- 20 Eylül 2020
- 4.064
- 4.463
- 133
5 yaşinda canim kilosu yüzde 30 boyu 50 de. Şimdi kiziminda boyu iyi doktor yüksek persentilde dedi 69 cm babasida öyle uzun zayıfKızın kaç yaşındaydı canım. Aman öyle olsun ya. Zekası motor gelişimleri iyi olsun da gerisi önemli değil.
Benim tek korkum şu kusmalarının gelişimini etkileyecek olmasıydı. Kardeşim çok kusuyordu böyle diyorum ya. Çok zayıftı. Hep üniversite hastanesinde metabolizma bölümüne gittiler 1 yaşından sonra gelişimi takip edildi. Özel mamalar vitaminler kullandı. Elleri ayakları biraz ufak kaldı. Boyu uzadı da neyse ki. Sonra o vitaminlerden de böbrek taşı oldu yavrucak. Hala böbrekleriyle uğraşıyor. 20 yaşına geldi.
Ben o yüzden panik oldum. Bu filmi daha önce seyretmiş gibiyim. Annem memeyi biberonu itmesini kusmasını gördükçe bakamıyor zaten tıpa tıp aynı hareketler.
Yoksa ben zayıflığına falan takılmıyorum. Zayıf da değil kilosu gayet iyi bence yeterli. Kendi persentilinde gidiyor işte. Kardeşimde 5. Ayda kilo kaybı olmuş defterini saklamış da annem ona baktık.
benimde boy uzun bana çekselerdi kiloda iyi olurdu heralde ben de vermeye uğraşicam şimdi çokta lazim bi şey değil canim cikacak verirken
Boyuda anca 1 cm uzamış ama kilosuna böyle olunca bi anda gelişimi için tedirgin oluyor
Yoksa dediğin gibi sağlikli olsunlar yeterli persentilde düzgün gitsinde
kusmasına ayrı sorun zar zor içiyorlar birden onuda kusuyolar ne var ne yoksa çikariyor beslenemeyecek diye insan korkuyor şimdi çişi zaten olmamiş onuda kustu gitti
Seni anliyorum arada bir böyle bi de hep olursa daha çok endişelenir insan kardeşinle bir tutmamaya çaliş mamayla kusmuyormuş sonuçta hem büyüdükçe geçecek inşallah
Son düzenleme: