Canım selam öncelikle “yanlış anlama” ile başlayan her şeyi anlamam gerektiği gibi anlarım ki cümlenin devamında da vurgulamamışsın zaten “yazık değil mi o bebeğin gözyaşlarına” diyerek.
Uyku eğitimi adı üzerinde bir eğitim çocuğa maximum 2 haftada uyumayı öğretmeyi hedefliyor ve bir çok kitap bir çok ekol var, uyku üzerine tez yapan doktora yapan akademisyenler var, uyku bilimcileri var. Bunların ortak görüşü de şu ki; bebekler kendi kendine uyku becerisine sahip değildir, düzen severler bazı bebeklerim bioritmi kendiliğinden gelişmez ve desteğe ihtiyaç duyarlar. Çocuğu odada tek bırakıp ağlatmıyorum, yanındayım yatır kaldır yöntemi kucagıma da alıyorum yTakta temasta bulunuyorum ninni söylüyorum vs. Ama uyumayacağım beni memeye al diye ağlıyor ki bu da günden güne azalıyor dün mesela yataga koydum arkasını dönüp uyudu. Ayrıca uykusuzluk o kadar zor ki gece 4’de uyuyan saat sabah 10.00 a kadar da 4 kez kalkan bir bebeğin varsa bunun yolunu ve yordamını düşünmeye başlıyorsun. 6 ayda bebekler dış dünyayla iletişim kurdukça uyku sorunu düzeltilmezse bu 1 yasında yatakta oyun oynayan 1.5 yasında geceleri hala “annesi senin kokunu özlüyor ama…” nedenleriyle gece yarısı kalkıp anneyi isteyen ve uyutmayan uyku=anne dönüştüren bir hale gelebiliyor.
Arkadaşlar, çevremde de çocuğu yakın ay/yaşlarda olan kişiler ek gıdaya başlarsın “aaa benimkİ hep pütürlü yedi ver ver zorla”, uyku konusu olur “ ya sen uyutamıyorsun ben olsam ohooo”, besleme mevzusu olur “nasıl yetmiyor sütün ya, mama ama yazık hem para hem saglıksız” diyen annelik güzellemeleriyle gerçekten naptığını farkında olmayan arkadaşlarıma bir iyilikle kendimi uzağa aldım, annelik yeterince zor- keyifli- çıkmazlı- karmaşık- hisli ve kolay. Bu sebeple annelik güzellemeleriyle birbirimize bu tip konuşmaları yapmayalım . Ben çocuğunu ağlatan cani anne degilim açıklaması yapmayayım veya parası bol ordan oraya sacıp ne yapıyor bu ya ne bu uyku eğitimi bilincinde herhangi bir seye konudan bagımsız açıklamaya gereksinimi duymayalım. Çoğumuz gibi ben de bebeğime tek bakıyorum bazen 1 saat uyku bile aşırı önemli, duşa girmek aşırı
Önemli yemek yapmak vs. Yakınımda anne kayınvalide vb kimse yok her konuda iş başa düşüyor, sevgiler