Canım bizde bu sorunu yaşıyoruz. Kilolu bir bebek mi acaba. Korkumdan doktora götürdüm kilodan dolayı olduğunu söyledi. Kasıklarındaki kilo gittikçe görüntüde normale dönecekmiş.Kızlar selam bayadır yazmadım cankm çokkk sıkkın .. bi 15 gün önce çocuğumu sünnet ettirdim ve nerdeyse iyileşti ama berbat bir süreçti.. ve şuan pipisi sanki içine kaçmış doktor normal bazı çocuklarda öyleymiş gömük pipi deniyormuş ama ilk defa duydum böyle bir durum yaşayanlr var mı ?..
12 kilo muCanım yanlış anlama eleştirmek için değil çözüm bulmak amacıyla yazıyorum. Herşeyi denedin mi kilo aldırmak için çünkü 6 çok az geldi bana benim kız 12 kg falan sanırım yani öyle düşününce. Pirinç unu, muhallebi, ev yapımı muzlu puding falan bu tarz şeylerin tadını da beğenmiyor mu? Sanki mamayı falan çok içiyodu diye hatırlıyorum. Yani iştah problemi yoksa kalorili şeyleri deneyerek kilo aldırabilirsin
Canım ben Ağustos ayında sünnet ettirdim.maalesef bizimde öyle ve hala geçmedi. Dr iki yaşına kadar geçer dedi.ilk çok üzülmüştüm ama sonra geçecek diye aklıma bile gelmiyor.Kızlar selam bayadır yazmadım cankm çokkk sıkkın .. bi 15 gün önce çocuğumu sünnet ettirdim ve nerdeyse iyileşti ama berbat bir süreçti.. ve şuan pipisi sanki içine kaçmış doktor normal bazı çocuklarda öyleymiş gömük pipi deniyormuş ama ilk defa duydum böyle bir durum yaşayanlr var mı ?..
Selam canım Selim de geri geri gidiyor bazende yana doğruSelam kızlar
Tüm bebişler ve anneleri iyidir inş
Benim kızın ilk dişi çıkıyor ucu göründü
1 haftadır huysuzdu o yüzdenmiş demek
Bazen yürüteçe koyuyorum ama hiç istemiyor sadece geri geri gidiyor ileri asla gitmiyor
Martın ilk haftası kontrole götürücem 3 ay oldu çok merak ediyorum kilosu boyu falan nasıl
Evde kendim tartıyorum ama çok net olmuyor 8 kilo civarı tahminen
Zaman hızlı geçiyor baya büyüdüler artık
İnş alışırlar yaSelam canım Selim de geri geri gidiyor bazende yana doğru
Canım bende duymadım bunu ama kk da arama butonu kısmında arama yaparak bilgi sahibi olabilirsin ben biraz baktım persentili yüksek bebelerde olurmuş gibi bişey yazmış birisi mesela.. Birisi masaj yapmak lazım demiş..
Selam kızlar nasılsınız. Ben bayadır giremedim sonlara doğru biraz okudum haziran bebelerine nazar değmiş hep hastalık sıkıntı dolu. Rabbim şifa versin hepsine tek tek. Benim miniğim iki diş çıkardı desteksiz oturtuyoruz geri geri sürünüyor ama yürüteçte sadece oturuyor asla hareket etmiyor ya. Kollarından tuttukmu adım atıyor ama yürüteçi his sevmedi koyduğum gibi ağlamaya başlıyor. Bizim ek gıda olayımız hala sıkıntı tam olarak başladık bile diyemiyorum. Denediğim şeylerde çoğunluk öğürerek çıkartıyor çok nadirdir sevip yediği. Uykum bölünmesin diye sıkıntılı zamanlarda yanımda yatırmıştım malesef artık hep benimle yatıyor alıştı ayırmak baya zor olacak. Bizde şimdilik böyle inşallah hep iyi şeyler yazarız.
Canım bizde bu sorunu yaşıyoruz. Kilolu bir bebek mi acaba. Korkumdan doktora götürdüm kilodan dolayı olduğunu söyledi. Kasıklarındaki kilo gittikçe görüntüde normale dönecekmiş.
Canim ozelden resim attim size bakabilirmisiniz ya cok korkuyorum aslinda cok asiri kilolu degil ama 10 kilo civari…Canım ben Ağustos ayında sünnet ettirdim.maalesef bizimde öyle ve hala geçmedi. Dr iki yaşına kadar geçer dedi.ilk çok üzülmüştüm ama sonra geçecek diye aklıma bile gelmiyor.
Herşeyi denedim mi bilmiyorum aklıma gelen netten bakıp bulduğum şeyleri denedim cnm. Farklı önerilere açığım valla doktorlar hep aynk şey diyo ez ez ver diye. Ne muhallebi sevdirebildim ne ne karışımlardan. Mamayı çok içiyordu ama dişlerden sonra iştah azalınca öyle kaldı. Yiyesi var aslında çiğnemeyi srviyor ama ezemiyor galiba damağında yutamıyor kusuyor. Bütün gün diş gıcırdatıyor sağ solu kemiriyor.Canım yanlış anlama eleştirmek için değil çözüm bulmak amacıyla yazıyorum. Herşeyi denedin mi kilo aldırmak için çünkü 6 çok az geldi bana benim kız 12 kg falan sanırım yani öyle düşününce. Pirinç unu, muhallebi, ev yapımı muzlu puding falan bu tarz şeylerin tadını da beğenmiyor mu? Sanki mamayı falan çok içiyodu diye hatırlıyorum. Yani iştah problemi yoksa kalorili şeyleri deneyerek kilo aldırabilirsin
Canım maşallah birçok şey deniyormuşsun zaten bikaç tavsiye verebilirim.Herşeyi denedim mi bilmiyorum aklıma gelen netten bakıp bulduğum şeyleri denedim cnm. Farklı önerilere açığım valla doktorlar hep aynk şey diyo ez ez ver diye. Ne muhallebi sevdirebildim ne ne karışımlardan. Mamayı çok içiyordu ama dişlerden sonra iştah azalınca öyle kaldı. Yiyesi var aslında çiğnemeyi srviyor ama ezemiyor galiba damağında yutamıyor kusuyor. Bütün gün diş gıcırdatıyor sağ solu kemiriyor.
Misal sabah kan damlasını veriyorum önce yarımsaat sonra yumurta sarısıyla mamasjnı veriyorum tek yutamıyor onu da. Biraz da peynir kahvaltı bu kadar yani toplasan bi tatlı kaşığı yiyor. Uykuları iyi maaşallah 2 kere uyuyor öğlen kalktığında bir fincan kadar çorba içiyor bir mama kavanozu yoğurt yanında. Akşamda bizim yediğimiz yemeklerin suyu sadece. Yine yoğurtla. Bunları mamalardan önce veriyorum. Ama yumuşacık pankek olsun, az pütürlü meyveli yoğurt ya da yemeklerdeki sebzelerden pütürlü şeyler yiyemiyor. Bir nokta kıyma verdim yok olduğu gibi kusuyor. Ay içimi döktüm kusıra bakma valla oğljmda hiç uğraşmamışım demek hatırlamıyorum böyle yemediğini bjnda bir başaramadım en kolay yiyecekleri bile
12 kilo mu
Yaptırdım menenjit aşısı B tipi bexero 1. Doz. Devamı gelecek diğer tip aşı içinde takvime yazıldı oldukça etkilerini yazarım. Bebeğimde aşının yan etkisi olmadı.Ben 8 ay kontrolünde yaptıracağım yaptırdıktan sonra detay yazarım çok önemli olduğunu araştırdım.
Bir de işte öyle ezip ezip verdim diye mi nedir onları sevmiyor. Elimle parça parça koparıp verirsem anca bi iki lokma yiyor. Su da içmiyor elinde tutuyor suluğu kemirip atıyor az içse rahat yiyecek yutacak belki. Yulaf lapasını belki yiyemez de birçok unla denedim muhallebi yapmayı. Armut rendeledim geçen yoğurdu seviyor diye kattım içine yedi yedi birikti galiba ağzında yutuyor sandım bende çok küçük rendeledim kayboldu çünkü. Yok onu da kustu sabah yediğiyle beraber baya çıkarıyor hemde. Neyse kusa kusa alışır inş diyerek denemeye devam edeyim ben ezmelere napalım. Acıkacak yiyecek elbetCanım maşallah birçok şey deniyormuşsun zaten bikaç tavsiye verebilirim.
mesela yoğurt seviyorsa labne peynir de sever muhtemelen. benim kız labne çok seviyor, ekmeğin içini, yumuşak yerini labneye batırıp veriyorum. minik parça halinde önüne koyuyorum onları yakalayıp yemesini çok seviyor.
Muz kalorisi yüksek besleyici bi meyve ve yumuşak. Muzu bol kullanabilirsin ama aynı zamanda kabız yapıyor zeytinyağ koyuyorum 1 kaşık ezmesine falan.
Yulaf lapası yapıyorum bazen sütle iyice pişiriyorum yumuşacık lapa oluyor içine muz ezip koyuyorum onu da çok seviyor. Yulaf çok sağlıklı besleyici bişey. bebekler için kullanılıyor mu bilmiyorum ama ben yedirdim bişey olmadı.
Bi çay bardağı sütle bi tatlı kaşığı kadar unu muhallebi gibi koyulaşana kadar pişiriyorum sonra içine yarım muz, 1 dilim elma koyup blendrdan çekiyorum. Onu çok seviyor.
Bizim alerjimiz yok çok şükür o yüzden süt kullanabiliyorum tariflerde. Bir de çok sık emmeye devam ediyor. Benim kız zaten kilolu doğdu o yüzden biz üst sınırda geziyoruz kiloda ama ortalama olarak 8 kg ideal sanırım şu dönem için. İnşallah senin kıza da hem şifa olur hem lop lop kilo olsun
Genetiğe göre değişebiliyor , bizimkide üst sınırda 8 aylık 11 kilo 74 cm çıktı son kontrolde.En son 10 du 6. Ayda sanırım aşıya gittiğimizde. Daha da hiç tartılmadık. 12 olmasa da 10.5-11 vardır. Ama benim kız kilolu doğdu zaten. Bi de ailede genetik sanırım bebekler kilolu oluyo ben d öyleymişim bebekken.
Bizde oyleyiz canim 11 kilo . benimde bebekler kilolu oluyo masallah . genetik den ve sutum yariyo . bugun bizde ilk disi patlattik sukur . kehribar almostim dun baya fayda etti agladi ama normal haliydi yaniEn son 10 du 6. Ayda sanırım aşıya gittiğimizde. Daha da hiç tartılmadık. 12 olmasa da 10.5-11 vardır. Ama benim kız kilolu doğdu zaten. Bi de ailede genetik sanırım bebekler kilolu oluyo ben d öyleymişim bebekken.
Benim telefonumda atak haftalarını hatırlatma olarak gönderen bi program var harika haftalar diye. Evet sıçrama 6 döneminde şu an doğum tarihine göre.Kızlar ya bu aylarda atak falan mı var huyu suyu değişti çocuğun. Gündüz iyiyiz ama gece sürekli meme istiyor perişan oldum artık yat kalk. Göğüslerim yara olcak artık nerdeyse. Memeyi bıraktırmak istiyorum ciddi ciddi bunu düşünmeye başladım. Bişey de gelmiyo boş memeyi çekip duruyor emzik gibi öyle uyuyor
ay öneriler güzel oldu bende deneyeyim. kilodan yana sıkıntımız yok ama ek gıdayı sevmedi bir türlü belki böyle yavaş yavaş alışır.Canım maşallah birçok şey deniyormuşsun zaten bikaç tavsiye verebilirim.
mesela yoğurt seviyorsa labne peynir de sever muhtemelen. benim kız labne çok seviyor, ekmeğin içini, yumuşak yerini labneye batırıp veriyorum. minik parça halinde önüne koyuyorum onları yakalayıp yemesini çok seviyor.
Muz kalorisi yüksek besleyici bi meyve ve yumuşak. Muzu bol kullanabilirsin ama aynı zamanda kabız yapıyor zeytinyağ koyuyorum 1 kaşık ezmesine falan.
Yulaf lapası yapıyorum bazen sütle iyice pişiriyorum yumuşacık lapa oluyor içine muz ezip koyuyorum onu da çok seviyor. Yulaf çok sağlıklı besleyici bişey. bebekler için kullanılıyor mu bilmiyorum ama ben yedirdim bişey olmadı.
Bi çay bardağı sütle bi tatlı kaşığı kadar unu muhallebi gibi koyulaşana kadar pişiriyorum sonra içine yarım muz, 1 dilim elma koyup blendrdan çekiyorum. Onu çok seviyor.
Bizim alerjimiz yok çok şükür o yüzden süt kullanabiliyorum tariflerde. Bir de çok sık emmeye devam ediyor. Benim kız zaten kilolu doğdu o yüzden biz üst sınırda geziyoruz kiloda ama ortalama olarak 8 kg ideal sanırım şu dönem için. İnşallah senin kıza da hem şifa olur hem lop lop kilo olsun
Merak etme canım normalmiş düzelicek. Ben oğlumu doğumunun 2. Günü sünnet ettirdim. Çok kolay bir süreçti erken olduğu için hiç bir şey hissetmedi göbek bağı düşmeden önce iyileşti. Senin dediğin derinin biraz üste çıkması Hala öyle ama daha iyi düzeliyormuş sonrasında dedi çocuk doktoru. Gayet normalmiş endişe etme.Kızlar selam bayadır yazmadım cankm çokkk sıkkın .. bi 15 gün önce çocuğumu sünnet ettirdim ve nerdeyse iyileşti ama berbat bir süreçti.. ve şuan pipisi sanki içine kaçmış doktor normal bazı çocuklarda öyleymiş gömük pipi deniyormuş ama ilk defa duydum böyle bir durum yaşayanlr var mı ?..
Canım ,benim önceki iki oğlumu da sünnet eden üroloji doktoru özel bir hastanede başladı,geçen canlı yayınına denk geldim,ergenlik döneminde erkeklerin derisi penisi kadar uzamazmış.deriyi öyle uzun bırakıyorlarmış ki dengelesin birbirini o zaman.öyle olmazsa erken boşalma gibi sorunlar görülüyormuş.panik yapma bence düzelsin biraz yine götürür gösterirsin doktoraKızlar selam bayadır yazmadım cankm çokkk sıkkın .. bi 15 gün önce çocuğumu sünnet ettirdim ve nerdeyse iyileşti ama berbat bir süreçti.. ve şuan pipisi sanki içine kaçmış doktor normal bazı çocuklarda öyleymiş gömük pipi deniyormuş ama ilk defa duydum böyle bir durum yaşayanlr var mı ?..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?