Benim de bir hafta ilerideydi canım sonra kapandı o ara. Bana da dedi ki doktor, iri bir bebek olmayacak normal kilosunda olacak , kilosu gayet iyi dedi. Bence hiç sıkıntı etme normal çünkü, doğana kadar her hafta 200 gram alıyorlarmış genelde , 3.500 falan doğuyor ki gayet ideal benim için
Geçmiş olsun canımHaberleri izlemiyorum uzun zamandır.
Covid geçirdim bu hafta itibariyle.
İki doz sinovac olmuştum ancak antikor için yeterli süreç geçmeden hastalandım maalesef. Kendince zorlukları olsa da iki günün haricinde gayet iyi idim.
Herkeste farklı seyrediyor. Kiminde nefes darlığı, kiminde ishal, öksürük vs... Dolayısıyla net bir şey söylemek mümkün değil. Sadece korunmak ve aşılanmak en çıkar yol şu an için.
Ben hamileliğimin başından beri takviye vitamin alamadığım gibi meyve, sebze hiç bir şey yiyemiyorum. Dolayısıyla toparlanmakta güçlük çektim. Ancak zencefil, keçiboynuzu özü, udi hindi gibi gibi ürünler kullandıkça çok kişinin rahatladığını gördüm.
Bir de covid bir başka hastalığımı tetikledi, onun ilaçlarını kullanınca bir miktar daha rahatladım. Düzenli oksijen takibi yaptım(hiç düşmedi çok şükür ancak aşının etkisinin olduğunu düşünüyorum) , kan sulandırıcı iğne oldum doktor tavsiyesi ile.
Geçmiş olsun canımşuan iyi mi bitti mi karantina test yaptın mj
İyi canım sıkıntı yok demekki insalalj birdaha korona olmazsın az kaldı doğuma daTekrar test yapmadılar. Karantinam bitti.
Aslında daha önce bitmeliydi ama benim testini biraz geç yaptılar o yüzden öyle evde yatışa devam etmiştim. Bugün de doktor kontrolüne gittim işte
İyi canım sıkıntı yok demekki insalalj birdaha korona olmazsın az kaldı doğuma da
Şükür yaşamadımİnşallah ya kimse olmasın. Ben hafif geçirdim çevremdeki bir çok insana göre ama öyle grip gibi falan değil zor bir hastalık
Allah korusunŞükür yaşamadımçok korkuyorum yaşarsam diye iki küçük cocgum var zor olurdu şükür ki ailecek olmadık insalalh da jlkimse bundan sonra olmaz biter bu pislik hastalık
Bu ara grip, ishal salgınıda var canım. Çok geçmiş olsun şükür negatifmişAllah korusunben de çok korkuyorum. Yazmıştım buraya da biontech olduktan sonra 3-4 gün kötüydü. Şuan sadece burun tıkanık benim bide ses biraz gitti. Babamda da başladı gribal belirtiler. Korktuk tabi kovid olduk sandık dün babamı test yaptırmaya gönderdik o baya kötü benden de. Negatif çıktı sonucu Allahtan. İnşallah biter gider şu bela kovid.
Annemde kalıyorum evde gündüzleri tek kalmamak için .Haftalar ilerledi ne olur ne olmaz diye .Benim için evden çıkmıyorlar .Ama eşim okuldan geliyor hergün annemle babamı hasta eder diye korkuyorum .Kendi evimde tek kalamıyorum .Annem babam eşim aşılı ,ben aşı olmadım .Olsam da sinovac olacaktım kanama olunca düşüğü tetikler diye olmadım .Doğumdan sonra olucam.Ama süreç yıpratıcı öksürsek acaba şüphesi oluyorAllah korusunben de çok korkuyorum. Yazmıştım buraya da biontech olduktan sonra 3-4 gün kötüydü. Şuan sadece burun tıkanık benim bide ses biraz gitti. Babamda da başladı gribal belirtiler. Korktuk tabi kovid olduk sandık dün babamı test yaptırmaya gönderdik o baya kötü benden de. Negatif çıktı sonucu Allahtan. İnşallah biter gider şu bela kovid.
merhaba,Yoo niye zayıf olsun canım. Benimle aranda bir hafta yok mu ? Benim de 2 kgdi pazartesi günü . Doktor normal dedi
Kaderdaşmışız bak annemlerde kalıyorum ben de. 5 ay oldu diyelim. Gece gündüz burdayız. Aynı sebeple kanamalarım olduğu için gündüz eşim işte oluyor. İş yeride ilçeye 40 dk uzakta. Yetişemez diye annemlere geldim hala buradayım doğuma kadar da öyle görünüyor burada olacağım. Biontech aşısını doktor dedi diye oldum yoksa sinovac olacaktım ben. Hamileyim diye mi bilmem aşının yan etkilerini doruklarda yaşadım.Annemde kalıyorum evde gündüzleri tek kalmamak için .Haftalar ilerledi ne olur ne olmaz diye .Benim için evden çıkmıyorlar .Ama eşim okuldan geliyor hergün annemle babamı hasta eder diye korkuyorum .Kendi evimde tek kalamıyorum .Annem babam eşim aşılı ,ben aşı olmadım .Olsam da sinovac olacaktım kanama olunca düşüğü tetikler diye olmadım .Doğumdan sonra olucam.Ama süreç yıpratıcı öksürsek acaba şüphesi oluyor
Kilosu zayıf değil canım gayet iyi maşallahKızlar kızlar doktor kontrolünden geliyorum.
Kilosu 2200 gr imiş. Doktor biraz zayıf ama yapısal olarak öyle olabilir dedi. Ben de zayıfım çünkü. Sizce nasıl, bir de arada covid geçirip yemek hiç yiyemediğim günler oldu belki onlar da etkilemiştir.
Bence zayıf değil 32+5 'te kontrolde 1970 kg dedi benim bebeğime. Karın çevresi 3 gün kadar geri çıktı hatta. Normal mi dedim doktor normal gayet iyi dedi kilosu için. Ben dünyaları yiyorum muzu, kuruyemişi, kaşar peyniri... 13-14kilo aldıım şimdiden ama bebek 2 kg bile olmamıştı dahaKızlar kızlar doktor kontrolünden geliyorum.
Kilosu 2200 gr imiş. Doktor biraz zayıf ama yapısal olarak öyle olabilir dedi. Ben de zayıfım çünkü. Sizce nasıl, bir de arada covid geçirip yemek hiç yiyemediğim günler oldu belki onlar da etkilemiştir.
Canım öncelikle sürecin başlı başına zor.Hanımlar bu arada içimi dökmek istiyorum. Eşim bu aralar bana çok soğuk sürekli triplerde. Sudan sebeplerle mesela. Tamam çok zor bir süreç yaşıyoruz. Hep yanımdaydı Allah var hakkını ödeyemem. Hastane odalarında az beklemedi başımda gece yarıları acillere birlikte gittik. Son zamanlardaki konumuz annemlerde kalmamız. Mecburen aylardır evi kapattık annemlere taşındık. 5 ay olacak neredeyse kendi evime gitmedim. Ev çok yakın zaten annemlere. Eşim burda rahat edemiyor eve gidip duşunu alıp dinlenip öyle geliyor her gün. O da haklı sıkıldı burada ama otel gibi kullanıyor zaten. Sabah işe gidiyor akşam yemek zamanı geliyor tv izle uyu uyan yine işe gidiyor. Ailem de bir kez ağzını açmadı eşime tek kötü söz etmedi asla etmez. Annem dört dörtlük yemek yapar önümüze koyar. Eşimin kirlisi varsa yıkar. Ama bu eşime batıyor. Geçen diyor yeni aldığım tişörtleri neden annen yıkadı annen yıkayınca 60 dereceye atıyor. Yeni tişörtlerim soluyor eskiyor hemen diye. Bundan bile trip attı. İstiyor ki eve geçelim annemler bize gelsin bizde kalsın. Babam da gelmem diyor siz burda kalın diyor. Annem desen rahat edemem siz kalın burda diyor. Eve geçemiyoruz buda eşimde aşırı sinir yaptı. İki lafından biri bunla ilgili laf sokmak oldu. Arada kalan benim üstelik zor bir hamilelik yaşıyorum. Sanki ben çok memnunum. Annemleri çağırırım eve geçelim diyor. İyi de kaynanama ben nasıl diycem anne çorap giydir anne çamaşırımı değiştirmeme yardım et. Anne hadi banyo yaptır bana anne hadi ağda yapmama yardım et gibi gibii. Nasıl diyeyim ya.. Ben yatıyorum sürekli tövbe tövbe ama engelli birinden tek farkım yürüyerek tuvalete gidip gelmem sanırım. Korkuyorum bir şey olacak diye. Her neyse uzun oldu ama öyle işte hanımlar. Eşime nasıl yaklaşacağımı şaşırdım artık..
Canım aynen yapısal da olabilir. İleriki haftalarda birden atağa geçip kilo da alıyorlar. Bende senin haftanda gittim galiba, 2kg idi. 2 hafta sonra 2600 çıkmıştı mesela.Kızlar kızlar doktor kontrolünden geliyorum.
Canım bende öyleyim. Daha da arttı artık kasılma sıklığı. Uzanınca biraz geçiyor.Kizlar bugün üst üste kasılma yaşadım ksrnim sertleşiyor bebek biryerde toplanıyor şuan sag da toplanmış aşağıda vuruyor adet sancısı gibi sancı var çok ağrıyor karnım acaba geçer miyarım saatte 2 defa kasıldım insalah devamı olmaz ay korkuttu bu beni son haftalar sanırım daha da artar bu kasılmalar hergun insalah bugün durur da rahatlarim herkes dio karnın büyümüş biraz daha içi yanıyor karnımın hem adet sancısı hem ishal sancısı gibi acaba hazmı bebeği hissediyorum tam vsjinamin üstünde yılan gibi geçiyor ağırlık veriyor şimdi bu 3. Kasılma oldu şu insalah bugün sürekli olmaz geçer
Evet canım süreç çok zor eşim bunaldı farkındayım. 5 ay kısa bir süre değil o da haklı. Çamaşırlarını evde yıkıyor kendisi normalde ama annem işte dayanamıyor herhalde gördümü çamaşır alıp yıkıyor. Biz daha hiç eve geçmedik. Şöyle söyleyeyim canım 32.haftayı görünce 5 ay sonrası ilk kez bir kafeye gidip oturduk kahvaltı yaptık. O kadar çıkmıyorum evden. İğnemi de genelde hemşire tanıdık vurdu o yokken de mecbur iğne için çıkıyorum acile gidip geliyorum. Annenler şuan gelmesin bebek doğmadı daha diyorum tabi kibar diyorum bunu. Ama gelsinler diyor anlatıyorum rahat edemem kendi annem kadar diyorum ama anlamıyor. Yahu kaynanam zaten yıllarca engelli kızına baktı bu yıl vefat etti görümcem. Kadın şimdi nasıl gelsin bana baksın zaten yıllarca çekmiş eşim anlamıyor.. İnşallah bu süreç tatlılıkla güzellikle biterCanım öncelikle sürecin başlı başına zor.
Allahtan çok az kaldı.
Eşine onu anladığını bu zor zamanlarda sana destek olduğu için çok mutlu olduğunu söyle ..Birkaç hafta sonra mucizenize kavuşacaksınız .Eşine burada yazdığın gibi temel ihtiyaçlarında annen konusunda rahat olduğunu söyle .Eşin süre çok uzun olunca bunalmış olabilir .Kendi evinde olduğu kadar rahat olamayabilir.
Sadece anlamadığım eşin eve gidip çamaşırlarını kendi yıkayabilir.
Biz de annemlerde kalıyoruz eşimle .Eşim okul çıkışı geliyor .Hafta sonları eve gidiyoruz.eşyalarını yıkayıp ütüleyip geri getiriyor .Biraz dişini sıkacak yapacak bir şey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?