- 6 Şubat 2021
- 263
- 372
- 53
- Konu Sahibi DusunceBulutu
-
- #5.461
Evet kusmak iğrenç ama kusmamak daha iğrenç emin ol ben ilkinde kusunca biraz rahatlıyordum şimdi kusamıyorum sürekli bulantı var bitmiyorHeee bende onu diyorum bende okumadım ama ona da doktor arkadaş demiş
zaten hamilelik halsizlık yapıyo ama bulantı daha fena bende uyku yapsın yeterki diyorum
Kusmaktan felan korkuyorum
Benim de 2 hafta önce göğüs hassasiyetim aniden gitmişti, ertesi gün de kontrolüm vardı kalp atışı için. Kendime dünyayı zindan ettim ama gereksiz etmişim çünkü doktorum aynısını söyledi. Belirtiler bazen ortadan kalkar sonra tekrar olur, tekrar kalkar bunlar olur, hiçbir anlam ifade etmiyor dedi. Rahat olunKızlar günaydın. Benim de Perşembe günü randevum vardı, her şey normal dedi doktor ama dün göğüslerimdeki hassasiyet azaldı bugün de kayboldu gibi. Doktor belirtilerle hiç alakası yok bebeğin sağlığının ama, siz ne düşünüyorsunuz yaşayan var mı ? Dün de gergin bir gün geçirdim korktum açıkçası
Bi kere yenen pişmiş sucuktan hiçbir şey olmaz sanmıyorum ama Kasım ın başıyım demiş hanımefendi anlamadım o ne demek.Kaç haftaliktisiniz hissetmek için ? Şalgam zararli degil de sucuk önerilmiyor gebelikte ama bebeğin hareketiyle ilgisi olmaz eger bizim gibi degil ileri haftalardaysaniz bebek hareketini iyi takip edin 3 saatte bir oynamasi lazım ben 37. De kaybettim hareketleri yoktu son gün kasılmalardan farkedememisim en ufak bir endişe de gidin doktora tedbir olsun
Bana doktorum demişti ki, nar yasaklı sanılıyor neden yasak olsun abartmadıkça tam tersi yararı var, en güzel antioksidandır nar demişti. Ama arkadaşın kendi durumuna özel bir yasaktır belki de.Nar neden yasakmış ki bende nar istedim hoş daha almadı eşim
Benim dayım da Afyon da kadın doğum uzmanı. O bana folidays önerdi ondan içiyorum. Kapsamlı bir takviye hepsi var içindeHerkese iyi pazarlar
Bir şey sormak istiyorum sizlere. Folik asit dışında başka birşey kullanıyor musunuz?
D vitamini başla dedi doktorum ama kullanan var mı? Varsa kaç damla kullanıyorsunuz günlük?
Canım benim benimde böyle bir haftam geçen hafta geçti çok zordu benim için hiç üzülme geçeçek gideçek bu hafta Allah’ın izniyle haftam geçti ama hala aklım bebişte yani bu durum hep böyle olacak sanırımGünaydın 7.haftamdayım ve bu hafta benim için hep endişeli olacak perşembeye kadar perşembe randevum varbi önceki gebeliğimde bebeğimin gelişimi 7 haftalık kalmıştı 9 haftalıkkende kürtaj olmuştum.
Bence dra gitmeye gerek yok gene de siz bilirsiniz. Drum tek korkman gereken şey kanama demişti. Ağrı kramp hersey normal bu süreçte dedi ama ben gene de dikkat ediyorum doğru dürüst is yapmiyorum
Benim dr kanama veya şiddetli ağrı olursa ara demişti.
Biraz buyuk olsaydi hemen koş derdim,kordon bagi kirilir filan.henuz kordon yirtilmasi olamaz.kan gelmeden dusuk olmuyor.bu haftalarda annenin yada bebeyin sorunu varsa kalbi durma korkusundan her hafda gidiyorum ben.agir kaldirmayla kalpe birsey olmuyor korkma,ama bundan sonra dikkat et
Geçmiş olsun için rahat etmiyorsa git benceAğrı için normal demişlerdi, benim de bir ara sürekli zonklama oluyordu hatta buraya da yazmıştım.Ama merakta kalmak daha kötü o yüzden gidilebilir bence.En azından birinci trimestr bitene kadar ben iş falan yapmayacağım, dikkat et yorulma
Canım benim de cuma günü okulda ağrım başladı, dün gittim bir kanama alanı yok ama regl ağrısı gibi hissediyorum dedim diye iğne verdi dün yaptırdım. Bir tane de haftaya yaptıracağım. Sanırım her ihtimale karşı verdi. Regl ağrısına yakın mı senin ağrıların ? Dinlenince geçer belki , bol bol dinlen bugün inşallah geçecektir
Geçmiş olsun canım dinlensen yeterli olur bence ağrı azalmazsa eğer ozaman doktora gitmelisin bence
Sağol canım doğana kadar rahat yok sanırım bizeCanım benim benimde böyle bir haftam geçen hafta geçti çok zordu benim için hiç üzülme geçeçek gideçek bu hafta Allah’ın izniyle haftam geçti ama hala aklım bebişte yani bu durum hep böyle olacak sanırım
Evet cok dogru.ben 6 haftalik iken sabah kusmalarim basladi.bos mideye hep cikarib rahatlapilaf filan yediyimde seker yukseldiyinde nadiren gece cikarmasi oldu.9+2 de aniden gecdi sabah bulantisi.10+ da basladi ama bu kes kusamiyorum diye tum gun herseyi tiksiniyorum.bu midemi bastirir,o bastirir derken 1 hafta olmadan 2 kq almisimEvet kusmak iğrenç ama kusmamak daha iğrenç emin ol ben ilkinde kusunca biraz rahatlıyordum şimdi kusamıyorum sürekli bulantı var bitmiyor
Ben istiyordum aslında doktoruma sordum ama tavsiye etmiyorum iki sezeryandan sonra arada çok fark yok dedi.Ssvd düşüneniniz var mı kızlar
Benim doktorum 16. Haftadan önce asla konuşmaz ya iki kızımda da 6 da söyledi hep erken öğrenenlere özeniyorum vallaKesin değildir tabi %75 ihtimalama 12 haftadakitahminler genelde tutuyo nifty testi de 12. Haftalarda açıklanıyor sanırım zaten. Benim oğlumda 12. Haftada doktor bence erkek aklınızda tutun bı kaç hafta sonra netleşir demişti doğru çıktı
Ben hamileliğin başında kullandım d vitaminim düşüktü günde 8 damla alıyordumCevaplarınız için teşekkür ederim
Genelde 3. Aydan itibaren kullanılmaya başlıyor gebelerde. Önce başlamanın bir zararı olur mu diye kararsız kaldım. 3 damla ile başla dedi doktorum. İleriye dönük kemik sağlığın için iyi olur dedi.
Ben.. Ayaklarım hep buz gibi ve çok üşüyorum normalde sıcağı hiç sevmem ama sürekli üşüme halindeyim bu aralarKızlar ayak üşümesi yaşayan var mı? Benim felaket üşüyor
Merhaba. Ben göğüs kalkanı kullanmıştım işime yaramıştı aslında. Ama yine de tek başına yeterli değil tabi ki ayva çekirdeğinden jel yapılıyor onun çok faydasını gördüm göğüs kalkanı ile birlikte. Dediğiniz gibi Lansinoh krem hiç bir işe yaramıyor ne yazık ki. Doğal yöntemler aradım hep mesela tahin yağı da kullandım o da iyi geldiKızlar çok çok çooook ama çooooook fazla göğüs ucu için bir öneri arıyorum? Daha aramaya araştırmaya başlamadım erken gerçi ama ben çok çektim oğlumda, o yüzden şimdiden yazayım sorayım dedim
Benim biraz da canımın çok tatlı olmasından sebep aslında, oğlum zamanında çok acı çekmiştim. Ağlıyordum yani. Aslında görünürde yara olmadı, kanamadı hiç ama bebek emerken sanki damarlarım çekiliyordu. O kadar canım acıyordu ki, dayanamayıp sağmaya başladım ve 6 ay günde en az 3-4 kez makine başına oturup sağıp verdim. O zamanlar doğumdan önce başlayıp Lansinoh krem kullanmıştım ama hiç işe yaramadı bende.
O yüzden aklıma gelmişken önerisi olan varsa alırım bi dal? Şimdiden uçları feci acıyooooooo bile
Yani sizden 20 gun onceyim.sezeryan olacagimdan ekim annelinede soruyorum bazen.onlarin doktoru yasak demiş.benimki hic birseyi yasak etmemiş,sadece ilaclari cogaltdiBi kere yenen pişmiş sucuktan hiçbir şey olmaz sanmıyorum ama Kasım ın başıyım demiş hanımefendi anlamadım o ne demek.
Kuzum lütfen aklına kötü şeyler getirip kendini üzme bebeğin iyi insallahGünaydın 7.haftamdayım ve bu hafta benim için hep endişeli olacak perşembeye kadar perşembe randevum varbi önceki gebeliğimde bebeğimin gelişimi 7 haftalık kalmıştı 9 haftalıkkende kürtaj olmuştum.
Benimde 8 hafta korkum vardi,sukur atlatdik ama gorduyum kadariyla bizler uslanmicaz 9 ayin hepsini boyle korkarak yasicaz.her defa titreyerek bakiyorum ekrana kalb atisi var mi diye.halbiki takdiri ilahi,verende Allah alanda diyib devam edersek rahlarizGünaydın 7.haftamdayım ve bu hafta benim için hep endişeli olacak perşembeye kadar perşembe randevum varbi önceki gebeliğimde bebeğimin gelişimi 7 haftalık kalmıştı 9 haftalıkkende kürtaj olmuştum.
İnşallah canımKuzum lütfen aklına kötü şeyler getirip kendini üzme bebeğin iyi insallah
Böyle durumlarda çok bilmek iyi değil diyorum valla kimisi 1 kere doktora gidiyor 2. Gidişinde doğuruyor .Allahım kalbimizi ferahlatsın İnşallah kötü düşüncelerden sıyrılalım hepiniz dualarımdasınız❤Benimde 8 hafta korkum vardi,sukur atlatdik ama gorduyum kadariyla bizler uslanmicaz 9 ayin hepsini boyle korkarak yasicaz.her defa titreyerek bakiyorum ekrana kalb atisi var mi diye.halbiki takdiri ilahi,verende Allah alanda diyib devam edersek rahlariz
Günaydın ben de öyleyim kayıplarım oldu şimdi çok sık kontrole gitmeme rağmen her gittiğimde bayılacak gibi oluyorum, sanırım hiçbir zaman rahatça kontrole gidemeyeceğim gidenlere de özeniyorumGünaydın 7.haftamdayım ve bu hafta benim için hep endişeli olacak perşembeye kadar perşembe randevum varbi önceki gebeliğimde bebeğimin gelişimi 7 haftalık kalmıştı 9 haftalıkkende kürtaj olmuştum.
Aynı durumdayız canım bende perşembeyi iple çekiyorumGünaydın ben de öyleyim kayıplarım oldu şimdi çok sık kontrole gitmeme rağmen her gittiğimde bayılacak gibi oluyorum, sanırım hiçbir zaman rahatça kontrole gidemeyeceğim gidenlere de özeniyorumBenim de Cuma kontrol var, bebeğimi 5gün önce gördüm valla şimdiden çatlıyorum meraktan
gögüs yaralarından kızımda 3 ay cok cektım hatta yaralardan gogsumde sonrasınde kıtle olustu antıbıyotkler kullandım cok ama cok cektım suan anksıyete olustu sureklı gogus doktoruna gıdıp muayene falan oluorum o boyuta geldım . o surecte tek cozumum plastık gogus ucunu emzırme bıtınce takmak oldu kendı dutum gogsumu kurtumadıgı ıcın tekrar kanama olmadı ama suaralar gumus gogus uclarını goruorum allah nasıp ederse onlardn alacagım bende benım ıcınde buyuk problemKızlar çok çok çooook ama çooooook fazla göğüs ucu için bir öneri arıyorum? Daha aramaya araştırmaya başlamadım erken gerçi ama ben çok çektim oğlumda, o yüzden şimdiden yazayım sorayım dedim
Benim biraz da canımın çok tatlı olmasından sebep aslında, oğlum zamanında çok acı çekmiştim. Ağlıyordum yani. Aslında görünürde yara olmadı, kanamadı hiç ama bebek emerken sanki damarlarım çekiliyordu. O kadar canım acıyordu ki, dayanamayıp sağmaya başladım ve 6 ay günde en az 3-4 kez makine başına oturup sağıp verdim. O zamanlar doğumdan önce başlayıp Lansinoh krem kullanmıştım ama hiç işe yaramadı bende.
O yüzden aklıma gelmişken önerisi olan varsa alırım bi dal? Şimdiden uçları feci acıyooooooo bile
Günaydın. Bende aynıyım 7. Haftamdayım ve perşembe günü bebişi ve kalp atışını duymaya gideceğim. En son 2.5 hafta önce kese için gitmiştim. Zaman geçmek bilmiyor benimde kayıplarım var. Kan sulandırıcı iğne kullanıyorum her gün. Inşallah sıkıntı olmadan atlatırız bu durumları iyi haberlerle dönerizGünaydın 7.haftamdayım ve bu hafta benim için hep endişeli olacak perşembeye kadar perşembe randevum varbi önceki gebeliğimde bebeğimin gelişimi 7 haftalık kalmıştı 9 haftalıkkende kürtaj olmuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?