• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
yanimda yatmasi da kar etmiyor bizde artik. 1 aydir falan besigine de alisti, oyle devam etsin istiyorum. Anestezi oncesi aclik zormus ya haklisin, doktorun onerisi oldu mu bu konuda? Anne sutu alinca daha az aclik olmaz mi acaba 3-4 saat gibi?

haklısın emip uyusa ona da razıyız 😀 anliyorlar mi? Birisi meme de uyuyor, sabah güneş doğunca emeriz diye gece beslenmeden kesmiş. Hayırlısı:) bizim doktor istediği sürece gece beslenmesine devam dedi. Bakalım zaman gösterecek.
Evet evet şu an bir arkadaşım aynı öyle diyerek memeden kesti gece ama sadece. Gündüz emiyor çocuk. Aynı bizimkiler gibi defalarca kalkıyordu 1 haftada bitti kalkma olayı. Her kalkmada sabah emeceksin demiş. Ama işte o gündüz çok iyi besleniyor. benimki böyle giderse 2 yaşına kadar gece de emer. Çünkü iştahsız. Gece beslenmesi normal bence ya 1 kez 2 kez. Bizimki alışkanlıktan uyanma. O kıpır kıpır haller meme ağza girince duruyor ya onu seviyorum. Vay be diyorum ne var bunda bu kadar 😂

yanimda yatmasi da kar etmiyor bizde artik. 1 aydir falan besigine de alisti, oyle devam etsin istiyorum. Anestezi oncesi aclik zormus ya haklisin, doktorun onerisi oldu mu bu konuda? Anne sutu alinca daha az aclik olmaz mi acaba 3-4 saat gibi?

haklısın emip uyusa ona da razıyız 😀 anliyorlar mi? Birisi meme de uyuyor, sabah güneş doğunca emeriz diye gece beslenmeden kesmiş. Hayırlısı:) bizim doktor istediği sürece gece beslenmesine devam dedi. Bakalım zaman gösterecek.
Bize 4-5 saat dediler. Aç kalması sorun olmaz o kadar süre aslında ama uykuya devam etmek için sabaha kadar on kere emdiği için endişe ediyorum ben..

Evet evet şu an bir arkadaşım aynı öyle diyerek memeden kesti gece ama sadece. Gündüz emiyor çocuk. Aynı bizimkiler gibi defalarca kalkıyordu 1 haftada bitti kalkma olayı. Her kalkmada sabah emeceksin demiş. Ama işte o gündüz çok iyi besleniyor. benimki böyle giderse 2 yaşına kadar gece de emer. Çünkü iştahsız. Gece beslenmesi normal bence ya 1 kez 2 kez. Bizimki alışkanlıktan uyanma. O kıpır kıpır haller meme ağza girince duruyor ya onu seviyorum. Vay be diyorum ne var bunda bu kadar 😂
Kaç aylık bebeği arkadaşının? Darısı bizimkilere olsun. O dediğin halleri çok iyi biliyorum:) bazen meme ağızda duruyor sonradan emiyor. Numaracılar ya. Gerçi ben de böyleymişim bebekken, yaşattığımı yaşıyorum 😀
Bize 4-5 saat dediler. Aç kalması sorun olmaz o kadar süre aslında ama uykuya devam etmek için sabaha kadar on kere emdiği için endişe ediyorum ben..
Aslında operasyon saati ona göre ayarlansa, belki kolaylık olur. Yani sabah kalkar kalkmaz olmasa.

Kaç aylık bebeği arkadaşının? Darısı bizimkilere olsun. O dediğin halleri çok iyi biliyorum:) bazen meme ağızda duruyor sonradan emiyor. Numaracılar ya. Gerçi ben de böyleymişim bebekken, yaşattığımı yaşıyorum 😀

Aslında operasyon saati ona göre ayarlansa, belki kolaylık olur. Yani sabah kalkar kalkmaz olmasa.
Evet ben de öyle isterdim ama doktorumuz çok yoğun malesef sabah ilk saatleri bebek hastalara ayırıyor. Daha dinç daha iyi oluyorum diyor. Geçecek inşallah ya birkaç gün zor olacak

Evet ben de öyle isterdim ama doktorumuz çok yoğun malesef sabah ilk saatleri bebek hastalara ayırıyor. Daha dinç daha iyi oluyorum diyor. Geçecek inşallah ya birkaç gün zor olacak
Bebek hastalara titizlenmeleri normal, bi yakınımdan da biliyorum bebek ameliyat edeceğinde daha stresli oluyor. Kolayca atlatırsınız umarım. Bir sürü bebek bu şekilde muayene oluyor, sizin de geçer gider elbet diyip iyi düşünelim☺️

Şu son zamanlarda o kadar uyanık kalıyordu ki şu an böyle emerek uyuması iyi geldi. Bir de her seferinde sallatıyordu emerek dalamıuordu. Du bakalım 1.5 yaşına gelsinler laftan anlıyorlar kendi kendine uyumayı öğretiriz belki. İrtibatı koparmayalım😂
Ay beni de yazın ya. Memeden kesilse üzülürüm ama bazen de oynaya oynaya bi hal oluyor bana da sinir geliyor gece 4te. Neyse 1.5 yaşa bişi kalmadı ahahah.
Su gibi gelip geçsin 🙏

1 aydır benimki de kullanıyor o mamadan ama sadece kahvaltıda 50-60 ml arası çay niyetine içirebiliyorum. Bazen akşam yemeğini erken yediyse bide yatmadan 25 ml falan. İçine keçiboynuzu özü koyarak içiyor, sade halini hiç içmedi. İşin garibi bunu gün ortasında içirirsem başka bişey yemek istemiyor doyuyor çünkü. Bu mamaları açınca 24 saat içinde tüketmek gerekiyor. Kalırsa devam edemiyorsun çöpe atmak gerek diye iyice tembihledi dr. Bu yüzden 1 aydır 24 saat içinde bitirebildiği şişe sayısı çok azdır. Başka Bi arkadaşımın çocuğu o mamayla baya büyüdü ama benimkinde ciddi Bi fark olmadı sanırım ölçüm yaptıramadık.
Canim bizde yeni başladık. Gunde 2 tane akşam yatana kadar bitiyor ama biraz içiyor bırakıyor gün icin de devamlı veriyorum ara ara istediğini zaman biberondan içiyor istemezse yarim saat sonra bir daha deniyorum hiç ısıtmadan oda sıcaklığında veruyorum şimdilik ek gıda pek veremedim istemiyordu zaten ilaclari zor veriyorum ağzına kasiklaravurup döküyor. Inşallah iyi gelir doktor günde 2 tane içsin demişti 2 yi bilduruuorz ama baska bisey istemuyor sanirim doyuyor onunla inşallah iyi gelir sizdee 🙏🙏 azda icse faydasi olur insallah 🙏🙏bizimki nutricia infatrini bu arada.

Canim bizde yeni başladık. Gunde 2 tane akşam yatana kadar bitiyor ama biraz içiyor bırakıyor gün icin de devamlı veriyorum ara ara istediğini zaman biberondan içiyor istemezse yarim saat sonra bir daha deniyorum hiç ısıtmadan oda sıcaklığında veruyorum şimdilik ek gıda pek veremedim istemiyordu zaten ilaclari zor veriyorum ağzına kasiklaravurup döküyor. Inşallah iyi gelir doktor günde 2 tane içsin demişti 2 yi bilduruuorz ama baska bisey istemuyor sanirim doyuyor onunla inşallah iyi gelir sizdee 🙏🙏 azda icse faydasi olur insallah 🙏🙏bizimki nutricia infatrini bu arada.
Bizimki de aynısı. Bize günde 1 başladı. Hatta özelde takip eden doktorumuz pek istemedi yaşını bekleyelim demişti ama ben ısrar ettim biraz öyle başladık. Dediğin gibi onu içince başka bişey yemek istemediği için ben yemeklerin yanına içecek olarak veriyorum. O yüzden günde 1 bitmiyor bile.. günlük beslenmesine ek olarak verilecek bu dedi dr yani herhangi Bi öğünün yerine tek bunu verme dedi. İnşallah fayda görürler

16 aylık. Düştü kalktı doydu geldi bunları falan söylüyor. Anne baba mama meme zaten söylüyor. Biliyor musun ben de çok uykusuzmuşım. Komşular bile bilirmiş sabaha kadar uyumadığımı. Hala bir şeyler dinlemeden uyuyamam desteksiz uyuyamıyorum resmen 😂 Belki de bize çektiler. Biz bir şey yapmadık😂

Herkese cevap için teşekkürler.Kindyroo diye bir yere gittik biz de … kuzumdan küçük bebekler daha irilerde ve emekleyip yürüyorlardı dişleri de vardı. Parkuru tamamlayamadık ama kuzum onları görünce gelişti sanki. Kollarından tutunca adım attı ertesi gün hep. Bebek bebekten öğreniyor yemek konusunda da komşunun çocukları ile bir araya getirmeyi planlıyorum onları yerken görmesi işe yarayabilir. Yanına yatırınca düşürdüm ya mecbur geri yatağına koyuyorum kızıyor tekrar alıyorum memeye tutturuyorum bu döngü sabaha kadar 10-14 defayı buluyor. Allah hepimize kolaylık versin ama şu kesin bilgi. Gündüz alması gereken proteini alırsa uzun uyuyor. Saat 21.00 gibiydi sanırım yoğurt içine yumurta haşlaması koydum o gün çok uzun uyudu dinlenerek kalktım. Sıcak da çok etkiliyor. Cam açık uyuyunca daha iyi. Menenjit ikinci doz yapıldı dün ateşi fazla kızımızın.

Merhaba kızlar ben evde yanımda yatırıyorum fakat biryere gidince anne yanı beşiği götürüyorum küçük gelmeye başladı birde içinde ayağa kalkabiliyor dünden beri bu nedenle sorum şu park yatak alt kademede yatiriyormusunuz?emziririken ve ya uyuturken sorun olacak alistiniz mi nasil yapiyorsunuz?biz bazen el ele uyuyoruz uyaninca emzik verip pispis yapiyorum bunlar problem degil mi park yatak alt kademeye koysam . Siz nerde nasil yapıyorsunuz?

Merhaba kızlar ben evde yanımda yatırıyorum fakat biryere gidince anne yanı beşiği götürüyorum küçük gelmeye başladı birde içinde ayağa kalkabiliyor dünden beri bu nedenle sorum şu park yatak alt kademede yatiriyormusunuz?emziririken ve ya uyuturken sorun olacak alistiniz mi nasil yapiyorsunuz?biz bazen el ele uyuyoruz uyaninca emzik verip pispis yapiyorum bunlar problem degil mi park yatak alt kademeye koysam . Siz nerde nasil yapıyorsunuz?
Biz oturmaya başladıkları an alt kademeye geçtik. O şekilde yatıyorlar. Alışıyorsun alçaklar zaten yataklar zorlanmadım ben hiç. Ben de gece emzirmek için alıyorum yanıma uyuyorlar ama hep tetikteyim pat diye kalkıp emekleyip düşecekler diye. Onlar iyi uyuyır ama ben kalitesiz uyuyorum 😅

Yatağa geçirilen fileler var. Instagram'da çok görüyorum onlardan. Bizde beşik vs hiçbir şey yok. Gece aramızda yatıyor gündüz de 5 dk da bir falan bakıyorum. Park yatak alsam mı diye ben de düşünüyorum en azından gündüz yatar. Ya da o fileler olabilir. Ben 2 yaşına kadar beraber yatmayı düşünüyorum o yüzden sanıırm file daha mantıklı

Bizimki de aynısı. Bize günde 1 başladı. Hatta özelde takip eden doktorumuz pek istemedi yaşını bekleyelim demişti ama ben ısrar ettim biraz öyle başladık. Dediğin gibi onu içince başka bişey yemek istemediği için ben yemeklerin yanına içecek olarak veriyorum. O yüzden günde 1 bitmiyor bile.. günlük beslenmesine ek olarak verilecek bu dedi dr yani herhangi Bi öğünün yerine tek bunu verme dedi. İnşallah fayda görürler
Inşallah canım ya benimkisi 2 bitiriyor ama başka bisey yemek istemiyor onu içince bir kerede bitiremiyor zaten 20 -40 dakikada bir uzatıyorum biberonla öyle öyle bitiriyoruz napalim cnm Ya

Bi alerjik anneler grubundayim. Onlarin soyledigi isimler soyle; Omer cevit, mahmut dogru, velat celik, ahmet akcay, bulent sekerel online demisler. Ben ahmet akcay ve mahmut dogru ile gorustum. Ahmet akcay ile gorusmemiz 8 dk mi ne surdu. Yuzeysel dinleyip diyetisyenine yonlendirdi. Mahmut dogru ile olan gorusmem daha cok hosuma gitti. Beni teste cagirdi simdi onla ilerliyorum. Ikisi de onlineda 500 tl. Bilgi olarak paylasiyorjm🤗
Ben de oglumun vucudunda cikan bazi döküntüler icin Mahmut Dogru'ya gittim. Ama alerji testi icin cok kucuk dedi. Sizin bebeginize alerji testi yaptiginda kac aylikti ?

Biİmki de 7.5 kilo artık hareketlendiler ya kilo almaları zorlaştı bence.
Ya evet benimki de hiç durmuyor ya ayağa kalkuyor ya emekliyor tüm evi geziyor . Gelişim siktintisi göremedik cocuk ta ama sadece kilo aynı yerlerde sayıyor. Ek gıda reddetmese belki yazmicakti özel mama doktor ama oda çıkınca yazmak zorunda kaldı. Ramazan bayram üstü hastanede yattı zaten enfeksiyondan huyu suyu değişti iyice. Zayıfladı kilosu geri gitti hastalıkta. Kurban bayramında da bir başladı huysuzluj iyice 3 diş çıkardı biraz onunlada bağlantılı olabilir. 2 diş daha zorluyor gelmek icin 🙏🙏🙈 bunlarda yapıyor bence kilo alamama iştahsızlık falan hepsi bir biriyle bağlantılı. Persentil tablosuna bakıyoruz alt sınır 6300 falandı galiba bu aylarda tam altta değiliz. Eşime gore normal zaten 😁🤣o mühendis tablolardan gidiyor böyle durumlarda 😁🤣

Biz 4 buçuk aylıktık ama coknpişmanım bilseydim öyle acı cekecegını yapmazdım. Travma oldu bebeğimde
Alerjinin ciddiyetini anlamak icin de onemli aslinda test. Bizimki de biraz agladi ama hic aglamayan bebekler de gordum. Sarkiyla hoplaya ziplaya oyaladik. Cok aci veriyor mu emin degilim. Biraz icin rahatlarsa diye soylemek istedim

Back
X