• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bizim kız kaçta yatarsa yatsın en geç 7 de kalkıyor. O yüzden en geç 20.00 de uyumuş olması için uğraşıyorum. Düzenimiz bozulmasın diye hafta içi akşam kimseyle görüşmek istemiyorum 🙈 Gündüz genelde 11.30, 12.00 gibi uykusu geliyor. 1 saat uyuyup uyanıyor, tekrar emzirerek uzatıyorum süresini. Genelde 1,5 saat, nadiren 2 saati buluyor. Akşam üzeri emmek istiyor. Emzirmeyip yemekle vakit geçirmeye çalışıyorum. Emerse uyuyor ve yarım saat bile uyusa akşam uykusu 23.00 ü buluyor.
Benim derdim daha çok yemek. Günün yarısı ne yediricem diye, diğer yarısı da yedirmeye çalışmakla geçiyor. 😏
Biz de öyleyiz akşam gezmesi söz konusu bile değil. Bizim iştah çok git gelli, az emmek ve öğün aralarını açmak pozitif etki ediyor gibi

bizimkş iyice memeci oldu, babada uyuma desen yok. Düzelmeyecek maalesef çok moralim bozuk
Uyku işi bizim de bozuk. Zaten hiç düzelmedi de. Ben kalkmasını hiç takmıyorum kafaya ona sıra gelmiyor. Kalksın ama emerek dalsın yeter ki. Hem emmek hem sallanmak istiyor çok zorlanıyorum o zaman. Bir de uyanıp oturması var. Haftada 2 3 kez onu yapıyor. Kalkıyor 3 4 saat uyumuyor.

Uyku işi bizim de bozuk. Zaten hiç düzelmedi de. Ben kalkmasını hiç takmıyorum kafaya ona sıra gelmiyor. Kalksın ama emerek dalsın yeter ki. Hem emmek hem sallanmak istiyor çok zorlanıyorum o zaman. Bir de uyanıp oturması var. Haftada 2 3 kez onu yapıyor. Kalkıyor 3 4 saat uyumuyor.
Bizim de öyle işte bu ara 2-3 saat sürüyor geri uyuması. Nolacak dostum böyle

Canım benimki de yeni yeni gidiyor kendi kendine ayağa kalkıp tamda düzgün değil hizli değil yani. Ayağa kalkıyor alkış falan bekliyor sonra piti piti gidiyor. Ama bugün k.v deydik alan küçüktü insan coktu yürümek istemedi mesela. Evinde rahat eduyir salonda eşyaları kenarlara aldım berjerkoltuk falan ortada alan açtım ona tutunmadan yürüsün diye mesela aklına gelince kendi kendine kalkıp ilerliyor yavaş yavaş olacak bu ay inşallah ya. Hatta k.v yorum yaptı kendi daha dengeleyemiyor falan diye içten içe kiZdim aslında evimizde yürüyor çabalıyor orda canı jstemedi işte. Geç olsun güç olmasın valla. 🙏🙏

Birde benim söyle problem var eltimjn 1 ay büyük çocuğu var. Oda obur çok neredeyse beni yiycek😂😂o derece o yapıyor ya arkadan hemen bekliuolar bizimkide yapsinmis. Her bebek farklı aslında ama yaşlılar zor idrak ediyor bu durumu.

Demem o ki takma kafana benim arkadaşımın oğlu var yürüdü de koştu da konuştu da güzel de yiyordu hiç bir problem yoktu 3.5 -4 yaş tan sonra otizm raporu veridler eline doktorlar şuan çok üzgün özel eğitim okuluna gidiuor falan. Yani demem o ki bu yaşlarda belli bile olmuyor bu hastaliklarin çoğu. Ayrıca yurume emekleme de bir kriter değilmiş dr. Demişti motor becerileri alakaliyimis yurume emekleme vs... takma kafana Yani tatlım. Bu yaşta dr anlamıyor zaten çokta gezdirmeye gerek yok bencede randevular iptal etmekle iyi uapmjssniz
Geçen eşimin halası zekası ile ilgili problem var mı şeklinde yorum yaptı. Gerçekten çok sınanıyorum bu konuda. Pandemi de ameliyat olmuş bir bebek eve gelen giden olmadı gözkasları zayıf haliyle. Uyarana fazla maruz kalmadığı için. Bir iki defa gördüğü insanlara da gülmüyor yani. Kendi başımızayken gülüyor da ses de çıkarıyor ama insanlar hemen etiketlemeye hazır.
Bir yerde okumuştum gem fiziksel hem de psikolojik olarak korumalıymışız çocuklarımızı. Ben daha kendi psikolojimi korumayı yeni öğreniyorum. Daha becermiş değilim . Umarım kızımı korumayı bir an evvel alışkanlık galine getiririm. İçimde kaldı cevap veremedim diye. Cevap için teşekkürler cnm bu arada .

18 aya kadar yürümeme normal sayılıyor canım telaş yapmayın eğer bir sorunu olsaydı mutlaka çok daha erken farkederdiniz. Arkadaşın da dediği gibi ameliyat olmak anestezi almak etkiliyor çocukları. Allah başka dert vermesin. Benim oğlumun da doktor fobisi oluştu aşırı tepki veriyor artık vücuduna herhangi bir müdahale ihtimali bile çocuğu çıldırtıyor, öyle ki koltuk altına ateş ölçer koydurmuyor evde, uyanıksa alnından temassızla bile zor ölçüyoruz. Daha süreçler kontroller devam ediyor edecek yıllarca. Allah kolaylık versin ne diyim
Amin cnm hepimize inşallah

Geçen eşimin halası zekası ile ilgili problem var mı şeklinde yorum yaptı. Gerçekten çok sınanıyorum bu konuda. Pandemi de ameliyat olmuş bir bebek eve gelen giden olmadı gözkasları zayıf haliyle. Uyarana fazla maruz kalmadığı için. Bir iki defa gördüğü insanlara da gülmüyor yani. Kendi başımızayken gülüyor da ses de çıkarıyor ama insanlar hemen etiketlemeye hazır.
Bir yerde okumuştum gem fiziksel hem de psikolojik olarak korumalıymışız çocuklarımızı. Ben daha kendi psikolojimi korumayı yeni öğreniyorum. Daha becermiş değilim . Umarım kızımı korumayı bir an evvel alışkanlık galine getiririm. İçimde kaldı cevap veremedim diye. Cevap için teşekkürler cnm bu arada .
Ya bunu diyen bilgisiz birisi sen onu boşver de bana yakınımızda bir poliklinikteki pediatri doktoru gelişimsel ve bilişsel olarak geri olduğunu ima etmişti hiç muayene etmeden odasında bulunmamızın 3. Dakikasında. Evet benim çocuğum yaşıtlarından ufak genetik olarak bu şekilde ilerliyor ama bilişsel ve motor becerileri çok normal. Ben okul öncesi mezunuyum, 20 ay büyük kuzeni var sürekli kıyas yapabileceğim, onun videolarına bakıyorum aynı aylarda aynı şeyleri yapmışlar. Başını ne zaman tuttu vs bişeyler sordu sadece fiziksel olarak ufak gördüğü için, birkaç soru sordu şunu yapıyo mu bunu yapıyo mu diye. Evet dedim ve doğar doğmaz da tuttu başını. Hocam ben okul öncesi mezunuyum sürekli de araştırırım ama Bi anormallik hiç farketmedik dedim, kadın ne dese beğenirsin? İnsan kendi çocuğuna konduramaz zaten. Açık açık bişey de demiyor muayene de etmiyor ama 2 ay sonra Bi daha getir gerekirse gelişimsel pediatri ye yönlendiririm dedi. Çok üzüldüm ağladım sinirlendim bir daha da götürmedim o kadına. Bir annenin psikolojisiyle oynamak bu kadar kolay işte. Benim çocuğum 2 göz ameliyatı geçirmiş anestezi almış benim zaten sürekli yüreğim ağzımda bunu da biliyor bu doktor bozuntusu. Bizi sürekli takip eden pediatri doktorumuz var Allah'tan ona ve kendi bilgilerime güvenim tam..

Ay canım milletin ağzı torba değil büzesin derler ya aynen öyle benimde başıma çok geliyor çelimsiz bu çocuk zayıf yemiyor vs.. işte dün bile dengeleyemiuor kendini diyor k.v bile 😫

18 aya kadar yürümeme normal sayılıyor canım telaş yapmayın eğer bir sorunu olsaydı mutlaka çok daha erken farkederdiniz. Arkadaşın da dediği gibi ameliyat olmak anestezi almak etkiliyor çocukları. Allah başka dert vermesin. Benim oğlumun da doktor fobisi oluştu aşırı tepki veriyor artık vücuduna herhangi bir müdahale ihtimali bile çocuğu çıldırtıyor, öyle ki koltuk altına ateş ölçer koydurmuyor evde, uyanıksa alnından temassızla bile zor ölçüyoruz. Daha süreçler kontroller devam ediyor edecek yıllarca. Allah kolaylık versin ne diyim
Bizimde oyle cnm 8 aylik falandı enfeksiyondan hastanede yattı şimdi tüm.kontrolleri çığlık çığlığa ağlamalı geçiyor 🙄🙄doktor zor muayene ediyor eşim ben dr 3 kişi tutuyoruz zorla

Herkes herseyi çok biliyor sanki bende kızıyorum büyüyünce ne olcak bilemiyorsun ki belki degisvek çok daha zeki olacak okullarda arkadaşlarına fark atcak bu yaşlarda değişken olabiliyor algıları bence bozma moralini cnm sen . Seni çok iyi anlıyorum gerçekten

Ameliyat olmasa dahi pandemide çocuk büyütmek zaten çok zor. Kimse olmadan büyüttük ve büyütüyoruz çocuklarımızı. Benimkine de yabani diyorlar mesela, sırf bu yüzden. Ne yapsın çocuk ilk defa gördüğü insanların kucağına mı gitsin,hemen gülücükler mi saçsın. Asıl sorun bu olmaz mı?
Sizin bir de ameliyat süreciniz var. Insanlar çok dengesiz. Keşke "sana ne" diyebilsek. Aslında "Çocuk zekayı anneden alırmış, tabi ki problem yok " şeklinde cevap vermek lazım böyle tiplere de, kocanın ne suçu var. Durduk yere onun kalbi kırılacak. Takmamak lazım böyle dengesiz insanları. Canını sıktığına değmez inan ki.

Biz de öyleyiz akşam gezmesi söz konusu bile değil. Bizim iştah çok git gelli, az emmek ve öğün aralarını açmak pozitif etki ediyor gibi
Onu da deniyorum ama günü gününe uymuyor. Sevdiği birkaç şey var, onlar haricinde yediremiyorum. En zoru da kahvaltı...

Onu da deniyorum ama günü gününe uymuyor. Sevdiği birkaç şey var, onlar haricinde yediremiyorum. En zoru da kahvaltı...
Kahvaltı öyle gerçekten bizimki domates ve zeytin delisi. Sık sık değişiklik gerek sanırım kahvaltıda. Omley yerken bir bakıyorum ertesi gün yüz çeviriyor. Camdan dışarı bakıp yediriyorum bu ara bazen. Yesin de nerede nasıl yerse yesin styla

Kahvaltı öyle gerçekten bizimki domates ve zeytin delisi. Sık sık değişiklik gerek sanırım kahvaltıda. Omley yerken bir bakıyorum ertesi gün yüz çeviriyor. Camdan dışarı bakıp yediriyorum bu ara bazen. Yesin de nerede nasıl yerse yesin styla
Bizim mama sandalyesinde başlayan yemek yürüyerek devam oluyor. Haşlama yumurtanın sarısını yemiyor bir süredir. Omlet, menemen, yağda cesitlendiriyorum ama peynir zeytin çok zor. Demir düşük olunca da iştah az oluyormuş. Demiri de veremiyorum yine.

Gece emdiği için sabah karnı tok oluyor sanki.Bizim domates zeytin ekmek bir de avakado yiyor bu ara.Avakado yu seveceğini düşünmemiştim çok seviyor.muz yiyordu artık yemiyor damak zevki sürekli değişiyor

Gece emdiği için sabah karnı tok oluyor sanki.Bizim domates zeytin ekmek bir de avakado yiyor bu ara.Avakado yu seveceğini düşünmemiştim çok seviyor.muz yiyordu artık yemiyor damak zevki sürekli değişiyor
Uyanır uyanmaz tekrar emziriyor musun? Yoksa gece emdiği ile durup sabah kahvaltı mı yapıyor?

Bizim mama sandalyesinde başlayan yemek yürüyerek devam oluyor. Haşlama yumurtanın sarısını yemiyor bir süredir. Omlet, menemen, yağda cesitlendiriyorum ama peynir zeytin çok zor. Demir düşük olunca da iştah az oluyormuş. Demiri de veremiyorum yine.
Ah bu çocuklar güzelce yiyip bir de uyusalar daha ne. Ferro sanol veremeyincr newvit verdi bize doktor, yemek yerken kandırıp vermeye çalışıyorum 🥲

Canım anneler selam hepinize. Uzundur göz ucuyla baktım başlığa ve her okuduğuma "aaa aynen, aynen, of ayyyyyynen" diyorum. Neyse dün çok ilginç bir şey yaşadık onu paylaşmaya geldim. Arkadaşlar dün gece sütağız deliksiz uyudu. Bunu nispet için demiyorum asla, çok büyük ihtimalle 732 yılda bir görülen kuyrukluyıldız gibi bir durumdu, hatta diş derdine bu gece bi 8 kere uyanıp meme diye ağlayacak amaaa galiba tünelin sonunda ışık görünmeye başladı yahu. Yani bi 9 aya herhalde deliksiz uyur diyorum haha.

Ya bunu diyen bilgisiz birisi sen onu boşver de bana yakınımızda bir poliklinikteki pediatri doktoru gelişimsel ve bilişsel olarak geri olduğunu ima etmişti hiç muayene etmeden odasında bulunmamızın 3. Dakikasında. Evet benim çocuğum yaşıtlarından ufak genetik olarak bu şekilde ilerliyor ama bilişsel ve motor becerileri çok normal. Ben okul öncesi mezunuyum, 20 ay büyük kuzeni var sürekli kıyas yapabileceğim, onun videolarına bakıyorum aynı aylarda aynı şeyleri yapmışlar. Başını ne zaman tuttu vs bişeyler sordu sadece fiziksel olarak ufak gördüğü için, birkaç soru sordu şunu yapıyo mu bunu yapıyo mu diye. Evet dedim ve doğar doğmaz da tuttu başını. Hocam ben okul öncesi mezunuyum sürekli de araştırırım ama Bi anormallik hiç farketmedik dedim, kadın ne dese beğenirsin? İnsan kendi çocuğuna konduramaz zaten. Açık açık bişey de demiyor muayene de etmiyor ama 2 ay sonra Bi daha getir gerekirse gelişimsel pediatri ye yönlendiririm dedi. Çok üzüldüm ağladım sinirlendim bir daha da götürmedim o kadına. Bir annenin psikolojisiyle oynamak bu kadar kolay işte. Benim çocuğum 2 göz ameliyatı geçirmiş anestezi almış benim zaten sürekli yüreğim ağzımda bunu da biliyor bu doktor bozuntusu. Bizi sürekli takip eden pediatri doktorumuz var Allah'tan ona ve kendi bilgilerime güvenim tam..
Bizim dr umuz yoğun bakım süreci yaşamış bebeklere gelişimsel pediyatri takibi öneririm dedi. Biz gelişimsel pediyatriden çok memnun kaldık daha uzun süre muayene ediyor ve daha fazla bilgi veriyor. Dokuzuncu ayda şunu şunu yapabilmeli 10. Ayda şu bla bla…

Bizim dr umuz yoğun bakım süreci yaşamış bebeklere gelişimsel pediyatri takibi öneririm dedi. Biz gelişimsel pediyatriden çok memnun kaldık daha uzun süre muayene ediyor ve daha fazla bilgi veriyor. Dokuzuncu ayda şunu şunu yapabilmeli 10. Ayda şu bla bla…
Ne güzel ama bizim yoğun bakım sürecimiz hiç olmadı. O doktor hiç muayene de etmedi ufak gördüğü için öyle bi kanıya vardı ki hiç öyle bi durumumuz yok. Ama aklımda olsun ihtiyac duyarsam mutlaka götürürüm gelişimsel pediatri ye

Back
X