Hişç duymadım böyle birşey genelde uykuya dalamıyor ne diye aratmalıyım bazen emince uyuyor bazen uyumuyor ama uyusa bile Zor uyuyorGece uyaninca ne yapiyor, emip tekrar uyuyor mu hemen? Boyleyse bir sorun oldugunu sanmiyorum. Ama agliyor hic durmuyor tekrar uykuya gecisi zor oluyorsa altinda yatan psikolojik bir sebebi olabilir. Bebege uykusunda olumlu telkinlerde bulunarak psikolojik olarak rahatlatmayi hic duydunuz mu? Bu sayede kolayca cogu uyku problemi duzelebiliyor. Sadece bebeklere uygulanmiyor. Cocuklarda da mesela gun icinde agresiflik, hircinlik, hiperaktiflik, veya sebepsiz aglama durumlari varsa, yine uykuda olumlu telkinlerle duzelebiliyor. Once sorunun ne oldugunu tespit etmek gerekiyor. Sonra da eger gecmisten gelen bir etki oldugunu tespit ettiyseniz, artik o gunlerin geride kaldigini guzel gunlerin onu bekledigini telkin ederek olumlu cumleler soylemek gerekiyor. Onu cok sevdiginizi belki uyanikken cok soyluyoruz ama asil uyudugunda bilincaltina bunu duyurmak gerekiyor. Ayrica olaya hakkaniyetli yaklasarak kendi hataniz varsa onu kabul ettiginizi dile getirip cocuktan uykusundayken ozur dilemek de gerekiyor. Bu hem anneyi cok rahatlatan bir sey hem de cocugu iyilestiren bir yontem. Bu yontemi Eft uzmanlari oneriyor, daha detayli arastirma yapabilirsiniz.
Bence de taklit başladıGünaydın hanımlar, benim kız komik bir şekilde ağzını oynatıyor aynı bizim konuşma şeklimiz gibiaynı şu şekil ilk önce baktım ağzında bir şey mi var diye ama yok. Gün içinde sürekli böyle 1-2 gündür, komigime de gitmiyor değil
Acaba bizi mi taklit ediyor?
İki yeter diye okumuştum 6 aydan itibaren.Tabi her çocuk farklı. Ne zamandırdan beri diyettesin canımBiz daha başlamadım ek gıdaya bu haftaiçi doktor kontrolü var ondan sonra başlarız diye düşündüm. Zaten alerjik bi bebek bende diyet açmaya başlıcam doktora danışmadan başlamak istemedim. Kızlar gün içinde kaç kez uyutuyorsunuz. Kızım normalde 3 kez uyuyordu ama artık son gündüz uykusunu istemiyor beşiğine koyduğum an uyanıyor acaba 2 kez uyutsam az mı olur?
Bizim de 3ten 2ye düştü gündüz uykusu. Ben de diyet açmayı denedim doktor tavsiyesiyle ilk önce fırınlanmış yoğurt içeren kek poğaça vb dedi doktor. Başladım ama hafif kustu bir de bir kez kakasında çok değil pembemsi bir kan gördüm kestim malesef çok heveslenmistim, sevinmiştim ilk 3-4 gün bir şey olmayıncaBiz daha başlamadım ek gıdaya bu haftaiçi doktor kontrolü var ondan sonra başlarız diye düşündüm. Zaten alerjik bi bebek bende diyet açmaya başlıcam doktora danışmadan başlamak istemedim. Kızlar gün içinde kaç kez uyutuyorsunuz. Kızım normalde 3 kez uyuyordu ama artık son gündüz uykusunu istemiyor beşiğine koyduğum an uyanıyor acaba 2 kez uyutsam az mı olur?
Ben bu anlattığını farkında olmadan yapıyormuşum aslında.Gece uyaninca ne yapiyor, emip tekrar uyuyor mu hemen? Boyleyse bir sorun oldugunu sanmiyorum. Ama agliyor hic durmuyor tekrar uykuya gecisi zor oluyorsa altinda yatan psikolojik bir sebebi olabilir. Bebege uykusunda olumlu telkinlerde bulunarak psikolojik olarak rahatlatmayi hic duydunuz mu? Bu sayede kolayca cogu uyku problemi duzelebiliyor. Sadece bebeklere uygulanmiyor. Cocuklarda da mesela gun icinde agresiflik, hircinlik, hiperaktiflik, veya sebepsiz aglama durumlari varsa, yine uykuda olumlu telkinlerle duzelebiliyor. Once sorunun ne oldugunu tespit etmek gerekiyor. Sonra da eger gecmisten gelen bir etki oldugunu tespit ettiyseniz, artik o gunlerin geride kaldigini guzel gunlerin onu bekledigini telkin ederek olumlu cumleler soylemek gerekiyor. Onu cok sevdiginizi belki uyanikken cok soyluyoruz ama asil uyudugunda bilincaltina bunu duyurmak gerekiyor. Ayrica olaya hakkaniyetli yaklasarak kendi hataniz varsa onu kabul ettiginizi dile getirip cocuktan uykusundayken ozur dilemek de gerekiyor. Bu hem anneyi cok rahatlatan bir sey hem de cocugu iyilestiren bir yontem. Bu yontemi Eft uzmanlari oneriyor, daha detayli arastirma yapabilirsiniz.
3. aydan beri diyetteyim bakalım bu ay artık açıcaz ek gıdanın yanında onunda stresi varİki yeter diye okumuştum 6 aydan itibaren.Tabi her çocuk farklı. Ne zamandırdan beri diyettesin canım
Bizim de 3ten 2ye düştü gündüz uykusu. Ben de diyet açmayı denedim doktor tavsiyesiyle ilk önce fırınlanmış yoğurt içeren kek poğaça vb dedi doktor. Başladım ama hafif kustu bir de bir kez kakasında çok değil pembemsi bir kan gördüm kestim malesef çok heveslenmistim, sevinmiştim ilk 3-4 gün bir şey olmayıncaSize doktorunuz nasıl açmanızı tavsiye etti?
Uzun süredir benim kızım da 3.uykuya direniyor uyumuyor, denk gelirse arabada uyuyor sadeceBiz daha başlamadım ek gıdaya bu haftaiçi doktor kontrolü var ondan sonra başlarız diye düşündüm. Zaten alerjik bi bebek bende diyet açmaya başlıcam doktora danışmadan başlamak istemedim. Kızlar gün içinde kaç kez uyutuyorsunuz. Kızım normalde 3 kez uyuyordu ama artık son gündüz uykusunu istemiyor beşiğine koyduğum an uyanıyor acaba 2 kez uyutsam az mı olur?
Bizimkinindee disi var 1 ayi gecti simdi 2.baslamisYarenim dışı cikti 44 cm kafası bingildagikiz hala 3 e yakın büyük kafamız 44 cm. E diyor bedeni büyük:)
6aylik aşıdan sonda 2.gujumuz bayağı hzuursuz
Ek gida 5.gunumuz kabakla basladim
Maasallah aynı bugün havuç patates elma yaptim tükürdü hepBizimkinindee disi var 1 ayi gecti simdi 2.baslamisBingildak bizim baya kuculdu 42 cm kafa bingildak 1in altina indi ama notlrmal sanirim doktor bisi demedi. 6 ay asisi bizide cok zorladi.
Afiyet olsun sevmistr ins bnm kizim sevmedi
Ne yapacaklari cidden hic belli degil bende kabak elma tarcin verdim asla yemedi.Maasallah aynı bugün havuç patates elma yaptim tükürdü hep
Cok gecmis olsun benim kizimde olmustu anlamistim ben doktorda 6.hastalik demisti bizde cok dokuntu olmadi ellerinde ve birazcik vucutta vardi 1 haftada bitiyor ama bizde ayak tirnaklarina vurmustu doktordda soyledi tirnaklarindan dokulen oldu halada o dokulenler duzgun uzamazlar6. Hastalik oldu oglum. Ilk baslangic asamasinda olanlar ve anlayamayanlar varsa, paylasayim sizlerle, endiseniz varsa bir nebze azalir. Yaklasik 3 gun boyunca hic gecmeyen bir ateslenme soz konusu oldu. Ilk basta hep 4 saatte bir tekrar etti, 38.5 - 39 arasinda artis oluyor, calpol verince 1-2 saate 37-37.5 a dusuyor ama hic 36.6 ya gelmiyordu. Ilk gun her 4 saatte bir ayni boyleydi. 2. Gun 6 saatte bir oldu. 3. Gun 12 saatte tekrar etti ve sonunda ates bitti. Atesin tamamen 36.6ya indigi gun yuzunde dokuntuler basladi. Ertesi gun sirtindan kulaklarindan poposuna varincaya kadar tum vucudu kizardi. Yani isilik gibi kucuk benekler halinde kizarikliklar, dokuntu deniyor ama pul pul dokulen yara gibi bir sey sanmayin. Kizimda da olmustu 6. Hastalik ayni bu aylarda. O yuzden ben bu sefer endiselenmedim. Ne olacagini, neyle karsilasacagimi biliyordum. Ama kizimda oldugunda şok olmustuk. Bir ates nasil boyle gunlerce surebilir... Doktora goturuyoruz 6. Hastalik olabilir, emin olmak icin tahlil yapalim diyor, bir dunya eziyet kanini aliyorlar, sonuc viral bir sey, muhtemelen 6. Hastaliktir diyor doktor. Ee yani sonuc, tedavi? Yok. Zamanla gececek. Sadece atesi kontrol altinda tutmak onemli. Baska yapilacak bir sey yok. Kizarikliklar 3 4 gune olmadi 1 haftaya tamamen geciyor, iz filan da kalmiyor. Bizim kizarikligin 2. Gunu su an.
Bizim uykularimizda oyle cok yorucu gercekten anlaiyorum sizio bay bay night arastirdim kullananlar memnun ama belemedim bende doktor dislerden oluyor bizimAkşam öğününde ne veriyorsunuz senze çorbalarını sevmedi oğlum az bişey tarhana yiyor sadece 15.00 i geçme diyen doktor sindirim zor olur diye mi öyle dedi ki. Birde oğlumun gece uykusu berbat kızlar 1-1,5 saat uyuyor maksimum açmı alışkanlıkmı bilmem ne yapayım bir akıl verinÇok zorlanıyorum şu bay bay night damla duydum hiç duydunuz mu kullanan memnun olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?