• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar merhaba herkese. Bu multivitamin markaları çok önemli mi acaba? Bana doktorum PregNom verdi ancak genellikle regenessis kullanılıyor sanırım. Çok farkı var mıdır ki
Ben decavit kullanıyorum
İlk gebeliğimde şu anda fiyatı 8 lira Civarı olan bmix kullanmıştım şaka değil o zaman 2 liraydı 😄
Doktor ne dediyse onu almıştım
Markaya bağlı değilde doktor ihtiyacınıza göre veriyordur diye düşünüyorum 😉

Magnezyum alıyor musunuz? Bebek ağırlığından değil bence bir şeyin eksikliğindedir ağrılar . Geçmiş olsun ❤️ ben olsam soda içmiyorsam içmeye gayret ederdim işe yarayabilir
Yok almıyorum canım yeni başladı kontrolden önce yoktu .. soda için haklısın başlarda her gün içerdim yine tüketmeye başlıyım 🙂

Biz de bugün kontrole gittik çok şükür herşey yolunda 13 cm boyumuz 130 gr kilomuz doktora rahim ağzı ölçümü kaç dedim burda konu olmuştu düşük erken doğum riski oluyormuş dikiş atılıyormuş falan seninki kapalı ve uzunluğu da 38 mm iyi dedi pıhtılaşma sorunu falan var mı o da riskliymiş dedim bir sorunun olsa ben söylerim internetten bir şey okuma yalan yanlış bir sürü bilgi boşuna kendini endişelendirme dedi 🙈 3 hafta sonra gel detaylı ultrason günü vereyim dedi Regenesis Max multivitamin ve Devit 3 e devam et bir de kan hapı veriyorum dedi gyno Ferro sanol aç karnına sabah akşam içeceğim bizden bu kadar 🥰
Maşallah, 13cm baş popo mu baş ayak mesafesi mi oluyor acaba

Kızlar üç dört gündür kuyruk sokumumda ağrı var .. özellikle oturduğum yerden kalkarken ve ayakta kalınca oluyor .. yani bu tarz ağrılar oluyor tabii gebelikte kafama çok takmazdım da hafta olarak erken mi acaba bu ağrı için diyorum🤷🏼‍♀️ Sizler yaşıyor musunuz? Bu ya da benzeti
Bende de oluyor leğen kemiği genişlediğinden oluyormuş sanırım

Genelde ilk gebeliklerde tecrübesizlikten oluyor. Emzirmeyi pek bilmiyoruz yanlış emiyor bebek o yüzden oluyor. İlk bebeğimde bende de olmuştu. 2 ve 3 tecrübeli olduğum için çok rahattım çok şükür hiç sorun yaşamadım. Hemen adapte oldum. Emin olun sizde daha rahat geçireceksiniz
İnşallah canım bal damlıyor ellerinden şuan 🤗🤗

Şimdiden ayrıntılı ultrason araştırmasi yapan var mı? Devlet mi özel mi? Ücretleri vs
Biz randevu aldik tip fakültesinden, 260 liraydı sanırım 19 nisanda gidicez. Özelde de vardı o da 450 tlydi acıbadem hastanesi. Ama tip fakültesinde sabah erkenden gidip muayene olup ücretsiz de baktirilabiliyormus.

Slm herkese
İkili tarama için dün kontrole gittim.ense kalınlığı 3.5 çıktı :( birazdan radyoloğa gideceğiz. Kan vermedim direkt DNA testi de yaptırabiliriz diye. Ankara da yaptıranlar nerede yaptırdı acaba?

Ben de yaptırdım bu testi Nifty test. Bunlar fetal dna testleri diye geçiyor hepsi hemen hemen aynı. Harmony, Nipt, Nifty 70 adet kromozom anomalisi ve delesyonlara bakılıyor. Fiyatları 3000-4500 tl aralığında bir tüp kanla bakılıyor 10 iş gününde sonuç geliyor güvenilirlik %99 bunu yaptırınca diğer ikili üçlü vs yaptırılmasına gerek olmuyor. Benim bildiklerim bunlar.
Nerede yaptırdınız acaba?

Genetik test, yani bebekteki anne ve babadan geçen veya bölünme sırasında sonradan oluşan kromozom anomalilerine bakılıyor. İkili taramadan daha duyarlı ve garantili bir tarama testi olduğu söyleniyor. Bebeğin ense kalınlığına ve burun kemiğine bakıldığı gün ikili tarama testini tercih etmedik. 35 yaşında değilim ama ona rağmen nipt(fetal DNA) testi yaptırmayı tercih ettik. Doktorumuz yaşla ilgisi olmadığı görüşünde, her yaşta kromozom anomalisine rastlandığını söylemişti ve riskim olmadığını ama hiç belli olmayacağını söylemişti... Biz de garantiye almak istedik.. tabii en iyisini Allah bilir ama tevekkül etmiş olduk diyelim..☺️
Cnm nerede yaptırdınız?

Back
X