2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bende 39 haftalık doğurdum 2940 gr dı oğlum 2 ay sonra sırf anne sütü almasına rağmen baya kilo almıştı sonra da aldı kilosu yüzünden geç yürüdü hatta yürüdüktennsonra normale döndü
Bende 39+3'de doğum yapmıştım benim kız hiç öyle aman aman kilo almadı hep bir beden küçük kıyafet alıyordum ama çok hareketliydi 5,5 aylıktı sürünerek emeklemeye başladığında üç yasinda yakaladı yasitlarini şimdi 6 yaşında 116cm 20 kilo ama hiç durduğu yerde durmaz sağlığı yerinde olduktan sonra hiç takmıyorum kilosunu ben 28 yaşında evlendiğimde 45 kio 34 bedendim o halimi çok seviyordum
kayivalidemler zayıf diye söyleniyordu küçükken , pek severler tombul çocuğu bir akrabalari var çocuk kilolu diye pek hoşlarına gidiyordu şimdi yazık 12 yasinda 120 kilo olmuş şimdide üzülüyorlar vakti zamanında çok hoşlarına gidiyordu yazık oldu çocuğa

Aslında ben 28.haftada rahatlayacağım.
Doktorm 28.haftadan sonra doğan bebekler yüzde 95 sağlıkla gelişimini tamamlar demişti.yani stresim geçince sanırım herşey daha kolay olcak beklemekte..ay annelik deli işi gerçekten
28 e de bişe kalmadı sayılır canım panik olma sen yine 💖 cidden öyle hamilelik ayrı bi endişe doğum o şekil 🤷🏻‍♀️ Sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri konuşuruz insallah

Ben de ertelemek isterdim ama eninde sonunda gidicem o yuzden bu cuma gidip olucam😥 konustugum herkes yaptirmis ve dogumlarini da yapmis kisiler. Yaptirmamayi goze alamiyorum.
Yaptır canım, ben de 24. Haftayı bekleyeceğim sanırım. Kaç doz yapacaklarmış sana. Herkese farklı söylüyorlar anlamadım.

Ben aşı karşıtı bir insan değilim aslında. Kendim için ya da bebeğim doğduktan sonra gerekli olan bütün aşıları yaptırırım problem değil. Sadece karnımda henüz gelişmemiş bir bebek varken tedirgin ediyor.
Ben bu korona durumundan beri aşı karşıtı demeyeyim de aşıdan artık korkan ve temkinli biri oldum. Oğlumun tüm aşılarını yaptirdigim için içimin yandığı da çok oldu. Okuduğum şeyler çok korkunç. İki tarafı da ölümüne savunan bilim insanları var. Kafam çok karışık.

İhtiyaciniz olur diye dusundum arkadaslar, indirimde su an..😘

Eklentiler

• IMG_20201216_152514.webp
    IMG_20201216_152514.webp
    20,3 KB · Görüntüleme: 48
Yaptır canım, ben de 24. Haftayı bekleyeceğim sanırım. Kaç doz yapacaklarmış sana. Herkese farklı söylüyorlar anlamadım.
Bana daha sayi vermedi. Sadece mesajla hatirlatti hemsire, filanca gun tetanoz asisi ve gebelik izlenimi icin bekliyoruz diye. Gidince soyler. En fazla 2 doz yaptiririm diye dusunuyorum🙄

Kizlar magnezyum kullanan varmi varsa gunluk kac mg aliyorsunuz?
Ben efermag efervesan kullaniyorum ama mg sine hic bakmadim. Fakat son gunlerde duzenli icmiyorum ya😥 yaklasik uc haftadir sık sık ishal olmaya basladim ve bu ilaca bagladim nedense. Gidince sorucam doktora.

Kızlar bebeğin kilosu boyu ilk hamile kaldığımız zaman kodlaniyormus zaten dünyayı da yesek farketmiyor yani kızım 2980 doğmuştu hiç korkmadım küçük diye insanın kendi çocuğu olunca daha bi cesaretli oluyor, ilk banyosunu falan hep kendim yaptırdım bizde anneanne babaanne korktu yikayamadi kızımı 😊 küçük bebekker daha çabuk toparlaniyor hiç korkmayın kızım öyle hiç ayda bir kilo falanda almadı mercimek diye seviyorduk hep kendi eğrisinde gitti ama maşallah kolay kolay hasta olmaz bu havada dordurma da yer buzdolabından çıkartip süt ,kefir içer
eltimin kızida 2800 doğdu şimdi bir yaşında tam sıktırmalık bi tontiş 😊
Yaa bunu bilmiyordum mesela kuzenimin bebeği de hamilelikteki ölçümlerde az çıkıyordu ona doktoru yemesi gereken bebeğe kilo aldıracak şeyleri söylemişti sonra onları tüketip iki hafta gibi bi sürede normali yakalamıştı. boyu tabiki de genetiktir yiyeceklerle uzamaz zaten de kek börek yerine bebeğe faydalı şeyler kilosunu etkiler diye düşünüyorum.

Bende o yaziyi buldum kizlar 🥰
Mesela burda ekstrem bi durumdan bahsetmiş gelişim geriliği olan bir bebek için ne yeseniz fayda etmiyor olarak söylüyor sanırım. Ama kuzenimden çok iyi biliyorum ki sadece doktorun söylediği şeyleri tüketerek bebeğe kilo aldırdı. tabi onun normal bi bebekti sadece bulantıları 9 ay sürdüğü için az yiyordu bebeğin zayıf olma sebebi buydu yani.

Back
X