• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Dişler için sordum aralıklı gibi geldi bazıları değişir mi hepsi çıkarken yoksa emziği vermemeye mı çalışsam dişini kaşıyor emzikle ters takıyor yukarıdaki dişi kaşınıyor diye farkediyorum.
Anladım canım onu, üst dişleri aralıklı bizimde ama o dişler çıkarken emzik kullanmıyordu yani ilgisi yok gibi geliyor bana 🤷

Kızlar bir yaş için göz doktoruna götürülecek mi çocuk göz doktoru mu yoksa direk göz doktoruna mı?Siz gittiniz mi nasıl bir muayene?
Biz ropa gittiğimizde 1 yaşta gelin demişlerdi. Gittik bu sefer damlalı değildi, değişik aletlerle şipşak baktı. Sorun yok dedi 3 yaşında bir sonraki dedi. Zeynep Kamil’e götürdük bu arada direk çocuk göz doktoru.
Ben de öyle biliyorum. Yazın hep çıplak ayaktı zaten. Ama kafam karıştı, ben mi yanlış yapıyorum diye düşündüm. Gerçi bunu diyenler sağ olsun, hemen emzirme sütün biriksin, mantığındalardı 😅 patik konusunsa ciddiye almak benim hatam olmuş. Bu arada deniz patiği de iyi fikirmiş 😉
Çünkü çorapları sürekli çıkarıyorlar. Bu patikler sayesinde çıkaramıyorlar 😅

Dün gece sabaha karşı oğlum ağladı epey huysuzdu en son kustu ve biraz daha ağlayıp uyudu. Gündüz fena değildi ama akşama doğru yine huysuzlanma arttı ve biraz ateşi yükseldi. Islattı falan takip ettik en son ağrısı var heralde diye fitil verip uyuttuk, fitilini etkisi geçince yine yükseldi ateş bu gece nöbetteyim malesef. Şimdi uyandı Bi calpol verdik oynuyoruz bakalım inşallah rahatlar da biraz uyurum. Ne zormuş çocuk büyütmek neden hastalandı acaba diş mi parkta mı üşüttü bilemedim..
Canım çok geçmiş olsun 😔 diş çok çıkartmaz ateşi , belki boğaz enfeksiyonudur 😔

Benim oğlan 4-5 ay önce baba , abla, gel diyordu. Sonra bir kesildi, şimdi bilinçli olarak mı bilmiyorum ama meme meme meme diyor ama benim memeyi mi kastediyor emin degilim. Mesela ver desin diye parmağıyla gösterdiği şeyleri vereyim mi ver de ver de falan diyorum. Su istermisin derken su yu baskın söylüyorum ama sadece meme meme diyor. Başka da kelimesi yok. Biraz içim sıkıldı tabi. Ama ne isterse eliyle göstererek anlatıyor. Yemek istediklerini dolaba gidip eline alıp ıh ıh diyor, şu isterse sebile gidip ıh ıh diyor, dans etmek müzik dinlemek isterse kumandayı elime verip dans ederek ıh ıh diyor. Tabi bunlarda önemli ama tek kelime dahi olmaması icimi sıktı biraz. Hele 30-40 konuşan bebekten sonra şok oldum. Maşallah bu bebeğe bu arada.

Benim oğlan 4-5 ay önce baba , abla, gel diyordu. Sonra bir kesildi, şimdi bilinçli olarak mı bilmiyorum ama meme meme meme diyor ama benim memeyi mi kastediyor emin degilim. Mesela ver desin diye parmağıyla gösterdiği şeyleri vereyim mi ver de ver de falan diyorum. Su istermisin derken su yu baskın söylüyorum ama sadece meme meme diyor. Başka da kelimesi yok. Biraz içim sıkıldı tabi. Ama ne isterse eliyle göstererek anlatıyor. Yemek istediklerini dolaba gidip eline alıp ıh ıh diyor, şu isterse sebile gidip ıh ıh diyor, dans etmek müzik dinlemek isterse kumandayı elime verip dans ederek ıh ıh diyor. Tabi bunlarda önemli ama tek kelime dahi olmaması icimi sıktı biraz. Hele 30-40 konuşan bebekten sonra şok oldum. Maşallah bu bebeğe bu arada.
1 yaşta 3-5 kelime yeterli yazıyor her yerde, 30-40 baya ileri Bi gelişim maşallah diyorum ben de. Benim oğlumun da max 4-5 kelimesi var, daha önceleri anne diyodu bıraktı benimki de mesela, seninki gibi parmağıyla ıh ıh veya bu diyerek istediğini gösteriyor, eşyaları amacına göre kullanıyor, ekran yok çok da kitap okuyoruz.. zamanla olacak nasıl ki boyları kiloları değişebiliyosa bu tarz gelişimleri de farklılık gösterebilir. Birden konuşuyorlar şok oluyosun diyodu ablam da hep, canını sıkma

Hiç canını sıkma hepsinin gelişimi birbirinden farklı. Bizimki de kapıyı kapatıp ıhh diyor açmam için bende ıhh değil aç diyorum düzeltiyorum böyle böyle öğrenecekler. Bağımsız olarak söylediği 9-10 kelimesi var ama hep aynı döngü mesela bende bunu kırmaya çalışıyorum gün içinde söylediği kelimeler hariç diğerlerine ağırlık veriyorum. Biraz biz öğreteceğiz biraz onlar duydukça hafızaya atıp sonradan sürpriz yapacaklar öyle böyle geçecek bu zamanlar 🤩

Muhtemelen hafıza atıyordur annesi, sonra bir konuşur bu sefer de azıcık sus dersin 🤩 Her bebeğin gelişimi farklı, çok takılmamak lazım bence. Adını hatırlayamadım ama bebeği 30-40 kelilme konuşan anne de demiş ya mesela patatese pa diyormuş bebeği. Sonuçta evet onun patates olduğunu öğrenmiş ama pa diyebiliyor ve patates demesini zaten beklemiyoruz. Ve o 30-40 kelime tam çıkmıyor ki. Senin oğlun da ogreniyordur, eminim sonradan açılır. Üzülme. Bak bu grupta bebeği en son dönen annelerden biriyim. Dr sorun yok, biraz tembel dedi. Geç döndü, geç emekledi ama 1 yaşını 1 hafta geçe yürüdü kızım. Her çocuk farklı işte...

Geçen aylarda bebeğine uyku eğitimi veren bir arkadaşımız vardı. Kendisini hatirlayamadim. Acaba nasıl gidiyor? Bende yakında meme desteği ile uykuyu keseceğim, bazı önerilere ve desteğe ihtiyacım olacak.

Gereksiz06, 1Tutaste, Misophonia_... Benim bir tanede kızım var biliyorsunuz belki bilmiyorsunuz 7 yaşinda 🧿 aradan baya zaman geçti tabi. Kız 9,5 ayllikken ilk adımlarını atmıştı 10 aylıkken seri bir şekilde yürüyordu. Konuşmasıni hatırlamıyorum ne kadarlikti tam. Ama herşeyi erken olmuştu. Benim 4 yaşındaki yegenimden dolayı derdim var. Önceden bahsetmiştim 2,5 yaşında otizm teşhisi kondu özel eğitim aliyor, 4 yaşında şu an ama 2 belki 3 kelime bile çıkamıyor ağzından. Müthiş ilgileniliyor, eğitim olarak. Dede yı bile zor diyor anne kelimesi de öyle. Ih ıh diyerek yaptırır herşeyi. Oglanda ıh ıh diyerek yaptırıyor. Biraz yegenimden dolayı ismini koyamadigim bir psikolojik durum içine girdim bir anda. Anlık oldu yani. 30_40 kelimeyi görünce aniden yazdım. Biliyorum hepsinin gelişimi farklı. Ama yeğenimi görmüştüm iki gün önce ondan etkilendim 😔

Gereksiz06, 1Tutaste, Misophonia_... Benim bir tanede kızım var biliyorsunuz belki bilmiyorsunuz 7 yaşinda 🧿 aradan baya zaman geçti tabi. Kız 9,5 ayllikken ilk adımlarını atmıştı 10 aylıkken seri bir şekilde yürüyordu. Konuşmasıni hatırlamıyorum ne kadarlikti tam. Ama herşeyi erken olmuştu. Benim 4 yaşındaki yegenimden dolayı derdim var. Önceden bahsetmiştim 2,5 yaşında otizm teşhisi kondu özel eğitim aliyor, 4 yaşında şu an ama 2 belki 3 kelime bile çıkamıyor ağzından. Müthiş ilgileniliyor, eğitim olarak. Dede yı bile zor diyor anne kelimesi de öyle. Ih ıh diyerek yaptırır herşeyi. Oglanda ıh ıh diyerek yaptırıyor. Biraz yegenimden dolayı ismini koyamadigim bir psikolojik durum içine girdim bir anda. Anlık oldu yani. 30_40 kelimeyi görünce aniden yazdım. Biliyorum hepsinin gelişimi farklı. Ama yeğenimi görmüştüm iki gün önce ondan etkilendim 😔
Haklısın kim olsa etkilenir ama büyük kızın da maşallah erken yürümüş onunla kıyaslama. Bu aylarda istediğini Ih ıh diye diye yaptırmayan bebek yoktur heralde diye düşünüyorum.. rabbim yeğenine şifa versin

Seni çok iyi anlıyorum bende hem hamilelikte, hem büyütürken çok dikkat ettim her şeyde acaba mı diyordum. Benim yeğenim de atipik otizm ablam 1 yaşında fark etti, hoş bize sorsan otizm değil aşırı ekrana maruz kalmaktan otizm belirtisi veriyor. Geçen gün haberlerde görmüştüm yine, aşırı ekrana maruz kalan çocuklar birebir otizm belirtisi veriyormuş. Benim yeğenim 4 yaşında ve 6. Aydan beri telefon elinde gerisini siz düşünün. Belli başlı takıntıları vardı mesela hala biraz var ama aşırı sosyal bir çocuk, kalabalığa bayılıyor çocuklara bayılıyor sürekli oynamak istiyor, göz teması var konuşmaya başladı bence ekranı bıraksa her şey düzelecek gibi geliyor bana da. İnsan ister istemez etkileniyor etrafında olunca.

Back
X