- 13 Haziran 2019
- 2.433
- 4.759
- 83
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
- #57.841
bakınıyordum sana ama yazlıktayız dediğini bildiğim için de çok meraklanmadım açıkçası. haberler biraz garip hissettirdi ama erkenden de bunu farketmen çok güzel. ben yalnız büyüyor olduğu için bugune kadar kafasına göre takıldı diye düşündüm. deniz ve kumla arası nasıl? benim bebeye çok iyi geldi. önceleri çığlık atan bebek şimdi kuma basınca mutluluktan uçuyor. oyun oynuyor falan.Herkese selamlar kızlar. Burayı okuyordum da yazmaya çok halim yoktu. Memeden kesen arkadaşları tebrik ediyorum, ben kendim memede sorun yaşadığım için doktorla konuşmadan bu işe girişmeyeceğim sanırım. Emzirmeye devam etmem benim için faydalı olabilir.
Belki hatırlayanınız vardır biz en son oyun grubuna yazılmıştık ama orada işler biraz değişti. Bizim ufaklık kendi kafasına göre hareket eden biriymiş biz bilmiyormuşuz. Sandalyede asla oturmuyor, oyunları kendi istediği gibi oynuyor, komut almıyor. Danslarda kollarını asla hareket ettirmiyor. Böyle olunca dikkat dağınıklığı/uyaran eksikliği gibi bir sonuca vardım ama daha pedagoga gitmedik, kesin bir tanı değil yani. Şu an ikinci aya devam ediyoruz, başladığımızdan bu yana daha iyi gidiyor bu kesin. İlk hafta hep etrafta dolanırken şimdi 15 dk oturuyor en azından el işi kısmında. Topları alıp sağa sola kaçmıyor, gösterilen şekilde oynuyor ama arada bazı günler yine canı istediği gibi oluyor tabi. Artık sar makarayı, ram sam sam dansını falan yapıyor. Her çocuğun kendine özel gelişimi bunun farkındayım ama erkenden böyle bi durumu gözlemlemek benim için iyi oldu, eksik kaldığım tarafları gördüm, nasıl iyileştirebileceğimi araştırdım öğrendim. Eline farklı materyaller verdim, kalem, makarna, köpük aklınıza ne gelirse. Yazlıklara, parklara bahçelere gittik, daha önce bak dediğimde oralı olmuyorken şimdi karıncaları, ağaçları, arabaları gösterebiliyorum. Dil tam çözülmese de bir şeyler çıkmaya başlayacak gibi daha farklı tondan geveliyor. Arkadaşlar imkanınız varsa en azından bir deneme dersi falan da olsa bence götürün. Ben gerçekten baya aydınlandım çocuğumla ilgili çünkü. Özellikle aynı yaş grubu olunca hepsi direk farklılıklar ortaya çıkıyor.
hala konuşamıyor ama 10 kelimeye yaklaşıyoruz. müzik bize de çok iyi geldi.
kolaylıklar ve bol şans dilerim. güzel haberlerini bekliyoruz. ayrıca kendi meme kontrollerinle ilgili de haberdar et