2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ayy cok tatli bi diyalog, cok tesekkur ederim mavicim, icim rahatladi

bence esas soru, doğumdan ne kadar sonra dönmeyi düşünüyorsunuz
Ben kredi çekip ev alırız ya da iş yerime yakın bir yere taşınırız diye düşünüyordum ama işler umduğumuz gibi olmadı. Borcumuz olsaydı mecbur hemen dönecektim, yakına taşınmış olsaydık da süt izninden faydalanmak için dönecektim. Şimdi bu evde kirada devam edersek, ücretsiz izin alacağım gibi duruyor. Hele ki doğumdan öncekileri aktaramazsam zaten 2 ay neye yetecek, önce ücretli izinlerimi kullanırım sonra da en az bir 6 ay ücretsiz alırım diye düşünüyorum. Bırakacak kimsem de yok burda. Mecbur kendim bakacağım.

Bu arada sabah saglikocaginda kan verdim. Ogleden sonra da asi ve izlem icin cagirdi. Ben de sordum izlemde ne yapiliyor diye. Iste tansiyon olcumu vs bir de bebegin kalp atisina bakiliyormus dopplerle. Ayrica buna duzenli bakmamiz gerekiyor dedi. Ben bunu istemedigimi soyledim. Zaten sali gunu ayrintili ultrasona gidecegimi soyledim. Ama bunu yapmamiz gerekiyor dedi gereklilikmis. Boyle bir gereklilik var mi?

Ben de geçen hafta aşı için gittim ama kalp atışına falan bakmadı hiçbir şey söylemedi de

Ben de 6. Aydan sonra dönmeyi düşünüyorum kısmetse. İnşallah herşey yolunda giderse bebişlerin 6. Aydan itibaren günde 3 yada 4 kere emzirilmesi yeterli oluyormuş. 6 aydan itibaren oda ayırma işlerine de girişmek için uygun bir zamanmış. 6. Ayda böyle denemeler yapıp başarılı olursam dönerim. Çünkü süt izinli çalışma koşulları birçok işyerinde anne için de bebek içinde güzel görünüyor. Olabilidiğince faydalanmak istiyorum. Ücretsiz izin olaylarına belki süt izni süremi doldurduktan sonra girerim. Tabi davulun sesi uzaktan mı güzel onu yaşayarak öğreneceğiz.

Şimdiye kadar sağlık ocağında hiç kalp atışı dinlenmedi benim.

Bizim bu hemsire cok acaip ya. Insani hem strese de sokuyor baski yapiyor.
Zaten pandemi döneminde gün içinde iki kez çağırmaları çok enteresan. İşlemleri bir an önce halledip göndermeleri gerekir zaten stres oluyoruz . Sonuçlar da e nabızda gözüküyor onun için de gitmeye gerek yok. Biraz tuhafmış gerçekten.

Şimdiye kadar sağlık ocağında hiç kalp atışı dinlenmedi benim.
Demek ki gereklilik degilmis neden bu hemsire boyle insani geriyo baski yapiyo ya. Istemedigimi soyledigimde surati cok bozuldu. Gayet guleryuzlu ve kibarca soyledim sali ultrasona giricem diye. Ama bu gereklilik bunu takip etmek durumundayiz vs dedi. Bebegin hareketlerini en son ne zaman duydugum vs bunlar bilinmeliymis takip edilmeliymis kendileri tarafindan. Ben de yaklasik 1 bucuk haftadir duydugumu ve en son da bu sabah duydugumu soyledim ve bana inanmayan gozlerle bakti. Suanda 19+3 um ve gunlerdir duydugum pit pit seyler bagirsak hareketlerim olamaz herhalde??

valla benim de şimdilik anladığım doğumdan sonra süt izni vs. her şeyi üst üste koysam toplam 6 ay alabileceğim, o yüzden sağlıklı devam ederse sürecim (bir de tabii evde olabilirsem) son dakikaya kadar çalışırım gibime geliyor :)

ilk başta ya 3 ayda dön derlerse diye düşünüyordum, birazcık olsun rahatladım - bizde de ben bakacağım çünkü, bir yardımcı/bakıcı olmayacak ben işe dönene kadar :)

lilibeth DuDulalala bende de mcdonalds reklamı çıkmaya başladı

yaaaaa işteee ilahi adalet
gerçi sen çok etkilenmişe benzemiyorsun, benim arada canım normal gurme hamburgerlerden çekiyor ama hepsinin içinde sos, sosta da malum mayonez var ondan korkumdan söylemiyorum hala :)

geçen burda kızların gazıyla pizza söyledim ama ananaslı pizzadan da bir şey olmaz artık diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…