- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #35.181
Progesteron çok etkili rahim ağzı uzunluğu için. Ayrıca tekrar uzayabilen bir şey. Bebek sağlıklı ya önemli olan o bu süreci biraz daha sakin aakin geçirirsin. Bir de bunu stres yapma lütfenBende baktım 25mm altı kısa oluyormuş.
2 doktorda aynı şeyi söyleyince dikkatimi çekti. Birde annem erken doğum yapıyor genetik yatkınlık olabilir dediler.
Benimkide perinatolog 15 günde 1 kontrolüm.4 cm üzerine iyi diyorlar benim 33 mm den itibaren doktorum biraz kısa deyip progestan verdi, şuan 26 hf 29 mm genelde dinleniyorum tam yatak istirahati önermedi ama çok ayakta kalma dedi. Zaten ayakta 30 dk da ağrım oluyor. Benim doktorum perinatolog çok da ince eleyen biridir kontrol süresini 4 hf 3 hf gibi yaptı demek ki çok sıkıntılı bir aralıkta değiliz. Ama progestan önemli, kasılmaları önlüyor.
Haklısın.Progesteron çok etkili rahim ağzı uzunluğu için. Ayrıca tekrar uzayabilen bir şey. Bebek sağlıklı ya önemli olan o bu süreci biraz daha sakin aakin geçirirsin. Bir de bunu stres yapma lütfen
Benim en son 20+6 da detaylı ultrasonda ölçülmüş 31 olarak. Bir sonra ki randevuda bir sorayım doktoruma4 cm üzerine iyi diyorlar benim 33 mm den itibaren doktorum biraz kısa deyip progestan verdi, şuan 26 hf 29 mm genelde dinleniyorum tam yatak istirahati önermedi ama çok ayakta kalma dedi. Zaten ayakta 30 dk da ağrım oluyor. Benim doktorum perinatolog çok da ince eleyen biridir kontrol süresini 4 hf 3 hf gibi yaptı demek ki çok sıkıntılı bir aralıkta değiliz. Ama progestan önemli, kasılmaları önlüyor.
2. Neden başka yöntemle olacak?Kızlar doğum korkusu sizdede başladımı?
Yani ara ara korku basıyor seneryolar kuruyorum 2. Olmasına rağmen ki ilk doğumumda ne ağrı ne acı çektim sadece yürümekte zorlandım uzun süre.bu 2. Başka yerde başka yöntemle olacak diye endişeliyim gerçi bütün korkulara rağmen bi an önce o güne ulaşmak istiyorum ,sağlıkla gelsinlerde napalım geçecek bugünler...
Seninki iyimiş o yüzden söylemedi belki de sınırda olsa uyarırdı.Benim en son 20+6 da detaylı ultrasonda ölçülmüş 31 olarak. Bir sonra ki randevuda bir sorayım doktoruma
Yok yapmıyorum, servikse ne kadar az ağırlık o kadar iyiBenimkide perinatolog 15 günde 1 kontrolüm.
Yürüyüş yapıyor musun peki?
Bende ağır bir iş yapmıyorum uzanıyorum genelde bundan sonra daha dikkatli olurum.
Hepimiz öyleyiz ne okusak etkisinde kalıyoruz. Bende artık markete bile gitmem o zaman.Yok yapmıyorum, servikse ne kadar az ağırlık o kadar iyiÇok telaş edilecek bi şey değil ama internette servikal yetmezlik hikayeleri falan okuyunca, felaket senaryosu oluşturmaya da müsaitim, hiiç iyi gelmiyodu.
4 cm üzerine iyi diyorlar benim 33 mm den itibaren doktorum biraz kısa deyip progestan verdi, şuan 26 hf 29 mm genelde dinleniyorum tam yatak istirahati önermedi ama çok ayakta kalma dedi. Zaten ayakta 30 dk da ağrım oluyor. Benim doktorum perinatolog çok da ince eleyen biridir kontrol süresini 4 hf 3 hf gibi yaptı demek ki çok sıkıntılı bir aralıkta değiliz. Ama progestan önemli, kasılmaları önlüyor.
Biraz sınırın üstünde. Dikkat edinTokluk 150,160 ları buluyor
İlki epidural sezaryen oldu.2. Neden başka yöntemle olacak?
Bir daha bu yolları aynı hevesle yürümem bunu doğurursam yeter şükredicem
Merhaba, 2 hafta önce ben de yaptırdim 75likti evet.Bu arada bana direkt 75 lik yaptı ama ben kendimce gebelik şekeri geçmişim var diye öyle yaptığını düşündüm. Herkese 75 lik mi yapıldı yükleme
Canım benim doktorum da aynı şeyleri söyledi haftaya gidip şeker yüklemesi yapcam havuç suyu içme bide soda içme perinatologa gittigmde o da sıkıntı yok dediKızlar selam bugün kontrole gittim
Bebeğin suyu fazla dedi doktor, çok şaşırdım. Hiç böyle bir şey duymamıştım. Bir hafta da ileri gidiyormuş. Yarın sabah şeker yüklemesi ve bir sürü daha tahlil vereceğim. Bebekte bir sıkıntı yok dedi ama erken doğuma vs yol açar düzelmezse dedi.
Beslenmeme hiç dikkat etmiyordum muhtemelen diyet verecek.
Tabi internette suyun fazla olması ile bir şeyler araştırınca felaket senaryoları ile karşılaşıyorum.. biraz moralim bozuldu açıkçası
sağolun kızlar, bende 50lik tarama tokken yapıldı (24+1de) sonucu 179. 100lük yükleme 24+4te yapıldı açlık 85,1.saat 191, 2.saat 159, 3.saat 127 çıktı. bir hafta evde şeker takibi yaptırdı doktor açken ve yemek 2 saat sonrası. 140 ın üstünde değer görmek istemiyorlar özetle. ama bnm haftalıkta 170/149/143/146 gibi yüksek çıkan 4 tane değerim oldu. insülin yazmayayım sana, sabret bir hafta daha ölç gel dedi bu pzt kontrole gittiğimde. eğer yine yükseklerden uçarsam insülin yolu görünüyor. gebelik sonuna kadar tatlılara baybay dedim bile. arada aklıma düşse de yemiyorum yemem hiç umrumda değil kızım normal büyümeye devam etsin sağlıklı olsunda anası kurban
Ben hiç kilo vermiyorum nedense diyete rağmensabah 2 yumurta yiyorum kahvaltıda 2 dilim peynir .7-8 zeytin ve 1 dilim ekmek artı yeşillik bolca. Yumurtaya hiç alışık değilim 2 tane yemeye. İnşallah bebeğim kilo alıyordur benimde. İlk gebeliğimde diyet yaptım yine ve 39 haftada 3150gr bebeğim doğdu. İnşallah bu da en azında 3 kg geçer diye dua ediyorum
Canım benim doktorum da aynı şeyleri söyledi haftaya gidip şeker yüklemesi yapcam havuç suyu içme bide soda içme perinatologa gittigmde o da sıkıntı yok dedi
Bende bu sıkıntılar olmadı iki gebeliğimdede. Ama ben zaten minyonum bebeğimde minyon olur diye düşünüyorum yani ileride değil de bir kaç gün geride olabiliyorKızlar şekerle ilgili mesajlarınızı okudum. Peki sizde ve bebeğin suyunun fazla olması gibi bir durum var mı veya var mıydı? Bugün kontrole gittim hem bebeğin suyu fazla hem gelişimi bir hafta ileride dedi. Yarın şeker yüklemesi yapılacak muhtemelen ondandır dedi.
Merhaba canm benimde üst sınırda, bende tedirginim bu konuda ama araştırınca suyu fazla olup zamanında doğum yapanda çok. İnşallah zamanında gelir bebişler.Kızlar şekerle ilgili mesajlarınızı okudum. Peki sizde ve bebeğin suyunun fazla olması gibi bir durum var mı veya var mıydı? Bugün kontrole gittim hem bebeğin suyu fazla hem gelişimi bir hafta ileride dedi. Yarın şeker yüklemesi yapılacak muhtemelen ondandır dedi.
Benimki de bu gidişle sezaryen olacak oda çok zor gerçekten ameliyat olmak başlı başına bir dert.İlki epidural sezaryen oldu.
Şimdiki spinal sezaryen olacak.
Farklı şehirde olacağım mecburen o sebepten.
Bulundugum şehirde epidural sezaryen yok malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?