• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Merhaba kızlar bu ara günler nasıl geçiyor anlamıyorum. Tek uyku yapsa da uzun yapıyodu, uyanınca emip biraz daha devam ediyordu gündüzleri ama şimdi 20 dk uykuyla tüm günü geçirdiği oluyor. Spor da haftanın 2 günü ama sanki tüm günüm gidiyormuş gibi Bi yoğunluk yorgunluk oluyor Bi bakmışım yatma saati gelmiş... hala 2 uyku yapan var mı yoksa biz erken mi davrandık

Merhaba kızlar bu ara günler nasıl geçiyor anlamıyorum. Tek uyku yapsa da uzun yapıyodu, uyanınca emip biraz daha devam ediyordu gündüzleri ama şimdi 20 dk uykuyla tüm günü geçirdiği oluyor. Spor da haftanın 2 günü ama sanki tüm günüm gidiyormuş gibi Bi yoğunluk yorgunluk oluyor Bi bakmışım yatma saati gelmiş... hala 2 uyku yapan var mı yoksa biz erken mi davrandık
Bizimki hala 2 uyku yapıyor canım, bazen ilk ya da son uyku çok kısa olabiliyor bazen de tam tersine uykudan kalkmak bilmiyor ve gece uykusunun saati şaşıyor.

Ben de bunu düşündüm bugün. Bizimliler de 2 haftadır tek yapıyorlar. Erken mi oldu diye içim içimi kemiriyor. 1.5-2 saat arası uyuyorlar ama bin kere uyanıp tekrar uyutuyorum. Üstüne geceleri bi tanesi bazen 2 saat uyanık kalıyor iflahım kesiliyor 😒

Ben de bunu düşündüm bugün. Bizimliler de 2 haftadır tek yapıyorlar. Erken mi oldu diye içim içimi kemiriyor. 1.5-2 saat arası uyuyorlar ama bin kere uyanıp tekrar uyutuyorum. Üstüne geceleri bi tanesi bazen 2 saat uyanık kalıyor iflahım kesiliyor 😒
Biz uzun zamandır tek uyku yapıyoruz sabah sekiz uyanış öğlen 12 30 ve ya 13 30 uyku 2.5 saat sonra gece 2100 uyku

Kızlar birşey soracağım şimdi benim bebeğim eliyle ve ya ben veriyorum yiyor karnı doyuncada yemekleri yere atmaya başlıyor yerkende yerler mama sandalyesi batıyor tabi üstü başı vs bu durum ne zamana kadar devam edecek ya da benim bunu eğitmek için özel birşey mi yapmam gerekiyor onlukde takmıyor geçen eski bodysini kesip giydirip önlük yaptik.reddetmedigi tümden önlük linki vs varsa atarsanız sevinirim

Ben tek uykuyu 1.5 yaşta başlıyo diye biliyorum ama sonuçta ben ayarlamadım kendiliğinden böyle oldu, demekki buna hazır diye düşünüyorum. Normalde benimki çok geç yatardı gece uykusuna, tek uykuya geçince çoğunlukla erken yatar oldu memnunum yani. Bence canını sıkma, ben şunu farkediyorum ki bu çocuklar kendi düzenini kendi oluşturuyor, kendimi yırtmama gerek yok. Bir gün az yer bir gün çok, Bi dönem iştahı azalır sonra düzelir, az uyur çok uyur fazla takılmıyorum elimde olmayan şeylere

Bu grip salgının da grip bir ay geçmiyor demiş komşunun biri günlük sakızı demiştiniz onu kendimizenyapsak olur mu gıcık gibi oluyor boğazım oksuruyorum boğazdan

Kızlar birşey soracağım şimdi benim bebeğim eliyle ve ya ben veriyorum yiyor karnı doyuncada yemekleri yere atmaya başlıyor yerkende yerler mama sandalyesi batıyor tabi üstü başı vs bu durum ne zamana kadar devam edecek ya da benim bunu eğitmek için özel birşey mi yapmam gerekiyor onlukde takmıyor geçen eski bodysini kesip giydirip önlük yaptik.reddetmedigi tümden önlük linki vs varsa atarsanız sevinirim
Seninki yine doyunca atıyormuş benimki hemen atmaya başlıyor önüne koyunca, 1 yiyor 2 atıyor yani.. bizimki de önlük takmıyor asla, ablamın oğlu epey Bi süre böyleydi 2 yaştan sonra yavaş yavaş azaldı diye hatırlıyorum

Ben tek uykuyu 1.5 yaşta başlıyo diye biliyorum ama sonuçta ben ayarlamadım kendiliğinden böyle oldu, demekki buna hazır diye düşünüyorum. Normalde benimki çok geç yatardım gece uykusuna, tek uykuya geçince çoğunlukla erken yatar oldu memnunum yani. Bence canını sıkma, ben şunu farkediyorum ki bu çocuklar kendi düzenini kendi oluşturuyor, kendimi yırtmama gerek yok. Bir gün az yer bir gün çok, Bi dönem iştahı azalır sonra düzelir, az uyur çok uyur fazla takılmıyorum elimde olmayan şeylere
Çok haklısın sana katılıyorum bizimkide kendi oluşturdu tek uykuyu bir bakıyoruz birşey yemeiyor bir bakıyoruz avuç avuç yiyor yemediği zaman bence bı derdi oluyor hasta ya da diş

Çok haklısın sana katılıyorum bizimkide kendi oluşturdu tek uykuyu bir bakıyoruz birşey yemeiyor bir bakıyoruz avuç avuç yiyor yemediği zaman bence bı derdi oluyor hasta ya da diş
Aynen şimdi ard arda diş çıkarıyor zaten mızmızsa hep dişe yoruyorum calpol veya fitil verip uyutuyorum, yoksa gece çok perişan oluyor. Hasta falan olmasınlar da rutin diye bişey bizde hiç olmadı takılmıyorum ben. Birkaç gün erken yatar birkaç gün geç yatar hep değişkenlik gösterdi. 2 yaşa kadar da dişler bitmiyor zaten

Bugün kahvaltıda Bi anda kulağını tutup ağlamaya başladı oğlum. Hemen doktora gittik kulakları kızarık boğazı da hafif şişmiş geniz akıntısı var biraz dedi.. hiçbi belirti de yoktu öksürük hapşırık vs ama demekki başında yakaladık. Malesef antibiyotik başlıyoruz

Bizimkiler de aynısı ama allahtan önlük reddi yok bizde. Ben kollu önlük üstüne silikon takıyorum ona rağmen saç baş fena oluyor 😅 yorni marka önlükler çok iyi asla su geçirmiyor. Hatta ben yere de onların büyük örtülerinden seriyorum dökülenleri toplamak için.
Ben tek uykuyu 1.5 yaşta başlıyo diye biliyorum ama sonuçta ben ayarlamadım kendiliğinden böyle oldu, demekki buna hazır diye düşünüyorum. Normalde benimki çok geç yatardı gece uykusuna, tek uykuya geçince çoğunlukla erken yatar oldu memnunum yani. Bence canını sıkma, ben şunu farkediyorum ki bu çocuklar kendi düzenini kendi oluşturuyor, kendimi yırtmama gerek yok. Bir gün az yer bir gün çok, Bi dönem iştahı azalır sonra düzelir, az uyur çok uyur fazla takılmıyorum elimde olmayan şeylere
Kesinlikle katılıyorum. Bi şekilde kendi düzenlerini oluşturuyorlar. Normalde 15-18 ay arası düşer deniliyor ama 12de de düşebilirler. Sonuçta her bebek farklı. Bizim sıkıntımız çok okuyoruz sonra hep bir şüphe acaba mı diye. Halbuki eskiler kafa göz yara yara büyütmüş, çok da bişey olmamış heralde 😅

Kesinlikle katılıyorum. Bi şekilde kendi düzenlerini oluşturuyorlar. Normalde 15-18 ay arası düşer deniliyor ama 12de de düşebilirler. Sonuçta her bebek farklı. Bizim sıkıntımız çok okuyoruz sonra hep bir şüphe acaba mı diye. Halbuki eskiler kafa göz yara yara büyütmüş, çok da bişey olmamış heralde 😅
O kadar haklısın ki bunu çok tecrübe ettim. En basit örnek sırf normal doğumu teorik olarak çok iyi bilip araştırdığım ve korktuğum için hiç istemedim direkt sezaryen oldum. Şimdi küçük eltim doğum yapmak üzere normal doğum bekliyor ve hiçbir bilgisi yok, epidural ne demek onu bile bilmiyor düşün.. gayet rahat ve korkusuz. Ben herşeyi çok araştırdığım için hep tedirgin hep panik halindeyim birçok konuda

O kadar haklısın ki bunu çok tecrübe ettim. En basit örnek sırf normal doğumu teorik olarak çok iyi bilip araştırdığım ve korktuğum için hiç istemedim direkt sezaryen oldum. Şimdi küçük eltim doğum yapmak üzere normal doğum bekliyor ve hiçbir bilgisi yok, epidural ne demek onu bile bilmiyor düşün.. gayet rahat ve korkusuz. Ben herşeyi çok araştırdığım için hep tedirgin hep panik halindeyim birçok konuda
Ne demişler ignorance is bliss 😅🤭

Bizimkiler de aynısı ama allahtan önlük reddi yok bizde. Ben kollu önlük üstüne silikon takıyorum ona rağmen saç baş fena oluyor 😅 yorni marka önlükler çok iyi asla su geçirmiyor. Hatta ben yere de onların büyük örtülerinden seriyorum dökülenleri toplamak için.

İnternetten mı aldın nice kaç beden?

İnternetten mı aldın nice kaç beden?
Ben başka bitane almıştım başka marka, o çok iyi değil sıvı geçiriyor. Yorniler çok iyi trendyolda flaş indirime giriyor hep, takip edip alabilirsin. 2-3 yaş aldım ben o şekilde biraz büyük ama ileriye yatırım amaçlı 🤭

Selam kızlar 🌸 Geçen ay Kağan'ın kan tahlilinde demiri çok düşük çıkmıştı bugün kontrole gittik çok şükür toparlamış ama 1 ay daha devam edeceğiz. Bazı konuları konuştuk belki size de faydası olur.

Gece beslenmesinin devam ettiğini söyledim kesebilirsin ama cok zor olur dedi, seni çok yormuyorsa 6 ay daha devam et dedi. Mama veriyor olsaydın direk kes derdim ama şimdi o açlıktan değil duygusal olarak ister dedi.

Şeker ve bal konusunu konuştuk evde yaptığın kekten kurabiyeden verebilirsin sakıncası olmaz o kadardan dedi. Market balı kullanmak istemiyorum diye bal vermiyorum dedim onu zaten verme şekerli su ver daha iyi bal değil onlar dedi😅 ama ısrarla bal yedir pekmezden daha faydalı dedi.

Geçen aya göre yarım kilo almış 3 cm de boyu uzamış, 1 yaşından sonra yarım kilo almasını beklemeyiz kolay olmaz baya iyi almış dedi. Çok şükür güzel toparlamış ama bence biraz daha alması gerek şuan 10 kilo ve 81 cm.

Hem kilo alıp hem boyu uzadığı için büyüme atağı olur bu dönemde huysuzluk ondan dedi. 3 gecedir yarım saatte bir ayaktayız ve kucağımdan indiği anda ağlıyor dişten dolayı dedi büyük ihtimal o yapıyor her akşam 1 ölçek calpol verebilirsin zararı olmaz dedi ona da.

Back
X