• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bugün bizim minik koala ilk adım arabasını kendisi sürmeye başladı.😊 Ben yanındayım tabi ama bir sürüşü var görmeniz lazım 🤩 freni boşalmış kamyon gibi. Sürekli koltuğa tutunarak kalkıyor, sıralıyor, bir cesaret bırakıp gitmeye çalışıyor. Sürünerek emekliyordu, dizlerinin üzerine terfi etti ve tek elinden tutup, diğerine oyuncak verince de (siz demiştiniz bunu, kim hatırlayamadım ama) yalap şap adım atmaya başladı. 4 Eylül doğum günü acaba doğum gününde yürür mü? 😍 Son birkaç haftadır daha yorucu tabi ama bugünleri görmek çok güzel. Bir de çok geveze bizim ki. Hiç susmuyor teyzeleri 😍 Benim tel biraz sıkıntılı, gündüz eşimle, annemle genelde hoparlör açık konuşuyorum. Telefonu inci elinde tutuyor, ben mi konuşuyorum o mu belli değil 😂 car car hiç susmuyor. Ne keyifli oldular değil mi?
Yaaa ben o gevezeyi yeriiiimmm🤩😍😍😍 maşallah ya çok büyüdüler gerçekten enn güzel zamanlara geldik ve en yorucu 😅😅 maşallah akıllı bıdığa ya🧿🧿

Kızlar selam🌸 Benim bu bebiş artık geceleri sürekli kalkıyor, bazen minicik emiyor bazen de memede uyumak istiyor. Emiyor geri koyuyorum bazen 1 saat sonra bazen 2 bazen yarım saatte kalkıyor sürekli emekliyor. Kalkıyor ama kafayı tutamıyor bulduğu yere devriliyor fakat uykuya geri dönemiyor. Sabahları da 5.25 ya da buçuk gibi kalkıyor ama gözünü acamiyor uyumaya çalışıyor 15dk da bir geri kalkıyor. Fark ettim ki hep aynı saatlerde kalkıyor ve bu bir alışkanlık haline geldi.

Bu yüzden artık gece emzirmesini kesmeyi düşünüyorum. Var mı aramızda gece beslenmesini kesen?

Birkaç video izledim herkes gece beslenmeyi kesince düzene girdiğini anlatıyor. Henüz bir doktor bulamadık o yüzden doktora sormadım ama bence vakti gelmiştir ya. Umarım çok zorlanmadan halledebiliriz, korkmuyor değilim valla ama ne yapalım böyle de uykusuz kalıyoruz ikimizde.
Canım biz mama veriyoruz artık zaten ama doktorumuz gece uyanmıyorsa beslemeyin demişti (uyku eğitimi olduğu için, uykuya dönmek için bize ihtiyaç duymuyor tabi ki, o yüzden gece uyanması açlığını anlamak için bir kriter bizim için). 9. aydan beri gece beslemiyoruz. Zamanı geldi, merak etme 🤗
Sadece gece emmeye alışık olduğu için, gündüz aldığı kalori miktarını arttırman gerekebilir ama nasıl olacağı konusunda destek olamayacağım 😕

Biz kraft spin signalde karar kılmıştık onu aldık babymall dan. sanırım en iyi fiyat hala orda. Aşağıya link bırakıyorum cnm. 360 derece dönüyor ama yatış pozisyonu çok iyi diyemem. terletmeyen oto koltuk kumaşı veya bebek arabası kumaşı yok gibi birşey, çok aşırı pahalı ürünleri bilmiyorum tabi. Biz çok memnunuz üründen. 😊 Umarım yardımcı olabilirim en iyisi seçmen konusunda

Biz de geçen hafta kraft dublin aldık 2.400e. Yatması güveblik sebebiyle hepsi için standart dedi kimle konuştuysak. Ha benim için hiçbiri tam yatmıyor demek bu. Hem yatan hem dönen vardı internette bakmıştım kraftın ama gerçekte görünce bizim aldığımızın yarısı kadar bir şeydi ve yan darbe önleyicisi yoktu. Güvenlik dönmesinden önce geldi ve aldık çıktık. Mağazada görmeden alma derim.
Kızlar teşekkür ederim 🙏 gidip baktım kraft’ın modellerne ama kumaşlardan emin olamadım. Elele’nin 360 derece dönen bi modelini aldık, link koyuyorum aşağıya. Henüz gelmedi ama tanıtımı baya hoşuma gitti, yorumlar da iyi. Umarım memnun kalırız😮‍💨

Baktığım özellikler de şunlar oldu;
Yatış pozisyonu
Terletmeyen kumaş
Yan darbe emiciler
Top tether bağlantısı (ekstra güvenlik)
36 kg (12 yaş)’a kadar kullanılabilmesi
5 nokta emniyet kemeri
Bir güvenlik sertifikası (ece r44/04 var bunda)

Kızlar bebişleriniz toplamda kaç saat uyuyor bu dönem?
Gündüzleri 2x1,5 saat genelde. Arada daha az ya da daha çok olabiliyor.
Tatilde sanırım akşam yatma saatimiz bozulmuştu şimdi tekrar düzeliyor gibi. 21-22 yi buluyordu uyuması sabah da 7-8 arası kalkıyordu. Gece uykusu ortalama 9.5-10 saat. Düzene girince 11 gibi de oldu.
Sizin nasıl?

Canım biz mama veriyoruz artık zaten ama doktorumuz gece uyanmıyorsa beslemeyin demişti (uyku eğitimi olduğu için, uykuya dönmek için bize ihtiyaç duymuyor tabi ki, o yüzden gece uyanması açlığını anlamak için bir kriter bizim için). 9. aydan beri gece beslemiyoruz. Zamanı geldi, merak etme 🤗
Sadece gece emmeye alışık olduğu için, gündüz aldığı kalori miktarını arttırman gerekebilir ama nasıl olacağı konusunda destek olamayacağım 😕
Oyy maşallah ya seninki çözmüş işi hep hoyle gitsin 😍🧿🧿 bende acaba gündüz ne yedirsem nasıl yapsam diye düşünüyorum. Uyku saatinden 45 dk önce falan bir şeyler yedirmeyi düşünüyorum sonra da emziririm ama işte dengeyi kurmak mesele🤦

Bugün gündüzleri güzel güzel uyuyan bebek iki uykuyu da kısa kısa yaptı. Çok uğraştım geri uyutamadım. Akiam da 4 saat uyanıklık süresi sonrası memede uyudu, yatağına yatırdım, geri uyandı. Ağladığı için klimayı açamamıştım sıcakladı muhtemelen. Tekrar uyuması 2,5 saat sürdü. Cinnet geçirecektim.

Bugün gündüzleri güzel güzel uyuyan bebek iki uykuyu da kısa kısa yaptı. Çok uğraştım geri uyutamadım. Akiam da 4 saat uyanıklık süresi sonrası memede uyudu, yatağına yatırdım, geri uyandı. Ağladığı için klimayı açamamıştım sıcakladı muhtemelen. Tekrar uyuması 2,5 saat sürdü. Cinnet geçirecektim.
Kolaylıklar diliyorum bizim de düzenimiz bozuldu hastayız zaten gece uyumuyoruz memede durmak istiyor bir çözüm bulmam şart ben de tükendik diye isyan edemese emzirdim

Canım sen kaçırmışsın biz konuştuk burda d. Günü işini. ben kahvaltılı organizasyon yapıcam, sadece yer için boşuna para vermektense herkese kahvaltı ısmarlıycam daha ucuza geliyor 25 kişi için serpme kahvaltı verilecek. Sınırsız çay pasta ikramınıda yapıcaklar. Kişi başı 70 TL. Çocuklardan almıyorlar ücret. Birtane de org firması ile anlaştım gelip sabah erkenden süslücekler. Belki sana da fikir olur burda birkaç kişi daha aynı şekilde yapacaktı.
Ya bende düşündüm de 70 TL ye kahvaltı pek bulamadık açıkçası cnm ya. 70 tlye pasta ikramlik kıyan yerde denk gelmedi 100-150 anca pasta ikrami.mekan süsleme falan 3 e yaklaşıyor 30.kisilik bakalım bir de fotoğraf çekinmek hediyelik bastırmak alsana 4 bin elbiseler falan 5 diyelim 😀😁

Kızlar benim bebis bir kaç gündür çok güzel oynuyor maşallah oyuncaklarla bir dalıyor oyuna cocuk.kuvamjna gelmeye başladı tadında yenmiyor böyle olunca mutlu oldum çok.paylasmak istedim. Birde biyerdu ev veya dışarı gezmesinde cocuk görünce bir seviniyor oyuna daliyor çocuklarla oymamak istiyorhalida falan sarılıyor çocuklara sevmek istiyor 😀😃😁çok tatlıs oldu

Oyy maşallah ya seninki çözmüş işi hep hoyle gitsin 😍🧿🧿 bende acaba gündüz ne yedirsem nasıl yapsam diye düşünüyorum. Uyku saatinden 45 dk önce falan bir şeyler yedirmeyi düşünüyorum sonra da emziririm ama işte dengeyi kurmak mesele🤦
Gecenin bu Saatinde son 3 sayfayı okurken ve gece beslenmesini ben de artık keseyim diye düşünürken bebenin ansızın uyanması,benim de sırasyla önce sallayarak uyutmaya çalışmam, sonra su vermem, yerine koymam ve her adımda bebenin şiddetini daha da artırarak ağlaması 🤪sonunda her şeyi bırakıp tüm mahalle uyanmadan memeyle susturmam
Sonra İstiklal marşı ve kapanış 😌
Ne kadar da biz ☹️ Artık gündüz 6-7 saat aralıksız uyanık kalıyor şaşkınım açıkçası. Bu son güncellemeye henüz hazır değildim ama hayırlısı bakalım 😢

Kızlar benim bebe yürüyor bugün ona sokakta giysin diye ayakkabı terlik bakayım dedim şu Minnoşluk karşısında eridim resmen 😍😍😍
Conversleri de arkadaşım vermişti dr çok onaylamadı halbuki içi ortopedik ama tabanı ince olduğu için sıkıntılı olabilirmiş

Eklentiler

• 218D7CDC-3914-42E6-8153-9E471B29967A.webp
    218D7CDC-3914-42E6-8153-9E471B29967A.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 73
  • AF57EA92-8C0A-4DDD-88E4-2533858CFD1F.webp
    AF57EA92-8C0A-4DDD-88E4-2533858CFD1F.webp
    44,9 KB · Görüntüleme: 72
Kızlar benim bebe yürüyor bugün ona sokakta giysin diye ayakkabı terlik bakayım dedim şu Minnoşluk karşısında eridim resmen 😍😍😍
Conversleri de arkadaşım vermişti dr çok onaylamadı halbuki içi ortopedik ama tabanı ince biolduğu için sıkıntılı olabilirmiş
Ya maşallah 🧿 anatomik ayakkqbı öneriliyor diye biliyorum belli bir yaşa kadar. Çok tatlış ayakkabılar 💜

Gecenin bu Saatinde son 3 sayfayı okurken ve gece beslenmesini ben de artık keseyim diye düşünürken bebenin ansızın uyanması,benim de sırasyla önce sallayarak uyutmaya çalışmam, sonra su vermem, yerine koymam ve her adımda bebenin şiddetini daha da artırarak ağlaması 🤪sonunda her şeyi bırakıp tüm mahalle uyanmadan memeyle susturmam
Sonra İstiklal marşı ve kapanış 😌

Ne kadar da biz ☹️ Artık gündüz 6-7 saat aralıksız uyanık kalıyor şaşkınım açıkçası. Bu son güncellemeye henüz hazır değildim ama hayırlısı bakalım 😢
Bende tam olarak bundan korkuyorum, bütün binayı ayağı kaldırmasından🤦🤭 Allah yardımcın olsun valla hem çalışmak hem bebek çok çok enerji isteyen bir şey

Gündüzleri 2x1,5 saat genelde. Arada daha az ya da daha çok olabiliyor.
Tatilde sanırım akşam yatma saatimiz bozulmuştu şimdi tekrar düzeliyor gibi. 21-22 yi buluyordu uyuması sabah da 7-8 arası kalkıyordu. Gece uykusu ortalama 9.5-10 saat. Düzene girince 11 gibi de oldu.
Sizin nasıl?

Gündüzleri genelde 2 uyku yapıyor 1 saat. Bazen 3 yaptığı oluyor hala. Akşamları 9 da yatıyor sabah 6da kalkıyor.

Eşim günlerdir başımın etini yiyor bi sor forumda bebekler ne kadar uyuyor diye 🙈 ben uyumayınca takıyorum, o da bizimkinin zaten çok uyuduğunu düşünüyor 😂

Bizde de 1:15 * 2 gündüz uykuları, 11 saat de gece uykusu var. 13,5 saat gibi ortalamada. Ama ufacık bir şey gündüz uykularını bozuyor bizde, pazartesi günü kan verdik, daha dün tekrar düzeldi. Öyle olunca toplam uyku 11-12 saate geriliyor işte 🤷‍♀️ K Kbo4 , sizin gece uykusu biraz kısa bize göre ama normal aralıklardalar işte, J joynss gibi bizimki de, Merco da çook fazla uyumuyor yani 😂

Conversleri de arkadaşım vermişti dr çok onaylamadı halbuki içi ortopedik ama tabanı ince olduğu için sıkıntılı olabilirmiş
Yaaa başladı mı yürümeye 😍😍 maşallah 🧿
Çok tatlı olmuşlar, minik ayaklar 🤗
Bi de bileğini desteklemesi gerekiyormuş. Biz konuşmadık doktorla da kuzenim öyle dedi, burkmaması için bilekli ayakkabı olacakmış 🤷‍♀️

Yaa 🤩 severim onun minik adımlarını. Maaşallah kuzuya 💕

Back
X