2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Ha
Hangi mama başladınız benimde aynı durum

Doyup doymadığını nasıl anlıyorsunuz? Bizimki kolik sanırım. Sürekli ağlıyor gazı var meme istiyor. Yani yetiyor heralde. Mama versem mama da alır bence. Gaz olacak diye korkuyorum veremiyorum.
Doymayınca ağlamıyor bende anlayamıyorum doyuyor mu doymuyor mu sadece bez leri kuru olmaya başladı doktor doymuyor dur dedi

Merhaba, temmuz annesi olacaktım fakat kızım erken geldi ve haziran annesi oldum
Gögüs ucum küçük olduğu için bebeğim memeyi tutamıyor. Süt de indikçe gögsüm iyice gerildi ve iyice tutamaz hale geldi. Lansinoh gögüs ucu çıkarıcı sipariş verdim sizce faydası olur mu?
Bu süreçte çözüm bulana dek sütümü sağıp şırınga ile versem sizce iyi olur mu?
Önerileriniz var ise çok memnun olurum

Doyup doymadığını nasıl anlıyorsunuz? Bizimki kolik sanırım. Sürekli ağlıyor gazı var meme istiyor. Yani yetiyor heralde. Mama versem mama da alır bence. Gaz olacak diye korkuyorum veremiyorum.
Eğer elleri sımsıkı yumruk yapıyorsa, kimilkimilsa, omzuna aldığında omzunu emiyor ellerini iştahlı emiyorsa, ağzının kenarına dokununca kuş gibi ağzını açıp araniyorsa hele canı yanmış gibi uzun ağlıyorsa açtır. Doyunca aranmaz mayisir elleri açılır .
Kolik hergun neredeyse aynı saatte huzursuzlanir ikinir , ikindikca emmek ister memeyi verirsin kızar memeyle kavga eder.

Evet ilk günler ben de bu durumdaydım sağıp biberonla verdim hep. Çok şükür şu an emebiliyor. Enjektör, minik kadeh, kaşık biberon deneyebilirsiniz biberon riskli ben de korktum meme reddi olur diye ama hazırlıksız yakalanmıştım.

Evet bizimki aç değil direk kolik. Sürekli meme istiyor ama kavga halinde. Gerçekten açsa yapışıp 2 mememi bitiriyor. Huysuzluktan istiyorsa ki çoğunlukla böyle kavga ediyor 2 fırt alıp kaçıyormbağırıyor tekrar geliyor. Manyak gibi hareketler yapıyor memeye.

Bizimki kakasını yapacağı zamanda meme arıyor . Üçünü tutup çekiyor öyle yapıyor. 2 gündür de saat başı emmeye başladı sıcaklardan bayılıyor yavrum. 15 dk emiyoduysa 10 dk emiyor .

Estağfurullah korkularimizin olması normal bunun geçeceğini tekrarla kendine . Oğlumda otobüste evimize gelince indigimizi bilmem İstanbul da malum trafik kalabalık otobüs. Bu başlardı ağlamaya ben de soğuk terler bosalirdi hemen otobüsten önerdim Ben de şimdi bebek arabasiyla tek başıma binemem sanırım. Tek başıma hakimiyet saglayamam fazla gururluyum binerken inerken kimseden de ölsem yardım isteyemem. En iyisi aldım kucağıma gidip geldim çok da rahat ettim. Şimdi kanguru bakıyorum onunla dışarda çok rahat ediyorum.
Kötü şeyler aklıma getirme yavaş yavaş çıkar gelirsin .

Bizde öyleyiz . Gündüz sakin uyuyor uyanıyor. Gece 12-1 gibi başlıyoruz evde kucakta volta atıyoruz. 3.5 gibi uyucaz sandım yataga geçtik. 5te başa sardık bende süt bitti bu sefer açlıktan ortalığı ayağa kaldırdı .
Gece şöyle yapıyorum. Bebisin sırtını gogsume yasliyorum tuvalette oturtur gibi bacaklarını açarak tutuyorum. Öyle volta atıyorum. Öyle rahatlayıp kucakta uyuyor. Dene istersen

Emzik konusu zaten tartışmalı bir konu ,herkesin kendi fikri .Benim kolik bir kızım uyanık olduğu her dakika emmek istiyor oyalayabimek adına emzik veriyorum ama almıyor boş boş .İlk kızım da öyleydi onun için pekmeze ucunu.degdiriyorum oylelikle.oyalaniyor.bir zararı olduğunu farkeder sen zaten vermem .Herkesin kendi tercihi neticede.Eskiler şekerli su verirmiş ona bakarsanız doğar doğmaz o çok mu iyi bir şey tabiki hayır.ama sapasaglamlarmis

Hnmlar eldivenleri cikarttiniz mi ben cikartmaya korkuyorum elleri hep yüzünde gözünde nasıl yapsam

Hnmlar eldivenleri cikarttiniz mi ben cikartmaya korkuyorum elleri hep yüzünde gözünde nasıl yapsam
İlk gün üşür diye taktim o çıkardı daha da giydirmedim. Tırnaklarını kestim bişey olmadı. Törpüleyebilirsin tırnaklarını bişey olmaz. Dokunması temas etmesi iyi gelir canim

pekmezi ben bile yiyemiyorum ciğerimi yakıyor bebeğime veremezdim. Burnuna minik pıt pıt vurunca alıyor emizigi uyuyunca bırakıyor. Koligin alasını yaşadım oglumda emzik almamıştı yine de denemedim. Ne bileyim uykusuz günleri kolikligi gazı göze alarak istedim kucaksa kucak memeyse meme ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…