Cahiller mi süze göre cahil olmayan kim merak ettim siz cahil değilsiniz heralde. Neyse inşallah bu bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Görüp bilmediğiniz belli bir eğitim almış kişiler hakkında böyle konuşmasanız iyi olur.Bizde akraba evliliği yaptık . Ben Fransada doğdum amcamın oğlu ile evlendim. Ama akraba gibi büyümedik. Birbirimizi iki defa gördük eskiden türkiyeye gelip gitmezdik. Türkiyede maalesef her olumsuz şeyi akraba evliliğine bağlıyorlar. Benim ikinci hamileliğim. İlk hamileliğimde bebeğim 35 haftalık 960gr doğdu. Ve iki ay bebek yoğun bakımında mücadele verdi ama dayanamadı yavrum. Fransada doğum yapmıştım tüm genetik testlerini kromozom taraması vs yapıldı. Hiç birşeyi yoktu . Plasentadan beslenemedi bebeğim.
Orada bir genetik doktoru ile görüştük. Adam şöyle dedi : evet akraba evliliğinde hastalık ve engel oranları iki katına çıkıyor normaline göre. Ama uzaktan evlenen çiftler yani akraba olmayanın 3% engelli çocuğu olma ihtimali varsa akrabaların 6% . Bu aşırı yüksek bir oran değil . Kendinizi suçlamayın ve duyduklarınıza inanmayın
️ ️Uzun lafın kısası şu, tedbirini aldıysan ilaçlarını vs kullanıyorsan elinden başka bişey gelmez. Biz bu hamilelik için fetal dna yaptırdık bebeğin dna sını tarıyoruz. Ama hep söylüyorum nolursa olsun Allahın verdiğine razıyız. Yarın iyi olacağımız ne malum?
Sen o hemşireleri dinleme çahiller o kadar. Allah akıl vermiş insanlara , ben inançlı bir insanım inançsız da olsaydım şöyle düşünürdüm: aklım ve kalbim eşime aşık olmama sebep olduysa benim yapabilecek birşeyim yok. Günahta değil ensestte değil.
kendine iyi bak
Kendi aralarında konuşmuşlar kimseyi aşağılamamışlar bu yüzden diye söylememişler siz hassas olduğunuz için bu konuda insanlara hakaret etmeyin böyle bir olasılık olduğu için söylüyorlar. Akraba evliliğinin ilacı mı varmış onu alıp kullansınlar o zaman kesin çözüm oluyor siz bahsetmişinizde demek istediğim şu ki yermeye gelince herkes yerer birbirini asıl cahillik bu.Mutluson isminizi bilmediğim için kusura bakmayın bu şekilde size hitap edeceğim. Mesajımı tam anlayamamışsınız. Ben okumamışlar anlamıyorşar demedim hiç birşekilde . Ne yazıkki Türkiye’de öyle bir algı var ki doğu kesim cahil kesim ve bu kesimde daha çok akraba ilgili var ensest bir olay tüm engelliler akrabaya dilinden doğuyor bunları ben uydurmuyorum bizim Türkiyedeki algılar maalesef. Benim demek istediğim şey şu Fransa’da bir genetik doktoru ile randevumuzdan sonra turda bize bu şekilde söyledi evet risk ikiye katlanıyor ama %3 olan risk %6’ya çıkıyor yine %94 sağlıklı gebeliğiniz olabilir demek. Hanım efendi Düşük yaşamış diye hemşirelerin akraba evliliği yaptı demesi Uygundeğil. Böyle bir tanımı kondu? Yorum yapmak ayrı kesin konuşmak ayrı. Hemşireler hamile arkadaşımıza bu şekilde yorum yapması doğru değil. Ki akraba evliliği yapmayıp düşük yapanlarda var . Sizin yaşınz 34 ve yaş faktörü ile risk artıyor evet ama Allah korusun bir düşüğünüz oldu ise veya engelli bir çocuğunuz var ise bundan kaynaklanıyor demek değil. Hemşireler size böyle bişey deseydi aa bu 34 yaşında ondan zorunuza gitmezmiydi ? Ben bunu demek istiyorum. Evet risk var ama bu olucak anlamına gelmiyor veya olan olumsuz şey bu olaydan kaynaklı diyemezler . Saygılarımla (lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın yazışma olunca ister istemez yanlış anlaşıla biliyor. Kalbinizi kırmak istemem)
Cahiller mi süze göre cahil olmayan kim merak ettim siz cahil değilsiniz heralde. Neyse inşallah bu bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Görüp bilmediğiniz belli bir eğitim almış kişiler hakkında böyle konuşmasanız iyi olur.
Kendi aralarında konuşup dedikodu yapn hemşireler o zaman doktorluk diploması alıp gelip tanı koysun kusura bakmayın. Etrafınızda düşük yapan olmadımı ? Herkes mi akrabağ evliliği yapmıştı . Cahil olmasalar kavalarına eser gibi yorum yapmazlar. Ama doğru söylüyorsunuz, bu dönemde insan zaten hassas oluyor. Bu akraba evlili yapmış demek kimin haddine ? Haa düşüne bilir ama bu bayan duyup üzüldüyse ve gelip buraya yazdıysa kusura bakmayın ama benim içim acıdı. Kimse kimsenin kalbini bu şekilde kıramaz. Ki tekrar söylüyorum tanı konulabilir: mesela annede de babada da bir gen olur , çocukta genetik hastalığı çıkar akraba evliliğinden şu genetik hastalık olasılığı riski var ve çocuk yakalandı diyip sonuçlayabilirler. Sizi mesajlarımı tekrar okumaya davet ediyorum yanlış anladığınız çok şey var. sağlıcakla kalınKendi aralarında konuşmuşlar kimseyi aşağılamamışlar bu yüzden diye söylememişler siz hassas olduğunuz için bu konuda insanlara hakaret etmeyin böyle bir olasılık olduğu için söylüyorlar. Akraba evliliğinin ilacı mı varmış onu alıp kullansınlar o zaman kesin çözüm oluyor siz bahsetmişinizde demek istediğim şu ki yermeye gelince herkes yerer birbirini asıl cahillik bu.
ilgin için çok teşekkür ederim Sanırım 15 gün bekleyip gidişatı göreceğimAcaba ilk gebelige oranla rahim kendini toparlayıp risk azalıyor mu ki bekleme kararı verdi doktor . Huzursuz olman çok normal Rabbim yardimcin olsun kıyamambilgisine guvenebilecegin başka doktor bulsan öyle ilerleyen çünkü bu şekilde zaman geçmiyor keşke bilgim olsa yardımcı olsam
Neyse sizin cahilliğinize yorum yapamayacağım zira bu kafayla gelmişsiniz bugüne kadar değişmez . dedikodu diye görmezden geldikleriniz evlenirken bebek sahibi olurken sık konuşulan akraba evliliği herkesin bildiği bi konu. Saklayarak gerçekleri görmezden gelemezsiniz. Sizin cahil demeniz kimsenin umrunda değil zaten demeye gözünüzü kapamaya itham etmeye devam edebilirsiniz.Kendi aralarında konuşup dedikodu yapn hemşireler o zaman doktorluk diploması alıp gelip tanı koysun kusura bakmayın. Etrafınızda düşük yapan olmadımı ? Herkes mi akrabağ evliliği yapmıştı . Cahil olmasalar kavalarına eser gibi yorum yapmazlar. Ama doğru söylüyorsunuz, bu dönemde insan zaten hassas oluyor. Bu akraba evlili yapmış demek kimin haddine ? Haa düşüne bilir ama bu bayan duyup üzüldüyse ve gelip buraya yazdıysa kusura bakmayın ama benim içim acıdı. Kimse kimsenin kalbini bu şekilde kıramaz. Ki tekrar söylüyorum tanı konulabilir: mesela annede de babada da bir gen olur , çocukta genetik hastalığı çıkar akraba evliliğinden şu genetik hastalık olasılığı riski var ve çocuk yakalandı diyip sonuçlayabilirler. Sizi mesajlarımı tekrar okumaya davet ediyorum yanlış anladığınız çok şey var. sağlıcakla kalın
Ben şimdiyi kadar hiç bir doktorumdan saklamadım. İnsanlardan da saklayacak değilim. Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir lafı var çok beğendiğimNeyse sizin cahilliğinize yorum yapamayacağım zira bu kafayla gelmişsiniz bugüne kadar değişmez zira. dedikodu diye görmezden geldikleriniz evlenirken bebek sahibi olurken sık konuşulan akraba evliliği herkesin bildiği bi konu. Saklayarak gerçekleri görmezden gelemezsiniz. Sizin cahil demeniz kimsenin umrunda değil zaten demeye gözünüzü kapamaya itham etmeye devam edebilirsiniz.
Aynen canim zaten vitaminlerim düşük ondan artık başlatır herhaldeDoktoruna danis cnm bende de oluyordu bana decavit diye vitamin verdi folikasiti biraktik buna basladik bebek benden aliyor vitamini dogal olarak vitaminler eksilince agrilar vs basliyor
Aaa evet haberleşelim, bakalım ne zaman cinsiyetleri öğreneceğiz. Ben de cuma gidiyorum inş her sey yolundadır inş şu vakalar da azalır her şey bir arada korka korka gidiyorum doktoraAy canim benim aramizda virgun var benimde bugun 10+5 persembe gidecegim dr tam 11 haftalik olacak o gun ovulasyon testi ekim 1 inde pik olmusdu ins ayni gun olur dogumlarimiz sehirlerde ayni olsaydi superdiben henuz hissetmedim cokda zayif biriyim 40 kilo ins sagliklidir
Evet yazım diliyle konusma dili çok farklı algılanabilir fakat sizin en son o hemşireler için cahiller dinleme onları demenize istinaden yazdım.Mutluson isminizi bilmediğim için kusura bakmayın bu şekilde size hitap edeceğim. Mesajımı tam anlayamamışsınız. Ben okumamışlar anlamıyorşar demedim hiç birşekilde . Ne yazıkki Türkiye’de öyle bir algı var ki doğu kesim cahil kesim ve bu kesimde daha çok akraba ilgili var ensest bir olay tüm engelliler akrabaya dilinden doğuyor bunları ben uydurmuyorum bizim Türkiyedeki algılar maalesef. Benim demek istediğim şey şu Fransa’da bir genetik doktoru ile randevumuzdan sonra turda bize bu şekilde söyledi evet risk ikiye katlanıyor ama %3 olan risk %6’ya çıkıyor yine %94 sağlıklı gebeliğiniz olabilir demek. Hanım efendi Düşük yaşamış diye hemşirelerin akraba evliliği yaptı demesi Uygundeğil. Böyle bir tanımı kondu? Yorum yapmak ayrı kesin konuşmak ayrı. Hemşireler hamile arkadaşımıza bu şekilde yorum yapması doğru değil. Ki akraba evliliği yapmayıp düşük yapanlarda var . Sizin yaşınz 34 ve yaş faktörü ile risk artıyor evet ama Allah korusun bir düşüğünüz oldu ise veya engelli bir çocuğunuz var ise bundan kaynaklanıyor demek değil. Hemşireler size böyle bişey deseydi aa bu 34 yaşında ondan zorunuza gitmezmiydi ? Ben bunu demek istiyorum. Evet risk var ama bu olucak anlamına gelmiyor veya olan olumsuz şey bu olaydan kaynaklı diyemezler . Saygılarımla (lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın yazışma olunca ister istemez yanlış anlaşıla biliyor. Kalbinizi kırmak istemem)
Cinsiyet belli oldumuInşallah hayırlısı olsun
Erkek dedi bana dr yüzde 99mus.Cinsiyet belli oldumu
Ne demek canım benim isimlerinizi unutuyorum ama aklım sizde kalıyor merak ediyorum. İnşallah bu süreçte Rabbim gönlüne ferahlık verir bu zamanı güzel atlatirsin. Sonucu da inşallah güzel olurilgin için çok teşekkür ederim Sanırım 15 gün bekleyip gidişatı göreceğim
Benimde avuçlarımın içi ağrıyor. Ama bugün kabus gördüm gece ağlayarak uyandım acaba elimi sıktım mı diğe düşünüyorum ama iki elimde fena ağrıyor.. doktora sorcam cuma günü neden olabilir diğe.Aynen canim zaten vitaminlerim düşük ondan artık başlatır herhalde
Bnde degavit kullaniyorum istahimi acti kuvvet verdiDecavit ve ferrum verdi bugün dr.
Decavit in üzerine eczacı etiket yapıştırmış üstünde yemeğin başında içiniz yazıyor,sizde öyle mi yapiyorsunuz?
Hayirli olsun kazasiz belasiz hamilelik gecirirsiniz insallahErkek dedi bana dr yüzde 99mus.
Keşke evet herşey güzel geçse, tek temennimiz bu yönde.Evet yazım diliyle konusma dili çok farklı algılanabilir fakat sizin en son o hemşireler için cahiller dinleme onları demenize istinaden yazdım.
Keşke başımıza kötü seyler gelmese keşke bu süreci pozitif atlatsak ama bir risk varsa risktir. Bu benim yaşım sebebiyleyse muayene esnasında dile getirmeleri zoruma gitmez bilimsel bir gerçek sonuçta . Başka kontrollerde kendim belirtirim .
Yazdıklarınızı yanlış anlamamak için birden fazla kez okudum emin olun. Teselli etmek isterken cahil yazmanız hata olmuş .
Yukarda resmin üstüne tıkla hesap ayarları var oradan gir ve doğum tarihini ekleme yer var ordan yapabilirsinKizlar benimde baatim 21 agustos ama gec dollenme dedi cinsiyeti ogrenmek icin erkenmi 5 kasimda gittim en son o zaman kucuktu birde sizlerin profilinde bebek ilgili dogm tarihi bilgileri var bn nasil yapabilirim yardimci olursaniz sevinirim buarada bu sene erkek senesi sanirim kime sorsam erkek diyorlar
Olabilir kendini kasıp sıktıysan bendede oluyor arada kasıp sıktigimda hepimiz cuma gidiyoruz herhaldeBenimde avuçlarımın içi ağrıyor. Ama bugün kabus gördüm gece ağlayarak uyandım acaba elimi sıktım mı diğe düşünüyorum ama iki elimde fena ağrıyor.. doktora sorcam cuma günü neden olabilir diğe.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?