandırıcı kullanıyorum bakalım beni neler bekleyecek Doğum her türlü zor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…