- 15 Şubat 2021
- 695
- 427
- 18
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #14.541
En yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum çok teşekkür ederimKızlar ben diş hekimiyim. İkinci trimester diş tedavileri için en güvenli zaman. Bir doktora gidip diş tedavilerinizi yaptırabilirsiniz. Bence ertelemeyin. Doğuma yakın şiddetli ağrılarınız olabilir.
Öyle tabi ya bizim ki biraz evham heraldeKiloya daha bakmiyoruz 100-150 gr arasi dedi doktor, artık 3 hafta sonra ayrıntılıda netleşir bide bu usg cihazları ne kadar iyi olsa da ölçümler %100 değil bence, ablamin bebege iri bebek dediler doğuma dogru 3750 falan dediler çocuk 3160 dogdusağlıklı olsunlar da daha yarilamadik bile hamileligi, erken endiseleniyoruz aslında
Ya benim dolgum çok acayip şekildeydi aslında. Yanı dolgulu dişi doldurduktan sonra üzerindeki o gri jeli sağlam dişin üzerine kadar çekmişti doktor bende bitince fark ettim tabi. O sağlam dişin üzerindeki düştü heralde ama diğeriyle yapışık olduğu için ordan da minik bir parça geldi hafif açılmış gibi. Sabit bir ağrım yok ama su falan içince ağrı yapıyor.Ayy ilk ay benim de dişim kırıldı arka tarafta resmen bosluk var cok sinir bozucu ama çürüktü heralde, kırılınca şok olmuştum, ara ara agriyo orası. Dolgu düşünce de cok agri olur benim bildiğim ama iyi misin?
Ya gerçekten o kadar oluyor muGebelikte dişler o kadar hassaslaşıyor ki 3 gebelik geçirdim ağzımda sağlam diş kalmadıen son hamileliğim de patlamış Mısır yerken sağlam zannettiğim dişim kırılmıştı. Bunda Dr um kalsiyum verdi umarım faydası olur
Ben en başından beri özele gidiyorum 12. Haftada erkek olma ihtimali %70 dedi. 16. Haftada kesin erkek dedi. Bir kere devlete gittim ordaki cihazlar gerçekten kötü, göstermiyor dedi geçti halbuki teyit için gitmiştim 12. Haftadan sonraKızlar 17 haftalık hamileyim, 12. Haftamda özele gittim kız olabilir dedi, bir gün sonra tıpta hocaya gittim burada pipi görüyorum dedi16. Haftamda tekrar özele gittim aynı doktora kız bu bebek, bacak arası boş dedi hatta bize de gösterdi. Kendimi kıza hazırladım bir hafta boyunca. Dün tıptaki hocaya gittim ufak bir pipi var burada dedi Ayrıntılıda öğreniriz net bir şekilde dedi. Doktorlar haftadan haftaya karar değiştirse tamam ama iki doktor da istikrarlı bir şekilde aynı şeyleri söylüyor. Bebişim bacaklarını da açıyor, hareket de ediyor. Aklım çok karıştı benim Üçüncü bir doktora mı gitsem karar veremiyorum Sizin çevrenizde var mı böyle duyduğunuz? Bu gidişle doğunca öğrenirim artık
Ben de tam 18+5 te (kendi doktorum olmayan) bir doktordan düşük tehlikem olduğu halde nasıl ortalıklarda dolaşabildiğim konusunda azar yedikten sonra hareketlerini hissetmeye başladım. Bizim kız paylanmayı bekliyormuş işte.Bugün 18 +3te kesin hareketi hissettim. Aç karnına uzandım. Tam ortada ayaklarının olduğu yerde 5 dk arayla tekme attı. Hep burda söylediğiniz çamaşır hizasında. Öncekilerden farklıydı gerçekten. Diğerlerinden emin olamıyordum.
Merhaba, hoşgeldiniz. Benim diş etlerimde kanamalar başladı. Doktorumun önerdiği gibi karbonatlı su, internetten okuduğum gibi nar suyu ile doğal gargaralara devam edeyim mi yoksa dişçiye gitmeli miyim?Kızlar ben diş hekimiyim. İkinci trimester diş tedavileri için en güvenli zaman. Bir doktora gidip diş tedavilerinizi yaptırabilirsiniz. Bence ertelemeyin. Doğuma yakın şiddetli ağrılarınız olabilir.
Bir kızım var ama yaşamayan gebeliklerimde var her yiyecekten yemek icap eder artık sebze ve meyveler eski kalorisinde değil insanı doyurmuyor kırk karnıbahar yemen lazım ki beyne gerekli enerji gitsin protein değerleri çok düşük bir et kaldı onunda yapayını üretmişler sebzelerle devam edince takviye şart gibi depoların boşalır bebeğe yetmezBende ilk üç ayda 3 kilo birden alınca şimdi daha dikkatli davranıyorum mümkünse ekmeği sadece kahvaltıda tercih edyorum sonra akşama kadar yoğurt meyve salata akşamda sebze yemeği ama sen iyiymişsin bak kırmızı et yiyorsun. Ben korkuyorum inşallah vegetarian olmaz. Sizin kaçıncı gebelik ?
Anne karnında bebeklerde genetik faktörler ilk zaman devreye girmiyor diye biliyorum çünkü bir standartı var erkekte ayrı kızda ayrı ama onlarda bir iki cmoynuyor zannımca çünkü hafta hafta şu bu ölçü oluyor bebek düzenli besin almalı kanı incelten şeyler yiyin daha iyi besin giderMaşallah canımben hala düzgün beslenemiyorum yumurta hariç. Muzu ağzıma sürmem, benim boyum çok kısa eşim de orta boylu, insallah bana cekmez oğlum
Benim gittiğim doktor için söylrmişlerdi her doktorun kız dediği bebek için sünnetli erkek demiş öyle çıkmış belki öyle bir durumdur ona gitmek istersen İstanbulda Recep Has ben hakkında okuduklarımda haklılık payı olduğunu gördümKızlar 17 haftalık hamileyim, 12. Haftamda özele gittim kız olabilir dedi, bir gün sonra tıpta hocaya gittim burada pipi görüyorum dedi16. Haftamda tekrar özele gittim aynı doktora kız bu bebek, bacak arası boş dedi hatta bize de gösterdi. Kendimi kıza hazırladım bir hafta boyunca. Dün tıptaki hocaya gittim ufak bir pipi var burada dedi Ayrıntılıda öğreniriz net bir şekilde dedi. Doktorlar haftadan haftaya karar değiştirse tamam ama iki doktor da istikrarlı bir şekilde aynı şeyleri söylüyor. Bebişim bacaklarını da açıyor, hareket de ediyor. Aklım çok karıştı benim Üçüncü bir doktora mı gitsem karar veremiyorum Sizin çevrenizde var mı böyle duyduğunuz? Bu gidişle doğunca öğrenirim artık
Her doktor farklı ölçüyor ya bazıları fazla ölçüyor benim bebek dpguma on gün kala boyuna ve kilosuna farklı dedi dedim çocuk on günde zayıfladı mı anlamadm doktor önemsemiyordu belki moral için ama doğuma yakın nerdeyse dogum kilosunu boyunu tutturdu yani ölçümleri alırken tutturayım diye almıyorlar yada cihazlardanMasallah Masal bebegeHaftamiz seninle ayni, benim kizim 16cm 217 gram. Gerideyiz galiba
Çok takilmayayim o zaman. Bir an üzüldüm iyi beslenemiyor muyum diye, bulantim da var her seyi yiyemiyorum. Sütle yumurtayi ihmal ediyorum tiksinmeye basladim galiba . Kizima yeterli bakamadigimi dusunmustum. Ah şu anne ve anne adaylarindaki bebegine yetememe kaygisiHer doktor farklı ölçüyor ya bazıları fazla ölçüyor benim bebek dpguma on gün kala boyuna ve kilosuna farklı dedi dedim çocuk on günde zayıfladı mı anlamadm doktor önemsemiyordu belki moral için ama doğuma yakın nerdeyse dogum kilosunu boyunu tutturdu yani ölçümleri alırken tutturayım diye almıyorlar yada cihazlardan
Cok teşekkür ederimAnne karnında bebeklerde genetik faktörler ilk zaman devreye girmiyor diye biliyorum çünkü bir standartı var erkekte ayrı kızda ayrı ama onlarda bir iki cmoynuyor zannımca çünkü hafta hafta şu bu ölçü oluyor bebek düzenli besin almalı kanı incelten şeyler yiyin daha iyi besin gider
Deniyorum ama olmuyor. Doktora sorcm artk PazartesiBir kızım var ama yaşamayan gebeliklerimde var her yiyecekten yemek icap eder artık sebze ve meyveler eski kalorisinde değil insanı doyurmuyor kırk karnıbahar yemen lazım ki beyne gerekli enerji gitsin protein değerleri çok düşük bir et kaldı onunda yapayını üretmişler sebzelerle devam edince takviye şart gibi depoların boşalır bebeğe yetmez
Ben maltofer fol kullaniyorum cikolata kokulu ve küçük bir tablet memnunum bulantı yapmiyorKızlar aranızda gyneferon demir ilacı kullanan var mı? Ictikten 10 dk sonra kustum acaba farklı demir ilacı tavsiyeniz var mı doktoruma sorup değiştireyim diyorum. Sanırım 2 gündür kusma sebebim bu. Yarın içmeyip kendimi kontrol edeceğim.
Teşekkür ederim canımBen maltofer fol kullaniyorum cikolata kokulu ve küçük bir tablet memnunum bulantı yapmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?