- 24 Eylül 2019
- 219
- 205
- 23
Aynıyız valla dr konuşcam belki krem verir benimde oturmaktan ağrıyor kalcam yada D vitamini eksikligindenKalca agrisi oturuken degilde yururken bacagim kalcama takilmis gibi kalkmiyor agri yapiyor yurutmuyor tutulma gibi gaz sorunu malesef cok var her dk karin agrisi gaz sabahlari ve gece daha cok sancili oluyor rahatliyorum ama tekrar basliyor bu hamilelikde yok yok malesef her yerimden sorun cikiyorhamileyim ama hasta gibi hissediyorum canim
Aynen canim ayaklarım hiç ısınmıyor ki zaten normal demekki yaşadıklarımCanim usutuyoruz farketmeden . Bende de o vardi. Birde ayrica hamilelikte miğde ve bağırsak sorunlarımız oluyor. Doğal olarak . Soğut süt soğuk su soğuk bişeyler içme yeme bende de var..
Bende aynıyım canım artık hareketlerini hissettiğimiz zamana gelsekKızlaaar ne güzel birsürü kişi cinsiyet öğrenmiş. Öğrenenlere hayırlı olsun sağlıkla gelsin minikler. Benimde cuma günü randevum ama dayanamıyorum çok zor geçiyor zamana. Birde hiç belirti yaşamayınca daha zor gebe gibi hissedemiyorum hiç bazen konuşmuyorum bile bebekle resmen moda giremedim. İnşallah sağlıklıdır ve cinsiyet öğrenebilirim
Onca okumuş ayrıca deneyim kazanmış ki hemşireler yorum yapmış ki akraba evliliği hafife alınacak birşey değil. Ülkeler arası evlilik yapmak amcanizin oğlunu iki defa görmeniz bı bağı eksiltmiyor . Sonuçta doktorunuzda demiş akraba evliliklerinde potansiyel bir risk vardır . Sizin çıkmamış ne güzel inşallah sağlıkla bı avazda kucaginiza alırsınızBizde akraba evliliği yaptık . Ben Fransada doğdum amcamın oğlu ile evlendim. Ama akraba gibi büyümedik. Birbirimizi iki defa gördük eskiden türkiyeye gelip gitmezdik. Türkiyede maalesef her olumsuz şeyi akraba evliliğine bağlıyorlar. Benim ikinci hamileliğim. İlk hamileliğimde bebeğim 35 haftalık 960gr doğdu. Ve iki ay bebek yoğun bakımında mücadele verdi ama dayanamadı yavrum. Fransada doğum yapmıştım tüm genetik testlerini kromozom taraması vs yapıldı. Hiç birşeyi yoktu . Plasentadan beslenemedi bebeğim.
Orada bir genetik doktoru ile görüştük. Adam şöyle dedi : evet akraba evliliğinde hastalık ve engel oranları iki katına çıkıyor normaline göre. Ama uzaktan evlenen çiftler yani akraba olmayanın 3% engelli çocuğu olma ihtimali varsa akrabaların 6% . Bu aşırı yüksek bir oran değil . Kendinizi suçlamayın ve duyduklarınıza inanmayın
️ ️Uzun lafın kısası şu, tedbirini aldıysan ilaçlarını vs kullanıyorsan elinden başka bişey gelmez. Biz bu hamilelik için fetal dna yaptırdık bebeğin dna sını tarıyoruz. Ama hep söylüyorum nolursa olsun Allahın verdiğine razıyız. Yarın iyi olacağımız ne malum?
Sen o hemşireleri dinleme çahiller o kadar. Allah akıl vermiş insanlara , ben inançlı bir insanım inançsız da olsaydım şöyle düşünürdüm: aklım ve kalbim eşime aşık olmama sebep olduysa benim yapabilecek birşeyim yok. Günahta değil ensestte değil.
kendine iyi bak
CanimmAynen canim ayaklarım hiç ısınmıyor ki zaten normal demekki yaşadıklarım
Aynen canim ama gazda çıkmıyor ondanda rahatsızlık yapıyor dr belki ilaç verir önceden renni tablet kullanırdım hamile olunca cesaret edemiyorum karnım agriyincada korku sarıyor acaba birşey mı oldu diye cuma inşallah güzel geçerCanimmiki lokma yesende lavaboya cik . Ben de gaz gibi hissediyorum genelde mesane mi küçüldü bu gebelikte anlamadım en ufak yediğimde rahatsızlık yapıyor. Bir de çoraplarıni ayağından çıkarma sıcak tutmaya bak kendini
Afedersin dibe itmeye korkuyorum ama tmm bundan.sonra öyle yaparım.Çamaşırıma geldiği zamanlar var ama fitili çok dibe götürmezsem öyle olur. Daha dibe götürmeye çalış.
Birde ıslaklık ile katı akıntı aynı değil: Böyle hafif katı akıntı olduğunda kendimi çok yormuş oluyorum. Ama hafif ıslaklık nemliyken oda normal terleme gibi düşün ıslaklık önemli dğl. Benim ilk hamileliğimde kanamam vardı bazen ama bunda allaha şükür hep yatıyorum izin aldım evden çalışıyorum. Dinlenince bileycik olmuyor. Tabi senin durumun farklı bebişinle dinlenmene vakit yok ama en azından ağır taşımamaya çalış ayakta çok durmamaya . Onlar yapıyor katı sarı akıntıları
Maşallah cnm kucağına aldığını da görürsün insallahCok sukur 11+5 haftaligm bugun ve bebegim kipir kipirdiAllahim okdr buyuk bi mutlulukki saglikli oldugunu gormek.. cinsiyeti soylemedi
Kucuk bi cikinti var ama kizda olabilir bu haftalarda hepsi benziyor dedi
Kalça ağrısı bel ağrısıIyi akşamlar kızlar ya benim bu sol kalçam çok ağrıyor sizdede var mı birde aşırı gaz sorunum var aç kende gazim var gecede gazim var sabah kalktigimdada gazim var hep karin ağrısı cekiyorum aranızda benim gibi olan var mı
Yok korkma canım benimAynen canim ama gazda çıkmıyor ondanda rahatsızlık yapıyor dr belki ilaç verir önceden renni tablet kullanırdım hamile olunca cesaret edemiyorum karnım agriyincada korku sarıyor acaba birşey mı oldu diye cuma inşallah güzel geçer
Evet öyleymiş annemde dedi onuda denemeye başlıycam inşallah canimYok korkma canım benimDr danış dediğin gibi ilaç verir . İnşaallah güzel olacak ama kendini de sıcak tut birde yemeklerde kimyon iyi geliyor gaz yapmaz
İçine sinmediyse bı doktor önerisi alma şansın varsa al bence . Bu arada sen başarı hastanesi ne mi gidiyordunÖzeldeki doktor biraz kafamı karıştırdı ben olsam önlem için dikişi atardım dedi ama istersen 15gün sonraki kontrolü bekle dedi..cinsiyet tahmini yok..
O zaman çokta şey yapmayın kendinizi strese sokmayın doktorunuza bilgi verin yeter. Annemle babam amca çocukları kardeşim de ben de gayet sağlıklıyız. Burda maalesef kuş uçsa akraba evliliğinden olabilir diyorlarKızlar bişey sorcam 9+3 bugün sağlık ocağı gittim krem yazdirmaya gelmişken sorular sordular benim bundan önce düşüğüm var Haziran'da oldu düşük öğle diyince iki hemşire birbirlerine yakın ve akrabalığı var dedi eşiyle aklım karıştı niye böyle bişey dediler acep bilgisi olan
Yok yakın değil üçüncü kişi akrabaligimiz var
Aynen valla paranoyak oluyoruz sanki bazenİyi yapmışsın insan her ayrıntıyı düşünüyor valla
Ben iyiyim canım benimde kalça ağrım var bakalım ne olacakSelam kızlar nasılsınız benim baş dönmelerim başladı bu haline şükür
Hayirlisi olsun cnm eger gerekiyorsz yaptirÖzeldeki doktor biraz kafamı karıştırdı ben olsam önlem için dikişi atardım dedi ama istersen 15gün sonraki kontrolü bekle dedi..cinsiyet tahmini yok..
Bir kere gittim ona ondan sonra başka doktora da gittim kafam karışık ya bilmiyorumİçine sinmediyse bı doktor önerisi alma şansın varsa al bence . Bu arada sen başarı hastanesi ne mi gidiyordun
Canım hiç bilgim yok ama elbette yapılır diye düşünüyorumTup bebekte de de yapılıyor demi bu islemler
ne guzel tatli tatli atismalariniz var. bizde asla boyle olmaz. gecen yillarin birikimi var ve asla gecmiyo. 2. cocugu oglum icin teror bolgesinde cok yalniz kaldigi ici yapmaya karar vermistim. en bastan anlasma yapmistim. ilk hamileligimde yaptiklarini yapma diye. o sartla hamile kaldim. ama olmadi. hatta ilk haftalarda yine devam ettigini gorunce aldirmayi bile dusundum. esime hic bi sekilde sabrim yok. sinirden elimi kolumu duvara masaya gecirir oldum. yine de durmuyo. cok biliyo kendisi. basima ne geldiyse bunun bu tavirlarindan geldi. bosanmayi teklif edince cildiriyo. ailem zaten yok. oglum ozel gereksinimli. asla konusmuyorum babasiyla.Gelsin kendi barışsın değil mi yani
Ben inatçıyım o barışmak için bir hareket yapmadığı sürece bende bir çaba göstermem seninkide bana benziyor galibaama küslüğe dayanamıyorum yaa o çaba gösterirse birkaç saat trip atıp barışırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?