2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
14. Gün 4150 doğdu bugün 4020 çıktı 130 gram vermiş iki memeyi de emiyo sonra 1 ölçek mama içiyor doktor öyle demişti senin sütün yetmez mama takviyesi yap demişti ama onlar da yetmiyo galiba
Kuvezde veriyorlar . Seninde kaldı bebeğin. İlk çocuğum 2120 doğmuştu 10 gün kuvezde kalmıştı çıktığında tam 2000 çıkmıştı . Kuvezde de 1895 e kadar düşmüştü.

Şuan hastanedeyim canım. Nasipse yarın sabah sezeryan olucam. Sağlıkla gelsin benim için önemli olan tek şey bu. Bugün doktor yasal hakkın var eğer ben istiyorum diyorsan ben denemek zorundayım ama sana tavsiyem sezeryan dedi. Bunu duyan kv illa doktor tamam demiş normal doğursun daha iyi sonrası rahat olur demeye başladı. Eşim kızdı ama benim sinirler bozuldu bikere.

Bu kv lerin beyni nasıl çalışıo, yada çalışıo mu inan anlamıorm. Sinir bozmada üstlerine yok. Ayy inanmıyorm, yarın doğurcaksın yani… hadi bakalım, güzel geçer inşallah doğadan ın poşet rezene çayını muhakkak ameliyat sonrası, dr bişey yiyebilir içebilir dedikten sonra içmeni öneririm. Kolay gaz çıkarmana yardımcı olur. Gaz çıkarmadan taburcu etmiolar çünkü

Aldım yanıma canım rezene sütde yapıyor ya. İnşallah sıkıntısız alırım kucağıma.

Canm daha bursadayim burda kizimn doktoru var ona götürüyorum. Doktorumdan memnunm ama anneme bile söyledim az kilo almış dedi canımı sıktı. Bı haftada 200 gram alms daha ne olsun dedm.
Cnm benim bebegim 3295 dogdu sonra fazla dusmemisti ama evdeyken sisligi inip dusmus ve fazla almamisti gecen hafta.. dunde tartildiginda 3600 cikti sukur yani canini bosuna skyosun zaten 15. Gunde normalde anca kendi kilolarina geliyorlarki bizimkiler masallah gecmis bile kilosuni :)

Aynen bizde de öyle canım çocuk dediğin uykuyla büyür derler o yüzden ellemiyoruz bakalım şimdilik bi sıkıntı yok kendi kendine acıkınca uyanıyor zaten
Canim 40 cikana kadar 2-3 saatte bi yedirmek cok onemli benim doktorum hemsirelerde hep 2-3 saatte yemesi gerektigini soyluyorlar zaten bebek 2. Aydan sonra gece uyumasini uzatabilirsin anca… ama yinede tabi senin icin nasil rahat etcekse oyle yap

Kuvezde veriyorlar . Seninde kaldı bebeğin. İlk çocuğum 2120 doğmuştu 10 gün kuvezde kalmıştı çıktığında tam 2000 çıkmıştı . Kuvezde de 1895 e kadar düşmüştü.
Bizimki 2880 doğdu 3.gün kontrolde 2700dü. Bu ptesi 3290gr dediler ama kuvozde 2 saatte bi 30ml mama veriyorlarmış. Anne sütüyle farklı olabilir tabi hangi mamayı verdiklerini de bilmiyorumsalı günü anne sütüne geçti bu hafta kaç olacak bakalım.

İyi yaptın vallah bende bıktım kv den. Doğum yaptığım gün geldiler salı günüydü , pzar gittiler 5 günde beni çıldırttı oturdum ağladım sinirimden . Bende anlatiym. Zırt pırt odama damlıyordu naptı emdimi diğe. Emziriyordum sonrada makinayla sütümü sağıyordum. Bi keresinde emzirdim sonra sütümü sağdım sonra geldi aa bu aç al emzir diğe kucağıma sıkıştırdı . Kafamda diyorum ki sıçtım , süt kalmadı sağdım ne yapcam şimdi , sağdım desem aç çocuk niye vermiyon dicek , baktıki emmiyo çocuk , öbür memeni ver dedi almadı çocuk , saate bir emzir deyip durdu oturdum ağladım annem geldi sonra zorla emzirtecek değil ya emzirmicem de gönder dedi kendin niye üzülüyorsun dedi . Kızlar vallah lafınızı söyleyin çocuklar bizim çok iyi biliyorlarsa kendi çocuklarıyla yapsalardı
Geçen pazartesiden itibaren 200 gram alms tam. Normal o zaman bizim kilo alımı. Ne bileyim bazı anneler ilk ay 1 kilo aldı fln diyolardi dedm sütüm yaramıyor mu.
Canım bizimki 20 günde 700 gram aldı ama nasıl oldu , doğumdan 5 gün sonra 400 gram vermişti sonrada 15 gün boyunca 700 gram aldı , yani 1 kilo alanlar doğum kilosunun üstğne bir kilo değil aslında en alt sınır kilosuna 1 kilo eklicen . Bilmem anlatabildimmi . Misal 3500 kg doğdu ise , en alt 3000 kg olduysa , 4000 kg olunca 1 kilo almış oluyor ama doğum kilosundan 500 gr üstünde .
Bizim minik emzik almiyor kundakta yaptirmiyor emzirip öyle yatiriyorum ama elini hep yuzune götürüyor hep cekiyorum ins bir sıkıntı olmaz yüzüne koydugu icin
Yok ben hic eldivende takmadım tırnaklarını kendi prmaklarınla törpülemeye çalış onların tırnakları çok ince zaten
Kızlar sizin bebekler günde kaç kere kaka yapıyor
3 defa 4 defa değişiyor . Bazen sadece bir iz var , bazen 2 defa
Hanımlar zıbınlara çıkan kaka izini nasil temizliyorsunuz? sabun cikartmiyor camasir suyuda sürmek istemiyorum ama mecbur kaldım bugün
Frosch diğe bir marka var onun leke çıkarıcısı muazzam bebek için ben onu kullanıyorum cnm
Benim doktorumda uyandırma dedi kilo alımı iyi gece uyusun dedi acıkınca uyanır o dedi
Çok istiyorsa normal o doğursun boşver canım dinleme , yıl olmuş 2021 hala neyle uğraşıyoruz millet uzaya bişeyler gönderiyor biz kv ile uğraşıyoruz. Bebek seçiyor nasıl geleceğini biz değil maalesef. normal doğuran ana oluyor da sezeryanla doğuran taşıyıcı ana mı anlamadım gitti

Sorma canm bizde mahvoluyoruz bu döngüde ben mama yı bırakmaya çalışıyorum ayrıca derken acaba doymadımı böyle diye vesvese de yapıyorum

Yok cnm biz hala sonuç bekliyoruz haftaya anca diyorlar nefes almasını kendi başına düzenli hale getiremediler. Bir o kaldı gibi şuan sadece.
Sen iyisin inş bebişinle birlikte
O da düzene girer inşallah.
Çok şükür canım iyiyiz büyüyoruz mucizemle..
Emziriyorum yarım saat 40 dakka sonra kundak yapıp yatağına koyuyorum emziğide ağzına tutuşturuyorum uyuyor canım
Ah o emzik ağzında tutmayı balarsa düşünce mızmızlanmasa iyi yakında bantlıcam suratına

Ben gazı çıkmayınca yatıyorum baktım sıkınıyo filan geri alıyorum omzuma o zaman çıkartıyor gazı bazen

Kızlar bebeğim kucağımda uyuyor yatağına koyduğum an ağlamaya başlıyor deli olucam hiç uyumamış oluyor tabi ne yapmalıyım bna yardımcı olun lutfen
Canim karnı toksa alti temizse gazı da yoksa uyuması lazım aslında. Bazen huysuzluklari da tutuyor tabi ama.
Emdikten sonra dik tut omzuna koy kendiliğinden ağzından çıkıyorlar gazı.

Bitmedi gittiler valla. Kızımda yanımdaydı resmen benim çocuğumu bana vermiyordu. Kucağa alışır bahanesiyle sürekli benden alıyordu her şeye ama her şeye karışıyordu. Çok şükür bu sefer kafam rahat anca telefondan yapar yapacağını işte.

Kvden bahsetmissiniz kizlar biraz okuyabildim. Bende bugün gönderdim 1 haftadır gorumcemle bize gelmislerdi.
Bizimkiler de cok mudahaleci. Sizinkiler emzir doymamış diyorlar bizimkiler de cok emdi daha emmesin uyandırma uyusun diyorlar
Ben genelde cevaplarını verdim ama o an karışmalari bile insanı sinir ediyor.
Bir şey diyince de ben 4 tane büyüttüm diyor.
Ha bir de kv bana kilo almışsın biraz ver dedi. Bende o an eşime sordum sence kilom nasıl diye sen gayet iyisin dedi cevap vermeme gerek kalmadi halbuki 61kiloyum.

Ya daha senin kırkın çıkmamış kilo konusu ne alaka. Bide ona mı kalmış senin kilonun derdi.
Ayrıca sen benim yanımda tığ gibi kalırsın. 93 kiloyum

Ben de şunu farkettim,emzirir emzirmez omzuma alıp gazını çıkarmaya çalıştığımda zaman geçiyor en az bir iki dk,o arada da uyanabiliyor.emzirince uyuyorsa kaldırmıyorum memeden bir iki dk,yerine koymak için omzuma alır almaz çıkarıyor gazını hemen yerine koyuyorum,ama omurunu dik tutmak gerekiyor kaldırınca,pıt pıt falan yok.bende çoğu zaman işe yarıyor dene bakalım

Ya daha senin kırkın çıkmamış kilo konusu ne alaka. Bide ona mı kalmış senin kilonun derdi.
Ayrıca sen benim yanımda tığ gibi kalırsın. 93 kiloyum
103 kiloyum şu an ağzını açan olursa cart diye yırtarım valla lohusayız hepimiz bak sen de doğum yapican daha biz iyi beslenicez ki süt olucak kilo dediğin verilir Allahın izniyle

Okudum mesajlarinizi lohusa döneminde gercekten kimse cekilmiyor…. O nedenle sukur ediyorum kv fln yanimda kalmiyor kimse iyi insanlar ama yinede bu dönemde cekilmiyor yeri geliyor annemi cekemiyorum biseye karistiginda esimle idare ediyoruz ha bugun 2 buyuk kizimi anneme biraktim aksama kadar orda oynadilar bizde dinlendik uyuduk Yani tabiki buyuklerimiz iyiki varlar ama bu dönemde karismasinlar cidden cekilmez yoksa

Ben doğum yaptım memlekete geldim. Kaynanalardan bıktım cumartesi donucem evime. Ama bilin bakalım noldu. Kaynanam bugn birine söylerken duydum o da geliyormuş bizle yenidoğan değil büyük çocuğum yuzunden kavga ettm bende. Balkonda tabure ye çıkmaya alistirdilar kızımı. Birde kahvaltıdan önce ekmek almaya gidip aburcubur alıyorlar kizima. O da yemek yemiyor onları yiyor. En son bugn patladım bu çocuğa annesi ne diyorsa o olcak annesi ne alıyorsa onu yicek diye. Birde kızıma şey ogretmisler. Kızım bana adım soyadimla sesleniyor cidden sinirlerim yıprandı ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…