2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Son adet tarııhnı baz almıyorlar mı ultrasonda da 😳
arkadaşlar o son adet tarihi herzaman geçerli değil diye biliyorum. yani döllenme son adette olmamıştı olabilir bazıları adetten önce döllenme gerçekleşiyor us adette Biraz kanamaları oluyormus ama hamile kalıyorlar. genelde döllenme 4_5 gün içinde oluyormus. j

Bende 6 haftalık gittim benimde duymadı bebekte görmedi çok küçük henüz dedi ultrason kağıdında 5+6 yaziyor ben 6+2 yim sanıyordum ama değilmişim bende çarşamba gidicem senin gibi endişeliyim inşallah hayırlısı ile duyarız canim
Ptesi ben de gittim aynı şekilde daha önce keseye göre bakmıştı tam 6 haftalık olması gerekiyordu bebek daha küçükmüş 5 hafta 3 4 gün gibi. Karından baktığında hiç göremedi aynı şekilde. Sonra alttan bakayım dedi ancak öyle birşeyler gördü. Biz de duymadık kalp atışını ama yanıp sönen bi beyazlık vardı. O kalp atışıymış ve çok zor gördü. Doktor doppler (kalp atışını dinledikleri şey) ile bakmak zararlı olur dedi küçük olduğu için baktığın bölgeyi ısıtıyormuş çünkü. 2 hafta sonra gidicez birdaha o zamana kalp atışının hızlanması lazım ve büyümesi lazım dedi. Şuan küçük olduğu için yavaş atıyormuş. İnşallah zamanı gelince duyarsınız. Şuan erken olabilir canım endişelenme. 🙏🏻

arkadaşlar o son adet tarihi herzaman geçerli değil diye biliyorum. yani döllenme son adette olmamıştı olabilir bazıları adetten önce döllenme gerçekleşiyor us adette Biraz kanamaları oluyormus ama hamile kalıyorlar. genelde döllenme 4_5 gün içinde oluyormus. j
Ultrasonda kesenın boyutun bakıp genel Bı deger belırlıyorlar galıba

Herseyin fiyatı ucuk, ben gecen yıl kucuk ılcede yasıyordum, hersey uygun geliyordu, bu sene büyük bi ile tayin olduk, hersey pahalı gelıyor... Gecen yıl 4 balık alıyordum 50 60 verıyordum, bu sene 4 balık aldım 95 verdım daha gecen hafta
aynen öyle bizim burada somon kilosu 69 oda bir iki parça birsey yani sardalya 20 tl. hamileler iicn hergun et balık haftada 2 kez diyorlar ama herzaman bunu karşılamak kolay değil. arada ben nohut fbakliyatta tüketmeye çalışıyorum.

Bebeği ölçüyorlar canım . Benım mesela kızımda 6+2 ydi. Ama ultrason ölçümünde 6+0 çıkmıştı ilk gittiğimde tabi kalp atışı falan duyduk .
eğer doktor azcık ölçüyü kaçırsa hafta değişir

Geç döllenme olduysa olabilir. Usgde gerçek tarihi çıkıyor ortaya. Bazen geride çıkar bazen ileride gösterir bebeğin durumuna göre tarih degisiyor
Benimki aşılama, günü belli mesela, bakalım hesapladıgıım degerle aynı cıkıcak mı, pazartesiyi sabırsızlıkla beklıyorum ☺️🙏🏻

aynen öyle bizim burada somon kilosu 69 oda bir iki parça birsey yani sardalya 20 tl. hamileler iicn hergun et balık haftada 2 kez diyorlar ama herzaman bunu karşılamak kolay değil. arada ben nohut fbakliyatta tüketmeye çalışıyorum.
Kesınlıkle nohut fasulye mercimek de cok faydalıymıs, ben haftada bir yiyorum balıgı, önceden öyle yapmaya ozen gosterıyordum, devam aynı sekılde

Bebeği ölçüyorlar canım . Benım mesela kızımda 6+2 ydi. Ama ultrason ölçümünde 6+0 çıkmıştı ilk gittiğimde tabi kalp atışı falan duyduk .
eğer doktor azcık ölçüyü kaçırsa hafta değişir
Yaaa, eli kaysa değişecek yanı,☺️
Peki ondan sonra hep 6+0uzerınden mı degerlendırme yaptı

balık yiyor üstünüz arkadaşlar en çok hangi balığı tuketmek lazim. somon faydalı diyorlar ama onunda kilosu 60 kusur biizim burada
Somon yedim yiyene kadar iyiydi sonradan midem bulanmaya basladi deniz kokusu derken evde de pişirmedik yaprn bi yerden almişti eşim yine de en faydalisi buymus

Yaaa, eli kaysa değişecek yanı,☺️
Peki ondan sonra hep 6+0uzerınden mı degerlendırme yaptı
Hayır her gittiğinde yeniden ölçüyor :) Mesela ultrason kağıdın şöyle yazar son refle göre tahmını doğum , ultrason ölçümüne göre tahmini doğum :)
Tabi bu 12 haftalıktan sonraki ölçümlerde oluyor.
hatta ölçümlerin yanında +- ibarelerine vardır .

Ptesi ben de gittim aynı şekilde daha önce keseye göre bakmıştı tam 6 haftalık olması gerekiyordu bebek daha küçükmüş 5 hafta 3 4 gün gibi. Karından baktığında hiç göremedi aynı şekilde. Sonra alttan bakayım dedi ancak öyle birşeyler gördü. Biz de duymadık kalp atışını ama yanıp sönen bi beyazlık vardı. O kalp atışıymış ve çok zor gördü. Doktor doppler (kalp atışını dinledikleri şey) ile bakmak zararlı olur dedi küçük olduğu için baktığın bölgeyi ısıtıyormuş çünkü. 2 hafta sonra gidicez birdaha o zamana kalp atışının hızlanması lazım ve büyümesi lazım dedi. Şuan küçük olduğu için yavaş atıyormuş. İnşallah zamanı gelince duyarsınız. Şuan erken olabilir canım endişelenme. 🙏🏻
Benimde geç döllenme demişti ilk gittiğim dr sonra hep gününde uyumlu hatta daha önde çikti cihaza görene değisebiliyor sanirim

Bende hamileliği öğrendiğinden beri 2 kez somon yedim ama artık yiyeceğinmi düşünmüyorum asla tahammülüm yok kokusunu midem kaldırmıyor. Et türü hiçbir şey görmek istemiyorum

Ben çipura ve levrek yiyorum balık olarak sadece Kıza alıyorum somon , hayatımda daha hiç yemedim desem olur :)
Çok sağlıklıymış

AUyu ilk gebeliğimde bende böyleydim 🤣🤣 reklamda dahi görmeye tahammülüm yoktu :)
Bende hamileliği öğrendiğinden beri 2 kez somon yedim ama artık yiyeceğinmi düşünmüyorum asla tahammülüm yok kokusunu midem kaldırmıyor. Et türü hiçbir şey görmek istemiyorum

Aynen zaman zaman değişebiliyor benimde ama kuru şeyler yemek daha iyi geliyo yesem kusacak kadar değil ama bi tiksinti hep

Hayır her gittiğinde yeniden ölçüyor :) Mesela ultrason kağıdın şöyle yazar son refle göre tahmını doğum , ultrason ölçümüne göre tahmini doğum :)
Tabi bu 12 haftalıktan sonraki ölçümlerde oluyor.
hatta ölçümlerin yanında +- ibarelerine vardır .
Yaa tecrube Baska bişey işte ❤️
Ben de ögrencem insallah bunları, insallah saglıcakla devam eder de 🙏🏻😇

Son adet tarihini baz alıyolar aynen çünkü benim kesem 5 haftalıktan küçük olmasına rağmen hatta doktor da söylemişti geç döllenme heralde diye yine de ultrason kağıdında 5 hafta yazıyordu

Back
X