Valla her şeyden korkar olduk canım ne bileyim bana sorarsanda normal ama duymuştum sanki otizimi tetiklediğini öyle olunca işler değişiyor.Cnm benim bebegimde bakiyor isik ses hepsi dikkat cekiyor bunlar normal seyler hatieliyorum diyer bebeklerimde oyleydifazla izlemesine musade etmiyorum ama bazen oyun halisina koyuyorum heryere bakmasina iizn veriyorum her bebegin tvye bakip otizm olcagini dusunmuyorum acilcasi..
Tabiki fazla bakmasin otizmden önce gözlerine zarar. Ama herseyden korkmayin rahat olunValla her şeyden korkar olduk canım ne bileyim bana sorarsanda normal ama duymuştum sanki otizimi tetiklediğini öyle olunca işler değişiyor.
TV telefon otizmi tetikliyor canim evet. Bende baktığını gördüğüm zaman kapatıyorum hemen veya tersi yönüne çeviriyorum.kızlar ya benim bebeğim sürekli televizyona bakıyor çeviriyorum hep ama rasgele koyduk mu illa kafasını o yöne çeviriyor. iyi olamdığını biliyorum elimden geldiğincede izlemesin diye her şeyi yapıyorum ama tek benimki mi böyle merak ettim. otizim gibi şeyleri tetikliyor diye duymuştum bilgisi olan var mı nelere diklat etmeliyiz yada nelerden uzak tutmalıyız.
Canım 4240 doğdu iri bebekti, 3900 ile çıktık ama ilk hafta 3800e düştük, 12.günde 3900 anca olmuştu hemen mama takviyesine başladık. 16.günde yani 4 gündr yakalamıştı 4200 4100 civarını. Sonra 1 ay kadar anne sütünün yanında mama verdim 3 4 bazen 5 kez. Ondan sonra da 10 gün öncesine kadar ara ara süt yok gibi hissedince verdim mama işte.
Ya dün uyanamadım 6 saat beslenmemiş oldu ilk kez. Ağlamadı da. Uyandırıp beslediğimde çok da açtı. Bilemiyorum ya geceleri uykusu ağır belki de. Gün içinde 2.5 saatten fazla asla dayanamıyo açlığa..
kızlar ya benim bebeğim sürekli televizyona bakıyor çeviriyorum hep ama rasgele koyduk mu illa kafasını o yöne çeviriyor. iyi olamdığını biliyorum elimden geldiğincede izlemesin diye her şeyi yapıyorum ama tek benimki mi böyle merak ettim. otizim gibi şeyleri tetikliyor diye duymuştum bilgisi olan var mı nelere diklat etmeliyiz yada nelerden uzak tutmalıyız.
aminn canım benim.TV telefon otizmi tetikliyor canim evet. Bende baktığını gördüğüm zaman kapatıyorum hemen veya tersi yönüne çeviriyorum.
Sadece TV izlemek otizm yapmıyor belki ama genetik bir yatkınlık varsa hızlandırıyor diye biliyorum bende.
Allahim esirgesin çocuklarımızı.
Haklısın elimizden geleni yapalım biz.Benim bebişin 7-8 saat uyuduğunu bilirim gece hiç uyandırmadım emzirmek için. Aç olduğunda zaten kıpırdanıyor aranıyor emziriyorum gece. Ama deliksiz uyuyorsa hiç uyandırma uykusunu bölme. Depodan kullanıyodur onlar
Ben de dikkat etmeye çalışıyorum ama ister istemez görüyor bakıyor. Özellikle babasına emanet ettiğimde ikisini oturmuş tv izlerken buluyorumyani şu an daha çok anlamlandırmıyor bence etrafı. Yani tv ye bakmakla duvardaki resme bakmak aynıdır diye düşünüyorum bu ayda. Tabi büyüdükçe daha dikkatli olmak lazım
Allah yardimcin olsun cnm bazen iste bilemiyorsun herseyi deniyorsun.. en iyi annesi tanir bebeginiKızlar tam 3 ayı doldurduk dün. Ama atak mıdır bilmem benim kız uyumuyor ağlıyor uykusu gelince. Emzik zaten almıyor memede uyuyordu şimdi oylede uyumuyor salıncakta ayakta sallıyorum uyumuyor çok zorluyor bizi 2 gündür eli sürekli ağzında aç mı anlamıyorum elini emiyo sürekli mama vermiyorum deneyeceğim ama neden uyuyamıyor ki. Gaz olurmu 3. Ayda. Sap sımplexe başladık bugün. Laktoz inteloransı olduğu için relaktaz damla kullanıyorz bide maflor damla. İnsan ne yapacağını bilemiyor gaz sancısı gibi ağlaması. İnşallah geçer gece 2 de zor uyuttk çarşafta sallayarak.
Hoşgeldin aramızaaKızlar tam 3 ayı doldurduk dün. Ama atak mıdır bilmem benim kız uyumuyor ağlıyor uykusu gelince. Emzik zaten almıyor memede uyuyordu şimdi oylede uyumuyor salıncakta ayakta sallıyorum uyumuyor çok zorluyor bizi 2 gündür eli sürekli ağzında aç mı anlamıyorum elini emiyo sürekli mama vermiyorum deneyeceğim ama neden uyuyamıyor ki. Gaz olurmu 3. Ayda. Sap sımplexe başladık bugün. Laktoz inteloransı olduğu için relaktaz damla kullanıyorz bide maflor damla. İnsan ne yapacağını bilemiyor gaz sancısı gibi ağlaması. İnşallah geçer gece 2 de zor uyuttk çarşafta sallayarak.
Cnm ben karismiyim ama belki emzige alsitirabilirsin demekki ariyor emmeyi.. eldense emzik emmesi daha iyi.. ilk atar emzigi her bebek oyle tam tutamaz ama oyle oyle alisiyorlarGün ola ki yeni bir sorunla karşılaşmaya görelim. Şimdide parmak emerek uyuma alışkanlığı başladıher uyutmadan önce emzirmeye çalıştım emme ihtiyacını doyursun diye ama nasıl keşfettiyse sallanmak istemiyo parmakla uyucak illa. Elini tutarak uyutsam bile bi bakıyorum arada yine parmak ağızda. Uykuya bu şekilde dönüyor yani. Emzik atan memeyle kavga eden bu çıcuğu nasıl vazgeçirebilirim ki bundan? Sizlerde de var mı?
Yok hep deniyorum ama diliyle itiyor. Çıkarmazsam öğürüyor. Madem emmek istiyor niye bu kadar karşı anlamıyorum. Birara yoğunbakımdaki gibi emziği kumaşla bağlayıp kafasına geçirmiştim emzik kayana kadar emiyordu uykuda. Ama şimdi hareketlendi o da durmuyor. Başka emziğe nasıl alıştırılır ki elinle sürekli ittirsede çekmeden tutuyorum işe yaramıyor. Formulü var mıdır bu işin parmağa iyice alışmadan? Çünkü gerçekten rahat parmağı ağzına soktuğu gibi sallanmadan uyuyçmaya başlıyo uyansada kendini uyutabiliyor..Cnm ben karismiyim ama belki emzige alsitirabilirsin demekki ariyor emmeyi.. eldense emzik emmesi daha iyi.. ilk atar emzigi her bebek oyle tam tutamaz ama oyle oyle alisiyorlar
Ayni xanim bizimki de. Parmağını hatta elini ağzına sokuyor cuk cuk emerek uyuyor. Bazen sinirleniyor falanGün ola ki yeni bir sorunla karşılaşmaya görelim. Şimdide parmak emerek uyuma alışkanlığı başladıher uyutmadan önce emzirmeye çalıştım emme ihtiyacını doyursun diye ama nasıl keşfettiyse sallanmak istemiyo parmakla uyucak illa. Elini tutarak uyutsam bile bi bakıyorum arada yine parmak ağızda. Uykuya bu şekilde dönüyor yani. Emzik atan memeyle kavga eden bu çıcuğu nasıl vazgeçirebilirim ki bundan? Sizlerde de var mı?
Gercekten cnm ben bazen uyuyana kadar dalana kadar ögursede diliyle itsede tekrar tekrar agzina emzigi verdim ve elimle tuttum cunku alismasini istedim inan daha yeni yeni alisti.. bazilari daha cabuk alisiyor bazilari daha gec diyer kizlarim dogar dogmaz tutmuslardi bu kizim zorladi biraz ama suan emziksiz uyuyamiyor birde elinde bebegini tutuyorYok hep deniyorum ama diliyle itiyor. Çıkarmazsam öğürüyor. Madem emmek istiyor niye bu kadar karşı anlamıyorum. Birara yoğunbakımdaki gibi emziği kumaşla bağlayıp kafasına geçirmiştim emzik kayana kadar emiyordu uykuda. Ama şimdi hareketlendi o da durmuyor. Başka emziğe nasıl alıştırılır ki elinle sürekli ittirsede çekmeden tutuyorum işe yaramıyor. Formulü var mıdır bu işin parmağa iyice alışmadan? Çünkü gerçekten rahat parmağı ağzına soktuğu gibi sallanmadan uyuyçmaya başlıyo uyansada kendini uyutabiliyor..
Ben oğlumu bebekken değilde 2.5yaşında bırakmıştım.o sırada 3 aylık bebek vardı aynı kreşte. Çayı katında beşikli bir odası vardı ses gitmesin diye ayrı konuyordu. Her türlü bakımj yapılıyordu annede kreşe gittiğinde kameradan izleyebiliyordu. Zaten sürekli besle, bez değiş, biraz oyun sonra yatak modunda oluyorlar orada. Başka bebekler varsa birlikte oyun imkanı oluyor. Ama çok iyi seçmen lazım. Sanırım ilk 1 hafta deneme oluyor ben bile o zaman önce 2 saat sonra yarım gün sonra tam gün beklemiştim. Zor bir karar gerçektenSevgili çalışan anneler.. Sizlere bir şey danışmak istiyorum. Gündüz bakımevleri hakkında ne düşünüyorsunuz? İkinci dönem çalışmaya başlayacağım çok yüksek ihtimal. Bebeğim de o zaman 7 aylık olmuş olacak. Bakımevi-kreş e bebeğini bırakan var mı? Memnun mu? Ne bakıcıya ne de bakımevine bırakmaya gönlüm razı değil ama mecbur böyle olması gerekiyor
Hoşbuldum galiba 3.ay en zorlu aylardan ya. Ne derdi var anlamak çok zor inşallah düzelirler kısa zamanda.Hoşgeldin aramızaa
Normal yani öyle öğürmesi ittirmesi. Ne bileyim kötü birşey yapıyormuşum gibi gelmişti ama parmak çıkınca şimdi denemeye devam edeyim madem emziğe. Ay inş vazgeçer de emziği tutarGercekten cnm ben bazen uyuyana kadar dalana kadar ögursede diliyle itsede tekrar tekrar agzina emzigi verdim ve elimle tuttum cunku alismasini istedim inan daha yeni yeni alisti.. bazilari daha cabuk alisiyor bazilari daha gec diyer kizlarim dogar dogmaz tutmuslardi bu kizim zorladi biraz ama suan emziksiz uyuyamiyor birde elinde bebegini tutuyor
Sevgili çalışan anneler.. Sizlere bir şey danışmak istiyorum. Gündüz bakımevleri hakkında ne düşünüyorsunuz? İkinci dönem çalışmaya başlayacağım çok yüksek ihtimal. Bebeğim de o zaman 7 aylık olmuş olacak. Bakımevi-kreş e bebeğini bırakan var mı? Memnun mu? Ne bakıcıya ne de bakımevine bırakmaya gönlüm razı değil ama mecbur böyle olması gerekiyor
Aynen ya sinirde yapıyo hırsla emiyor arada. Resmen diş sancısı çekiyo gibi ama en ufak diş belirtisi görünmüyor ağızda. Parmak emzikten beter ya 10 yaşında hala parmak emen tanıdıklarım var hem dişlere zarar hem parmağa. Emziği denemeye twkrar başlıyorumAyni xanim bizimki de. Parmağını hatta elini ağzına sokuyor cuk cuk emerek uyuyor. Bazen sinirleniyor falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?