2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
benim aldığım multivitaminin içinde düşük dozda var canım.
tiroid için belli tip rahatsızlıklarına iyi geldiğini biliyorum ama yine de danışmadan alma sen...
Benim multivitaminde de var. Ben ilk gittiğim doktora saçlarım çok dökülüyor deyince selenyum al demişti o zaman bir şişe aldım ama hiç açmadım. Tiroidim düzene girince dökülme de kesilmişti çünkü. Geçen bir doktorun sayfasında okudum, tiroid hastalığı olan gebelere iyot ve selenyum öneriyorum yazmıştı. Ondan merak ettim ekstra içen var mı diye.

Kızlar ya ben sabah 10 gibi kahvaltı yapıyorum buyüzden de öğlen yemek yiyemiyorum meyveyle geçiştiriyorum bir sakıncası olur mu acaba
Benimde çok iştahım yok akşam yemeği yemeyip meyve yiyorum bende.
Ekmek, şekerde yemiyorum bence bi zararı olmaz.

veren doktor mutlaka endokrin doktoru olsun derim. benim haşimatosu olan bir arkadaşım belli aralıklarla kullanıyordu, ondan hamilelikte ne sıklıkta ve hangi dozda kullanılması gerektiğini endokrin doktoru daha iyi ayarlar :)

hamilelikten önce de şimdi de endokrinle ilgili türlü dertleri olan biri olarak artık eminim ki, hiç bir doktor (Dahiliye/Kadık Doğum vs.) hormonlara onlar kadar hakim değil.

Meyveyi bol bol tüketiyorum ama öğle yemeği yemek istemiyorum

meyve de aslında daha doğal olsa da bir tür şeker, öğle yemeğinde alman gereken sebze / protein / kalsiyumu es geçmiş oluyorsun - kahvaltıda ya da akşam yemeğinde yediğin yetiyor mudur diye bi doktoruna sorabilirsin sanırım :)

Kalsiyum hiç alamıyorum canım ben

Meyveyi bol bol tüketiyorum ama öğle yemeği yemek istemiyorum
Hamileyim bol bol yemem lazım diye düşünmüyorum ben. Çok yesem rahatsız olurum şişkinlik oluyor.
Bende cennet hurması, muz, havuç, elma, mandalina hergün yiyorum. Ay çok yiyomuşum aslında

Bende hic ogle yemegi yemeyenlerdenim meyve tabagi, kahve, yogurt cerez oyle seyler yiyorum hep boyleydim ama ben sadece calisirken ogle yemegi mecbur yiyordum onun disinda hic hayatimda ogle yemegi yemisligim neredeyse yoktur

Bende hic ogle yemegi yemeyenlerdenim meyve tabagi, kahve, yogurt cerez oyle seyler yiyorum hep boyleydim ama ben sadece calisirken ogle yemegi mecbur yiyordum onun disinda hic hayatimda ogle yemegi yemisligim neredeyse yoktur
Kahve içmen bile bi lüx bana göre ben çok severdim ama tiksindim nedense hamilelikte içemiyorum

Bır de gece uyumak eziyete döndü çok uykum var bı türlü rahat uyuyamıyorum yanlışlıkla uykuya dalsam galıba bebek sol da toplanıyor agrı yapıyor uyanıyorum su yastıklardan alma zamanı geldi galıba

bence de meyve yenecekse en azından yoğurtla yenmesi mantıklı, doktorun mutlaka ye dediği şeylerden birini yemiş oluyorsun en azından :)

Geceleri maalesef ben de uykuya dalamıyorum çok sıkıntı yaşıyorum dönüp duruyorum. Eşim de yanımda mışıl mışıl uyuyunca sinirleniyorum Son aylar hiç uyuyamayacakmışız

Bir de dün dışarı çıktım sağ ve sol göbek altında acayıp ağırlık ve gergınlık hıssettim yürürken elimle tutunca gecıyordu bıraz yukarı çıksa da belkı rahatlarım bıraz ağır bısey alayım elıme örneğin sol elim sol tarafımda hissediyorum o ağırlığı

Geceleri maalesef ben de uykuya dalamıyorum çok sıkıntı yaşıyorum dönüp duruyorum. Eşim de yanımda mışıl mışıl uyuyunca sinirleniyorum Son aylar hiç uyuyamayacakmışız
Valla ben şimdiden beter oldum yorgan sıkıştırıyorum yıne de olmuyor ayarlayamıyorum o boşluğu kazara uykuyu dalsam ayarlayamadan agrıyla uyanıyorum orda ağırlık ile sırt üstü de yatamıyorum artık( benım en sevdıgım uyku sırtüstü uyumaktı)

Bırde ben dürtüp uyandırıyorum pisliğine uyuyamıyorum diye söyleniyorum gebelık sendromuna girdi oda karnı şişti sağ sola dönerken yorgan sıkıştırıyor o da uyuyamıyor şiş yanlarım diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…