Kuvezde veriyorlar . Seninde kaldı bebeğin. İlk çocuğum 2120 doğmuştu 10 gün kuvezde kalmıştı çıktığında tam 2000 çıkmıştı . Kuvezde de 1895 e kadar düşmüştü.14. Gün 4150 doğdu bugün 4020 çıktı 130 gram vermiş iki memeyi de emiyo sonra 1 ölçek mama içiyor doktor öyle demişti senin sütün yetmez mama takviyesi yap demişti ama onlar da yetmiyo galiba
Şuan hastanedeyim canım. Nasipse yarın sabah sezeryan olucam. Sağlıkla gelsin benim için önemli olan tek şey bu. Bugün doktor yasal hakkın var eğer ben istiyorum diyorsan ben denemek zorundayım ama sana tavsiyem sezeryan dedi. Bunu duyan kv illa doktor tamam demiş normal doğursun daha iyi sonrası rahat olur demeye başladı. Eşim kızdı ama benim sinirler bozuldu bikere.Aynen canım. İsteyen isteyebilir, saygı duyarım. Tercih meselesidir. Ama benim öyle bi isteğim yokken, bunuda defalarca söylemişken hala her lafı o tarafa getirince iyice sinir oldum artık. Şeytan diyor kızlarını falan gösterme, o zaman anlasın kız erkek farkediyo mu !.
Sezaryenle de ilgili sıkma hiç canını sende. O da bi doğum şekli ve sonuçta dünyada ilk ve son değilsin. Ayrıca keyfi sezaryen olanlar varken seninki zorunluluktan ibaret. Hoş keyfi istesende kimseyi ilgilendirmez de. Sağlıkla kucağına al da yeter. Ne zaman doğum bu arada
Bu kv lerin beyni nasıl çalışıo, yada çalışıo mu inan anlamıorm. Sinir bozmada üstlerine yok. Ayy inanmıyorm, yarın doğurcaksın yani… hadi bakalım, güzel geçer inşallahŞuan hastanedeyim canım. Nasipse yarın sabah sezeryan olucam. Sağlıkla gelsin benim için önemli olan tek şey bu. Bugün doktor yasal hakkın var eğer ben istiyorum diyorsan ben denemek zorundayım ama sana tavsiyem sezeryan dedi. Bunu duyan kv illa doktor tamam demiş normal doğursun daha iyi sonrası rahat olur demeye başladı. Eşim kızdı ama benim sinirler bozuldu bikere.
Aldım yanıma canım rezene sütde yapıyor ya. İnşallah sıkıntısız alırım kucağıma.Bu kv lerin beyni nasıl çalışıo, yada çalışıo mu inan anlamıorm. Sinir bozmada üstlerine yok. Ayy inanmıyorm, yarın doğurcaksın yani… hadi bakalım, güzel geçer inşallahdoğadan ın poşet rezene çayını muhakkak ameliyat sonrası, dr bişey yiyebilir içebilir dedikten sonra içmeni öneririm. Kolay gaz çıkarmana yardımcı olur. Gaz çıkarmadan taburcu etmiolar çünkü
Cnm benim bebegim 3295 dogdu sonra fazla dusmemisti ama evdeyken sisligi inip dusmus ve fazla almamisti gecen hafta.. dunde tartildiginda 3600 cikti sukur yani canini bosuna skyosun zaten 15. Gunde normalde anca kendi kilolarina geliyorlarki bizimkiler masallah gecmis bile kilosuni :)Canm daha bursadayim burda kizimn doktoru var ona götürüyorum. Doktorumdan memnunm ama anneme bile söyledim az kilo almış dedi canımı sıktı. Bı haftada 200 gram alms daha ne olsun dedm.
Canim 40 cikana kadar 2-3 saatte bi yedirmek cok onemli benim doktorum hemsirelerde hep 2-3 saatte yemesi gerektigini soyluyorlar zaten bebek 2. Aydan sonra gece uyumasini uzatabilirsin anca… ama yinede tabi senin icin nasil rahat etcekse oyle yapAynen bizde de öyle canım çocuk dediğin uykuyla büyür derler o yüzden ellemiyoruz bakalım şimdilik bi sıkıntı yok kendi kendine acıkınca uyanıyor zaten
Bizimki 2880 doğdu 3.gün kontrolde 2700dü. Bu ptesi 3290gr dediler ama kuvozde 2 saatte bi 30ml mama veriyorlarmış. Anne sütüyle farklı olabilir tabi hangi mamayı verdiklerini de bilmiyorumsalı günü anne sütüne geçti bu hafta kaç olacak bakalım.Kuvezde veriyorlar . Seninde kaldı bebeğin. İlk çocuğum 2120 doğmuştu 10 gün kuvezde kalmıştı çıktığında tam 2000 çıkmıştı . Kuvezde de 1895 e kadar düşmüştü.
İyi yaptın vallah bende bıktım kv den. Doğum yaptığım gün geldiler salı günüydü , pzar gittiler 5 günde beni çıldırttı oturdum ağladım sinirimden . Bende anlatiym. Zırt pırt odama damlıyordu naptı emdimi diğe. Emziriyordum sonrada makinayla sütümü sağıyordum. Bi keresinde emzirdim sonra sütümü sağdım sonra geldi aa bu aç al emzir diğe kucağıma sıkıştırdı . Kafamda diyorum ki sıçtım , süt kalmadı sağdım ne yapcam şimdi , sağdım desem aç çocuk niye vermiyon dicek , baktıki emmiyo çocuk , öbür memeni ver dedi almadı çocuk , saate bir emzir deyip durdu oturdum ağladım annem geldi sonra zorla emzirtecek değil ya emzirmicem de gönder dedi kendin niye üzülüyorsun dedi . Kızlar vallah lafınızı söyleyin çocuklar bizim çok iyi biliyorlarsa kendi çocuklarıyla yapsalardıBen o konuda bu sefer aştım kendimi biraz8 yıllık gelinim, hiçbi zaman cvp vermezdim, hiç tartışmamız olmamıştır ama bu sefer 1-2 kere direk çat diye yüzüne karşı verdim cevap
Ama haklı değil miyim ya, dur anlatayım konuyu. Daha 10 gün olmadı bebek, bu durmuş bana 3.bebek iması yapıyor. Bi kaç kez dedi, ben sustum, hatta eşime dedim; bak dedim buna biz karar veririz söyle annene bu konuyla ilgili yorum yapmasın. 2 kızım yeter diyorum ben. Başka istemiyorum diyorum bunuda biliyo. Ama o illa bi tane de erkek olsun diye, ben onun niye bidaha çocuk yaparsınız dediğini de biliyorum. Ama o direk tabi erkek olur belki diyemiyor. Neyse bu bidaha aynı şeyi ima etti, bende dedim ki artık, madem o kadar çok istiyosan bi bebek, o zaman kendin yap dedim
haksızmıyım ya. Sen erkek olsun bi tane de istiosun die ben yapmak zorundamıyım ya!. Ben istemiyorum. Ondan beridir de soğuk davranıorm zaten. Benim kızlarım bana yeter.
Canım bizimki 20 günde 700 gram aldı ama nasıl oldu , doğumdan 5 gün sonra 400 gram vermişti sonrada 15 gün boyunca 700 gram aldı , yani 1 kilo alanlar doğum kilosunun üstğne bir kilo değil aslında en alt sınır kilosuna 1 kilo eklicen . Bilmem anlatabildimmi . Misal 3500 kg doğdu ise , en alt 3000 kg olduysa , 4000 kg olunca 1 kilo almış oluyor ama doğum kilosundan 500 gr üstünde .Geçen pazartesiden itibaren 200 gram alms tam. Normal o zaman bizim kilo alımı. Ne bileyim bazı anneler ilk ay 1 kilo aldı fln diyolardi dedm sütüm yaramıyor mu.
Yok ben hic eldivende takmadım tırnaklarını kendi prmaklarınla törpülemeye çalış onların tırnakları çok ince zatenBizim minik emzik almiyor kundakta yaptirmiyor emzirip öyle yatiriyorum ama elini hep yuzune götürüyor hep cekiyorum ins bir sıkıntı olmaz yüzüne koydugu icin
3 defa 4 defa değişiyor . Bazen sadece bir iz var , bazen 2 defaKızlar sizin bebekler günde kaç kere kaka yapıyor
Frosch diğe bir marka var onun leke çıkarıcısı muazzam bebek için ben onu kullanıyorum cnmHanımlar zıbınlara çıkan kaka izini nasil temizliyorsunuz? sabun cikartmiyor camasir suyuda sürmek istemiyorum ama mecbur kaldım bugün
Benim doktorumda uyandırma dedi kilo alımı iyi gece uyusun dedi acıkınca uyanır o dediCanım benim oğlan yoğun bakımdayken hemşireler kendi kendine uyanmasını bekliyolardı emzirmek için beklerken 4 saat beklediğim oldu uyuyo diye getiremiyoruz diyorlardı ben de eve getirdiğimden beri kendi kendine uyanmasını bekliyorum 3 saate kadar uyuyo maşallah bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar, sağlık ocağındaki ebe olmaz öyle 2 saatte bir uyandır emzir dedi ama düzenini de bozmak istemiyorum
Çok istiyorsa normal o doğursunŞuan hastanedeyim canım. Nasipse yarın sabah sezeryan olucam. Sağlıkla gelsin benim için önemli olan tek şey bu. Bugün doktor yasal hakkın var eğer ben istiyorum diyorsan ben denemek zorundayım ama sana tavsiyem sezeryan dedi. Bunu duyan kv illa doktor tamam demiş normal doğursun daha iyi sonrası rahat olur demeye başladı. Eşim kızdı ama benim sinirler bozuldu bikere.
Sorma canm bizde mahvoluyoruz bu döngüde ben mama yı bırakmaya çalışıyorum ayrıca derken acaba doymadımı böyle diye vesvese de yapıyorumMemede uyuma, gaz çıkarma, gaz çıkarırken uyanma sorunsalı bizde de mevcut. Daha yatağa gitmeden tekrar meme isteme, memede uyuma vs vs, dön başa …. Memede uykuya dalmışken direk yatağa koyunca uyanmıo ama gaz çıkarmadan da yatamaz ki! Bende bu kısır döngüden baya bunalıyorum
O da düzene girer inşallah.Yok cnm biz hala sonuç bekliyoruz haftaya anca diyorlar nefes almasını kendi başına düzenli hale getiremediler. Bir o kaldı gibi şuan sadece.
Sen iyisin inş bebişinle birlikte
Ah o emzikEmziriyorum yarım saat 40 dakka sonra kundak yapıp yatağına koyuyorum emziğide ağzına tutuşturuyorum uyuyor canım
Ben gazı çıkmayınca yatıyorum baktım sıkınıyo filan geri alıyorum omzuma o zaman çıkartıyor gazı bazenMeede uyuma, gaz çıkarma, gaz çıkarırken uyanma sorunsalı bizde de mevcut. Daha yatağa gitmeden tekrar meme isteme, memede uyuma vs vs, dön başa …. Memede uykuya dalmışken direk yatağa koyunca uyanmıo ama gaz çıkarmadan da yatamaz ki! Bende bu kısır döngüden baya bunalıyorum
Canim karnı toksa alti temizse gazı da yoksa uyuması lazım aslında. Bazen huysuzluklari da tutuyor tabi ama.Kızlar bebeğim kucağımda uyuyor yatağına koyduğum an ağlamaya başlıyor deli olucam hiç uyumamış oluyor tabi ne yapmalıyım bna yardımcı olun lutfen
Bitmedi gittiler valla. Kızımda yanımdaydı resmen benim çocuğumu bana vermiyordu. Kucağa alışır bahanesiyle sürekli benden alıyordu her şeye ama her şeye karışıyordu. Çok şükür bu sefer kafam rahat anca telefondan yapar yapacağını işte.Çok istiyorsa normal o doğursunboşver canım dinleme , yıl olmuş 2021 hala neyle uğraşıyoruz millet uzaya bişeyler gönderiyor biz kv ile uğraşıyoruz. Bebek seçiyor nasıl geleceğini biz değil maalesef. normal doğuran ana oluyor da sezeryanla doğuran taşıyıcı ana mı anlamadım gitti
Ya daha senin kırkın çıkmamış kilo konusu ne alaka. Bide ona mı kalmış senin kilonun derdi.Kvden bahsetmissiniz kizlar biraz okuyabildim. Bende bugün gönderdim 1 haftadır gorumcemle bize gelmislerdi.
Bizimkiler de cok mudahaleci. Sizinkiler emzir doymamış diyorlar bizimkiler de cok emdi daha emmesin uyandırma uyusun diyorlar
Ben genelde cevaplarını verdim ama o an karışmalari bile insanı sinir ediyor.
Bir şey diyince de ben 4 tane büyüttüm diyor.
Ha bir de kv bana kilo almışsın biraz ver dedi. Bende o an eşime sordum sence kilom nasıl diye sen gayet iyisin dedi cevap vermeme gerek kalmadihalbuki 61kiloyum.
Ben de şunu farkettim,emzirir emzirmez omzuma alıp gazını çıkarmaya çalıştığımda zaman geçiyor en az bir iki dk,o arada da uyanabiliyor.emzirince uyuyorsa kaldırmıyorum memeden bir iki dk,yerine koymak için omzuma alır almaz çıkarıyor gazını hemen yerine koyuyorum,ama omurunu dik tutmak gerekiyor kaldırınca,pıt pıt falan yok.bende çoğu zaman işe yarıyor dene bakalımMemede uyuma, gaz çıkarma, gaz çıkarırken uyanma sorunsalı bizde de mevcut. Daha yatağa gitmeden tekrar meme isteme, memede uyuma vs vs, dön başa …. Memede uykuya dalmışken direk yatağa koyunca uyanmıo ama gaz çıkarmadan da yatamaz ki! Bende bu kısır döngüden baya bunalıyorum
103 kiloyum şu an ağzını açan olursa cart diye yırtarım valla lohusayız hepimiz bak sen de doğum yapican daha biz iyi beslenicez ki süt olucakYa daha senin kırkın çıkmamış kilo konusu ne alaka. Bide ona mı kalmış senin kilonun derdi.
Ayrıca sen benim yanımda tığ gibi kalırsın. 93 kiloyum
Kaç cc veriyorsun devamlı aranıyor benimkiBende bugün mama aldım artık ama biberonla veriyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?