2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298

Su da mesela bizimki asla biberondan içmez. Biz biberonu tamamen sandığa kaldırdık çünkü mama ve su içmiyor. Suyu bardakta veriyorum azcık içiyor. Ama normal çiş yaptığı için demekki su ihtiyacını bi şekilde karşılıyor.
Belki de tatlı şeyleri sevmiyordur biraz da tuzlu tarifler dene hatta yeşil Elmalı ekşimsi falan değişik tat çeşitleri denet. Benim kız mesela tatlıdansa tuzluyu daha çok seviyor onu farkettim. Baharatsız mercimek çorbası , havuç çorbası, tavuk suyu çorbası falan deneyebilirsin.
Pekmezli yoğurt faydalı ve genelde bebekler seviyor.
İştah sorunu olduğunu düşünüyorsan iştah açan şeylere yönel bi arkadaşım çörek otu yağı içiriyor hergün bi kaşık sanırım çok faydalıymış.
Ama anlattıklarına göre iştah probleminden çok sanki yutamadığı için kusuyor gibime geldi. İştahı olmasa ağzına almaz ağzını açmaz falan. Ama alıp kusuyosa yutamıyodur o da boğaz kaslarının gelişmesiyle alakalı. Biraz iri parçalı şeyler yurtukça gelişir.
Sleepy 5 kullanıyoruz biz de. Bizimki de karnının üstünde dönüyor, ters ters kayıyor, ayakta duruyor ama emekleme yok. Kilolu bebeklerin biraz geç oluyor emekleme yürüme işi. Arkadaşımın bu aylardayken yürümüştü kızı. Biz daha emeklemeye geçemedik.

Kızlar sleepy bez online marketten sipariş etmiştim cırtlı bez yerine kilot bez gelmiş açmış bulundum paketi. Daha önce hiç kullanmadım külot bez kullanan var mı?
Kaka yapmıştı çıkarırken çok zorlandım makasla yanlardan kestim ne saçma bi icat bu ya bu bezi bulaştırmadan nasıl çıkarabiliriz ki ?

Canım doktora götürdüm tekrar dikiş attı resmen içine kaçıyordu pipisi , simdi sanki bir tık düzeldi ama zamanla dahada düzelcek diyor kafama çok taktım korkuyorum ya …

Aynen cnm iştah iyi ağzını açıyor geçen aya kadar onu da açmıyordu kaşığın ucuyla veriyordum ama şimdi iyi. Hatta ilk defa ağzına gelen şeyleri önce bi tadıyor kafasını çevirip nam nam yapıyor sonra yiyor:) mercimek çorbası yaptım kimyon koydum sadece biraz da tuz pek sevmedi birkaç kaşık aldı. Baharatlı da denettim daha iyi yedi ağzının tadını biliyor akşam bezelyenin suyuna biraz ezdim kabuğunu soyup nokta kadar kıyma parçaladım patates falan. Güzel yiyor dedim tam yine kustu ama bu sefer azdı neyseki. Belki kusmalar yavaş yavaş azalır alılınca biter diye ümitlendim açıkcası. Suyu da alıştırma bardağı var kenarlarından tutma yeri var kendi içer belki dedim ama ısırıyor sadece. Bardakla da veriyorum ama ağzını kapatmadığı için sularda dökülüyor ağzından benim işim uzun galiba. Biraz muhallebi yedirebilseydim kiloya yardımcı olurdu en azından ama kalorili mama ile bile kilo almıyor bence minyon benim bebiş. Baba da abi de zayıf yeselerde. İnş öyledir yani napalım sağlığını etkilemesinde:)

Canım doktora götürdüm tekrar dikiş attı resmen içine kaçıyordu pipisi , simdi sanki bir tık düzeldi ama zamanla dahada düzelcek diyor kafama çok taktım korkuyorum ya …
Az bi iyileşmesini bekle,bir başka doktora daha gösterirsin o da normal görürse rahatlarsın

Kızlar bu adım adım büyüyorum setini bilenleriniz vardır,almayı düşünüyordum ama okudum ki iflas etmişler ya.kullanan arkadaşlarım da çok memnundular,bilgisi olan alternatif bilen var mı

Kızlar bu adım adım büyüyorum setini bilenleriniz vardır,almayı düşünüyordum ama okudum ki iflas etmişler ya.kullanan arkadaşlarım da çok memnundular,bilgisi olan alternatif bilen var mı
Ben bardabas a üye oldum 6. Ayından beri her ay aktivite kutusu geliyor. 2017 de kızkardeşim bebeği için üye olmuştu oradan biliyorum. Şu an için memnunum.

Ben büyük oğlumda kullandım makasla kesmene gerek yok yırtılıyor kolayca yanlar

Kızlar nasılsınız bebisler büyüyor malum çok giremiyorum girsem de okuyup cikiyorum inşallah hepimiz daha iyi günler olur
Kızlar oğlum.13 Haziran doğumlu ama.meme reddi yaşıyor biboran vermiyorum ama niye oldu anlamadım ne yapım bir fikir verin ne olur emzirmek istiyorum nerde yanlış yaptım acep

Merhaba benim bebegimde de buaksam kakasinda kan gordum ve popoda kizariklik...sizinki gecri mi?neler yaptiniz

Merhaba cnm benim kizimda 14 haziran doğumlu neredeyse 2 ayliktan beri meme reddi var bu konuda zorlama cok mu ek gida aliyor belki toktur zorladikca daha da uzaklaşıyorlar. Zor bir süreç Allah yardımcın olsun

Merhaba cnm benim kizimda 14 haziran doğumlu neredeyse 2 ayliktan beri meme reddi var bu konuda zorlama cok mu ek gida aliyor belki toktur zorladikca daha da uzaklaşıyorlar. Zor bir süreç Allah yardımcın olsun
Sen ne yaptın peki emiyor mu
Bugün sırf meme vericem ek gıda vermiycem bakalim

Sağlığı yerindeyse çok takma aynen kuzum. Genetiktir yani dediğin gibi. Önemli olan sağlık.

Ben büyük oğlumda kullandım makasla kesmene gerek yok yırtılıyor kolayca yanlar

Evet yırtılıyormuş ya yeni farkettim

Merhaba benim bebegimde de buaksam kakasinda kan gordum ve popoda kizariklik...sizinki gecri mi?neler yaptiniz

Bi süre ek gıda vermedim özellikle portakal, domates, gibi asitli şeyler. İki üç güne geçti. Bir de her bez değiştirirken pişik kremi kullandım

Uyutmak için savaşıyorum resmen. 8.ay uyku gerilemesi yaşayan var mı başka? Ne kadar sürer ki bu böyle? Yatağı gördüğü an çığlık atıyor artık

Uyutmak için savaşıyorum resmen. 8.ay uyku gerilemesi yaşayan var mı başka? Ne kadar sürer ki bu böyle? Yatağı gördüğü an çığlık atıyor artık
Bize uğramadı maaşallah arada kısa uyku yapıyor sadece idare ediyoruz ama en fazla 1hafta sürer diye biliyorum. Nasıl uyutuyorsan öyle devam et düzenini değiştirme bence

Benim bebeğim 9 haziran doğumlu doğduğu gibi emmeye başlamıştı sezeryan olmama rağmen hemen sütüm gelmişti hatta oh bu böyle gider şükür diye rahatlamıştım ama doktor tavsiyesiyle1 aydan sonra mama+meme gittik hep. Ama biberonla veriyordum mamayı güya anne memesi reddine sebep olmayanlardan ama rahata alıştı sanırım 3 aydan sonra asla emmek istemedi. Tabi ilk bebek olduğu için biberonun bu kadar etkileyebileceğini düşünemedim hiç. Sebep biberon heralde diye düşünüyorum Çığlık çığlığa ağladı ne uykuda ne uyanık ne ayakta hiçbir yöntem işe yaramadı. Sağarak verdim hep ama maalesef sütüm çok azaldı. Alerjside vardı diyette yapıyordum. Popoda pişik, günlerce kaka yapmama, çatlak, herşey yaşadım bu konuda ama şimdi böyle problemler yaşamıyoruz. Anne sütü almıyor maalesef 4 aydan sonra. Mama+ek gıda gidiyoruz. Çok şükür gelişimi iyi. Ayının önünde kilosu, boyu, bilişsel gelişimi fln ama çok stres yapmıştım zamanında. Ama geçiyor. Her dönemin farklı bir olayı var. Anne sütü konusunu kapattım artık bu konuda üzmüyorum kendimi doktorumunda içimi rahatlatmasıyla.
Öte yandan çoğunlukla diş çıkarma , atak haftaları meme reddine sebep olabiliyormuş geçici bir süreçmiş.

Ben bardabas a üye oldum 6. Ayından beri her ay aktivite kutusu geliyor. 2017 de kızkardeşim bebeği için üye olmuştu oradan biliyorum. Şu an için memnunum.
Çok teşekkürler canım onu da bi araştırayım,dolu dolu mu içeriği nasıl

Kızlar benim bebek pütürlü yemiyor kıymayı bile geri çıkartmak istiyor öyle yapınca da kusuyor nasıl çözğm bulabilirim sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…