2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Tüm mesajın altına imzamı atmak istiyorum, özellikle son paragrafa 😂 gerçekten sürekli değişen bir durumun içindeyiz her şeyi her yolu deniyoruz 🤷

Bende eşimi ikna etmeye çalışıyorum bu konuda, en son dedim ki iyice bir meyve kuruyemiş, kuru meyve vs verelim yine olmazsa o zaman deneriz artık. Öyle kabul görüp kapattık konuyu 😅😂
Fransa'da minimum 3 yaşa kadar sabah uyanınca biberon (içinde devam sütü ve tahıllı extralar katıyorlar). Birde gece uyumadan önce veriyorlar. Bebelerin kahvaltısı bu sekilde. Mesela ben yumurta li kahvaltı hazırladığımda çok şaşırıyorlar:) niye bu kadar zahmete giriyorum diye🙈 şahsen kıziminda biberon içmesini cok isterdim.

Allah yardımcın olsun, insallah alerji en kısa sürede geçer. 🙏

Balık yağını kaçıncı aydan beri kullanıyorsun? Bana denmedi, ben de kullanmıyorum. Herkes kullanıyor mu? Haftada 1 balık yiyor ama ne kadar karşılar acaba? 😔

Bizim evde 1 haftadır sabahtan yatana kadar tv açık. Kızım tam bir reklam bağımlısı oldu. 😔 Yarın babaanneyi uğurluyoruz inşallah. Onun ardından tv yi pencereden atasım var, o derece nefret ettim tv den. Gece terörüne kesinlikle inandım. 😔
Ay bunu okuyunca canım sıkıldı ☹️ TV ben de sevmiyorum bakıcımız artık yavaş yavaş beybi tv açalım izlesin filan diyordu yok dedim daha erken hiç cazip gelmiyor bana da 🤦🏻‍♀️
Balık yağı için de Doktor haftada bir balık yiyorsa gerek yok demişti
Ben dvit hariç bi şey vermiyorum
Bebeğine dana kıyma veren ya da vermeye başlayan var mı?
Ben de bir yaş itibarı ile veriyorum hatta bal patlıcan ve bakla hariç hemen hemen her şeyi yiyor artık diyebilirim

Fransa'da minimum 3 yaşa kadar sabah uyanınca biberon (içinde devam sütü ve tahıllı extralar katıyorlar). Birde gece uyumadan önce veriyorlar. Bebelerin kahvaltısı bu sekilde. Mesela ben yumurta li kahvaltı hazırladığımda çok şaşırıyorlar:) niye bu kadar zahmete giriyorum diye🙈 şahsen kıziminda biberon içmesini cok isterdim.
Ben aldım tahıllı bir şey geçen geldiğimizde bı kere içti sonra içirmedik çok şekerli gibiydi croissance sütü denen sütlerden aldım ama onu içmedi arada alıp denemek istiyorum şu an dolapta var ama tukuruyor su dışı birşey olunca inek sütü koyduk denemek için direk tükürdü.Portakal suyu da icmiyordu geçen biraz içti mandalin yemiyor bende kiwi veriyorum c vitamini olsun diye onu yiyor armut birde kırmızı erik yiyor bu yemek seçme işi de bitiyor mu acaba belli bir ayda çünkü garip pırasa bamya yiyor peynir yemiyor.Neyse yediği şeyi bulup yedirmeye çalışıyorum.Zormus bu işler.

Ben Türk anasıyım deseydin 🤪😅 gerçekten herkesin, her yerin tarzı başka. Acaba doğrusunu onlar mı yapıyor 😅 bizim memlekette böyle yapan annelere sütü yetmiyor vah vahhh moduna giriyor herkes. Hemen bir linç, acıma, ezme durumu oluyor bak sinirlendim yine 😤

Herkese selam 👋🏻 bebeler teli elime aldığım an ayaklarıma yapışıp bıraktırıyor. Bazı şeyleri hızlıca okuyorum ama hiiç yazamıyorum. Yeme seçme bizde de var. Yumurta yemiyorlar bu ara(omlet,haşlam,çırpılmış). Biri peynire bayılıyır öbürü ağzını açmıyor. Dana kıyma çoktandır veriyorum ben. Zaten kuzu kıyma olayı da bi tek bizde var bence 😅 bakla hariç patlıcan bal hepsini verdim. Yeme işi aşırı değişken bişey kesinlikle bugün yediğini yarın ağzını açmıyorlar 😅 neyse bir şekilde büyüyorlar ya çok da takılmıyorum. Ben düzenli d vitamini veriyorum. Balık yağı da doktor hergün dedi(bizimkiler ikiz ve biraz zayıflar diye bence) ama ben de haftada 2-3 veriyorum. Balık vermeye çalışıyorum. Mesela somon severlerdi yemiyorlar anca tatlı patatesle karışıtırırsam yiyorlar. Geçen hamsi buğulama verdim, götürdüler🫢 biraz da bıkıyorlar bence aynı şeylere o yüzden farklı şeyler denemeye çalışıyorum.

Herkese selam 👋🏻 bebeler teli elime aldığım an ayaklarıma yapışıp bıraktırıyor. Bazı şeyleri hızlıca okuyorum ama hiiç yazamıyorum. Yeme seçme bizde de var. Yumurta yemiyorlar bu ara(omlet,haşlam,çırpılmış). Biri peynire bayılıyır öbürü ağzını açmıyor. Dana kıyma çoktandır veriyorum ben. Zaten kuzu kıyma olayı da bi tek bizde var bence 😅 bakla hariç patlıcan bal hepsini verdim. Yeme işi aşırı değişken bişey kesinlikle bugün yediğini yarın ağzını açmıyorlar 😅 neyse bir şekilde büyüyorlar ya çok da takılmıyorum. Ben düzenli d vitamini veriyorum. Balık yağı da doktor hergün dedi(bizimkiler ikiz ve biraz zayıflar diye bence) ama ben de haftada 2-3 veriyorum. Balık vermeye çalışıyorum. Mesela somon severlerdi yemiyorlar anca tatlı patatesle karışıtırırsam yiyorlar. Geçen hamsi buğulama verdim, götürdüler🫢 biraz da bıkıyorlar bence aynı şeylere o yüzden farklı şeyler denemeye çalışıyorum.
Selam özlettin kendini bana da öyle geldi bıkıyorlar gibi bir iki hafta ya da aylardır bayılarak yediği bir şeyi birden bırakıp yemiyor bende veriyorum dana kıyma.Bende balık vermeye çalışıyorum balık yağı vermiştim bir süre bu ara aksattım.D vitamini ni biz kestik herkes veriyor mu yeterli artık gerek yok dediler 1 yaştan sonra hem doktor hastanede hem hemşire sağlık ocağında.Gunesi görünce dışarı çıkarmaya çalışıyorum.

Bizim de öyle ya, aslında kahvaltıyı güzel yapıyor meyve de yiyor ama gerisi ofsayt. Hele ki bu aralar sadece meme derdinde, emmesin yemek yesin istiyorum kıyamet kopuyor geceleri. Bizimki de en son 10.450 83 cmdi ama bence biraz zayıf bir tık üstü olmalıydık 😒
Bu aralar bizimkide gündüz de meme istiyor eskiden sadece geceleri bir de öğle uykusuna yatarken istiyordu azalsın derken artıyor.

Ortam değişince hem babasının yanına geldi diye sevinçli hemde ortamı evi yadırgıyor. Hemen bir şeylerden korkuyor banyoya vs girmiyor burada panjur var panjur dan korkuyor en ufak sese kulak kabartıyor bende eşime seslensem ondan da korkuyor üzülüyorum alışır inşallah.

Burda birde sesli oyuncaklar vardı müzik vs çalıyor bunlarda iyi değil sanırım bir süre oynuyor ilk başta sevinerek sonra birden bir sese ağlıyor.Genelde kapalı tutmaya çalışıyorum seslerini.Turkiyede bunlar yoktu gece ağlaması çok azalmıştı.Burada geçen hafta arttı.Dis mı duygusal mı bilmiyorum.Birde akşam banyo yapınca güzel uyuyor ama eskisi kadar sık yikamiyorum geçen yıl neredeyse her gün duş aldiriyordul kış olsa bile.

D vitamini rutinde 1 yaşta kesiliyor ama bizim bıngıldağa bakarak tüm kış kullan dedi doktorumuz. 5 yaşa kadar sürekli kullanılması lazım diyen doktor da var sadece kışları kullanılmalı ömür boyu diyen doktor da var bilemiyorum herkes farklı görüşe sahip ama bu aralar d vitaminin hayatın her alanında faydalı olacağı görüşünü destekleyen çalışmalar çok görüyorum. Bıngıldağı kapanan var mı bu arada 16. Aydan itibaren kapanmaya başlarmış

D vitamini rutinde 1 yaşta kesiliyor ama bizim bıngıldağa bakarak tüm kış kullan dedi doktorumuz. 5 yaşa kadar sürekli kullanılması lazım diyen doktor da var sadece kışları kullanılmalı ömür boyu diyen doktor da var bilemiyorum herkes farklı görüşe sahip ama bu aralar d vitaminin hayatın her alanında faydalı olacağı görüşünü destekleyen çalışmalar çok görüyorum. Bıngıldağı kapanan var mı bu arada 16. Aydan itibaren kapanmaya başlarmış
Bizim de öyle dedi, biraz büyük kalmış az artıraarark ver dedi ben de veriyorum her gün

Selam özlettin kendini bana da öyle geldi bıkıyorlar gibi bir iki hafta ya da aylardır bayılarak yediği bir şeyi birden bırakıp yemiyor bende veriyorum dana kıyma.Bende balık vermeye çalışıyorum balık yağı vermiştim bir süre bu ara aksattım.D vitamini ni biz kestik herkes veriyor mu yeterli artık gerek yok dediler 1 yaştan sonra hem doktor hastanede hem hemşire sağlık ocağında.Gunesi görünce dışarı çıkarmaya çalışıyorum.
D vitamini elzem bişey ya kışın vermek önemli bence. Zaten güneşten alabilmek için öğle güneşinde çıkarmak lazım ama kışın sadece yüzleri açık alıyor çok daha az faydalanıyorlar.

Kızlar selam
Pinar yada içimin devam sütleri var kullanan var mı? Doktora sordum 2 yas sonrasi öneririm dedi geçen aldım 1 tane kıvamlı normal süte göre tadi da daha sekerimsili gibi içeriği sütten farklı

Bizim de tam kapanmamış dedi son kontrolde 15. Ay daki kontrolde.
**Sağlık ocağı 1 yaş sonrasi kesin diyor yada dr karar versin diyor
** cocuk doktorumuz 2 yaşa kadar devam dedi.
** bir cocuk dr var takip ettiğim birakmisti 1 yas sonrasi kendi kizina (yemesi guzel diye)
Bir seminere gitti pediatri semineri

** kışın özellikle mutlaka kullanılsın diye bildirilmiş seminerde (bağışıklık gucleniyormus) doktorda başladı tekrar kizina kullanmaya 😀😀😃

Hatta her yaş yaşlı genç kullansin diyor bazi doktorlarda kendim bile arada aldım aklıma geldikçe kullanıyorum 😀

Bıngıldağın kapanması beyin gelişiminin tamamlanması anlamına gelirmiş ki bu da iki yaş ile birlikte görülürmüş
Bana da bebek hemşiresi söylemişti
Kapanır ama yumuşaklık devam eder belli bölgeler için

Bizim de tam kapanmamış dedi son kontrolde 15. Ay daki kontrolde.
**Sağlık ocağı 1 yaş sonrasi kesin diyor yada dr karar versin diyor
** cocuk doktorumuz 2 yaşa kadar devam dedi.
** bir cocuk dr var takip ettiğim birakmisti 1 yas sonrasi kendi kizina (yemesi guzel diye)
Bir seminere gitti pediatri semineri

** kışın özellikle mutlaka kullanılsın diye bildirilmiş seminerde (bağışıklık gucleniyormus) doktorda başladı tekrar kizina kullanmaya 😀😀😃

Hatta her yaş yaşlı genç kullansin diyor bazi doktorlarda kendim bile arada aldım aklıma geldikçe kullanıyorum 😀
Evet ya ben de çok önemsiyorum. Möllers kullanırken d vit haftada 2-3 kere verin diyordu doktoranneninblogu. Ben de öyle yapıyorum möllersi haftada 4 kere d vit de haftada 3-4 falan veriyorum sanırım

Back
X