2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Ben de bir tek ben böyleyim sanıyordum valla canm .12 kg aldm doğum yapıp eve gelince 2 kg gitmişti şoke oldum 24 gün oldu sadece 6 kg gitti maalesef nasıl kilo verecem onu da bilmiyorum iştahım açıldı iyice
Ödem cok sıkıntıymıs. Bende şok oldum eve gelince biraz daha ödem olsa hastanede kilo alıp eve dönecekmisim. Kizımda cok kolay vermistim ama anladim bunda yavas yavas vericem

Kızlar sizinde bebekleri hıçkırık tutuyor mu? Her emzirme sonrası tam uyuyacak bi hıçkırık tutuyor 10 dk çocukta uyku falan kalmıyor
Hıçkırık tutunca emziriyorum anında geçiyor uykuya dalıyor sonrasında.
25 kilo aldım 85 ile girdim şuan 68 im. Son hafta ödemim çok artmıştı kan sulandırıcı verdi doktor çok şükür çabuk attım. Korse takıyorum günde 2 3 defa 2 ser saat. Doktorum 3.gun takmaya başla 40 in çıkınca mekik çekmeye başla dedi

İşte o dediğin çok zor canım tatlıdan uzak durmak mümkün değil .Yemek şuraya dursun tatliyla besleniyorum direk.Hamileyken 9 ay bulanti çektim.hic bir şey yiyemedim şimdi de deli gibi tatlı yemek istiyorum ama kilo yapacak diye korkuyorum

Ödem cok sıkıntıymıs. Bende şok oldum eve gelince biraz daha ödem olsa hastanede kilo alıp eve dönecekmisim. Kizımda cok kolay vermistim ama anladim bunda yavas yavas vericem
Evet zaten sezeryan da alınan narkoz ödem yapıyor 15-20 günü buluyor o ödemi atmak e bir de dünya serum yedik hastanede onun için normal.bunlar.İnsallah fazla uzun sürmez eski.halimize.donmek

Hazır ol o zaman gelecek olan kilolara üzgünüm:) bende hep mide yanmasından birşey yiyemiyordum şimdi rahat yemek yemenin nasıl olduğunu hatırladım valla

Yok canım dur sakin zamanla küçülecek. Biraz kalıyor yine ama ilk günkü gibi olmuyor
Canım sezeryanla alakalıdır belki benim doğumdan sonra direkt düzleşti ya da ilk çocuk diye çabuk toparladım belki
Sezeryandan oluyor canım bende normal dogum gibi iner sanmistim ama olmadı
Hem rahmin küçülmesi zaman alıyor hem de ödemin geçmesi cnm. 1haftaya belli ölçüde küçüldü benimde karnım ama yine 40ın çıkana kadar tam düzleşmeyebilir normal o kadar:)
40 kım çıkana kadar gideceğine dair umut besliycem o zaman. Ay inşallah gider yaa.

İlk doğumsa ve açıklık yoksa maalesef sonu sezaryen oluyor çığlunlukla . Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin eğer bebekte bir skıntı yoksa bekle bence de kilosu flama uygun çünkü :)

Emzirirken çok su içiyorum. İçilmez diyorlar emzirirken bilgisi olan varmı !??
Özel sağlık sigortam bana özel bir hemşire tuttu ve kasın bana 1 saatlik bir eğitim verdi ,
Emzirme kısmına geldiğimizde bana bir soru sordu..
bebeğini emzirdiğinde çok susadığını farkediyormusun dedi ..evet dedim ..
Çünkü beynin sütün bittiğini algılıyor ve sana sinyal veriyor dedi.

En çok süt yapan şey su özellikle emzirirken içilen su diye üstüne basa basa söyledi. ,

Eskileri pek dinlemeyin onlar mesela ilk gelen klostırum gibi besleyici bir maddeyi sağıp atarlarmış ..

Yok bogazina kacarmis çocuğun sanki içtiğimiz su bizim mideye değil ona gidiyor direk
Bence tesadüf birinin başına öyle birşey gelmiş hemen genelleme yapmışlar saçma yani içtiğimiz su nasıl etkilesin bebeği. hadi en fazla hava yutturma olabilir bebeğe. Bebeğimi emzirmeye başlayınca göreceğim bende bakalım ilk bebişte de böyleydim ama.

İlk doğumsa ve açıklık yoksa maalesef sonu sezaryen oluyor çığlunlukla . Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin eğer bebekte bir skıntı yoksa bekle bence de kilosu flama uygun çünkü :)
Amin canım inşallah ilk doğumum bakalım nasıl olacak doktorun seni de alttan muayene etmemişti hiç değil mi öyle hatırlıyorum beni de doktorum muayene etmedi ancak 41 haftadan sonra ederim falan dedi bugün randevum var bakalım ne diyecek fazla ağırlaştım ağrılardan duramıyorum doğurmak istiyorum

Reactions: H E
Evet benı etmedi ama benım 2. Doğumdu:)

ilk hamileliğimde 37. Hafta da etmişti ,

ama bazı doktorlar buna gerek duymuyor doğum esnasında bakıyor

Bende 10 kilo almıştım 76 ile doğum yaptım
Doğumdan sonra 5 kilo gitmişti sonrada ishalden dolayı 5 günde 6 kilo gitti
Şu an 64-65 arasıyım çok az göbek kaldı karnım çok yumuşak benimde
sen böyle söyleyince bir heveslendim ama eve gidince aynı kiloyla karşılaşacakmışım gibi hissediyorum ya.

kızlar acil süt arttırıcı damla ismi yazarmısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…