2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Ya evet ilk cocuk beni çok yıprattı derdin şişman cocuk değil çok da sevmem sadece belirli bir düzeyde ilerlesin,mesela seni bebek kucuk doğmuş ama benim oglan normal kiloda doğdu.Gecici süreçler dermansız dert olmasin sadece meme reddi çok yoruyor beni ondan bunaldım sanirim
Doktorum asla mamaya gerek yok dedi canim derse takviye yaparim,çocuğumu sisirmekten ziyade meme reddi beni yoruyor ondan bunaldım ve çözüm bulamıyorum.

İnsallah red surecini atlatirsin bir an once. Ne yazik ki en cok memeyi seven bebekte dahi oluyor donem donem. 7. Ay kontrolune gittin mi kac cikti kilosu ?

İnsallah red surecini atlatirsin bir an once. Ne yazik ki en cok memeyi seven bebekte dahi oluyor donem donem. 7. Ay kontrolune gittin mi kac cikti kilosu ?
Gittim canim kilo normal persentilde aslinda ama aldığı kilo diğer aylara göre azaldı ek gıda da çok sevmediği için haliyle panik oldum,ya bana normal geliyor cocugum zaten ama salak sacma insanlar yıllarca sinirimi bozdu o yuzden aynı şeyleri yaşama istemiyorum.Obez cocugu olana bu cocuk cok şişman demiyorlar ama cocugu zayif olana bakamiyorsun diyen bile oldu,resmen travma oldu sanırım bende yoksa derdim şişman cocuk değil ya...

Dusmesi normal degil mi. Benimki ilk aylar 1 er kilo aldi sonra dustu 300 gram aliyor 2-3 aydir. Saglik ocagida anne sutuyle normal dedi doktorda. İlk kizim icin gittigim doktorlar surekli mama ver diyip duruyorlardi. Yinede vermedim zamanla ortalamayi buluyorlar. Gorustugun insanlar bu kadar kotu insanlarsa gorusme daha iyi cozum. Ben gorusmuyorum akraba falan herkes bana uzak zaten bile isteyede gitmiyorum pandemi vs bahaneydi simdide gitmiyorum daha goren akrabam olmadi laf yok soz yok kendi dalgamida kendim geciyorum ben minnak bebek doguruyorum diye Birde insanlar gercekten tuhaf bebekken sisman hoslarina gidiyor az buyuyunce verme buna birsey diyorlar. Eltimin kizi oyleydi bebekken cok sevilirdi sonradan yedirme vok kilolu denmeye baslandi. Yani eninde sonunda insanlar birsey diyor

Canim kac kişiyi tersledim hatirlamiyorum bile ama yeni tanıştığın insan bile der mi?Kadının cocugu obez cocuk haliyle 80 kilo onu görmeyip benim çocuğuma laf sokardı Valla sağlıklı da ilk cocugum gayet hareketliydi erken yürüdü hala da algıları açık ama millet nereden laf sokacağını şaşırırdı.

Bosver kilodan olmasa baska seyden bir laf bulurlar Sana diyorum bende. cok bunaldim ben karismalarindan bunaldim herkes kaynana gibi.. Gecen pazarda toka bakiyorum pazarci demez mi corabini cikar cocugun rahat etsin vs bi karismayan o kalmisti

Günaydın kızlar nasılsınız buraya pek giremiyorum girdikçe de okuyorum yazılarınızı fayda sağlıyorum çok teşekkür ediyorum
Benim sorum kızım ilk başlarda çok güzel cıvıldıyordu mesela 4. Ayda aguuu guuu buuu babababba falan diyordu hatta 5. Ayda ablasını görünce abuuuu abbuuu diye çıldırıyordu şimdi 6. Ayda yaklaşık 1 aydır hiç sesi çıkmıyor agu bile demiyor ıhlamıyor bile gülüyor güldürüyoruz ses yok cıvıldamalar gitti gece ağlamıyor bile tekme atıyor bana o zaman uyandığını anlıyorum aynı yataktayız hala
Zorlamıyorum ama endişeleniyorum gece ağlamarını bile bekler oldum neden böyle oldu anlamadım İnternette 2 yaş sendromunda konuşma geriliği olabilir yazıyor yada kardeş kıskançlığı ama bebeklerde normal mı bu durum bilemedim
Var mı aranızda böyle bir durum yaşayan?

Kızlar benim oğlan 6.5 aylık ayağını basmıyor nadir basıp bırakıyor sağa sola dönüyo bazen yüz üstü de dönderiyor kendini ama ayağını basmıyor Dr 7.aya kadar bekleyelm yoksa kas enzimlerine bakarız dedi bu şekil olan var mı

Yulaf baya baya faydali canim. Kabizligada iyi geliyormus. Bizim ek gidaya basladigimizdan beri hergun yapamiyor ne yazik ki bir kac gunde bir
Aklımda olsun o zaman cnm
Bu kadar üzülme 6 ayı geçirdin sonuçta bazen naparsak yapalım memeyi birakabiliyorlar
Herkes birşey söyler zaten hadsiz dolu..yahu kendi annem ki üç kere uyarmama rağmen " sütun mu az goguslerin civik' dedi...cıvık göğüsle 1.5 kilo aldı çocuk bir ayda...kaç kere de tersledim yani ..doğru olanı biliyorsan kulaklarını tıka ben hep öyle yaptım cnm
Cnm yanlış anlama üzülme ama normal gelmedi. Drla konuştun mu .belki geçici atak dönemi gbi birseydir

Biyeri acıyınca da mı ağlamıyo mesela yanına gitme yalnız bırak bakalım belki ağlar çağırmak için falan ağlıyolar ya
Sürekli hoplat kasları gelişsin bizim 2 aylıkken hoplardı sürekli sonradan hoplamayı bıraktı ama basıyo yürüyo yürüteç e koyuyorum hareketler yaptır bacaklarına

Hamileyken de gittim 5 gece 5 yıldızlı otelde prenses havasında tatil yapıp 6 gün evde kulkedisine donustum bu sene günübirlik deniz olur anca
Oh mis gibi yapmışsın geçen sene günübirlik gitmiştim ama yüzerken karnım kasılmıştı.bu sene karnımdaki kasıntıyla yüzeriz
geçmiş olsun.bizimde alerji başlarda pişik yapıyordu.umarım diyet iyi gelir Bu aylarda kızım çok hareketlendi aldığını düşünmüyorum.ek gıda ucundan ucundan yiyor.iki öğün vericem artık
Yulaf cok iyi birseymis ya ben daha yeni kesfettim yulaf lapasina bayiliyorum bende yarin elma ile yapayim
Aynen lezzetliymiş baya Elmayla güzel olmuştur Benim kız sevmiyor
geçmiş olsun biri bitmeden biri başlıyor dimi Yine bu halimize de şükür Benim kız da yerine koyunca ağlıyor yanıma alıyorum ya da kucağımda dalana kadar tutuyorum
hiç mi ses çıkarmıyor? Yoksa azaldı mı? Çıkarmıyorsa doktora danışın isterseniz
Arada koltuk altlarından tutup yürüme çalışması yaptırabilirsin.dik tuta tuta alışır

Mis gibi bebek omleti yaptım iki kaşık aldı bıraktı.tuz atıp ben yedim Çeyrek patates yarım havucu haşladım.maydonoz ve yumurta sarısıyla tavada pişirdim.
Şimdi sebze çorbası yapıcam

Eklentiler

• 7D9633FE-BDB0-4C46-B336-47E8846B2BB0.webp
    39 KB · Görüntüleme: 38
Mis gibi bebek omleti yaptım iki kaşık aldı bıraktı.tuz atıp ben yedim Çeyrek patates yarım havucu haşladım.maydonoz ve yumurta sarısıyla tavada pişirdim.
Şimdi sebze çorbası yapıcam
Ben dün kabak,havuç bebek irmigi bir de sarımsaklı bi çorba yaptım önüne de parmak havuç kabak hasladim o kemirirken bi yandan yedirdim.Sevdi gibi...deneyebilirsin bu tarifi.

Dr kilosuna normal diyorsa dert etmeyin, benim kızım da zayıf, 6.ayda 7 kilo bile gelmedi, ama hareketli sağlıklı buna şükür. Dün komşunun biri 3 aylık mi diyor he canim öyle dedimgectim

Dr kilosuna normal diyorsa dert etmeyin, benim kızım da zayıf, 6.ayda 7 kilo bile gelmedi, ama hareketli sağlıklı buna şükür. Dün komşunun biri 3 aylık mi diyor he canim öyle dedimgectim
Yenidogan deseydin Benim ilk çocuğuma kilo aldiramamissin derlerdi...Oğlum doğduğunda da bi akrada arada arayıp gelişiyor mu bari diye soruyorduBiz kafayı yemeyelim kimler yesin

Yani bizimki de agulardi filan şuan 7aylik agulamiyo bababa filan demiyo sadece çığlık atiyo agliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…