- 13 Nisan 2020
- 2.897
- 5.448
- 158
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #14.301
Kız Nası kimseye söylemedin hamile olduğunuhenüz kimseye söylememiş olan bir ben mi varım?
kelimenin tam anlamıyla kimseye yani, sadece eşim ve doktor biliyor
Bennnhenüz kimseye söylememiş olan bir ben mi varım?
iş yerindekilerden nasıl saklıyorsun?henüz kimseye söylememiş olan bir ben mi varım?
Ben de varım ama benimkinin haftası geride zaten geç döllenme, şu an 9.haftadayımKız Nası kimseye söylemedin hamile olduğunuNası dayandınnnn
Ben de akrabalardan kimseye söylemedim. biz de Kpss çalışan görümce var. dr a falan gittiğimizden o biliyor . o na da kimseye söyleme sakın dedim ama ne kadar çenesini tutabilir bilmiyorum . En yakın arkadaşlarım biliyor bir dehenüz kimseye söylememiş olan bir ben mi varım?
Sen söylemişsin sayılmazBen de akrabalardan kimseye söylemedim. biz de Kpss çalışan görümce var. dr a falan gittiğimizden o biliyor . o na da kimseye söyleme sakın dedim ama ne kadar çenesini tutabilir bilmiyorum . En yakın arkadaşlarım biliyor bir de
Evet ben de hiç hoşlanmıyorum bunu kayınbabam da çok yapıyor. Bu zamana kadar şuram ağrıyor buram sürüyor midem bulanıyor kötüyüm demediğim için böyle oldu. Eşime de dedim bundan sonra naz yapıcam ben de. Ki zaten akşama kadar çalışıyorum akşam da böyle olunca bel ağrısından duramıyorumKayınvalidelerin sanki dünyadaki tek anne onlarmış gibi davranmalarına bencilliklerine tek erkek çocuk doğuran onlarmıs gibi ilgi beklemelerine ayar oluyorum delleniyorum desem yeridir. Böyle son dakika işlerini de hiç sevmem emrivaki oluyor sen yine iyi gitmişsin ben bi bahane bulurdum. Karnım ağrıyor hamileyim bulantım var vs derdim kesin. Eşimde zaten anneciğimde rahat etmediğimi biliyor tuvalete bile gidemiyorum öyle ki çekiniyorum evlerinde
Valla ben de ona gore kiymet veriyorum karsi tarafa. kusura bakmasin. Rahmetli babaannem de oyleydi mesela. Vefat ettigi gune kadar maasi vardi, ne bir harclik ne bisey gordum. Zerre kadar duskun degildi bana. Ustelik ilk torunuydum.Aynı benim kayın valide gibi senin ki de. Hadi gurbetteyiz gelip bir şey yapmasını geçtik ama biz gittiğimiz de çöp kadar bir şey göremedik. Maddi olarak değil de en azından manevi bir hediyen olsun torununa. bir yelek ,bir patik örmek bu kadar mı zor. Bi de onlar için her bayram, düğün de vs 8-10 saat yol gidiyorduk Araba da tutar bizi. sanki görmeye çok hevesliler gibi saf kocam da tartışma kavga çıkarırdı tabi ki gideceğiz diye. Ama bunda baştan kestim çocuk büyüyene kadar bi yere gitmiyorum diye.
Kız Nası kimseye söylemedin hamile olduğunuNası dayandınnnn
hahahah tamam bu beni de aşar, saygı duydumBennnyeni yıla kadar da söylemeyi düşünmüyorum
iş yerindekilerden nasıl saklıyorsun?
nasıl ailenle paylaşmadan durabildin?
heyecanını içinde mi patlattın?
kafamda deli sorular.
Kusura bakma canım ama bu ne düşüncesizlik?Benim eşimin annesi gelinin yani eltimin işini yapıyor üstelik hamile falan değil bel fıtığı varAslında ben de bu ara çok dertliyim. Benim kayınvalidemler de bir garip. Aslında çok hevesliler ama her işleri son dakika olduğu için ben son dakikaya kadar bir şey beklemiyorum. Dün de Kayınbabamla doktora gitmişler hiç haberimiz yok. Kayınvalidem Göz kapağından ameliyat olmuş onu da bilmiyoruz. Ameliyat bitmiş Eşimi arıyor kayınbabam. Annen ameliyat oldu kızlara söyle eve gitsinler yemek falan hazırlasınlar. Yani elitimle bana söylüyor. Öyle sinir oldum ki hem son dakika söylüyorlar hem de telaşa sokuyorlar. Üstüne üstlük kayınvalidem bide ablasını çağırmış yemeğe. Tabi kim hizmet edecek biz. Bir kere sormadılar canın ne ister diye. Bana annem yorulmayayım diye bulaşıkları bile kaldırtmıyor. Eşime de kızdım annenin evinde misafir gibi davranıyorsun eşim hamile yardım edeyim diye düşünmüyorsun dedim. Tabi annesi Kendi evinde öyle alıştırdıysa ne bekliyorum ki ben. Ki ameliyat olayını haber verselerdi kendimizi ona göre hazırlardık. Bir de istekleri bitmiyor yemekler yenecek çaylar hazırlanacak. Üstüne meyve çerez.
Aslında ben de bu ara çok dertliyim. Benim kayınvalidemler de bir garip. Aslında çok hevesliler ama her işleri son dakika olduğu için ben son dakikaya kadar bir şey beklemiyorum. Dün de Kayınbabamla doktora gitmişler hiç haberimiz yok. Kayınvalidem Göz kapağından ameliyat olmuş onu da bilmiyoruz. Ameliyat bitmiş Eşimi arıyor kayınbabam. Annen ameliyat oldu kızlara söyle eve gitsinler yemek falan hazırlasınlar. Yani elitimle bana söylüyor. Öyle sinir oldum ki hem son dakika söylüyorlar hem de telaşa sokuyorlar. Üstüne üstlük kayınvalidem bide ablasını çağırmış yemeğe. Tabi kim hizmet edecek biz. Bir kere sormadılar canın ne ister diye. Bana annem yorulmayayım diye bulaşıkları bile kaldırtmıyor. Eşime de kızdım annenin evinde misafir gibi davranıyorsun eşim hamile yardım edeyim diye düşünmüyorsun dedim. Tabi annesi Kendi evinde öyle alıştırdıysa ne bekliyorum ki ben. Ki ameliyat olayını haber verselerdi kendimizi ona göre hazırlardık. Bir de istekleri bitmiyor yemekler yenecek çaylar hazırlanacak. Üstüne meyve çerez.
Ya sorma, ben dün erkek bebek isteyenlerin başka bir topiğine denk geldim. Neler neler yazılmış, yok kızı olmayan eksik değilmiş ama oğlu olmayan eksikmiş, kızı olanlara acıyarak bakıyolarmış, oğlu olan anneler el üstünde tutulurmuş neler neler. Sinirlerim bozuldu kapattım. İnsan kendi cinsine karşı nasıl bu kadar acımasız olabilir?Ben bu kafayı sevmiyorum kız evlat değil mi nasıl bir. Laf o
Söyle artık çocuk okula başlayacakhenüz kimseye söylememiş olan bir ben mi varım?
Hamileliğimi öğrendiğimden beri kadın olduğum için şükrediyorum bu mucizeye şahit oluyoruz Allah isteyen herkese nasip etsinYa sorma, ben dün erkek bebek isteyenlerin başka bir topiğine denk geldim. Neler neler yazılmış, yok kızı olmayan eksik değilmiş ama oğlu olmayan eksikmiş, kızı olanlara acıyarak bakıyolarmış, oğlu olan anneler el üstünde tutulurmuş neler neler. Sinirlerim bozuldu kapattım. İnsan kendi cinsine karşı nasıl bu kadar acımasız olabilir?
Islamiyet oncesi cahiliye devri kafasi resmen. Su kafalar da anne baba olacaklar evlat yetistireceklerYa sorma, ben dün erkek bebek isteyenlerin başka bir topiğine denk geldim. Neler neler yazılmış, yok kızı olmayan eksik değilmiş ama oğlu olmayan eksikmiş, kızı olanlara acıyarak bakıyolarmış, oğlu olan anneler el üstünde tutulurmuş neler neler. Sinirlerim bozuldu kapattım. İnsan kendi cinsine karşı nasıl bu kadar acımasız olabilir?
Ya sorma valla neler neler var. Beni kimse düşünmüyor dediğimde de eşim kabul etmiyor ona ayrı bir sinir oluyorumKusura bakma canım ama bu ne düşüncesizlik?Benim eşimin annesi gelinin yani eltimin işini yapıyor üstelik hamile falan değil bel fıtığı varhayretler içinde okuyorum bazı şeyleri
Ya gerçekten hamileliğim benim de çok şükür kendimi yormadığım sürece iyi geçiyor. Ama hem çalışıp hem iş yapıp doğru düzgün uzanamayınca belim çok ağrıyor. Bir de eğil kalk yapınca oluyor. Eşime de söyleyince yapıyor mesela kendi evimde biri geleceğinde yoruluyorum bana yardım et veya bulaşıkları topla yıka deyince tamam der hemen yapar. Öyle alıştırdım. Ama annesinin evinde yapmıyor. Çünkü annesi her şeyi önüne hazır koymuş.Son dakika emrivaki yapıldığı için ayrı bir sinirliyim. Dün kayınbabam yarın da burdasınız diye yine emrivaki yaptı. Hayır kendileri de normalde hep et balık yaptırır restoranda yerler. Ameliyat olduğunda gelinlerin elinden yemek istemişler anlamadım. İki gündür ağlamaktan gözlerim şişti. Böylesine düşünülmemek beni sinirlendiriyor. Biri de demiyor ki kızım sen hamilesin biraz dinlen.Muhtemelen benim esim oraya gidip yemek yapmami filan beklemezdi ya da yemek yapildiysa toplamaya yardim ederdi. Yerlere bir seyler dokulduyse supurge bile acardi soylesem o konuda cok merhametlidir bana karsi. Ama ben boyle bir durumda onlara gitmez onlar bize gelsin ben hemen bir seyler hazirlarim rahat ettiririz derdim. Kalma zamani esim onlari gece eve birakirdi. Ben pek hamileligi fiziksel olarak hissetmedigim icin bir de o hastalik durumlarina dayanamadigim icin elimden geleni yapardim sanirim. Ama son dakika soylemesi emir vaki yapmasi ya da esinin misafir gibi davranip yardim etmemesi gercekten sinir bozucu haklisin
Şu anlattiklarin tam benimkiler gibi hele ki şu kayinpederlerin boyle emrivaki yapmalari daha sinirlemi bozar benimde üstune benim telefonum yok mu ki oglunu ariyorsun en sinur oldugum seyAslında ben de bu ara çok dertliyim. Benim kayınvalidemler de bir garip. Aslında çok hevesliler ama her işleri son dakika olduğu için ben son dakikaya kadar bir şey beklemiyorum. Dün de Kayınbabamla doktora gitmişler hiç haberimiz yok. Kayınvalidem Göz kapağından ameliyat olmuş onu da bilmiyoruz. Ameliyat bitmiş Eşimi arıyor kayınbabam. Annen ameliyat oldu kızlara söyle eve gitsinler yemek falan hazırlasınlar. Yani elitimle bana söylüyor. Öyle sinir oldum ki hem son dakika söylüyorlar hem de telaşa sokuyorlar. Üstüne üstlük kayınvalidem bide ablasını çağırmış yemeğe. Tabi kim hizmet edecek biz. Bir kere sormadılar canın ne ister diye. Bana annem yorulmayayım diye bulaşıkları bile kaldırtmıyor. Eşime de kızdım annenin evinde misafir gibi davranıyorsun eşim hamile yardım edeyim diye düşünmüyorsun dedim. Tabi annesi Kendi evinde öyle alıştırdıysa ne bekliyorum ki ben. Ki ameliyat olayını haber verselerdi kendimizi ona göre hazırlardık. Bir de istekleri bitmiyor yemekler yenecek çaylar hazırlanacak. Üstüne meyve çerez.
Evet Evet bir de istediği olmazsa da laf söylüyor çocuklarına. Eşim de diyor tamam de geç. Öyle olmuyor işte.Şu anlattiklarin tam benimkiler gibi hele ki şu kayinpederlerin boyle emrivaki yapmalari daha sinirlemi bozar benimde üstune benim telefonum yok mu ki oglunu ariyorsun en sinur oldugum sey
Ya sorma, ben dün erkek bebek isteyenlerin başka bir topiğine denk geldim. Neler neler yazılmış, yok kızı olmayan eksik değilmiş ama oğlu olmayan eksikmiş, kızı olanlara acıyarak bakıyolarmış, oğlu olan anneler el üstünde tutulurmuş neler neler. Sinirlerim bozuldu kapattım. İnsan kendi cinsine karşı nasıl bu kadar acımasız olabilir?
ahahahahah, haklısın - çocuğu okula bırakabilir misiniz diye arayayımSöyle artık çocuk okula başlayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?