• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
6.5-7 aylikti. Sizin bebeginiz kac aylik?
Bebegim 3bucuk aylik oldu. Ek gidaya 5.ayinda geceriz alerji testi yapmadan bi yol izleriz dedi. Son care alerji testi ama daha cok kucuk dedi. Hem belki besin alerji kaynakli olmayabilirmis tabi insallah 🙏
Simdilik ben yumurtayi haftada 2 gün tuketecegim, 2 hafta sonra whatsaaptan Mahmut Beyle degerlendirme yapacagiz.

Biz 4 buçuk aylıktık ama coknpişmanım bilseydim öyle acı cekecegını yapmazdım. Travma oldu bebeğimde
Cok uzgunum😔😔 Acidan ziyade korkmusta olabilir. 😔 Sanirim bu yuzden doktorum daha cok kucuk alerji testi icin dedi.

Bebegim 3bucuk aylik oldu. Ek gidaya 5.ayinda geceriz alerji testi yapmadan bi yol izleriz dedi. Son care alerji testi ama daha cok kucuk dedi. Hem belki besin alerji kaynakli olmayabilirmis tabi insallah 🙏
Simdilik ben yumurtayi haftada 2 gün tuketecegim, 2 hafta sonra whatsaaptan Mahmut Beyle degerlendirme yapacagiz.

Cok uzgunum😔😔 Acidan ziyade korkmusta olabilir. 😔 Sanirim bu yuzden doktorum daha cok kucuk alerji testi icin dedi.
Evet henuz kucukmus. Cilt tepkili alerji mi? Umarim kisa surede atlatirsiniz. 🍀

Biz oturmaya başladıkları an alt kademeye geçtik. O şekilde yatıyorlar. Alışıyorsun alçaklar zaten yataklar zorlanmadım ben hiç. Ben de gece emzirmek için alıyorum yanıma uyuyorlar ama hep tetikteyim pat diye kalkıp emekleyip düşecekler diye. Onlar iyi uyuyır ama ben kalitesiz uyuyorum 😅
Gece en rahat yanımda uyuması banada öyle geliyor.uçak yolculuğu konuşulmuştu ama ağladılar mı seninkiler uçak yolculuğunda?

Biz oturmaya başladıkları an alt kademeye geçtik. O şekilde yatıyorlar. Alışıyorsun alçaklar zaten yataklar zorlanmadım ben hiç. Ben de gece emzirmek için alıyorum yanıma uyuyorlar ama hep tetikteyim pat diye kalkıp emekleyip düşecekler diye. Onlar iyi uyuyır ama ben kalitesiz uyuyorum 😅
Nasılsınız iyileştiler mi kuzucuklar?

Kızlar bebeklerden yürüyen olursa haber verin 10 aylık yürüyenlerde oluyormuş sanırım tanıştığım bazı kişiler ne zaman yürüdü diyorum 10 aylık diyorlar

Gece en rahat yanımda uyuması banada öyle geliyor.uçak yolculuğu konuşulmuştu ama ağladılar mı seninkiler uçak yolculuğunda?
Hiç ağlamadı bizimkiler. Baya rahat geçti. Bolca oyuncak lazım ama dikkatlerini çekmek için.
Nasılsınız iyileştiler mi kuzucuklar?
İyiyiz çok şükür. 2 gğn ateş 3 gün iştahsızlık sürdü. İshal tam bitmedi ama keyifleri yerinde.
Kızlar bebeklerden yürüyen olursa haber verin 10 aylık yürüyenlerde oluyormuş sanırım tanıştığım bazı kişiler ne zaman yürüdü diyorum 10 aylık diyorlar
9 aylık bile yürüyen var 😅 bizimkiler henüz yürümüyor ama bi tanesi 2 gündür 2 elini de bırakıp kendi durmaya çalışıyor. Bugün 5-6sn durdu tek başına. Heralde yaşında yürüyecek.

Evet henuz kucukmus. Cilt tepkili alerji mi? Umarim kisa surede atlatirsiniz. 🍀
Bacak, kol ve gobeginde ara ara boyle izler var. Atopik dermatit dedi. Neyin sebep oldugunu bilmiyoruz. Simdilik yumjrtayi haftada 2 kere yiyip, kortizon iceren bi krem surecegim o kadar.

Eklentiler

• 20220725_131158.webp
    20220725_131158.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 72
Bacak, kol ve gobeginde ara ara boyle izler var. Atopik dermatit dedi. Neyin sebep oldugunu bilmiyoruz. Simdilik yumjrtayi haftada 2 kere yiyip, kortizon iceren bi krem surecegim o kadar.
Bizdede oluyordu sık sık nemlendirmek gerekiyor la rocheden çok memnun kalmıştım. Biz şampuanını da değiştirdik onu kesinlikle ihmal etmeyin haftada bir sadece vücudunu köpüklüyordum her banyoda şampuan yok doktorun uyardıkları

nicecream nicecream kusma ishal hastalığında ne verdiler tedavi ve test ne istediler serum falan veriyorlar mı
Canım çok şükür kusma yoktu bizde. İshal için bol sıvı bi de probiyotik damla kullandık. Ateş için de calpol/ibufen dönüşümlü 3-4 saatte bir. Kan ve kaka ya abaktılar. Crp yüksekti ama genel durumlari iyi olduğu için başka bişeye gerek kalmadı. Kusma va olsaydı serum gerekebilirdi dedi doktor. Bir sıkıntınjz yoktur inşallah ?

Selam kızlar uzun bir süredir tayin taşınma faslı derken buraya gelemedim inşallah tüm kuzucuklar iyidir. Biz de ara ara hep hasta olduk derken şimdi iyiyiz😊 arada sürünüyoruz yerlerde 😅 teyze gel gel diyoruz ( teyzemiz öğretmiş eliylede avcunu açıp kapatıyor) elimizle bay bay yapıyoruz 😁 ağlayınca acıkınca düşünce kısacası her zor durumda annnnn neeee diye ağlıyor 😅 popomuz hep havada zaten hep misafir getirecek galiba🤣

Eklentiler

• 8AC42927-DF0A-4905-BA52-D00FD08084D2.webp
    8AC42927-DF0A-4905-BA52-D00FD08084D2.webp
    39,1 KB · Görüntüleme: 62
  • 52A491AD-35C8-4210-A295-FE7E4B9E7B2D.webp
    52A491AD-35C8-4210-A295-FE7E4B9E7B2D.webp
    89,7 KB · Görüntüleme: 66
Atopil dermatit her zaman alerji kaynakli degilmis. O yuzden T Tarih in de onerdigi kremle nemlendirmek iyi gelebilir diye dusundum. Bebegimin bagirsak tepkili alerjisi vardi, yaz basinda kollarinda boyle seyler olmustu. Nemlendirince gecti cok sukur

Ya çok sağ ol yani ilaçsız sadece bu şekilde geçti mi bir de kaç günde geçti
3-4 gün sürdü sanırım tam hatırlayamadım. Bizim çocuk doktorumuz koruyucu hekim. İlacı hemen kullandırmaya karşı. İnstagram Dilşah önerli mutlaka bak güzel bilgi paylaşımları oluyor her konuda.bir de probiyotik reflor verdi. Bol sıvı alacak ve probiyotik kullanacak bunun çözümü bu dedi.

Kızlar biraz denemek için yurutece koyalim dedik ordan oraya kosturmaya basladi ve cekmeceleri acip indirmek istiyor sehpanin ustundeki seyleri cekiyor sehpa da dusecek tehlikeli diye onerilmedigini anlamis olduk yurutecin koymamak gerek ya da etrafta hiçbirşey olmayacak sanırım.birde bize kiziyor cekmecenin onune mama sandalyesini koyduk acamasin diye..

J joynss gülüyorsun ama ben korkmaya başladım her istediğini istemediğini anlatıyor ıh ıh diyerek diş diş diyoruz ama inşallah sakin uslu bir çocuk olur bu aralar biraz huysuzluk oluyor.Kedilere köpeklere küçük çocuklara laf atıyor yemiyecegi zaman ağzını kapatiyor caktirmadan agzina soktuysak tukuruyor heryere dikkatli dikkatli bakıyor bazen bidi bidi biseyler konusup söyleniyor. Her cocuk böyledir umarım.Numaradan aglamada var kucak parkta salincak vs için.Acaba parka cok mu goturduk parktaki cocuklara bakip biseyler ogrendi sanki salincakta yan donuyir arkaya dönüyor guluyor bagiriyor.bir gunde geldi bunlar diger cocuklar ayakta biniyor salincakta birseyler yapiyor kaydiraktan ters kayiyor ya.uslu cocuklarin oldugu yerde mi takilmak lazim .

Back
X