- 11 Kasım 2016
- 1.696
- 2.844
- 133
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #14.361
Sanıyorlarki çocukken balık hafızalısın unutursun büyüyünce. Tam tersi çocukken yaşadıklarını asla unutamıyorsun.kesinlikle değer vermeyene değer yok artık bende de. Benim de anneannem öyleydi. İlkokulda köyde okul evime çok uzaktı onlara 5 dakikaydı. öğlen yemek yemeye oraya gidersiniz derdi annem. kardeşimle giderdik biz de . yediğimiz de ayrı bir sofrada kuru ekmekle yoğurttu. Bir gün artık bi kenara çekip artık yemeğe bize gelmeyin dedi.şok oldum 8 yaşındayım kardeşim daha da küçük. Dayım ve ailesini ( beş çocuklu) geçindirir beslerdi de bize gelmeyin dedi. bu laf bi daha aklımdan çıkmadı. şimdi bile gitmiyorum. neden gelmiyorsun falan diyor görünce, ne geleceğim bi daha.
Yaaaa seni severiiiiiimTopiğimize bir kız daha geliyor
Mutluluktan ağlıyorum allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Tostosum bağdaş kurmuş elini de yüzüne koymuş kurban olurum
Detayları daha sonra yazıcam kızlar, şimdi böbrek ultrasonum için ameliyatımı olduğum hastaneye kontrole gidiyorum
O da temiz çıkar inşallah
Biliyor musun anneannem vefat edince keşke bir kez olsun bizi kırsaydı incitseydi bu kadar özlemezdim diyorum ama bir insan hep mi çocuklarını torunlarını düşünür şu an bile üstümde onun hırkası var vefat etmeden kısa bir süre önce vermişti bana çok duygulandım şu anKucucuk bir cocuga boyle bir sey denir mi ya icim acidibende de soyle bir hikaye var annem samsunluydu bir yaz kardesimle beni annaneme yollamisti. O zaman da annanem tutunculuk yapiyordu, bir igneye yapraklari geciriyorsun filan. Dediki iste sizde yardim edin bu tutunu hemen bitirelim size sunu alcam bunu alcam vs. Biz bir ay kaldik sanirim belki 15 gundur pek hatirlaniyorum ve o igneleri beceremedigimiz icin hep ellerimize batirmistik siyah yaralar olusmustu. Sonra bizi dayimin esi ve cocuklariyla Istanbula yolladi. Herkese hediyeler almis, kiz olan kuzenime altin bir bilezik digerlerine kiyafet bize hic bir sey almamisti. Gelince anneme anlatmistim hemen bir daha da hic Samsuna gitmedim babam da izin vermedi cocuk isci oldugumuzu ogrenince, vefat edince senesi olmustu o zaman gittim sadece
Süper haberrrTopiğimize bir kız daha geliyor
Mutluluktan ağlıyorum allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Tostosum bağdaş kurmuş elini de yüzüne koymuş kurban olurum
Detayları daha sonra yazıcam kızlar, şimdi böbrek ultrasonum için ameliyatımı olduğum hastaneye kontrole gidiyorum
O da temiz çıkar inşallah
Biliyor musun anneannem vefat edince keşke bir kez olsun bizi kırsaydı incitseydi bu kadar özlemezdim diyorum ama bir insan hep mi çocuklarını torunlarını düşünür şu an bile üstümde onun hırkası var vefat etmeden kısa bir süre önce vermişti bana çok duygulandım şu an
Tövbe tövbeKızlar erkek çocuk kız çocuk meselesinde şöyle bişe yaşadım kontrole gittiğimde yanımda bi kadın oturdu sohbet ettik filan o zaman sanırım 15-16 haftalardaydı kendi de cinsiyet öğrenmeye gelmişler içeri girdi cıktı kadın çok mutluydu adam sonra cıktı kapıyı çarptı bildiğin neyin oluyor dedim bende kızımız geliyor dedi adamın suratı görün 40 karış desem yeridir şok olduk eşimle beraber. Kapıyı çarpacak olan biri varsa o adam değil kadın olmalıydı madem illa olcak öyle bişe cinsiyeti sen belirliyorsun cahil dedim içimden
Valla bende öyle şok oldum canımTövbe tövbebir de o adam (!) kız çocuğu yetiştirecek öyle mi?Bazen ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten
Hah işte benim eşim de öyle çok sakin bir yapıya sahip. Asla ama asla bir şey söylemez anne babasına. Doğru ya da yanlış. Mesela kardeşi öyle değil. Duymamazlıktan gel babamı bilmiyor musun sen vs vs. Laflar hep aynı bizde de öyle
Benim de 28 mayısDoğruu sen de mayıs sonusun :)
Yani dedikleri gibi bıçakla kesilmedi benim hala belli şeyleri yiyemiyorum, aklıma gelince bile midem kalkıyor ama onun dışında su içebiliyorum, süt içebiliyorum, basit yağsız baharatsız yemekleri yiyebiliyorum falan. bir de hayalini kurunca öğüresim gelmiyor
13'ünde gidicem ben de ikili teste, inşallah temiz çıkar hepimizinkiii
Veeee anneanne konusuna gelince de ben anneanneme çok düşkünüm annem babam çalışırken bize hep o baktı okullar kapanırdı alır bizi yaylaya götürürdü. Annem nöbete giderdi biz onda kalırdık. Dedem rahmetli oldu babam kadar çok severim. Anneannem hala sağ çok şükür Allah eksikliklerini göstermesin. Küçükken hem anneme hem anneanneme ikisine de anne derdim hala da bazen anneanneme anne derim öyle ki güzel baktı bize hakkını ödeyemem asla. Herkesin içine düşmüyor torun sevgisi demek ki.
Torun evlattan ileri der hep bize anneannem
Biz de 13+ bişelerde söyledik galiba ailelere, bize kalsa doğuma kadar söylemezdik ama küserler diye korkup söyledikvalla zor, anneme gidince örneğin pasta yapmış oluyor "hmmm içinde çiğ yumurta var mı?" falan diye tek tek o gün ne pişireceğini falan sorguluyorum. normalde de midem biraz problemli, ondan sorduğumu zannedip deşmiyor o da, öğrenince ama yana doğru bayılacak bence sen onca zaman hamile miydin diye
hahahah tamam bu beni de aşar, saygı duydum
iş yeri allah için en kolayı oldu çünkü dönüşümlü gidiyoruz, benim birlikte çalıştığım departmandan kimseyi görmüyorum, bi odaya kapatıyorum kendimi izole takılıyorum içeride :)
aile için de ikili test kanını vereyim ilk onlara söyleyeyim diye düşündüm ama bi yandan da şöyle 4-5 ay olsa öyle mi söylesem diyorum. çoook evhamlı ve panik tipler, ondan ağzımdan burnumdan yemek sokmaya çalışacaklar, ay üşüdün mü ay kedi tüyü yuttun mu falan diye darlayacaklar diye kafam aslında rahatmış gibime geliyor
Yanlış anlama lütfen ama dayın hiç mi anneni teyzeni düşünmüyor nasıl vicdan ya?Torun sevgisinden ziyade onlar fazlasiyla erkek evlada ve onun cocuklarina duskunlerdi. Bu konuda da cok fazla ayrim yapiyorlardi. Suanda mesela Istanbulda bir apartmanlari var dedem hayatta kendi halinde bir adamcagiz, o apartmanin tum kirasini yillardir dayim aliyor. Annem ve teyzem daha hic yararlanmadi onlarin bir seyinden. Insan teyzemle annemin adina uzuluyor, torundan ziyade o insanlarin evladi olmak cok uzucu bence
Baya masraflı bir şey diye biliyorum bir kere dondurmakla olmuyor hersene saklanması için ücret ödenmesi gerekiyor bildiğim kadarıylaKızlar aklıma takılan başka bir şeyi sormak istiyorum daha önce gittiğim hastanedeki dr bebek doğunca kordon kanı saklanmasıyla ilgili bilgi verdi şu an gittiğim hastanede aynı uygulama var mı bilmiyorum ama siz hiç düşündünüz mü?İlerisi için çok değerli bir şey üstelik sadece çocuğunuz için değil kardeşi olursa da çok faydalı oluyormuş
Baya masraflı bir şey diye biliyorum bir kere dondurmakla olmuyor hersene saklanması için ücret ödenmesi gerekiyor bildiğim kadarıylaKızlar aklıma takılan başka bir şeyi sormak istiyorum daha önce gittiğim hastanedeki dr bebek doğunca kordon kanı saklanmasıyla ilgili bilgi verdi şu an gittiğim hastanede aynı uygulama var mı bilmiyorum ama siz hiç düşündünüz mü?İlerisi için çok değerli bir şey üstelik sadece çocuğunuz için değil kardeşi olursa da çok faydalı oluyormuş
Yanlış anlama lütfen ama dayın hiç mi anneni teyzeni düşünmüyor nasıl vicdan ya?
Teşekkür ederim canım açıkçası ücretini sormak aklıma gelmedi dr bebeğin için çok önemli bir yatırım demişti araştırmak lazım.Baya masraflı bir şey diye biliyorum bir kere dondurmakla olmuyor hersene saklanması için ücret ödenmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?