- 24 Kasım 2015
- 715
- 895
- 103
- Konu Sahibi Catlak-kurabiye
-
- #8.701
Allahim yardimcin olsun canim karar vermek zor gibi ama bi kac doktor ayni seyi soyluyorsa dedikleri dogrudur..hakkinda hayirlisiYa evet verdim 548 cikti. Aslinda nerdeyse 2 kati ama doktor dış gebelik istediğim gibi değil değerler dedi. Bugün iğneyle sonlandircakti ama benim için rahat etmedi. Tuplerde kanama sızıntı vs. gormedi. Benim ağrım sizinde yok o yüzden bekleyelim dedim ama oda kendini riske atarsın dedi. Bende en azindan yarin yapın fln dedim yarin düşürmek için bekliyor ama gidermiyim bilmiyorum. Rahimde gebeliğe karşı bi bulguya da rastlamadi. Ama tuplerde sivi veya kanda yok dedi. Aklim karışık
Merhaba, testin adı; trambofili paneli 6'lı olarak geçiyor. Devlette tıbbi genetik bölümünde yaptırdım ben. 1 ay demişlerdi ama 2 aya çıktı sonucum; özellerde daha erken ögreniliyor. Eğer yaptirmamışsanız yaptırın mutlaka.Canim merhaba bisey soracağım bu pıhtılaşma testinin tam olarak adı nedir ben yaptırmış miyim bakayim dedim benim de 2 olumsuz denemem var
Canım yaşın daha genç kesin tutunur.Bak ben 40 yaşında olacağım Kasım’da.5 kere denedim, hiç tutunmuyordu ve bu 5. Denememde tuttu.Korkum var ya devam etmezse sağlıkla diye .Çünkü ileri yaşta böyle oluyor. Şimdi devam etmezse benim zor 40’tan sonra yeniden bulmam 4 başarısız denemeden sonra gibime geliyor.Zaman azalıyor.Senin daha çok yılın var, ben forumda çok okudum Pko hastası olup en nihayetinde gebe kalıyor.Hiç üzülme , araştır pko hastalarında özellikle uzmanlaşmış iyi doktorlara gitmeye çalış.ben 28 yasindayim ya ben pkoluyum bende cok yunurta oluyorda dolleniyo iste transferden sonrasi sikinti tutmuyor bakalim yarin gidicem doktor ne diycek nblm cok uzgunum asiru moralim boxuk gram birsy yapasim yok
Hayirli olsun canim minnosunla guzel sonuclar almani nasip etsin Rabbim amin
Ben crinon jel ve protesgan fitil olarak kullaniyorum kabizim yazaten normalde de oluyordum da simdi daha zor geliyo insana
ay hadi bu lekelenme hayr olsun
bende arada cok nadir yani kasikta batma oluyo ama oyle cok degil hayirlisi bekliyoruz ya
gozun aydin canim MasaallahRabbim saglikla kucagina almani nasip etsin amin
[/QUOTE
Canim ya hepsi zor Allah'ım kolaylik versin hepimize
Cok tesekkur ederim canım hemen pazartesi gideyim benim doktorum başta bazı tahliller istemişti ama trambofoli yok acaba anliyor mu ki başta hastanın kan pıhtılaşmasi yok sen kendi kendine gitmişsin herhalde yani başka rahatsızlığın var mıydı hani şey için soruyorum acaba bazı rahatsızlığı olan kişilerde isteniliyor test simdi panik yaptım inşallah sonucum transfer oncesi çıkar daMerhaba, testin adı; trambofili paneli 6'lı olarak geçiyor. Devlette tıbbi genetik bölümünde yaptırdım ben. 1 ay demişlerdi ama 2 aya çıktı sonucum; özellerde daha erken ögreniliyor. Eğer yaptirmamışsanız yaptırın mutlaka.
Trombofili Paneli TestiBende merak ediyorum onu ya bakim öğreneyim de
Tekrarlayan düşük varsa isteniyor genelde doktoruna hiç sordun mu? Ben bu testleri devlette yaptırdım bir ayda cıkar dediler acelem yok dedim onbeş günde çıktı doktorada durumumu açıkladım düzgünce sizin beyanınızı esas alıyorlar düşük konusunda hikayenizi anlatıp testleri yazmasını isteyebilirsiniz bu arada her hastanenin genetik bölümü yokmuş bildiğim kadarıyla onu arastırıp mhrs den tandevu alınıyor bende mutasyon çıktı kan sulandırıcu iğne verdi dr ama öylede tutmadı şans işteTrombofili Paneli Testi
Trombofili paneli testi yani pıhtılaşma bozuklukları kanın pıhtılaşmaya eğilim gösterdiği bazı hastalıkları araştırmak amacıyla yapılmaktadır. Bu hastalıklarda kanın pıhtılaşmasına bağlı damar tıkanıkları , kalp, akciğer ve beyin gibi organlarda pıhtı oluşması, gebeliklerin düşük veya ölü doğum veya rahim içi gelişme geriliği ile sonuçlanması gibi problemler yaşanmaktadır.
Kimlerde Trombofili Taraması Yapmalıdır?
40-45 yaşından önce oluşan ve nedeni açıklanamayan tromboembolizm atakları olanlarda,
Alışılmadık bölgelerde (serebral, üst ekstremite, batın içi damarlarında) tromboz gelişenlerde
Tekrarlayıcı, gezici veya masif tromboz öyküsü bulunanlarda,
Ailesinde tromboembolizm öyküsü saptananlarda,
Warfarine bağlı deri nekrozu öyküsü olanlarda,
Neonatal tromboz öyküsü olan kişilerde.
Trombofili Tanısı İçin Yapılacak Testler:
Antitrombin III,
Protein C,
Protein S,
Aktive protein C rezistansı (pozitif ise Faktör V Leiden mutasyonu araştırması),
Lupus antikoaglan,
Antikardiolipin antikorlardır.
Canim bak nette bi sitede böyle yazıyordu. Benim doktorum normalde çok titiz yani öncesinde de testler istedi yani her aşamada da dikkat ediyor acaba benden neden istemedi bende hiç gebelik oluşmadı acaba bunun olup düşük yaşayanlarda mi isteniliyor bakayim olmadı bende yaparım sormadan
Allah razı olsun canım benimTrombofili Paneli Testi
Trombofili paneli testi yani pıhtılaşma bozuklukları kanın pıhtılaşmaya eğilim gösterdiği bazı hastalıkları araştırmak amacıyla yapılmaktadır. Bu hastalıklarda kanın pıhtılaşmasına bağlı damar tıkanıkları , kalp, akciğer ve beyin gibi organlarda pıhtı oluşması, gebeliklerin düşük veya ölü doğum veya rahim içi gelişme geriliği ile sonuçlanması gibi problemler yaşanmaktadır.
Kimlerde Trombofili Taraması Yapmalıdır?
40-45 yaşından önce oluşan ve nedeni açıklanamayan tromboembolizm atakları olanlarda,
Alışılmadık bölgelerde (serebral, üst ekstremite, batın içi damarlarında) tromboz gelişenlerde
Tekrarlayıcı, gezici veya masif tromboz öyküsü bulunanlarda,
Ailesinde tromboembolizm öyküsü saptananlarda,
Warfarine bağlı deri nekrozu öyküsü olanlarda,
Neonatal tromboz öyküsü olan kişilerde.
Trombofili Tanısı İçin Yapılacak Testler:
Antitrombin III,
Protein C,
Protein S,
Aktive protein C rezistansı (pozitif ise Faktör V Leiden mutasyonu araştırması),
Lupus antikoaglan,
Antikardiolipin antikorlardır.
Canim bak nette bi sitede böyle yazıyordu. Benim doktorum normalde çok titiz yani öncesinde de testler istedi yani her aşamada da dikkat ediyor acaba benden neden istemedi bende hiç gebelik oluşmadı acaba bunun olup düşük yaşayanlarda mi isteniliyor bakayim olmadı bende yaparım sormadan
Transferin kaçıncı günü canımKızlar bugün progestan iğnemin 3. sünü yaptıracağım. Sabahtan beri böyle adet sancısına benzer ama çok hafif ağrılarım oluyor yükselen hormonlardandır diye tahmin ettim ama sizde de var mı benzer şeyler
Amin Çok teşekkür ederim Rabbim isteyen herkese nasip etsinÇok şükür canım hadi gözün aydınsağlıkla ilerlesin inşallah
Yok canim sormadım bende hiç gebelik oluşmadı ki normal yoldan da olmadi 2 kez tüp bebek denemesinde de . Acaba dusuk yok die bakmazlar mi bana yani genetik bölümünden karyotip analiz testi yaptik eşim ben aynı şekilde dinliyorlar hani tüp bebek sebebiniz aile hikayesini falan. Üniversite hastanesinde yaptırmıştık onu bunun içinde gidip konuşayım.Tekrarlayan düşük varsa isteniyor genelde doktoruna hiç sordun mu? Ben bu testleri devlette yaptırdım bir ayda cıkar dediler acelem yok dedim onbeş günde çıktı doktorada durumumu açıkladım düzgünce sizin beyanınızı esas alıyorlar düşük konusunda hikayenizi anlatıp testleri yazmasını isteyebilirsiniz bu arada her hastanenin genetik bölümü yokmuş bildiğim kadarıyla onu arastırıp mhrs den tandevu alınıyor bende mutasyon çıktı kan sulandırıcu iğne verdi dr ama öylede tutmadı şans işte
Ne demek canim benimAllah razı olsun canım benim
Evet yaptırıp baktırmak mantıklı ya sanırım sonucu uzun sürüyor diye mi bakmıyorlar neye göre karar veriyorlar bilemedim
Transferim salı günü olacak canım şu an hazırlık aşamasındayızTransferin kaçıncı günü canım
Bende aynı durumdayım canım ısrarla ilaç da kullanmak istemiyorum bana da elma yemek çok iyi geliyorKızlar nasılsınız benim 2 gündür mide bulantılarım çoğaldı afedersiniz kendini daha da hissettiriyor minik kuzumama ben doktorun verdiği bulanti ilacını ısrarla içmiyorum dün sade sodaya limon sıkıp içtim ilk kez o iyi geldi biraz siz ne yapıyorsunuz bulantı için
Önemli olan transfer edecek yumurta olması bazılarının daha az bazılarının daha çok olabilir sonuçta 1 yada 2 embriyo transfer edilecekArkadaşlar merhaba benim dün toplama işlemi oldu beş tane toplandı ikisi olgunmuş üçüncü gün transfer planlıyor ama az gübü geldi böyle olan var mıydı
Benim 2 yumurta toplandı canım 1 i transfer oldu biri gelişmedi,sayısı onemli değil yeterli sağlıklı olsunArkadaşlar merhaba benim dün toplama işlemi oldu beş tane toplandı ikisi olgunmuş üçüncü gün transfer planlıyor ama az gübü geldi böyle olan var mıydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?