Dikişten sınra düzeldi biraz canım inşallah iyileşirAz bi iyileşmesini bekle,bir başka doktora daha gösterirsin o da normal görürse rahatlarsın
Canım bizimkide pütürlü püre vs hiç yemiyordu artık masaya bizimle oturuyor ne yiyorsak ondan ısırarak yiyor resmen çocuğun canı parça parça yemek istiyor ekmek köfte makarna vss herşey yiyorKızlar benim bebek pütürlü yemiyor kıymayı bile geri çıkartmak istiyor öyle yapınca da kusuyor nasıl çözğm bulabilirim sizce
Ben yaptiracagmKizlar 9.ay kizamik asisini yaptiracak misiniz?
Bizim ebe 9.ayda tahlil yapılacak dedi sadece o kadarKizlar 9.ay kizamik asisini yaptiracak misiniz?
succulentaski uzun zamandır yazmıyorsun nasılsınız aliş bey iyimi
Merhablar deneyimli anneler. Benim oğlum sanırım covid oldu 7 buçuk aylığız, temmuz annelerindenim.
Oğlumun ateşi 39.3e çıktı 1 kez, 39.1e 2 kez çıktı. Ateş konusunda aşırı deneyimsiz olduğumuzdan engelleyemedim bu çımışları aslında 38.5ken falan calpolu düzgün vermem gerekirmiş 1çay kaşığı vermiştim meğersem 5ml vermeliymişim...
Doktor korona da olsa üşütmüş de olsa aynı tedavi dedi. 6 saatte 1 calpol. Ateş 38falansa düşürmeye çalışmayın dedi ki çok haklıymış 37.7 idi yukarı ani fırlayıp indi, calpol verdik çocuk şimdi 35.5 oldu.. inşallah iyileşme sürecini uzatmamışızdır. Ateş 39 olursa ve düşmezse calpolle 10 dk ılık duş dedi. Duştan sonra da düşmezse yarım ölçek dolven dedi. Ama calpol aynen devam 6 saatte 1 şeklinde.
Belki birinin işine yarar diye yazmak istedim. İnsanın eli kolu çok bağlı oluyormuş.
Ateş 39 üstü doktor bir zarar vermemiştir dedi, uzun süre durmadı öyle ama belki 10 dk olabilir, 37.7den ani sıçradı yarım saat 1 saat içinde. Zarar vermemiştir değil mi siz de yaşadınız mı?
Bir de ne giydireceğimi ne örteceğimi aşırı aşırı şaşırdım bu konuda yardım edebilir misiniz bana. Ateş kaça düşünce ne giydireyim kaça çıkınca ne giydireyim çok kararsızlık yaşıyorum...
Ben doktoruma danistim yaptir dedi. Ancak covit olduk maalesef 15 gün sonra yaptırırımKizlar 9.ay kizamik asisini yaptiracak misiniz?
Merhaba geçmiş olsunMerhablar deneyimli anneler. Benim oğlum sanırım covid oldu 7 buçuk aylığız, temmuz annelerindenim.
Oğlumun ateşi 39.3e çıktı 1 kez, 39.1e 2 kez çıktı. Ateş konusunda aşırı deneyimsiz olduğumuzdan engelleyemedim bu çımışları aslında 38.5ken falan calpolu düzgün vermem gerekirmiş 1çay kaşığı vermiştim meğersem 5ml vermeliymişim...
Doktor korona da olsa üşütmüş de olsa aynı tedavi dedi. 6 saatte 1 calpol. Ateş 38falansa düşürmeye çalışmayın dedi ki çok haklıymış 37.7 idi yukarı ani fırlayıp indi, calpol verdik çocuk şimdi 35.5 oldu.. inşallah iyileşme sürecini uzatmamışızdır. Ateş 39 olursa ve düşmezse calpolle 10 dk ılık duş dedi. Duştan sonra da düşmezse yarım ölçek dolven dedi. Ama calpol aynen devam 6 saatte 1 şeklinde.
Belki birinin işine yarar diye yazmak istedim. İnsanın eli kolu çok bağlı oluyormuş.
Ateş 39 üstü doktor bir zarar vermemiştir dedi, uzun süre durmadı öyle ama belki 10 dk olabilir, 37.7den ani sıçradı yarım saat 1 saat içinde. Zarar vermemiştir değil mi siz de yaşadınız mı?
Bir de ne giydireceğimi ne örteceğimi aşırı aşırı şaşırdım bu konuda yardım edebilir misiniz bana. Ateş kaça düşünce ne giydireyim kaça çıkınca ne giydireyim çok kararsızlık yaşıyorum...
Cok gecmis olsun.Ben doktoruma danistim yaptir dedi. Ancak covit olduk maalesef 15 gün sonra yaptırırım
Bazı bebeklerde yutma güçlüğü oluyormuş onu bi araştırıp baksanız. Bir de ağzı açık mı uyuyor bebeğiniz? Geniz eti büyümesi olabilir belki. Daha kapsamlı bunları da değerlendirecek bir doktora görünmenizde fayda var. Bu süreçte de kilo alması için benim oğlum da alt sınırda yaptığım şu. Kemik suyu ile irmik veya pirinç unlu muhallebi yapıyorum. Eğer alerjisi yoksa içine tereyağ katabilirsiniz. Sabahları da yumurta labne avokadoyu blenderda pütürsüz yapıp yulaf muhallebiye katabilirsiniz. Akşam yemeklerin suyunu veriyorum demişsiniz ama yemeğin salçalı suyu ona kilo aldırmaz malesef daha yoğun kıvamlı çorbalar muhallebiler vermelisiniz. Mesela tarhana çorbasını az suyla muhallebi kıvamında hazırlamak gibi. Bence önce kilo alımını normal seviyeye getirip sonra ezerek pütürlü vermeye odaklanın. Benim oğlum da pütür sevmiyor her şeyi blender yapıyorum biraz persentili arttıkça pütürlere geçerim. Şimdi gelişimini daha çok önemsemek zorundayımBir de işte öyle ezip ezip verdim diye mi nedir onları sevmiyor. Elimle parça parça koparıp verirsem anca bi iki lokma yiyor. Su da içmiyor elinde tutuyor suluğu kemirip atıyor az içse rahat yiyecek yutacak belki. Yulaf lapasını belki yiyemez de birçok unla denedim muhallebi yapmayı. Armut rendeledim geçen yoğurdu seviyor diye kattım içine yedi yedi birikti galiba ağzında yutuyor sandım bende çok küçük rendeledim kayboldu çünkü. Yok onu da kustu sabah yediğiyle beraber baya çıkarıyor hemde. Neyse kusa kusa alışır inş diyerek denemeye devam edeyim ben ezmelere napalım. Acıkacak yiyecek elbet
Ağzı açık uyumuyor daha doğrusu emzikle uyuyor ama atınca kapalı yani ağzı. Muhallebiyi kesinlikle yediremedim. Yanlış anlaşıldım galiba pütürlü yesin diye diretmiyorum zaten. Sadece sıvı harici şeyleri yedirmekte zorlanıyorum. Püre gibi şeyler verdiğimde sevmediğini parça parça hafif ezip verdiğimde daha bi isteyerek yiyor.mesela kahvaltıda yumurta sarısını karışımlarla yediriyorlar genelde püre gibi. Bizimki sevmedi. Elimle yumurtayı peyniri zeytini ezip veriyorum ıhlamurla falan yurturuyorum ya da mamasını yemek sırasında veriyorum. Fazla çeşit deneyemedim avokado yulaf falan onlara da başlayacağım biraz alışsın. Kemik suyu un vs demişsiniz onları çorbalara katıyorum zaten yine muhallebi yaptığımda yemiyor. Damak tadı var galiba şimdiden. Salçalı yemek suyunu da aynı şekilde kilo alsın diye vermiyorum tek derdim alıştırmak. Daha 1 ay öncesine kadar kaşığı ağzına almıuordu dudaklarını aralıyordu sadece.yani benim bebeğin geçmişini okuduysanız kilo geriliğimiz zaten emme sorunu yüzünden oldu. Hortumla beslenmekten buralara gelebildik. Kesinlikle kiloyu dert etmiyorum artık. Zor bi bebek maalesef çoğu bakımdan.ama gelişme var yavaş yavaş katıya alışmaya başlıyor öğürmeleri azaldı sanırım bu da zaman alacak. Bunu da atlatırsak gerisi kolay olacak inşBazı bebeklerde yutma güçlüğü oluyormuş onu bi araştırıp baksanız. Bir de ağzı açık mı uyuyor bebeğiniz? Geniz eti büyümesi olabilir belki. Daha kapsamlı bunları da değerlendirecek bir doktora görünmenizde fayda var. Bu süreçte de kilo alması için benim oğlum da alt sınırda yaptığım şu. Kemik suyu ile irmik veya pirinç unlu muhallebi yapıyorum. Eğer alerjisi yoksa içine tereyağ katabilirsiniz. Sabahları da yumurta labne avokadoyu blenderda pütürsüz yapıp yulaf muhallebiye katabilirsiniz. Akşam yemeklerin suyunu veriyorum demişsiniz ama yemeğin salçalı suyu ona kilo aldırmaz malesef daha yoğun kıvamlı çorbalar muhallebiler vermelisiniz. Mesela tarhana çorbasını az suyla muhallebi kıvamında hazırlamak gibi. Bence önce kilo alımını normal seviyeye getirip sonra ezerek pütürlü vermeye odaklanın. Benim oğlum da pütür sevmiyor her şeyi blender yapıyorum biraz persentili arttıkça pütürlere geçerim. Şimdi gelişimini daha çok önemsemek zorundayım
Çok teşekkürler canımMerhaba canım biz 5 aylıkken atlattık. Pozitif çıktı test de yapmışlardı. Ateşimiz 41 oldu. Ama bir şey olmadı. Sonra bir kaç kez 39 a da çıktı. Ilık duş ve calpolle hemen düşüyor bunların ateşi. Emiyorsa bol bol meme ver düzelecek.
Dirençli olursa ateş düşmezse calpolle tehlikeli olabilir demişti doktorumuz. Bir de 5 gün boyunca yükselmeye devam ederse yatış veririz dedi. Ama bizim 3. Gün iyileşti.
Çok çok geçmişler olsunMerhaba geçmiş olsun
Ben eşim ve bebeğim covit olduk.ilk bebeğimin ateş-i cıktı. 38.3 ken calpol verdim. Düşmedi doktora götürdüm. Ptt gerek yok hafif boğazı kızarık dedi. 2 gün sonra öksürük başladı. Acil de akciğer grafisi ve pcr yapıldı. Covit pozitif cıktı ve akciğerlerine inmiş maalesef. Antibiyotik balsadik hemen .Çok zor geçti bizim simdi daha iyiz 6.gün deyiz
Bizimki 8de tahlil 9 da izlem var dedi aşı demedi. İsteyerek mi yaptırıyoruz ki kızamığı?Bizim ebe 9.ayda tahlil yapılacak dedi sadece o kadar
Bizimki 8de tahlil 9 da izlem var dedi aşı demedi. İsteyerek mi yaptırıyoruz ki kızamığı?
Gidince sorarım artık varsa yaptırırız onu da.Bizimki 9. Ayda kızamık aşısı var dedi ama alerjik bebek yaptırma istersen dedi. Bu yeni eklenmiş aşı takvimine sanırım ve her ilde farklı uygulanıyor olabilir salgın durumuna göre.
Gidince sorarım artık varsa yaptırırız onu da.
Merhaba. Ben de aynı sorundan muzdaribimKızlar anal fissür(makatta çatlak) olan var mı aranızda,geçirmek için neler yapıyorsunuz,ben çok zordayım büyük tuvalete girince 7,8 saat süren ağrım oluyor,bebeğimi 10 dk zor emziriyorumAntibiyotik verdi doktor,günde 3 kez sıcak suya oturuyorum,orayı yağlıyorum sürekli,kabız olmamaya çalışıyorum,kaç günde geçer acaba,wc ye gitmeye korkuyorum,ağrım başlayınca dünyam kararıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?