• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Lierac çok duyuyorum çok öven var ama karnıma ne bulursam sürmüştüm o ayrı
İlk doğumumda göğüs uçlarıma da zeytin yağı ve ayva çekirdeğini kaynatıp elde ettiğim jeli sürüyordum iyi geliyordu 🎈
Valla kafam allak bullak oldu bende bu gidişle ne bulursam sürücem 😂

Kızlarrr çatlak oluşmasın diye kullandığınız bir şeyler var mı? Mesela tecrübeli anneler daha önce neler yaptı ya da benim gibi ilk olanlar ne düşünüyor 😅 ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum ama reklama girmeyecekse eger mustela'nın yağını da tavsiye ediyorlar. Kimileri de ne yaparsan yap eğer genetikte varsa eninde sonunda çatlıyor diyorlar 😅 annemi bilmiyorum ama ablamda baya çatlak vardı 18 kilo almıştı hamilelik boyunca.
Tatlim ben bebek yagi kullaniyordum tum vucuduma cok sukur hic catlagim olmadi

Bende de yedekte var bu gidişle hepsinden biraz biraz kullanıcam 😅

Ben bugün 15 hafta 5 günlüğüm.Aynen ben de ne zaman oh desem bir şey çıkıyor.2 li testi yaptırmam stres yaşamak istemiyorum dediğim zaman da bu bant çıktı ama şimdi kese büyüdükçe çok kenarda kalmış.Önümûzdeki kontrolde hiç görmem inşallah
İnşallah ne güzel olur kaybolup gitse ve bi ohh çeksek artık 🙏

Tatlim ben bebek yagi kullaniyordum tum vucuduma cok sukur hic catlagim olmadi
Aslında bu yağlanma olayı çatlamayı önlemiyor sadece gerilen cildin kaşıntısını alıyor, genlerde varsa illa çatlama oluyor çünkü zaten çatlama iç deri katmanlarından dışarıya doğru gerçekleşiyor🥺 Ben de şu an elimde bebe yağı var diye onu kullanıyorum, duştan sonra henüz nemliyken sürünce tekrar duş alana kadar yumuşacık oluyorum, bu arada karnım iyice çıktı top gb, kaşınmaya da başladı. İlk gebeliğimde çok zayıftım alt karnım baya çatlamıştı, ikincide daha az oldu bunda nasıl olacak bakalım 😅

Arkadaşlar ben 14. Haftayı bitirdim ama mide bulantısı ile hala başım dertte. Eskisi gibi serumluk olmuyorum, artık haftada bir iki kusma oluyor ama ne yesem midem bulanıyor. Kahvaltıda tek yiyebildigim haşlanmış yumurta ve ekmek. Et Süt peynir zeytin yoğurt meyve ceviz vs. assla yiyemiyorum ve tatlı olan hiçbir şeyi yiyemiyorum. Multi vitamin verdi doktor onu da aksatiyirum midemi bulandırıyor diye. Suyu zorla içiyorum.. sürekli bir mide bulantısı, boğazımda bir gıcık.. benim gibi hala midesi bulanan var mı? Doktor Nomesis diye bitkisel bir ilaç verdi, daha almadım. Kullanan var mı bu ilacı faydası olur mu acaba?

Nasıl geçer bu bulantı..
Öğretmenim okula gidiyorum, tenefüste kendimi dışarı zor atıyorum, maskeyle konuşmak da midemi aşırı bulandırıyor.. çok yoruldum artık, ilk hamileliğim ne kadar rahattı, bulantım pek olmamıştı, herşeyi yerdim. Bu sefer resmen alt üst oldum...

Arkadaşlar ben 14. Haftayı bitirdim ama mide bulantısı ile hala başım dertte. Eskisi gibi serumluk olmuyorum, artık haftada bir iki kusma oluyor ama ne yesem midem bulanıyor. Kahvaltıda tek yiyebildigim haşlanmış yumurta ve ekmek. Et Süt peynir zeytin yoğurt meyve ceviz vs. assla yiyemiyorum ve tatlı olan hiçbir şeyi yiyemiyorum. Multi vitamin verdi doktor onu da aksatiyirum midemi bulandırıyor diye. Suyu zorla içiyorum.. sürekli bir mide bulantısı, boğazımda bir gıcık.. benim gibi hala midesi bulanan var mı? Doktor Nomesis diye bitkisel bir ilaç verdi, daha almadım. Kullanan var mı bu ilacı faydası olur mu acaba?

Ben! 15.haftadayım ve halen devam ediyor bulantım. Üstüne yemeklere karşı olan tiksintim de halen devam ediyor, her yemeği yiyemiyorum ve yemek yaparken de zorlanıyorum kokudan dolayı. Havalandırmayı ve balkon kapısını açmama rağmen o koku her odaya doluyor, bugün daha kötü oldum. Azalacağını sanıyordum ama sanki giderek artıyor gibi bende.. iştahım da kapandı, sadece midemi bulandırmayan çok sınırlı yiyecekleri tüketebiliyorum. Kendi doktoruma bahsetmedim çünkü ilaç yazsa dahi kullanmayı düşünmüyorum. Şuan migrenim için arada parol kullanıyorum da, daha fazla ilaç kullanmamak adına..☺️ İnşAllah bu günler de geçer...

Ben de aynıyım, kusmuyorum hic de kusmadim ama bulantı devam ediyor hala, özellikle aksamlari cok zor yiyorum azcik yediğim aşırı şişlik yapiyo karnım 9 aylık gibi oluyor ve aksam üzeri baslayan bulanti hic adam akıllı yedirmiyor. Sabahlari iyi yiyorum ama hep hamur 🤷

Aynı durum 1 ay önce bende oldu. Hem de çok fazla kanamam oldu. Çarşıdayken aniden başlayan bir kanama ve pantolonumun dışına çıkcak kadar fazla. Bir gece hastanede yattım serum verildi ve iğne vuruldum. Daha sonra 3 iğne verdiler onu kullandım. Şimdi de fitil kullanmaya devam ediyorum ama hala kahverengi akımtım devam ediyor. Ama kanama alanı varmış o küçülmeye başlamış. Benim 3.çocuğum. İlk ikisinden böyle bir şey olmamıştı. Sağlıklı gelsin inşallah bebeklerimiz.
Çok üzüldüm canım inşallah tekrarı olmaz. Demekki her gebelik anne için ciddi fark demek.
Benmde ilk çocuğum da hiç olmadi ama bu kuzucuk ta yaşadım. Bende şimdi fitil kullanıyorum Progestan. 30 gün devam edeceğiz. Pazartesi kontrol var bakalım ne olacak. Cinsiyete göstermiyor kuzucuk. Meraktayiz

Kesinlikle bnde oglumda boyle degildim . Kiz mi bebeginiz
Bir türlü göstermedi cinsiyeti. Doktorum kıza benzetiyor ama yinede net göstermesini beklesek iyi olur dedi. Her yorumu kıza yönelik. Benimde 1 oğlum var. O hemencik meydana salivermisti kendini 🤭 bakalım pazartesi kontrol var hem kanama için. Neler olacak meraktayım.

Nasıl geçer bu bulantı..
Öğretmenim okula gidiyorum, tenefüste kendimi dışarı zor atıyorum, maskeyle konuşmak da midemi aşırı bulandırıyor.. çok yoruldum artık, ilk hamileliğim ne kadar rahattı, bulantım pek olmamıştı, herşeyi yerdim. Bu sefer resmen alt üst oldum...
Branş nedir hocam. Bende öğretmenim. 🤗

Lierac çok duyuyorum çok öven var ama karnıma ne bulursam sürmüştüm o ayrı
İlk doğumumda göğüs uçlarıma da zeytin yağı ve ayva çekirdeğini kaynatıp elde ettiğim jeli sürüyordum iyi geliyordu 🎈
Ay o göğüs ucundan çok çektim. Kopmuştu artık uç. Kanla etmiyordu çocuk. Ne kremler kullandiysam hiç fayda etmedi. Şimdiden düşünüyorum ne yapacağım bilmiyorum

Ay o göğüs ucundan çok çektim. Kopmuştu artık uç. Kanla etmiyordu çocuk. Ne kremler kullandiysam hiç fayda etmedi. Şimdiden düşünüyorum ne yapacağım bilmiyorum
Bende öyle . Ama şimdi okuyorum Kızlar öncesinden başlıyorlar uçları nemlendirmeye . Bu sefer öyle yapacağım . Yarın hemen Eczaneye gidip alacağım Ne gerekiyorsa . Göğüs yarası sırtıma kadar Sancı yapıyordu. Allah kimseye yaşatmasın ☹️
başlamayan denemeyen varsa tavsiye ederim sakın ihmal etmeyin o lohusa kafasıyla bir de bununla uğraşmayın. Tabi herkesin olacak diye bir şey yok. Benim ki tamamen ilk bebe cehaletindendi. Herkese sağlıklı gebelik ve lohusalıklar olsun inşallah 😚😚

Bu konuyu ben de çok merak ediyorum. Nasıl işliyor sistem bilginiz var mı? Yani kaçıncı ayda geliyor, ne yapıyor, ücret ortalaması ne kadar vs.?
Yani genelde 20 den sonra iletişime geçelim dediler. Eğitim şart koşuyor çoğu. Ya kendi eğitim veriyor ya almamızı istiyor. Eğitim dediğimd e en bayi doğumun başladığını nasıl anlarız nedir ne değildir gibi temel şeyler. Bazısı sürekli temas halinde olmak istiyor bazısı dopum başladıpında haberleşelim diyo. Valls rakamlar yeniler için 1 eski tecrühelşler için 2 2.5 arası😳. İçime sinen birkaç kişi oldu da ama hastane ve doktor la masraflar üst üste binince rakam biraz yükseldi 😭

Genelde ilk gebeliklerde tecrübesizlikten oluyor. Emzirmeyi pek bilmiyoruz yanlış emiyor bebek o yüzden oluyor. İlk bebeğimde bende de olmuştu. 2 ve 3 tecrübeli olduğum için çok rahattım çok şükür hiç sorun yaşamadım. Hemen adapte oldum. Emin olun sizde daha rahat geçireceksiniz

Ekşi şeyler daha kötü yakıyor yeşil elmalar genelde ekşi🤪😅 salatalık tan tiksindim😥🙈süt de gaz yapıyor bana normalde de sevmem içemem🤭🙈 önerilerin için sağol.armut ve özellikle ayvayı keşfettim. Bazen hafif ise çubuk kraker de iyi geliyor
Bir tavsiye de benden olsun 😂 fındık ve kabuksuz kırmızı elma ikisi de rahatlatıyor beni size de iyi gelir inşallah 🙏😊

Selam kızlar, dün dr kontrolüm vardı, 3lü test için kan verecektim ama dr önce bir bebeği görelim dedi, ultrasonda baya inceledik, bel açıklığı yok, beyin gelişimi de gayet yerinde 3lü teste gerek yok dedi, çok rahatladık gerçekten🌸

bu arada bebişim 150gr olmuş, bağdaş kurmuş oturuyordu😅 cinsiyeti tekrar teyit etmek istedi ama bir türlü göremedi dr.

bir de plasenta previa tanılandı, plasentam tam rahim ağzı kenarına konumlanmış, ağır egzersiz, çok uzun süre ayakta durma ve üst üste çok sık cinsel ilişki olursa kanama olabilir bunlara dikkat et dedi 🙄 inşallah ilerleyen süreçte yukarı doğru kayar.

müjdeler olsun ki muhteşem mide yanmalarım başladı, can dostum gaviskon ve kalsiyum magnezyum takviyelerini de yazdı.

veee üç gündür bebeği hissedebiliyorum kuvvetli ve şüpheye yer kalmayacak şekilde 😂

bizde durumlar böyle kızlar 16+3ten bildiriyorum ❤️
Kızımda bende de plasenta previa vardı drunu dinle ağır iş yapma yorma kendini daha da aşağı inmesin. Benim çok aşağıdaydı riskli bölgedeydi ama sağlıkla kucağıma aldım kızımı. Dikkatli olursan her şey yoluna girer.

Back
X